Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 603
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Данилу, това Жако ли е?
Една приятелка имаше, идваше да ни гепи лъжичките от кафето, много сладък звяр 😍

# 511
в най- ранните ми  ВМ години омитах броколите в йена с масло и сметана
варя 20 мин броколите само с вода и сол, после добавям сметана, топено сирене и масло за още 10 мин
всичко се случва във фурната,
слагала съм и обикновено сирене, всякак става много вкусно… и се изяжда наведнъж 😛
редактирам малко, пасирах броколите преди млечните

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:07 от Herzen

# 512
Дара,
Скрит текст:
почти същата работа при мен. Само че обикновено не повръщах (обаче гаденето беше зверско), но и не ядях почти нищо. То след повръщане не бях на себе си поне два дни и се обрзводнявах, затова гледах да не се случва и ядях само неща, които можех. Дори водата ми трябваше да е подкиселена- с лимон, айрян...
Имаме и лост, и ластици вкъщи. Лостът май е за хора до 100 кг (150кг едва ли ще издържи такъв за врата).
Влизам да ви съобщя, че ще се присъединя към сардинения фаст 72 ч на доктор Боз от понеделник до сряда. Ако има и други желаещи, могат да се включат.🙂
Тайс, чуден патладжан!🙂
Елора, дай една снимка и ти на твоята манджа!😉
Данилу, много готин папагал!🥰 Какво казва, разбира ли му се?😃

# 513
Не ми се снима Долче Grinning

# 514
Алина, написано е защо е неадекватен. Ако си с много килограми и си се хранила безразборно, такава диета в началото ще ти свърши работа. Тук обаче сме се посъбрали доста хора с няколко годишен опит и затова, на база на събрания в тези години собствен опит, множеството изследвания, които сме си направили, постигнатите резултати, както и провалите, които сме имали, именно благодарение на някои лекари, както и доста изчетена литература, смеем да твърдим някои неща. Яденето дори на 1 филия хляб за мен например е немислимо, КЗ скача повече, отколкото ако ям торта, да не говорим пък за инсулина. С времето обаче честото ядене на малки порции ще спре да ти върши работа, няма да сваляш повече, ако не си подобрила инсулиновия си отговор и ще почнеш да се чудиш какво става, обаче адекватен отговор от лекаря си очевидно няма да получиш. Защото инсулин не те сваля с ядене на хляб, овес и плодове, както и често хранене. Нужно е повече време след хранене, за да падне инсулина, а така, като хапваш през 3-4 часа, той си стои висок. Тоя овес поне го замени с овесени трици, а плодовете ги яж след протеин, за не ти вдигат кз и инсулин. Не помня пускала ли си резултати и какъв точно ти беше проблема, но тук има много информация и много хора, които са постигнали добри резултати, както при свалянето на кг, така и при подобряването на медицинските си показатели. Ако искаш попрочети поне първия пост, няма да е зле и някоя и друга тема и не подскачай като ощипана, че някой нещо е оспорил. Понякога опита носи много повече знание от назубкания учебен материал. За съжаление читави ендокринолози рядко се срещат.

Ами на мен благодарение на тази диета с честите хранения инсулина ми влезе в нормите.. преди беше 34.01 от 24.90 допустими, сега е 18. Докторката ми каза да продължавам в същия дух. И аз не ям хляб редовно, като ям той е пълнозърнест. Позволено ми е да ям пълнозърнести храни, но не редовно.

На кой да вярвам, не знам.

# 515
Алина, дано да знаеш, че нормите до 24.90 са със силно завишена горна граница!😉

# 516
Алина, дано да знаеш, че нормите до 24.90 са със силно завишена горна граница!😉

Каква е нормалната норма на инсулина? Виждала съм различни норми по лабораториите.

# 517
Според моите няколко лекари абсолютният максимум е 10. Вече 10 е горната граница и в лабораторията, която ползвам. Оптималният е 3-5 според цялата литература, която прочетох.

# 518
Алина, категорично под 10, най-добре 5-7.
То всяка калорийна рестрикция ще свали килограми, в следствие на което ще се по-добри и инсулина, ама резултата най-често е слаби крака и безформена талия, нищо, че са ниски килограмите.

# 519
18 хич не е красива стойност за на гладно, радвам се че си намерила начин който работи за теб, но това че било в нормите е подвеждащо и наистина имаш още доста работа... Разбирам неспециалист да каже че е в норма, ноот ендокринолог не би ми допаднало да го чуя.
На гладно търсиш едноцифрена стойност, според доста източници даже около 5 да е.
Иначе има и от Зоната доволни, ако е там въпросът, вероятно при някои помага. Но тук си личи от заглавието на какво хранене сме се събрали почитатели. Иначе дори и да не е такова хранене "твоето", пак си струва да изчетеш информацията в първия пост от темата. Да се ориентираш за стойности, дефицити какви да проверяваш и попълваш и прочие, че и те са важни.

# 520
18 хич не е красива стойност за на гладно, радвам се че си намерила начин който работи за теб, но това че било в нормите е подвеждащо и наистина имаш още доста работа... Разбирам неспециалист да каже че е в норма, ноот ендокринолог не би ми допаднало да го чуя.
На гладно търсиш едноцифрена стойност, според доста източници даже около 5 да е.
Иначе има и от Зоната доволни, ако е там въпросът, вероятно при някои помага. Но тук си личи от заглавието на какво хранене сме се събрали почитатели. Иначе дори и да не е такова хранене "твоето", пак си струва да изчетеш информацията в първия пост от темата. Да се ориентираш за стойности, дефицити какви да проверяваш и попълваш и прочие, че и те са важни.

Четох, да, но мисля да слушам докторката си и да продължавам да се подобрявам, аз много добре знам, че имам още много работа по състоянието си, но това, което успях да постигна ми дава огромна надежда и ме мотивира. Успех на всички.

# 521
Моята цел за инсулин на гладно е под 5 - най-добре между 3 и 4 и захар около 4-5, по възможност равна черта през деня, с малък пик след хранене.

Важното е след достигане на резултатите, те да бъдат задържани. Освен това достигането на резултатите за захар и инсулин да не са за сметка на недохранване и дефицити.

# 522
Моята цел за инсулин на гладно е под 5 - най-добре между 3 и 4 и захар около 4-5, по възможност равна черта през деня, с малък пик след хранене.
И моята цел е такава.🙂

# 523
  • на острова на мечтите
Жако е папо. Бърбори и ни имитира. Киха много смешно, защото имитира мъж ми. После иска "coccole ", т.е. погали ме... Но не е изключено и да ме клъвне,😉.
Ох, ще направя броколито и по идея на Херцен. И на Тайс патладжана ми харесва.
Алина, успех и на теб!

# 524
Алина, това което си постигнала също не е малко, със сигурност си се подобрила доста. Щом този начин работи за теб и ти харесва, това ти е важното. Стига да не е базиран на сериозен дефицит, че това нещо не става в дългосрочен план.

Общи условия

Активация на акаунт