Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Mims1900, пиеш ли магнезий?
Единствено това ,което ми е в общите витамини.Не са ми изписали магнезий ,знам иначе ,че е полезен  и е против контракции,но не смея да взимам като не ми е казано .Тук имат малко по-различни методи на лечение от Бг,дори Но Шпа ми го изписаха на преглед като си бях в Пловдив ,но сега не смея да пътувам .Тук само Утрогестан ми е изписан и лекарството за гъбички .Аз изкарах и тежък хиперемезис ,бях в състояние да не мога да се движа ,буквално ,никаква храна по едно време не задържах и вода ,нито витамини и тук не дават дори системи с Деган ,та идваха роднини специално от Бг да ми включват Деган ,беше кошмар .

Момичета, с приятеля ми ходим всяка година на ски в Италия, аз не карам ски. Та имаме ранна резервация още от пролетта за началото на декември и сега се чудя дали е добра идея това пътуване (18 часа са). Ще се посъветвам разбира се с АГ. Но да чуя и вашето мнение.

Няма ли вариант със самолет да отидете или поне до някъде и после с рент а кар? Аз и не-бременна не бих се навила на толкова път с кола 😬

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 22:11 от Mims1900

# 391

Някоя мама пила ли е утрогестан през устата ?Чувствам се ужасно замаяна и с главоболие ,едвам ставам до тоалетната ,а трябва да го пия ,защото съм с контракции ,освен това ми откриха и инфекция и лекувам и нея . И никой лекар не ми казва от какво става в началото болките бяха съвсем леки и минаваха за секунди но от 3 дни се засилиха и са почти през цялото денонощие .

Здравей, mims1900. Аз съм на утрогестан 200 вагинално от 5 седмици насам и няма никакви странични ефекти. И на мен ми казаха, че мога и перорално, но се отказах поради очакваните странични ефекти.
А как усещаш контракциите? Къде е болката?
Аз например днес имах много стресиращ работен ден и въпреки, че работя седнала у дома  тази вечер имам тъпи болки в областта на матката. Нямам представа как да ги определя 🤷🏻♀
Дано се оправиш скоро! Стискам ти палци
Усещам ги като сякаш ще ми дойде менструацията или съм вече в такава ,като при ПМС ,в средата някъде стяга и отпуска ,понякога отива към кръста .В началото бяха съвсем неосезаеми миналите седмици ,минаваха си сами за секунди буквално ,много леки ,но от няколко дни се усещат доста по-силно и почти постоянно .На моменти усещам и странни бодежи от едната страна на матката .Взела съм мерки ,пия и витамини и но шпа и утрогестана ще го слагам вагинално ,иначе отделно имам и инфекция и при мен е обърната матката(в ретроверзия ) и може и това да оказва влияние .Благодаря ,и аз се надявам това да отмине ,защото е дълго желано и ще е първо дете .

Разбирам те 🌼 И ние очакваме чудото от 4 години. Вярвам, че ще се оправиш щом си взела мерки и си почиваш.
Благодаря ти за пояснението относно контракциите. На мен също ми е първа бременност, а съм на 33 с един аборт преди 7 години. Затова се вслушвам в тялото си толкова.

# 392
Mims1900, пиеш ли магнезий?
Единствено това ,което ми е в общите витамини.Не са ми изписали магнезий ,знам иначе ,че е полезен  и е против контракции,но не смея да взимам като не ми е казано .Тук имат малко по-различни методи на лечение от Бг,дори Но Шпа ми го изписаха на преглед като си бях в Пловдив ,но сега не смея да пътувам .Тук само Утрогестан ми е изписан и лекарството за гъбички .Аз изкарах и тежък хиперемезис ,бях в състояние да не мога да се движа ,буквално ,никаква храна по едно време не задържах и вода ,нито витамини и тук не дават дори системи с Деган ,та идваха роднини специално от Бг да ми включват Деган ,беше кошмар .

Момичета, с приятеля ми ходим всяка година на ски в Италия, аз не карам ски. Та имаме ранна резервация още от пролетта за началото на декември и сега се чудя дали е добра идея това пътуване (18 часа са). Ще се посъветвам разбира се с АГ. Но да чуя и вашето мнение.

Няма ли вариант със самолет да отидете или поне до някъде и после с рент а кар? Аз и не-бременна не бих се навила на толкова път с кола 😬
Много е сложно заради ски екипировката със самолет, пък и сме с малко кученце. Най-вероятно ще пропусна тази година. Мен заради храната ме е яд 😂😂😂 , защото реално нито ски карам, нито пък спато ще мога да използвам в момента, е у кучето е много щастливо. Но сега приоритетите са други! 💗

# 393

Някоя мама пила ли е утрогестан през устата ?Чувствам се ужасно замаяна и с главоболие ,едвам ставам до тоалетната ,а трябва да го пия ,защото съм с контракции ,освен това ми откриха и инфекция и лекувам и нея . И никой лекар не ми казва от какво става в началото болките бяха съвсем леки и минаваха за секунди но от 3 дни се засилиха и са почти през цялото денонощие .

