На море в Турция - тема 81

• 53 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
За съжаление, информация по точно този въпрос няма.Не знам защо,но възможността да пушиш,според определени правила и да имаш приятна почивка за нас е почти мисия невъзможна.Много пъти сме се ядосвали за тези измислени рестрикции,които лесно могат да се организират по друг начин. И не турците не са пуритани,пушат много и те.Но в хотелите се налагат правила според това което те мислят,че  е в угода на гостите.Ако открия българска агенция,която в описанието на хотела да коментира и този въпрос,то винаги ще резервирам с нея !А дано!
Иначе веригата е Делфин,бях предубедена и мислех че е само за хора с малки деца.Да има много деца,но за тях са отделени огромни прекрасни места.Но има и място за възрастни - в ресторанта,в снек баровете има големи зони за пушачи.В баровете се пуши,на открито разбира се,на плажа също има зона за пушачи,Има и релакс басейн без рестрикции.
  Ние си имаме дълъг списък и с други изисквания, които Делфините покриват на 90%,което е добре , пълно щастие никъде няма.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 05:08 от medlab

# 646
Аз като бивш пушач искам да ви кажа, че никак не е приятно да ми се завре някой с цигара и да започне да къди в лицето ми.  Когато пушех се съобразявах с хората около мен. И тези тераси на който може да се пуши не са само за пушачи, а за всички гости на хотела. Както писаха по-горе когато пушека идва директно към нас ми е неприятно и в повешето случай си ставаме и заминаваме. Предпочитам този вариант, защото когато помолиш някой пушач, който е на 2 метра от теб да се съобрази с това, че дима от цигарата му отива направо в твоето лице, все едно си му взел най-важното в живота. И зада не се получи ситоация в която ще се наложи да я преглътне барабар с въглена предпочитам аз да наруша моето спокойствие. Още по нагли са ми тези с електроните цигари дето се опитват да ми обяснят как можело вътре. Е неможе и бягат за нова в магазина.

# 647
  • София
И аз съм бивш пушач, но точно ресторантите на турските хотели в които съм била, са толкова ясно обозначени, че няма накъде повече.
Тази година в Пайн бийч се прецакахме една сутрин, нещо седнахме в частта за пушачи, ами кьорав карти не играе, хапнахме набързо и си заминахме без скандали. 
Както и когато съм пушила, отивам в зоната за пушачи ако искам да изпуша цигара след вечеря. Просто е когато е ясно обозначено.
Може би по баровете не е чак толкова, но има ли пепелник, значи може според мен. Щом има "условия", няма какво да се раздава правосъдие.
Най-най хубавата пушалня на летище, която знам, е точно на Анталия. Открита тераса, направо с кеф да излезеш. Нищо общо с аквариуми и газови камери.

# 648
Точно така,като има ясни правила е лесно да се спазват.Когато хотела е добър е помислено и за това и зоните са големи и не си пречат .Най дразнещо е в зоните за възрастни да се водят малки деца и да изискват да се съобразяваме с тях. Не ходя да пуша край детския басейн и не ми е приятно да тичат и крещят около мен,когато искам спокойна почивка . Но то си е до възпитание на родителите !

# 649
  • Берлин
Аз пуша, на определените места, не допускам никакви коментари и забележки,ако не нарушавам правилата.
Проблемът с децата всъщност са родителите им.
А вие реагирате ли на нарушения? Например пищящи деца в релакс зоната, пушачи в зона без дим, хавлии, чакащи на шезлонгите цял ден да се появят стопаните им...? И ако реагирате - лична забележка или рецепция/персонал/ мениджмънт?

# 650
И зада не се получи ситоация в която ще се наложи да я преглътне барабар с въглена предпочитам аз да наруша моето спокойствие.

Трябва само да се внимава ситОацията да не се обърне на 180 градуса и въглена да не попадне на едно друго място.

# 651
  • Sofia
Трябва само да се внимава ситОацията да не се обърне на 180 градуса и въглена да не попадне на едно друго място.

Точно това щях да напиша. Трябва много да се внимава със ситОацията, особено, когато анонимността не е гарантирана. 😂

# 652
Аз съм много бивш пушач. Не помня на някоя почивка в Турция (или някъде другаде) някой да ми е пречил с цигарата си. Или с каквото и да било друго. Има два варианта за този феномен - или съм се съобразявала къде да седна и съм била далече от пушачи или съм била толкова позитивно настроена при всяка почивка, че такива дребни кусури не съм ги отразявала изобщо.
Аз винаги свързвам пътуванията си с хубавите моменти. Неприятните някак губят сила като преминат и обикновено се разказват като куриозни истории. А не е като да не съм имала кофти ситуации и то обикновено свързани с децата, та да са още по-драматични. Една от най-пресните е, че изпуснахме полет за връщане (не от Турция, от друга чужбина), следващият полет беше след 3 дни и бях сама с три деца и не всички бяха мои. Една от любимите ми истории за самоирония, винаги събирам много смях с нея.

