Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 643
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Извинявай, но за теб какво трябва да е момичето? ....как точно измерваш красотата?
Всички деца/млади хора са красиви именно заради младостта си.

И за мен моят син е най-красивият измежду всички (нали си е моето гардже). Същото ще ти го каже всяка майка.

Знам повечето ще кажат , че не трябва да се бъркаме, но всеки иска най-доброто за детето си.

Кое е най-доброто за детето ти?

# 511
Разбира, се че така. Но не е само външния вид. Не е нито умна, нито амбициозна. Синът ми си мисли, че като не пуши и не пие и е достатъчно . Той говореше за следване в чужбина, сега се промирява с каквото стане. Мога да преценям хората, притеснявам се покрай нея да не зареже всичко това. Значи вие бихте се съгласили с всичко ? Далеч съм от мисълта да се бъркам, но не знам поне дали да говоря с него?

# 512
Не се меси.

# 513
Не знам дали бих се съгласила с всичко. Много ясно, че не и ако има незаконни навици, не бих....всичко друго смятам, че си е негова работа на 17 г. Насила не можеш да го накараш да учи в чужбина. В близкото ми обкръжение имам подобен пример на родители, които се месиха прекалено. Не завърши добре, детето се върна след година в чужбина, само усилия и средства. Ако той не е узрял за следване в чужбина, няма как да стане. Каквото и да се случи с момичето, ти ще си виновна, защото си се намесила. Може деликатно да го питаш какви са му намеренията, понеже 17 г. не е възраст като за нещо супер сериозно.....

# 514
Кой казва , че е насила. Довчера е имал амбиции и мечти, днес е друго. Различен е. Дано  е за добро, но не вярвам.

# 515
Ако му се наложиш, ще е насила.
Все още помня, когато аз съм била на 17 г. Ако сега се върна с този си акъл, щяла съм да направя нещата различно, но тогава не бих приела някой да ми се меси.
Твоя си работа, де. Ако искаш, меси се....

# 516
  • пустинята Гоби
Говори му за мечтите и амбициите, не за момичето.

# 517
Т.е. не е проблемът, че е грозна (според теб), а че синът ти сега се е отказал от следването в чужбина? Защо не започна с това? Синът ти сега е 11 клас или 12 клас? Ако е 11 клас, все още има време да си промени мнението.
За следването може да си говорите, колкото искате, но не намесвай момичето.

# 518
Бившето гадже на дъщеря ми е много свестно и добро момче, което твърдо беше решено, че иска да учи в ТУ София и никъде другаде.
Дъщеря ми пък е супер амбициозна, оправна и със смели мечти.
Не живеем в България, отделно тя още от съвсем малка ясно ни заяви, че амбициите ѝ се простират доста отвъд границите на Родината.
След близо година връзка момчето (макар вече да не са заедно, но продължават да поддържат връзка) започна явно да се оглежда за опции за висше образование в чужбина. Simple Smile В случая тя доста му повлия и му показа много нови врати и опции за развитие. Така че може и във Вашия случай да се случи нещо такова, ако въобще се задържат още дълго време заедно. Все пак са на по 17. Grinning
Иначе сигурна ли сте, че синът Ви наистина все още желае да учи в чужбина? То не е за всеки, за доста деца, които са се завърнали дори преди края на първата година зная. Може да е съвпадение на фактори и отстрани да изглежда, че момичето е "виновно", а реално причината да е само и единствено в сина Ви.
А може и някакво временно настроение да е и реално впоследствие синът Ви да я стимулира и нея да търси опции "навън".
А пък може и семейството на момичето да няма възможност да издържа студентка в чужбина? Често не опира и само до желанието, уви.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 10:45 от TuЛи

# 519
TuЛи нямам против да се променят плановете, стига да растят перспективите, както е във вашия случай
при него е точно обратното
страхотно е  връзката да е такава, че и двамата да стават по-добра версия на себе си
и не държа на всяка цена да учи в чужбина, стига да има мечти и цели

# 520
Честно казано определението за грозно момиче много ме стъписа! Щом сина си я е избрал, значи за него е най-хубавата.
Ако се влияе от мнението на другите, относно собственото си развитие, ще търся проблема в мен, че не съм му дала достатъчно обич и подкрепа. Няма да набеждавам другото дете.

# 521
Едва ли има майка, която да се съгласи "на всичко" за детето си, но едва ли има и все силна майка, да повлияе върху всяко решение. Банално е, но трябва да си избираме битките. Бих говорила сериозно със сина си, ако реши да напуска училище, за да работи и "издържа семейство" (има и такива случаи). Ако се замеси с престъпни елементи(било гадже или приятели), ако влезе в очевидно(не в моите очи,  а по общи критерии) неравностойна връзка,  напр с моя връстница.
Грозна,проста,дебела, кльощава, ще приема от все сърце, ако виждам взаимност и разбирателство. Умна, амбициозна, елегантна, възпитана, ще се опитам да се намеся деликатно, ако е себична, егоистична и със спорни морални ценности.

Относно така лелеяната чужбина-не намирам, че е чак такава жизнена необходимост. Може и да не ви се вярва, но при желание човек да учи, може да получи добро образование и тук. Освен това, там не на всеки животът понася. Две деца познавам, вярно, не е представителна извадка, двете от Първ ЕГ, Варна без връзка помежду си, върнаха се заради проблеми с... климата. Съответно, други младежи от тукашните университети, с отлично владеене на език работят за чужди фирми он лайн на прекрасни позиции.
Не зная, всяка майка си решава, но красота и амбиции не са чак най-голямата ценност. Помислете, да не отблъснете детето си. В тази възраст са уж големи, но все още крехки като психика.

# 522
След Ваша иронична забележка към участниците тук за перфектност.Как Вие успяхте да определите хора, които не познавате?
Искате съвет- дадох Ви.Проблем със сина Ви няма, проблем имате Вие със себе си, определяйки момичето като грозно.Ако бяхте описали ситуацията заради това, че искате съвет как да подходите към него за разговор, защото го Виждате променен след начало на връзката, щях да кажа нещо различно.
Но започвайки с грозното момиче  и как тя ще го провали- за мен е проблем при Вас, момчето си реагира адекватно за възрастта- да си сменя мнението, да му е център любовта, да се колебае в решенията.
Ако момичето беше хубаво, а той пак не иска в чужбина да учи, тогава по-спокойна ли щяхте да сте?
Изказах се, защото започнахте с това, а не с притесненията от промените у сина Ви, след започване на връзката му.

# 523
Не им се връзвайте, в този форум всички са бели и добри. Реалността обаче е различна.
За мен също е от значение как ще изглежда момичето до синът ми, дали ще е посредствена или не. И да ще му кажа точно какво мисля.
И не , не всички хора са физически красиви.

# 524
  • София
Момичето с което уж е гадже сина ми...../вече и аз не знам как се определят връзките в днешно време/ и според моите представи не е красива.Затова напълно разбирам Val1980 в това отношение- искаме нещо по така са децата си
но......
Никога дори не бих си позволила са спомена пред когото и да било това, което мисля за момичето, камо ли да говоря със сина си по този въпрос.
Единствено ако му влияе до толкова,че забелязвам недопустими прояви от негова страна...едва тогава бих се намесила./а аз съм доста месеща се майка-признавам си/
В днешно време ако детето ми се ограничи с пушенето на цигари,бих била щастлива...толкова по-страшни пороци има.Това го казвам от позиция на човек,който никога не е пушил

Общи условия

Активация на акаунт