Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 639
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Титина, посредствена е едно, но да определяш човек по външния му вид, вече е съвсем друго.
Върти-сучи излиза, че ако е красива, мама няма да се меси, но понеже е грозна- разваля му бъдещето.
Това ли казваш?
Не е ли важно да е добър човек и сина ти да се чувства щастлив.Че от големи красавици файда не знам каква има.
Да ви кажа за мен това е контрол върху личния избор на децата и аз не бих го прилагала.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 12:33 от ДХ3

# 526
Титина, посредствена е едно, но да определяш човек по външния му вид, вече е съвсем друго.
Върти-сучи излиза, че ако е красива мама няма да се меси, но понеже е грозна- разваля му бъдещето.
Това ли казваш?
Не е ли важно да е добър човек и сина ти да се чувства щастлив.Че от големи красавици файда не знам каква има.
Да ви кажа за мен това е контрол върху личния избор на децата и аз не бих го прилагала.
Сложила съм и посредствена, защото жената е написала, че не е красива и е посредствена девойката.
Ако е красива и посредствена, пак бих се намесила, ако търсиш точно моето мнение. Ако са от различна социална група и различна религия също. Видяла съм много такива връзки в живота си, имам много по-голям опит от него, за да знам как завършват нещата, както и през какво преминават хората в такива връзки.

Спомням си един случай. Живеехме в Канада, съпругът ми имаше колежка, младо момиче, египтянка, мюсюлманка...ама изписано. Аз по-красива жена от нея не съм виждала. Добро от вън, добро и от вътре. Излизаше с канадец, бял. Беше го запознала с родителите си и майка и се беше противопоставила на връзката. Т.к. бяхме много близки, реши да ни попита какво мислим. И двамата с ММ в един глас казахме това, което и майка и. Само дето ние го познахавме момчето и виждах отношението му към нея, към религията и. Много говорихме, и да, накрая момичето има хубава и хармонична връзка с момче, мюсюлманин, израсло в Канада ( да кажем), което има нейната ценностна система.
За това казах, че ако е с друга религия, пак ще се намеся. Намесата ми ще е до това да кажа какво мисля за човека, връзката. Пък той да си решава дали ще продължава или не.

# 527
  • София
+1 за коментарите на ДХ3

Отделно, на 17 гаджетата са толкова мимолетни обикновено, че не си заслужава нервите. Ако момчето е умно и амбициозно, то ще си остане такова, няма начин след известно време да не прогледне сам. Аз бих опитала да оставя всички варианти отворени (ако се налагат специални изпити, подготовка и сертификати за следването в чужбина да се направят навреме), но не бих опитала да диктувам живота на почти пълнолетен младеж, щом няма нищо опасно или незаконно.

# 528
На мнението на ДЗХ съм. Да не повтарям написаното......

# 529
Честно казано най-лоши развръзки съм виждала при намеси отстрана на родителите как някой не е достоен за детето им.
Аз бих се притеснявала, ако синът ми е сам на определена възраст (не на 17) или ако някоя го прави нещастен.
Не знам и колко връзки на 17 оцеляват дълго.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 23:50 от marigold_

# 530
Мдам, баба ми така се е месила в живота на вуйчо ми и понеже явно го е възпитала да поддава на натиска ѝ, му е съсипала живота.Думи на майка ми- родната му сестра.

# 531
И още нещо - не мога да кажа нищо положително за човек, който смята, че нечие чуждо дете "не е достойно" за златото им....

# 532
  • Пловдив
Момичета, г-жата се е регистрилала преди малко...не се вкарвайте във филма и.

# 533
Баба ми  е контролирала вуйчо ми, давайки мнение и притискайки го да прави избори.Разделила го е с голямата му любов, смятайки в за неподходяща.Оттам- насетне не харесвала никоя следваща.Вуйчо ми почина на 40г в следствие на злоупотреба с алкохол.Майка ми споделяше, че и на нея ѝ се е месила постоянно в живота и решенията ѝ.

# 534
  • София
Проблемът в случая на дамата не е само дали момичето е красиво или не, а в това, че е посредствена и неамбициозна. Една такава връзка може да има няколко варианта на развитие:

1. Момчето да повлияе на момичето и да я стимулира тя самата да иска да учи, да се развива и да постигне нещо в живота

2. Момичето повлиява на момчето и той започва да мисли, като нея - че не е нужно да учиш в университет, за да постигнеш нещо и т.н. (явно майката забелязва тази тенденция у сина си и затова е така крайна)

3. Разделят след време, поради несходство в разбиранията си за живота. Това всъщност е най-вероятно на тази възраст, НО! Остава една изгубена година, която момчето е трябвало да използва, за да се подготви за кандидатстване. А това време няма да се върне - сега е момента да учи и да се готви. Ако го изпусне, може да не успее да влезе в желания от него университет. Не, че не може да изпусне една година след завършването, но дамата, като всяка нормална майка, иска най-доброто за детето си.

Честно казано, на нейно място не знам как бих реагирала, ако виждам как толкова години учене и труд отиват подяволите заради една любов. Няма лошо младите да са влюбени, но това не бива да им пречи на развитието, особено ако години наред са показвали, че имат амбиции и мечти за бъдещето.

# 535
Варианти има много, никой не знае какво го чака.За мен е най-важно човек да е щастлив по своя начин, не според моето виждане.Във всеки един момент някой може да повлияе на нечии решения.
Аз искам публично извинение от Вал, ако се е обидила от поста ми, който беше добронамерен поглед над ситуацията и съвет, че изначало тръгва зле с настойката към нея.
Пишем тук от много време и ако има хора, които ме смятат за жлъчна, моля, да ми кажат.Ще взема предвид мнението им.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 13:25 от ДХ3

# 536
Да питам за “елитната гимназия”, която жената явно не съвсем случайно е упоменала още в началото на поста, така че явно го намира за важен детайл… Това донякъде противоречи с “посредствена и неамбициозна” в представите
на авторката, или не съвсем?

Иначе и аз имам много ярък и тежък пример в родата за намеса на родител в отношенията на децата.
Съсипан живот.

# 537
  • София
Няма да изпадам в подробности, само ще кажа, че точно на 17 г такава глупост щях да сътворя от любов по едно момче, че щеше да ми замине и следване, и мечти, и всичко. А винаги съм била отличничка и съм знаела, че искам да следвам. Тогава родителите ми се намесиха и то доста твърдо. Разбира се, тогава им бях много сърдита, обвинявах ги за всичко, тръшках се и т.н., но след време осъзнах, колко са били прави и им бях благодарна, че ме спасиха от това, да направя огромна глупост и да захвърля всичко на боклука заради едно влюбване.

# 538
Да питам за “елитната гимназия”, която жената явно не съвсем случайно е упоменала още в началото на поста, така че явно го намира за важен детайл… Това донякъде противоречи с “посредствена и неамбициозна” в представите

Синът учи в ЕГ, а момичето е не амбициозно. Аз не виждам противоречие.

Иначе, като цяло темата за одобрение/неодобрение на изборите на децата ни е интересна. Прагът на търпимост е различен не само при различните хора, но и спрямо различни ситуации.

# 539

Синът учи в ЕГ, а момичето е не амбициозно. Аз не виждам противоречие.

Останах с впечатление, че са съученици.
Все пак нали за това е борбата след 7ми клас- да се попадне в елитно училище (може и да не е ЕГ) заради средата? Т.е. по презумпция всички деца в тези гимназии са амбициозни и далеч от посредствени.
За мен това е далеч от истината, но щом е упоменато като фактор, за написалия го явно има значение.

Общи условия

Активация на акаунт