АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 45 930
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Dобро утро момичета,
имам запек от известно време. Пробвах с фрутилакс, но не работи при мен.
Някъде из темите прочетох и за лаксатинил фрукт мармалад и благодарение на него съм будна от 5 часа,,,страшни болки и разстройство получих. Не мога да излезна от тоалетната. Уж го препоръчват за бременни, но в листовката не пише нищо ( дано не съм сгафила нещо ) .
Знаете ли някой друг продукт, който не предизвиква болки и разстойство подходящ за нас?

АГ какво казва по въпроса?
Аз миналия път пиех Лактулоза, предписана от АГ. Сега ме спасяват фибри сутрин в чаша вода.

# 481
Часа ми при него е другата седмица и тогава ще го попитам. Неудобно ми е да му звъня по телефона за този проблем.
Дано отмине скоро това неразположение...

# 482
  • София
Аз гледам затова да е всичко с храна, че се притеснявам как ще ми се отразят такива сиропи (стомахът и червата си ми реагират на различни неща). Иначе при мен нещата сега са ок, но гледам да пия чаша топла вода сутрин на гладно, да ям овесени каши, круши, тиква, все някаква разхлабваща храна поне 2 пъти дневно. Някои ползват и овесена вода. Приготвя се така: 200 г овес на зърна + 0.5 л вода. Слагаме на котлона, кипваме, намаляваме на слаба степен и варим 60 минути. Отделяме само отварата. Това е може би най-щадящия метод за пречистване, но си трябва постоянство, а не веднъж в седмицата да се взима примерно.
Друго, което разхлабва, но пак трябва да се внимава с количеството, че да на се стигне до такива спазми и диария, е сладкото от рози. И то ми е помагало много при нужда.

# 483
Dобро утро момичета,
имам запек от известно време. Пробвах с фрутилакс, но не работи при мен.
Някъде из темите прочетох и за лаксатинил фрукт мармалад и благодарение на него съм будна от 5 часа,,,страшни болки и разстройство получих. Не мога да излезна от тоалетната. Уж го препоръчват за бременни, но в листовката не пише нищо ( дано не съм сгафила нещо ) .
Знаете ли някой друг продукт, който не предизвиква болки и разстойство подходящ за нас?
Много неприятно Confounded На мен АГ като ми каза за това сладко ми каза все пак да пробвам първо с половин лъжичка. Иначе, да, фибри, овесени ядки. Другото което много ми помага е авокадо. Препечена филийка с авокадо и евентуално резенче домат от горе, но домата вече е по избор. Олио от авокадо също съм си слага на препечена филийка, мисля че ефекта е същия, но си трябва постоянство. Сега поне зимата може да се набляга на течни храни като супички и те допринсят благоприятно Simple Smile
На вас прияждат ли ви се странни неща или дори не странни, но просто ей  така както си седите и да ви влезе някаква натрапчива мисъл за нещо конкретно което ви се е прияло?

# 484
Относно храната нямам абсолютно никакви предпочитания или пък нещо да не ми се яде, ям доста месо, зеленчуци, ям и типичните за зимата туршиики. И аз имах проблеми с ходенето до тоалетна, но започнах да ям много плодове и нещата се оправиха, не съм пила за сега лекарства, също и си правя закуски със семена-овес,ленено семе, чиа. С мармалада трябва да се внимава, според моето АГ е пълна глупост.

# 485
  • София
Прияждат ми се неща, но не някакви странни, а пица, сладко, кисело, люто, джънк (него засега избягвам). Наскоро и Subway ми се прияде, ама нямаше от къде да вземем точно тогава, после ми мина. Вчера например ми се доядоха кисели краставички и си хапнах няколко. Тези дни си мисля за една любима салата и мисля да я направя днес.

За избягване на запек забравих да кажа и друго - вода, много вода трябва да се пие. Общо взето много течности и течни храни.

# 486
Аз пия лактулоза при необходимост. Тук също внимавай с количеството, пробвай първо по-малка доза и увеличавай, докато има ефект. Аз също закусвам овесени ядки с кисело мляко + някакъв плод, действат ми добре, на въпреки това от време на време имам запек.
В началото много ми се ядеше кисело , хапвамх си доста трушийка. Иначе не ми се прияжда нищо, което чуя или се сетя. То и никой не говори пред мен за храна 😂. По-скоро ми се е променил малко вкусът- мога да ям неща, които преди със сигурност не бих и опитала.

