Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 688
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Тайс, и аз така меря, без да вадя глюкомера и кутийката с лентичките от несесерчето 🙂.
Днес бях на профилактични изследвания, КЗ излезе 4.3 😳. Такова нещо сутрин не съм виждала от много години. Като станах беше 5.3 на моя глюкомер. Сега ще вземе да излезе, че много се филмирам с тази кз без да има голямо основание. Знам, че има разлика в измерванията по 2-та начина, ама.. не ме кефи така, да не съм сигурна.

# 376
Излязоха, много ми е странен този инсулин.
Лятото тръгвам от 5,6 глюкоза, 5,4 гликиран и 9 инсулин. Не знам дали да се радвам, или да повторя.

# 377
Аливи, какво друго изследва?🙂
И аз знам, че има разлики в измерването с глюкомер и в лаборатория, но не се отказвам от глюкомера. Моят изобщо не го "опаковам" с ластика в чантичката, винаги е готов за употреба и без това...😆 За ориентир, особено след хранене, ми е много полезен "Франческо". Как пък веднъж след повече вгх не "сбърка" и не ми показа хубава стойност!😁
Мануна, на мен ми се виждат доста добре резултатите ти, браво!🙂 За холестеролите, след като си отскоро на режим, е нормално да са такива, инсулинът си е ок (имаш ли кг за сваляне?), КЗ също. За ЩЖ приемаш ли хормон? За инсулина- той варира доста, така че това е само една моментна "снимка", при тази КЗ няма и причина да се вдига с много...
Аз забравих да отчета вчерашната храна- 3 бъркани яйца в мас и с червен пипер, бургер от сьомга, парче кашкавал. 125 грама салата микс- айсберг, радикио, маруля. Две мазни кафета и вечерта си позволих и едно нвх "мюсли" с кокосови стърготини, микс от слънчоглед, тиквени семки, ленено семе и сусам, 1 ч.л. кокосово брашно, цейлонска канела, ванилия, какао, сметана и вода (вместо мляко). Много вкусно се получи /не добавям нищо за подслаждане и ми е идеално така/, залях "мюслито" с гореща вода, след малко добавих още вода на стайна температура.🙂

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 15:00 от dolce miele

# 378
Тайс, и аз така меря, без да вадя глюкомера и кутийката с лентичките от несесерчето 🙂.
Днес бях на профилактични изследвания, КЗ излезе 4.3 😳. Такова нещо сутрин не съм виждала от много години. Като станах беше 5.3 на моя глюкомер. Сега ще вземе да излезе, че много се филмирам с тази кз без да има голямо основание. Знам, че има разлика в измерванията по 2-та начина, ама.. не ме кефи така, да не съм сигурна.

Аз знам, че има разлика.
Преди бая време имаше спор тука. На един му било точно с лаборатория, на друг не.
А преди в лаборатория колко ти беше кз? Да кажем последните два пъти. По-висока ли?

Мануна, фт4 и тсх грам не ми харесват.

# 379
Аз пия еутирокс от над 10 години, за мен това са казали, че е оптимално. За F4 ,не знам. Гледах стари изследвания, така се е въртял, нищо не са казвали. Но за инсулина съм страшно озадачена.

# 380
Мануна, имаш най-високото вит Д, което съм виждала по изследвания напоследък! 😀 Но можеш да засилиш още. Уааау, за вит Б12. 😁 Супер резултати! 🌸
Това ми напомня да си изпия моите витамини и минерали.
След 25 часа фаст не си изпълних заканата с яйцата, че имаше риба и ми беше жал да я оставям неизядена.
Лаврак, салата чушки и шопска, но не се задоволих само с това количество в чинията. Та това за днес.

# 381
То и вкъщи да измери човек в рамките на час два пъти, ще излезе различно. Най-добре като при Невер, ама нямаме такива лепки.Мерила съм веднъж при ставане 5,3, докато тръгнах беше  4,6 там беше някаква над 5, записвала съм някъде.
При мен в лаборатория излиза по-ниска от сутрешната, но хич не ме успокоява, все е над 5 в последно време. Ето, при Аливи цяла единица разлика.Пък за инсулина хич не зная какви ги варши. Отивам там, и каквото-такова. Поне глиикираният е нещо по-стабилно като стойност.

Мануна, хич не знам какво да ти кажа, хем ти се радвам много, хем този нисък инсулин не зная дали е добър, лично аз, ако видя такава стойност, ще се уплаша. Дано читав лекар ти обясни нещата както трябва. Иначе, браво! Режимът си работи както си трябва, то се вижда.

Нани, салатката ти е разкош!

# 382
Долче, нищо интересно, кръвна картина и урина за профилактични прегледи. Иначе преди месец два пусках щитовидни, гликиран, инсулин и холестероли.
Елора, от 4-5 години, откакто я следя и имам изследвания все е над 5 до 6. Единични случаи имам за това време, когато е била сутрин измерена с глюкомера 4.7-4.9

# 383
nani, пия Девитон и Б12 метилкобалмин под езика, заедно с метилирана фолиева (видимо) 😀
tays аз съм много страхлива, не ме питай... Ако някога съм вярвала, че ще се притеснявам точно за това. Дано поне лекарите дадат да бебеправя.

# 384
Ти за мен си напълно излекувана от ИР, От друго не разбирам. Но в тези показатели си топ.

# 385
Мануна, инсулин 2,6 би ме притеснявал, ако е в съчетание с висока КЗ. В случая не е така. А да не забравяме, че при бременност жените стават по-резистентни към инсулина...Може би ти идва съвсееем леко в повече щитовидният хормон, но при планиране на бременност е много важно ТСХ да е под 2 /да не кажа 1/, т.е. по-добре може би да е малко по-ниско, отколкото над 2. Лекарите ти ще ти кажат! Стискам палци да ти дадат светлина по онзи въпрос!😉
Днешната храна беше карначе, малка наденичка, 3 бъркани яйца, савойско зеле в уок с праз, целина, мас, сметана и пикантни подправки.🥰 И мазни кафенца. Не ми се снимаше.🙂
Нани, чинийката ти е прекрасна!😍
Аливи, и аз с години все КЗ над 5 виждах /независимо какво, по колко и кога съм яла предишните дни/. На моменти си беше отчайващо и ужасно дразнещо...🤨

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 19:04 от dolce miele

# 386
Преди време, когато Тайс се оплака, че похапва вечер по парченценценце кашкавал, се замислих, че мен вечер нищо ни мой ма събори.
Та миналата седмица бях в това положение: 🤣 ( то не е много за смях)

# 387
nani_net*, силно убедителна си Laughing

# 388
Нани, 🤣 А после имаше ли

# 389

Общи условия

Активация на акаунт