Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 631
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте момичета, бях с установена слаба ИР  преди година и половина. Мефогамата не ми понесе и ендото каза да я спра и да пробвам само с диета и спорт да отслабна. Лутах се 1 година безуспешно и накрая със строго Кето свалих 13 кг. Сбъдна се мечтата ми и забременях, но сега не знам дали все още имам ИР или не. Знаете ли дали пак се прави обремененост с глюкоза макар и бременна ? Днес пуснах тсх,фт3,фт4 и глюкоза и уж всичко изглежда добре.
Благодаря на който има възможност да ми отговори. Иначе чакам АГ да види резултатите и да ме посъветва дали е нужно да посетя ендокринолог отново.

# 421
Обременяване се прави задължително в 26 г.с мисля, че беше.

# 422
Кажи на ендото всичко, мен ме пращаха в 10 седмица още.

# 423
Кажи на ендото всичко, мен ме пращаха в 10 седмица още.
Обременяване се прави задължително в 26 г.с мисля, че беше.
Благодаря ви 😁 значи направо ще взема час при Ендо за да видим какво ще каже.

# 424
Здравейте момичета, бях с установена слаба ИР  преди година и половина. Мефогамата не ми понесе и ендото каза да я спра и да пробвам само с диета и спорт да отслабна. Лутах се 1 година безуспешно и накрая със строго Кето свалих 13 кг. Сбъдна се мечтата ми и забременях, но сега не знам дали все още имам ИР или не. Знаете ли дали пак се прави обремененост с глюкоза макар и бременна ? Днес пуснах тсх,фт3,фт4 и глюкоза и уж всичко изглежда добре.
Благодаря на който има възможност да ми отговори. Иначе чакам АГ да види резултатите и да ме посъветва дали е нужно да посетя ендокринолог отново.

Всички бременни са с ир.Така че не се занимавай.
Спазвай си режима, естествено може да се поглезваш чат пат. Има и режимни десерти.

# 425
Когато аз бях бременна, ОГТТ не беше задължително изследване. Само при КЗ на гладно над 5 беше силно пожелателно изследване. Сега може и вече да е задължително. Аз при бременност не бих рискувала, особено при съмнение, бих направила ОГТТ.
Иначе при бременните мисля, че искат да се изследва само глюкозата и инсулин не ги интересува особено (именно, защото бебето расте, затова и бременните са по-резистентни към инсулина). Важното е КЗ да е в нормите, за да е добре и бебето. С ОГТТ диагностицират и гестационен диабет- ако има такъв, важно е да се лекува (бременните си бият инсулин в този случай, не пият хапчета за сваляне на КЗ).
П. П. Много вкусна се получи моята мусака. Снимки после, че не са на моето устройство.☺️

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 20:22 от dolce miele

# 426
Аз с тези патладжани се зарибих. Взех 2 само са пробвам. Във флаера. После с оцет чесън и малко зехтин. Страхотни се получиха😃  тия дни ще взема още.
Аз по време на никоя бременост сэм нямола проблеми с КЗ. Дъщеря ми също слава богу. Тона чудо ми се появи почти 1.5 след раждането при мен.
Долче на 29 сме ние . Съвсем накрая 😂

# 427
Ха, Дара, вярно ли?!😃 И моята дъщеря е на 29-ти!🤩

# 428
На мен Шарпи ми се губи от групата! Откак я наградиха се изпари.
Ааа, не съм се изпарила. Уча аз, учаааа, чета и уча. Trollface
От някои нелепости, написани тук, направо изпадам в ступор!
Като например това:
Скрит текст:
Всички бременни са с ир.Така че не се занимавай.
Личи от километър, че човекът няма хал хабер от ИР при бременни и евентуално развитие на гестационен диабет.

# 429

Личи от километър, че човекът няма хал хабер от ИР при бременни и евентуално развитие на гестационен диабет.
Леле, ти па кога си бременеела, че си толкова наясно.
То не е необходимо и да си, за да знаеш.
Баш това е повтаряно доста пъти тук, ама си пропуснала миличка.
Марш да прочетеш някоя статийка.
Вярвам, че гестационен диабет може и сама да си гугълнеш.
Ако пък много се затрудняваш, може и да ти помогна.
Ама вярвам в твоите детективски умения Grinning

# 430
Последният човек, на който ще се обяснявам кога съм бременеела, си ти.
Първото ти изречение показва колко злобна и дребна душица си!

# 431
И твоите думи показват колко си жалка и дребнава Kissing Heart
Нямаш елементарна култура да водиш диалог. А единствената ти цел е да идваш тук и да се заяждаш.
Но култура и възпитание, ко да праиш. Съжалявам те искрено.

Ето да се ограмотиш сладуранке

Извадено от сайт на клиника. Надявам се да го разбереш.
Почти няма да намериш бременна жена с нормални кз и инсулин.

# 432
Леле, аз мислех че нещо интересно се обсъжда като видях нови публикации, а то пак перушина хвърчи тук...

На бременните действително не изследват инсулина че е естествено завишен, но правят оггт да съдят по него за гестационен диабет.
Така или иначе, съветите тук не бива да са повече от смътни за такива случаи, не сме лекари а дамата си има такива които я следят.

# 433
Но не е и вярно, че "всички бременни са с ИР".
Има риск от гестационен диабет по време на бременност, но при бременната жена има доста рискове.

# 434
Логично да е естествено завишен Нати. Дъвчи се това от десетки теми. При бременност е нормално. То хормони, то чудесии.
Колко бременни са идвали с тези въпроси.
Колко лекари и на мен са го казвали това и други.
И сме го писали.
Има лекари пускат инсулин. Но едва ли са много.
На мои приятелки преди години са им пускали и са ги слагали на нв.
Защото знаят, че високия инсулин не е хубав за плода.
Обаче пак, само кз, без инсулин.

Всички, почти всички, който иска да си лежи на която иска кълка Росита Wink
Ми хайде, докажи го, че не са всички.
Със статии, изследвания, линкове.

Общи условия

Активация на акаунт