Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 667
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • На острова
В Англия сме - три дена беше в къщи болен и само се обаждах сутрин да потвърдя, не сме ходили на лекар и бележки не са му искали досега.

Но в началното училище на дъщеря ми се втелясват много - на третия ден ми изпратиха имейл за доказателство. Пратих скрийншот от разговора с клиниката и снимка на антибиотика (има дата и име на него).

За неизвинени дни (екскурзия в учебно време) са ни глобявали по £60 на човек, мен и баща и.

За екскурзиите - не мрънка изобщо, с кеф обикаля навсякъде, ама ни идва в повече дразгите със сестра му, като куче и котка, постоянно трябва да им правим забележки. Казахме, че ще си ходим сами, не, не можело така, искал и той да идва.

Много ми стана смешно вчера: има задължение всеки ден да разтоварва миялната. И постоянно: ама защо е пълна всеки ден, викам: ми всеки ден ядем. Вчера им правих гофрети и съм ги сложила в една чиния, казвам му: раздели ги със сестра ти в две чинии. Той (вика сестра си): ела, ще ядем от една чиния, да имам по-малко работи за изваждане утре 😂

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 19:40 от ~Миа~

# 481
  • София
Изключително много си ценят труда иначе. 😀

# 482
На каква възраст сложиха брекети на децата ви? Моят син е на 13, говорихме от април да му служат. Ортодонтката каза, че и след година да е, няма проблем. Притеснявам си да не му повлияе на самочувствието. Обграден е с едни "приятели", което само обсъждат кой е висок, нисък, пълен, слаб,  с какво е облечен, кой носи очила. Със сигурност не е и удобно и ми се иска да го отложим за малко.
Зъбите му не са много криви и си мисля, че още могат да понаместят и от факта, че челюстта му ще расте. Дълбоката захапка също мисля, че може да се промени без намеса.
Аз самата си погледнах снимка, на която съм на 12. Зъбите ми са подредени , но са много напред. Година по-късно са на мястото си без ортодонт и скоби и съм коренно различен човек, защото костната структура се променя много в тази възраст. Още не е в най-активната фаза на растеж.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 10:20 от marigold_

# 483
На 13 и при двамата- с баткото бяхме закъсняли и си беше изтрил зъбите( заради смотана зъболекарка).Оправихме захапката и долната челюст дръпна(беше с леко изоставане заради захапката).Сега има хубав челюст, мъжка.
При малкият само за естетика, но той искаше и реших да е тогава, докато е по-малък , точно заради суетата после.
Макар брекетите  да са много модерни и децата си ги носят с удоволствие/

# 484
  • Варна
И аз мисля, че сега носенето на брекети и шини даже се смята за престижно 😀 Мисля, че колкото по-рано, толкова по-добре. След година нагласите на съучениците няма да са различни, пак ще си мерят височините, косите и квото се сетят друго.

# 485
  • София
в шести или седми клас беше, не помня. Доста интерес предизвика сред съучениците си в началото, беше първи в класа.
Ако решат да се присмиват, все ще намерят за какво да е. Слагайте брекети, щом се налага, и не го мислете толкова.
Скрит текст:
На моя например не са се смели за очила или брекети, поне не е споменавал. И да е имало нещо, не го е отразил особено.
Обаче голям зор беше да стане 60 кила Smile, иначе не го били взимали насериозно.

# 486
ДХЗ, имаш предвид, че големият ти син е имал дълбока захапка ли? Разширявана ли е специално челюстта с едно желязо? Не знам как се казва.
Благодаря ви, помогнахте ми, всъщност може наистина да е престижно да носиш брекети.
На мен ми е вижда, че челюстта и брадата му не са достатъчно широки. Според ортодонтката, при която ходим са наред.

# 487
Не, ори него даже имаше място.Стесняваха зъби, сега растат мъдреци, което е добре, защото ще
подпират отзад да не се раздалечат пак зъбите.
Но от силно дълбоката захапка беше изтрил зъбите, отделно има бруксизъм.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 17:20 от ДХ3

# 488
  • Пловдив
И ние трябва да проучваме за брекети. Но аз мисля да сложим апаратче (скоби, които се навиват след определено време). Струва ми се по-хигиенично и могат да се свалят.
А и се притеснявам за емайла.
Оказва се, че брекетите просто са модерни, а не че не може и с обикновено апаратче. Но ще обиколим още малко ортодонти и тогава ще решим.

# 489
  • пустинята Гоби
За някои деформации брекетите са по-ефикасни. Моят син има само едно стърчащо зъбче, според ортодонта не е проблем, ще се прибере само. При другото ми дете обаче може и да се наложи някаква намеса, че зъбите не се нареждат добре за момента.   Той е малък още, но ще го заведа за консултация.

# 490
ДХЗ, благодаря ти. Ще ги слагаме, също догодина не знам и цената още колко ще се вдигне, както на всичко.
Много хора имат бруксизъм и аз съм в това число нося шина през нощтта.
Да, брекетите са по-ефикасни за някои случаи. Едно време със скобите не можеше да се постигне кой знае колко.
Приятелките ми са хубави момичета. Но тези от тях, които носеха скоби, зъбите им не се подредиха особено.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 12:55 от marigold_

# 491
  • Варна
Така е, брекетите не са само модерни. При положение, че са няколко пъти по-скъпи и сложни за обслужване от шините не мисля, че някой би ги използвал и преглътнал минусите им заради едната престижност. Аз се надявам да не стигаме до тях, защото шините ги разширявам сама, когато се присетя, по мъничко (осминка оборот по-често, вместо половинка на две седмици при ортодонт), съответно е много по-неболезнено за малкия. Една приятелка стоматолог го наглежда и му регулира едни пружини на долната шина, които не мога да разтягам сама. Но ако не се подредят зъбите…. ще слагаме и брекети.

# 492
  • София
Моят първо носи шини, може би три години. Разшири се челюстта, понаместиха се зъбите, но след това и брекети бяха нужни. Така че, не са взаимнозаменяеми различните методи.
По емайла няма никакви поражения, малко трудно нацели нужното ниво на зъбна хигиена, но стана.

# 493
Втора година е с едно апаратче. Натиска някакви точки на небцето и така разширява челюстта.  Планът беше от другия месец да е с брекети, но този месец паднаха 2 млечни зъба и явно няма да е сега.

# 494
  • Пловдив
Ами аз затова проучвам. Оказва се, че не мога да случа на ортодонт, който да работи и с двата типа.
Но и моят син има това, което описвате - дълбока захапка, малко криви зъби. Освен това, на 14 г му паднаха 9 млечни зъба. Чакаме още 3.

Общи условия

Активация на акаунт