Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 654
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Леле, аз мислех, че моят ги сменя бавно. На 11 и половина има сменени 8 зъба - резците.

# 496
Шините не заменят брекетитв- не бъркайте.И това, че се свалят, не е по-добро.Свалят ги, не ги слагат, губят ги.Сега е мн.лесно да се чистят брикетите при желание.

# 497
При моят са сменени всички млечни зъби. Носи апаратче за разширяване на челюстта известно време през нощтта. Явно не беше както трябва, защото горните два зъба бяха чудесно подредени и се изкривихя навътре. Не ми харесваше това, че само аз трябва да отварям апарата, без надзор от ортодонтката.

# 498
Синът ми направи страхотни зъби само с шини, макар че му бяха супер криви и беше с обратна захапка. От 1 до 4 клас ги носи
После за да не се разместват на долната челюст му сложиха една метална нишка, забравих как се казва
А на горната спи с алайнер

# 499
Ритейнър се казва нишката, има и пластмасови сваляеми такива,щ. .( синът ми също спи 1-2 пъти седмично с ритейнър)

# 500
  • Варна
Моето е с много тясно личице и сравнително големи зъби, долните резци бяха буквално един зад друг. Горните два предни бяха добре, но съседните също без място. За няколко месеца отдолу три от четирите се наредиха един до друг, горе също доста се поприбраха. Ще видим, те и кучешките ще паднат и ще отворят място, надявам се да се донаредят.

# 501
Следващата седмица синът ми има час за ортодонт и вероятно ще сложи брекети, че положението не е добро. На 14 е, не мисля, че ще се срамува от тях, даже е модерно.

# 502
Малкият много искаше на всеки преглед нов цвят ластици на брекетите и голямо избиране беше.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 18:15 от ДХ3

# 503
Синът ми на девет години сложи шини за разширяване на челюстта - точно като едновремешните. Носи ги година и половина. Ортодонтът каза, че ще се видим около 13-годишна възраст, когато вече има всички постоянни зъби, за да прецени дали има нужда от брекети. Вероятно ще има. Синовете на приятелки в момента доста носят едни прозрачни, които се махат, докато ядат. Иначе изобщо не се виждат, като са им в устата. Лошо ми стана, като чух колко струват, но ако се наложи, ще му сложим такива. Сравнително правилно наредените зъби са важни не само за самочувствието.

# 504
Ето един интересен канал (на д-р Мю) с информация за това какво е важно за правилното развитие на челюстите, защо не е добре да се вадят зъби при ортодонтски процедури и т.н.: https://m.youtube.com/@Orthotropics.

# 505
Моят пък е с алайнери.
Разширяват челюста, подреждат зъбите и в момента местят долната челюст напред.
Няма болка, няма дисконфорт, не се виждат. Сваля ги когато яде, така че може да яде всичко и няма вариант да остане храна като при брекетите.
Цената е малко по-висока от брекетите, но удобството е незаменимо.
Моя син имаше тесната челюст на баща си и моите големи зъби Simple Smile Вариант да се нареди нещо самостоятелно почти не виждах. Сложихме ги н 12.

# 506
На мен в момента ми разширяват челюстта, ами боли си. Има дни в които е ок, но в други е...но пък за 8 месеца има разширение от близо 1.5 см

# 507
  • София
Алайнерите (тези прозрачните) не са решение за всякакви проблеми, нито пък брекетите са пенкилер. То затова си има ортодонти, да си преценяват, а не по красота или престиж. Успех с търсенето на добър ортодонт, който и освен това приема пациенти.

# 508
Синът ми е на 17. Учи в елитно училище, красиво момче, не че ми е син.Досега не е имал гадже .От месец някъде излиза с момиче, доста грозновато и посредствено. Разбирам, че му е първото гадже, първото момиче което му е обърнало внимание. Не знам дали трябва да говоря с него за това, че не трябва да се задоволява с толкова малко, но ме е страх да няма обратен ефект. Той приема нещата твърде сериозно, като гледам и тя.Страх ме е да не станат твърде сериозни нещата, тогава пък съвсем няма да може нищо да се направи. Знам повечето ще кажат , че не трябва да се бъркаме, но всеки иска най-доброто за детето си.

# 509
Красотата не е единственото достойнство, което едно момиче може да притежава. Или момче.

Общи условия

Активация на акаунт