Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 661
  • 736
  •   2
Отговори
# 390
Като коментирате резултати - глюкоза 6,35 и гликиран хемоглобин 5,3%.  Възможно ли КЗ да е инцидентно по висока? В смисъл 5,3% отговаря на глюкоза средно 5,9 - поне така видях в някаква таблица.
Ще ми е полезно да ми помогнете относно връзката и зависимоста между двете .

# 391
Възможно е, но трябва да се провери пак. Гликираният хемоглобин може да е фалшиво завишен или понижен (например при недостиг или излишък на желязо).

# 392
Възможно е, ако си била под стрес, не си спала добре, яла си нещо, което ти е задържало захарта висока и т.н.
От едно единично изследване на захар, не могат да се правят генерални заключения. Захарта пък се тества най-лесно и в домашни условия, така че си проследи какво се случва в по-дълъг период от време, вместо да се чудиш и отдаваш голямо значение само от едно измерване.

# 393
Nevermoresleep, може ли и за инсулина така да се сметне, за една хипохондричка с 2,6 питам 🤣

# 394
Laughing за съжаление, там е малко по-сложно. Не мога да отговоря на този въпрос.
Аз съм била с инсулин 7,5 и захар 4,7, а сега инсулин 4,5 и захар 4,6. Виждаш, че захарта е същата, но разликата в инсулина е значителна. Връзката не е правопропорционална.

# 395
Има ли някой, който е успял да свали килограми с инсулинова резистентност? Килограмите бавно, но славно си вървят на горе, а не е като да ям много и неконтролируемо… Напротив. Малко се демотивирам.

# 396
Докато не си оправиш резистентността, е малко вероятно да свалиш кг, а за ги задържиш клони към нула.
В момента гладуваш и дебелееш до колкото разбирам, а може да ядеш и да слабееш, но има повече значение какво ядеш, не толкова колко се ограничаваш количествено.

# 397
Има ли някой, който е успял да свали килограми с инсулинова резистентност? Килограмите бавно, но славно си вървят на горе, а не е като да ям много и неконтролируемо… Напротив. Малко се демотивирам.

колко килограма си, честно?

# 398
Nevermoresleep, благодаря ти.
За сега мисля, че вероятно няма да се гътна. Чувствам се добре, нито сърцебиене имам, нито ми прилошава. Може да е лабораторна грешка, може да е заради интензивното катерене предния ден, ще повторя другата седмица теста и ще отида на лекар. Но няма да спра да го мисля и да се притеснявам Heart

# 399
Възможно е, ако си била под стрес, не си спала добре, яла си нещо, което ти е задържало захарта висока и т.н.
От едно единично изследване на захар, не могат да се правят генерални заключения. Захарта пък се тества най-лесно и в домашни условия, така че си проследи какво се случва в по-дълъг период от време, вместо да се чудиш и отдаваш голямо значение само от едно измерване.

На дъщеря ми са стойностите.Като знае,че ще и вземат кръв - има и стрес и неспане.

# 400
А какво и в колко часа е вечеряла?
Аз имах такава стойност, но не се оказа инцидентна, от плодове беше вечерта.
Гликираният е сравнително добре. На колко години е момичето, има ли омазняване около кръста и в горната част на ръцете?

За тази таблица ми се стори интересно, може ли линк?
Все ми се струва, че гликиран 5, 3 не може да отговаря на средна стойност 5,9 , то това означава, че три месеца е била с доста спорна за добро здраве кз.

# 401
Има естествено.
С правилен режим става.
Явно храната ти не е правилната.

# 402
Вярвам че повечето пишещи тук знаят чувството "хем гладна, хем дебела"... Прави са като ти пишат че не е в това въпросът.
То още от заглавието на темата си личи на какво хранене се набляга тук де, не твърдя че е единственият начин но за нас се е доказал че работи добре. И за килограмите, и за инсулина.
В началния пост е събрана много информация, нещата не опират само до избягване на една или друга храна.

# 403
Лекар ме посъветва да хапвам често и по-малко. Да не правя фастинги - били много вредни при Инсулинова резистентност, което е в тотална противоположност с това, което аз знам…

# 404
Пак казвам - мнения много, но тук още по заглавието си личи какъв съвет би получила точно в тази тема.
За мен не е логично да се яде често и да се избягва фаст, тоя инсулин кога да спадне ако го повишаваме час по час? То по тая логика и хляба и картофите защо пък да се спират?
Обърни си внимание и на евентуални дефицити, ако не си го направила вече.

Общи условия

Активация на акаунт