Пубертетът при момчетата - тема 15

• 43 632
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • София
За банките е "човек" и навсякъде трябва да го влача с мен, обаче за здравната система не е...
Има логика заради лечението, обаче се ядосах. Не зная откога е, защото определено съм виждала деца под 18 да чакат пред кабинетите, но сигурно е било в по-стари времена.

# 571
И за там не е, не знам какво може да направи сам един 17г., освен да ползва дебитна карта.

# 572
Виж сега, при преглед има мануален контакт- това ми обясни една лекарка.Че нямат право да ги пипат без да е наблюдаващ родителят.
Ако чакат за документ, може би ще минат.( поне преди)

# 573
Е, според мен след 14 г., когато стават непълнолетни и вземат лична карта, поне някои неща е редно да правят сами. На 17 г. са досатъчно големи за мед.преглед без мама. Разбира се, щом има такъв закон, ще го спазваме, само си разсъждавам тук....

# 574
  • София
Хайде, аз нямам проблем с отпуски, но много хора имат по 20 дни, да ги вземат, за да водят децата на лекар? Имам предвид по-големите деца, които могат сами да обяснят какво им е.

# 575
Нали ви казах защо е.
Преди години синът ми пострада и ние бяхме далеч.Тръгна сам към Пирогов.Понеже имаше предишни регистрации там, го бяха допуснали на регистратурата, после бе минал сам приемния кабинет, но на рентген не го допуснаха без подпис от родител, въпреки насочването от лекар.

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 15:32 от ДХ3

# 576
  • София
При последното боледуване на моят син, на 14г е, отиде сам, иначе трябваше и аз часове наред да чакам пред кабинета. Прегледала го беше докторката, дала му рецепта и беше пуснала електронна за извиняване на отстътствията. После сам си беше взел антибиотика и всичко друго.

# 577
Затегнаха нещата, и на мен една лекарка ми се кара миналата година по телефона, че съм го пратила с баба му на преглед...

# 578
Е, нали е бил с възрастен, това вече е ненормално.

# 579
  • София
Разбирам, особено когато ЛЛ е мъж, а насреща му има момиче.
Току-виж го обвинили в блудство

# 580
Онзи ден ми обясниха, че при преглед системата сама генерира извинителна бележка. Аз пък исках хартиена. Ние в училище имаме лекар и ако връщат детето веднага той му издава бележка.
Иначе навсякъде до навършване на 18 искат родител, родителя подписва и дава разрешение за процедури, ако трябва да се правят.
Спомням си че в САЩ бях оставила пълномощни, ако ни няма, или нещо стане с нас, кой може да го заведе и взема решение.

# 581
ДХЗ, обяснението беше, че амбулаторният лист се подписва само от родител или настойник. Това е така, да, но който работи от 8 до 17 часа и трудно излиза от работа няма много шансове.

# 582
Добре, че нашият приема подпис и от бабата.

# 583
  • София
Моят е ходил сам до поликлиниката, на преглед.
С въвеждането на ел. бележки не става, защото аз се разписвам на таблет.

# 584
Става, става. Синът ми се разболя от грип преди две седмици в неделя, беше доста зле и стигнахме до спешното, където правиха тест, изследвания и така нататък. Назначиха лечение и го прибрах почти в насипно състояние.
В понеделник звъннах на новата му лична лекарка и обясних ситуацията. След като се увери, че има назначено лечение, тя му пусна електронна бележка за 5 дни, без въобще да му е виждала очите. Само заръча ако не се подобрява, да й звънна.

Общи условия

Активация на акаунт