Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 113
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Синът ми използва в зала К-Swiss. Вече сме на втория чифт. Първият издържа два сезона - от декември до март, почти всекидневно ползване за спорт + спорадично през останалото време извън зала. И още щеше да ги използва, но му умаляха. Сигурно зависи и какъв спорт тренира детето. Въпросните маратонки по принцип са за тенис, но синът ми ги използва за хокей (НЕ на лед).

# 121
Моето носи Xero (босоноги; само обувки с достатъчно място за пръстите му купуваме). Играе тенис. Издръжливи са. През лятото играе и навън с тях. Ето такива:

# 122
Моето носи Xero (босоноги; само обувки с достатъчно място за пръстите му купуваме). Играе тенис. Издръжливи са. През лятото играе и навън с тях. Ето такива:

Изглеждат много добре тези обувки. Тази тънка подметка обаче не му ли набива много краката? Синът ми веднъж игра тенис цял ден с маратонки с такава подметка и едва се прибра от болки в краката.

# 123
Не, не се набиват краката с обувки, в които има място за стъпалото в цялата му ширина и дължина. Аз също нося такива обувки и даже на 15-20 км преходи в планината или целодневни обиколки в някой град не ми се набиват краката.
Когато младежът започна да тренира тенис, отидохме в спортен магазин да пробва специални маратонки за тенис. Ужаси се (и не само той) колко са тесни отпред и как сплескват пръстите.

# 124
Когато младежът започна да тренира тенис, отидохме в спортен магазин да пробва специални маратонки за тенис. Ужаси се (и не само той) колко са тесни отпред и как сплескват пръстите.
Има с различна ширина - W, WW, просто не са ви дали правилните обувки, или са нямали по-широки.
Синът ми е с широко стъпало, та винаги купувам W. Иначе маратонките са като консуматив - 1 чифт/3 месеца. В Момента играе с Баболат

# 125
Детето не е с широк крак (поне засега). Всички модели се стесняваха/заостряха отпред и каза, че му притискат пръстите. Ето за това говоря: .

# 126
Те на това му казват широк крак, за това се използват и маратонки с ширина W, WW,  без да съм на 100% сигурна мисля, че съм срещала и WWW. Принципно за тенис трябва да са и малко по-големи маратонките, за да може да се плъзга кракът вътре ( и в САЩ и в България, непрекъснато го повтарят треньорите това).
Например за Асис проверявах и при официалния им вносител, нямат с посочената ширина, и се наложи да ги поръчам от САЩ.

# 127
Не, не се набиват краката с обувки, в които има място за стъпалото в цялата му ширина и дължина. Аз също нося такива обувки и даже на 15-20 км преходи в планината или целодневни обиколки в някой град не ми се набиват краката.

На сина ми му се набиват стъпалата от долу, а не пръстите отпред. Както и да е - щом са му удобни, това е най-важното.

# 128
Нещо хич не се разбрахме. Joy
Разбира се, че за набиване на стъпалата отдолу говоря. Набиване на пръстите даже не мога да си представя какво е… освен в обувки на ток или при балерините? Rolling Eyes Ширината на крака не се определя от това, колко можеш да си сплескаш пръстите в стесняващи се отпред обувки. Анатомично на почти всички хора в нормално състояние пръстите на краката им са поразперени и кракът в тази част е най-широк. Друг е въпросът как изглеждат след години носене на стесняващи се отпред обувки. Един и същ крак в различни обувки:
Ако сега не е ясно какво имам предвид… не мога да обясня по-добре.
Има и обувки (спортни същи) с “нормални” подметки, които отпред са скроени с достатъчно място за пръстите.

# 129
Дайте идея за подарък на 16 годишно момче
Ще си разменят подаръци в училище. Не са близки , а синът ми казва , че това момче нямало никакви интереси. Явно той не знае. Преди 2 години пак на същия момък подаряваше, взе му колонка.
Някаква книга с мистерии , като на клашърса как ви се струва?
Давайте  идеи моля, че не остана време

# 130
Зависи до каква сума. Може слушалки, някаква козметика, книга. Защо не го пита директно какво иска до сумата на бюджета?

# 131
При нас сумата е 5 евро и също за момче (12-13 г.) трябва да купуваме, което харесва кокошки!, футбол и Pokemon. Rolling Eyes Гледахме миналата събота из магазините и нищо не измислихме, а време вече нЕма. Книга за толкова пари не може да се купи. Подаръците са анонимни. Уффф…

# 132
5 евро?!? (вероятно не сте в Бг) Мисия невъзможна. То дори едни ръкавици вече са по 10+ евро. Освен някоя книга на промоция. Друг вариант е някакви шоколади.

# 133
Едно пакетче карти Покемон е толкова. Около 10 лв в бг

# 134
Синът ми е подарявал/получавал карти Покемон (най-малките пакети при нас са по 6 евро), коледна чаша от С&А (4,95 евро миналата Коледа), разни списания.

Общи условия

Активация на акаунт