Здравей, mims1900. Аз съм на утрогестан 200 вагинално от 5 седмици насам и няма никакви странични ефекти. И на мен ми казаха, че мога и перорално, но се отказах поради очакваните странични ефекти.
А как усещаш контракциите? Къде е болката?
Аз например днес имах много стресиращ работен ден и въпреки, че работя седнала у дома  тази вечер имам тъпи болки в областта на матката. Нямам представа как да ги определя 🤷🏻♀
Дано се оправиш скоро! Стискам ти палци
Усещам ги като сякаш ще ми дойде менструацията или съм вече в такава ,като при ПМС ,в средата някъде стяга и отпуска ,понякога отива към кръста .В началото бяха съвсем неосезаеми миналите седмици ,минаваха си сами за секунди буквално ,много леки ,но от няколко дни се усещат доста по-силно и почти постоянно .На моменти усещам и странни бодежи от едната страна на матката .Взела съм мерки ,пия и витамини и но шпа и утрогестана ще го слагам вагинално ,иначе отделно имам и инфекция и при мен е обърната матката(в ретроверзия ) и може и това да оказва влияние .Благодаря ,и аз се надявам това да отмине ,защото е дълго желано и ще е първо дете .

Разбирам те 🌼 И ние очакваме чудото от 4 години. Вярвам, че ще се оправиш щом си взела мерки и си почиваш.
Благодаря ти за пояснението относно контракциите. На мен също ми е първа бременност, а съм на 33 с един аборт преди 7 години. Затова се вслушвам в тялото си толкова.
Спокойно ,аз не го усещам така тъпо ,моето си е баш като при болезнена менструация (аз попринцип бях с такава ).Сигурно е защото си се преуморила ,с почивка минава ,при нужда но шпа може .Иначе има го и това ,че.в момента матките ни се разтягат и нарастват ,нормално е да има усещания .Толкова силно съм се молила ,плакала ,искала ,че ще се боря докрай за моето съкровище ,всяка болка ще търпя .
Дай Боже да минават всички трудности и накрая всички да сме  със здрави бебчета на финал.Успех и на теб

# 394
Аз съм бъзла и също не бих тръгнала на такъв дълъг път. Най-вероятно всичко ще е наред, но не мога да си помисля, ако има и 1% вероятност нещо да се обърка. Стой си мирно 😃

# 395
Да, да. Няма даже и питам АГ. 😅 Все пак съм на едно мнение с вас!

# 396
Да, да. Няма даже и питам АГ. 😅 Все пак съм на едно мнение с вас!

Ее добре нали ските се чекират отделно. Ако ти се ходи мъжът ти ще плати малко за доп. багаж 😁 После кога ще стигнеш на почивка Simple Smile

# 397
Аз бих отишла, ако е задължително с кола може би да разделите пътя или повече почивки. Не знам дали е опция само ти със самолет, а компанията с колите?
Аз сега даже мисля как да направим възможно най-много пътувания преди раждането, не защото с бебе е трудно, а защото с дете и бебе хич не ми се виждат отпочиващи 😂.

# 398
То не е въпроса в доплащането, имаме резервация за две седмици и сме 4 човека, а не искам да променям плановете на всички. А ако разделим пътя почивката става по дълга, пък не всички могат да отсъстват толкова. А и да разделим пътя варианта е до Венеция, което пак са си 10 часа. Абе като цяло не ми се занимава! Почивки много ще има, предпочитам да не рискувам.

# 399
Днес минах и на ФМ дадох и кръв за БХС докторката каза че всичко е наред, бебчо се беше обърнал с гръб и ме прати да се разходя. Другия месец пак съм на ФМ за този между 16/18 седмица. Предположение момче. Евентуален термин заради ранна овулация 18.05
Моят е 17.5 и също предположения за момче

# 400
Някоя от вас замисляла ли се е да се поглези с масаж за бременнни, звучи ми много изкушаващо, и отпускащо за схванатото ми тяло, какво мислите?

# 401
Здравейте на всички! Отне ми време докато изчета двете теми и ми си иска да се присъединя към вас 🥰 Четвърта бременност ми е с термин 3ти май.

Понеже живея в чужбина и видях че последно се коментира за цитонамазка. Тук съветът е да не се прави по време на бременност ако нямаме оплаквания и да се изчака до 6 седмици след раждането, защото понякога може да се появи кървене. На мен никога не са ми правили, дори не е ставало на въпрос, а ми се правят повече изследвания от нормалните за тук по медицински причини.

# 402
Момичета колко време трае ФМ?

# 403
  • София
Таня, около 30-40 минути. Зависи как е застанало бебето и дали може да измери всичко веднага или ще върти и суче от къде да го погледне. При мен сменя ту с вагинален, ту с коремен ехограф, защото на единия виждаше основно гърба на бебето, но не и профила.

# 404
Момичета, какво мога да пия за главоболие?

Общи условия

Активация на акаунт