# 487
  • Варна
Аз пък съм станала претенциозна. Преди каквото имаше в хладилника, това можех да ям. Сега като кажа нещо, че не ми се яде и край 😄
Иначе за запека, на мен нищо не ми помага конкретно. Гледам да хапвам течна храна, сутрин овесени ядки с кисело мляко, плодове. Понякога действа, понякога не.

# 488
Много ценни съвети, ще пробвам всичко. Направо ми разказа играта тоя мармалад....вече е в кофата.

# 489
Много неща ми се хапват ,но с тези ограничения които трябва да спазвам е много кофти Sad (Естествено все "нездравословна " храна ми се яде) . Та ако има девойки от вас на нисковъглехидратна диета , ще се радвам да сподели какво си хапва !

Относно запека най-добре първо да се пробва без сиропи и лекарства. Писала съм доста пъти ,че кивито 🥝 много помага . Също така и сладкото от рози ,но с него трябва да се внимава Simple Smile

# 490
Момичета аз съм в 22 +4 , но все още ми е лошо и нищо не ми се хапва. Даже леко взех да се притеснявам на всеки преглед аз съм с около килограм надолу . Високо горе на стомаха ми е дискомфортно и отварям хладилника и го затварям . Всичкото ядене е насила. За капак днес ми излезе и ниско желязото . Нз до 9 месец дали ще изкарам прекалено много неща мисля. Вчера пък такова главоболие , чак неможах да седя . През ниша се събудих с пристъп на паника неможех да си поема въздух и ускорен пулс.

# 491
Момичета аз съм в 22 +4 , но все още ми е лошо и нищо не ми се хапва. Даже леко взех да се притеснявам на всеки преглед аз съм с около килограм надолу . Високо горе на стомаха ми е дискомфортно и отварям хладилника и го затварям . Всичкото ядене е насила. За капак днес ми излезе и ниско желязото . Нз до 9 месец дали ще изкарам прекалено много неща мисля. Вчера пък такова главоболие , чак неможах да седя . През ниша се събудих с пристъп на паника неможех да си поема въздух и ускорен пулс.

Надявам се скоро да си по-добре. За тревожността - и аз се чувствах така допреди 3-4 седмици. Сега пак не ми е много ок, но поне отминаха през нощта страха и кошмарите.

# 492
Относно тревожността , която до някъде е нормална не я подценявайте, аз се чувствах доста зле в това отношение като забременях, тогава докторката ми разреши да пия леки успокоителни, които в последвие спрях , сега ако не се чувствам добре, тъй като има и такива епизоди пак си взимам едно билково хапче и така. Аз имам и проблеми със съня , тогава докторката ми каза, че е по-вредно за бебето да се чувствам зле, отколкото да взема някакво хапче. Ако се справяте без по-добре, на мен ми граничеше с невъзможното по едно време.

# 493
Относно тревожността , която до някъде е нормална не я подценявайте, аз се чувствах доста зле в това отношение като забременях, тогава докторката ми разреши да пия леки успокоителни, които в последвие спрях , сега ако не се чувствам добре, тъй като има и такива епизоди пак си взимам едно билково хапче и така. Аз имам и проблеми със съня , тогава докторката ми каза, че е по-вредно за бебето да се чувствам зле, отколкото да взема някакво хапче. Ако се справяте без по-добре, на мен ми граничеше с невъзможното по едно време.
Ако стане нетърпимо със сигурност няма да се държа .

# 494
Аз днес сутринта претърпях ПТП.. Една жена реши да се престрои в моята лента, но вместо зад мен, дойде директно отгоре ми. Удари ме, аз изгубих контрол над колата и няма да навлизам в повече подробности, но всичко завърши с челен удар в мантинелата (слава Богу не толкова силен, защото на мен и на бебка нищо ни няма). Беше ужасно преживяване, много се бях уплашила за бебето и съм много щастлива, че всичко завърши добре. Имаме си малко геройче, от преди да се роди. ❤

Но поне нещо хубаво излезе от непланирания преглед днес - оказа се, че вече е в главично предлежание, което не очаквах толкова рано, в 23г.с. Та по този въпрос, чудя се дали може да се обърне пак, или е по-вероятно да си остане така вече?

Общи условия

Активация на акаунт