Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 633
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Подкупи не давам, иначе и аз въвеждам ценоразпис и ще фалира бързо, бързо.

Един път му обещах надник за работа. Имах огромни купчини документи, които трябваше да се сортират. Иначе се пазари. Вика ми "Колко даваш?", аз - 30 лв. Той "много са малко за тази работа". Викам "ами добре, аз ще си я свърша сама, а ти ще останеш без 30 лв.". Та спогодихме се, показах какво искам, започна той и да пита за атрибутите по документите, взе да му става интересно. Подреди ги и ми вика: виж, на мен не ми трябват пари, но пак ще идвам да помагам".

Има си домашни задължения, спазва ги...но банята, явно в предходен живот е бил жена...добре, че имаме няколко бани. Снощи реши, че нашата му отива повече на положението. Тази сутрин намерих от маската си за лице със злато на пода. Сега като се върне от училище има да мие баня. Иначе толкова време пред огледалото, то коса, то лице.... нали снима и филми, та гримьорите му вкарват и те някакви мухи...

лошото е, че не пия

# 556
И аз не пиех, но вече се поправям.
Хареса ми това, че ако се скараш и детето ревне, няма нищо. Но ако ти ревнеш, значи имаш работа с пубер 😆

# 557
Всъщност, съм плакала (от безсилие), когато синът ми беше на три, също и на четири, като стана на пет някъде вече се поочовечи.
Бидейки пубертет пО- ми е лесно да се разбера с него. 😆

# 558
Преди половин година една професорка ми каза че има деца които не минават пубертет, или минават в толкова слаба форма че не създават главоболия на родителите. Понеже нищо от написаното не важи нито за мен нито за сина ни, предполагам че при нас е така. Някаква риверсия на статията. Трябва да отбележа че и с дъщеря ни не сме имало пуберски проблеми. Явно сме случили на деца или те на родители. Също и природата си  мисли за мен - имам проблеми с усвояването на алкохола Simple Smile

# 559
Големият беше умерен пубер, малкият засега една идея по-неприятен.Да видим.
Още пролетта еднокрин. каза, че хормоните му са на горна граница( тестостерон) и явно сериозно му се отрази съзряването.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 21:04 от ДХ3

# 560
  • Русе
Публикувах поста да се посмеете, а не да се припознавате. Моля, приемете го като шега Hug

Моето малко не отговаря на описания образ, а е точно в тази възраст. Посмях се и толкова.

# 561
  • София
Много се смях на този пост. Къде припознах пубера, къде не, но със сигурност е интересно да погледнем пубертета и от забавна страна Simple Smile

Имаме приятелско семейство, на което момчетата минаха неусетно през пубертета - и двете. За сметка на това дъщеря им (третото дете) им "вижда сметката" отвсякъде Simple Smile И двамата родители повтарят, че такова чудо не са виждали и все едно гледат пубер за пръв път в живота си Simple Smile

# 562
  • София
И в този дух, препоръчайте моля някоя театрална постановка, подходяща за подрастващи? Класната иска да ги заведе, но сякаш във всички постановки, уж хумористични, доста "глупости" се говорят.

# 563
И в този дух, препоръчайте моля някоя театрална постановка, подходяща за подрастващи? Класната иска да ги заведе, но сякаш във всички постановки, уж хумористични, доста "глупости" се говорят.
Скоро бях на  Под игото
На 14 има премиера на Ромео и Жулиета
За Пловдив

# 564
Скоро не съм била на постановка, в която да не се говорят глупости.Даже май с театъра приключвам.Едно и също, комерсиално, просташко.Скоро даже не съм проверявала какво има в програмата.

# 565
Има много хубави постановки, за София изборът е още по-голям
ето тук може да потърсите
https://www.bg-mamma.com/?topic=1558708

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 12:56 от The Invisible

# 566
  • София
Има ли някаква разпоредба, че при ЛЛ детето трябва да е непременно с родител? Вчера беше отишъл, и то с личната си карта (над 14 е), нещо такова му казали, добре че баща му си беше вкъщи.
Не стига, че едва стигам до ЛЛ, идва когато му е кеф, ами сега и претенции.

# 567
От сестра ми зная, че дете под 18г трябва да е придружавано задължително от родител, без значение какъв лекар посещава и по каква причина.

# 568
  • София
Под 18 г нямат право да се подписват на амбулаторен лист, моят син беше в болница 2 месеца преди да навърши 18, навсякъде аз трябваше да ходя и подписвам.

ТиЛи, сравнително ново правило е, същият тийн преди е ходил сам при ЛЛ, звънял ми е по телефона от кабинета понякога с въпроси за лекарства. Но след Ковид доста затегнаха правилата, преди и само по телефон са ни консултирали и даваха рецепти и бележки, сега вече не може.

# 569
Да, вярно е.

Общи условия

Активация на акаунт