А вие реагирате ли на нарушения? Например пищящи деца в релакс зоната, пушачи в зона без дим, хавлии, чакащи на шезлонгите цял ден да се появят стопаните им...? И ако реагирате - лична забележка или рецепция/персонал/ мениджмънт?

Както стана ясно, не забелязвам такива неща или поне не ги помня. Ако стана свидетел на кофти ситуация или твърде нагло поведение, което пречи на хората, вероятно ще се обърна към персонала или някой от управителите, за да не стават грозни разправии.
Обаче ще си призная, че имах случай, когато аз бях нарушителя, ама от глупост, а не умишлено. Още първия ден от почивката с дете на година и малко, си харесах един чудесен, тих, спокоен и почти празен басейн и се бухнахме вътре с пищящо от щастие дете. Наоколо имаше само възрастни гости, чиито лица изразяваха такъв шок от нашето нахлуване в релакс зоната, че аз много бързо разбрах грешката си и почти веднага лиших милите пенсионери от възможността да се "наслаждават" на бебешки крясъци. Но никой не ни направи забележка. Стоически ни изтърпяха. Но мен ме хвана срам и повече не припарих там. А беше толкова хубаво Laughing

# 653
И зада не се получи ситоация в която ще се наложи да я преглътне барабар с въглена предпочитам аз да наруша моето спокойствие.

Не е невъзможно, но досега когото съм помолил учтиво винаги са се съобразили с молбата ми. Не ми пречат пушачите, който си пушат без да ми пречат. Предполагам и на вас няма да ви е приятно да запаля и да почна да издишам в лицето ви.

# 654
  • Бургас
От "На море в Турция" тука станало "На пушене в Турция" Grinning Навсякъде се пуши здраво. На места като Селджук или Измир и се пие здраво (заедно с пушенето) Grinning Да, не е приятно да те одимяват, аз хем съм бивш пушач, хем ми идва много понякога. Ама човек не може да си разваля рахата, че някой пуши. Ми пуши, това е. Моя син като почне да бръчка нос как миришело, му разказвам как като съм бил на неговата възраст не съм излизал от опушените заведения на Блакантурист и да не се превъзнася толкова. Гледам яко хейт колко била нахални руснаците. Не само те, и американците, и англичаните, германци, всички са с имперско самочувствие, че света се върти около тях. Поставяш ги на място и толкова. Иначе не са лоши хора Simple Smile

# 655
  • Sofia
За да не обръщаме темата от "на море" в къде се пуши, да попитам за Арканус Трендлайн в Сиде, ако някой е бил там ще съм благодарна да сподели малко повече за хотела. Резервирахме го за средата - края на май. Знам, че отвори миналата година, че е на втора- трета линия, както и че плажът е хубав. Но всяка друга информация ще ми е от полза. Благодаря предварително!

# 656
.... и попаднах на агенция Tripello...
Мъжът ми работи в тази агенция. Цените им за собствен транспорт наистина са много добри.

... за Арканус Трендлайн
Разположен малко в нищото, ненатрапчива и понякога вяла дневна анимация, не особено силна вечерна. Почти винаги се получава струпване на хора за храна, но във Вашия период може и да няма такива предвид, че не е в силен сезон. Чистотата е на доста добро ниво.

# 657
  • Sofia
Благодаря, Бамби! 🤗 Това, че е в нищото не ме притеснява, за нас дори е предимство. Миналата година бяхме в съседство и поне на външен вид ми допадна. Няма да е зелено, но изглеждаше компактно и ново. Има и релакс басейн, което също е +. Не държим на анимация, чистотата ни е важна, но досега не сме попадали в Турция на мръсен хотел. Ако и храната става, и може да се пуши, ще е супер. Simple Smile

# 658
Храната е вкусна. Общо взето за бюджетен хотел всичко е на ниво. За пушенето... спестих си двете страници кой какво. Ние сме бивши пушачи и дали, къде, защо и как не ни представлява интерес.

# 659
  • Sofia
Точно на това се надявам, да е ок за бюджетен хотел. Повторно благодаря, Бамби!

Общи условия

Активация на акаунт