Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 050
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Аз също правих Вижън, само че най-малкия пакет. След 4 работни дни знаехме резултата.

Здравейте, следя ви от известно време. С термин за първите дни на м.Юни съм, но нищо не се знае все пак. След инвитро съм и дойде време да се ориентирам за пренаталните тестове. Та да се допитам до вас, вие къде, какъв пакет избрахте и как преценихте да вземете този пакет? Успешна и лека бременност ви желая Simple Smile

# 556
Момичета, тези тестове АГ ли ви ги препоръчват?

# 557
Eleyn Ех, пилеее.. не така! Не даваме. Чакаме добри новини, добре че си отишла! С теб сме цялата група ❤

# 558
Eleyn, пожелавам ти и аз бързо да се оправят нещата!
Мацки, колко тежат вашите жълъдчета? На мен днес на ФМ ми казаха 61гр., а в нета чета около 12 седмица ориентировъчно тегло 12-14гр 😳😳😳

# 559
Eleyn, пожелавам ти и аз бързо да се оправят нещата!
Мацки, колко тежат вашите жълъдчета? На мен днес на ФМ ми казаха 61гр., а в нета чета около 12 седмица ориентировъчно тегло 12-14гр 😳😳😳

Моето в събота го мериха 111г, но съм в 14+6гс сега, значи тогава е било 14+2. Но и върви 5-6 дни напред.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 21:37 от the happy

# 560
83 г в 14+0, това е от миналата седмица.

И на мен ми е интересно за пренаталните тестове, дали лекарите ви ги препоръчват. По принцип те получават % от фирмите, които ги правят, а и напоследък много се рекламират, та разбирам защо масово ги правите. Със сигурност и за собствено спокойствие.

Но например от моите приятелки никоя не е правила, единствено една далечна позната, но тя беше на 38 и заради възрастта направи.

# 561
Аз вчера разпитвах момичетата на ФМ за тези тестове и никой не беше правил, та ми стана чудно, че тук почти всички са правили. Не искам да изказвам мнение, всеки си преценява как да си харчи парите. Аз даже един вид очаквах и на мен да ми препоръчат такъв тест, но Д-р Стратиева ми каза, че не се налага, днес на имейла в резултата пишеше същото.

# 562
На мен Михова ми препоръча да не правя преди резултати от БХС или поне да не правя пълния пакет. Като каза, че за нея разбира се да дам над 2000 за пълния пакет ѝ е финансово най-изгодно. Аз правя, защото за мен е важна информация и би повлияло на решението ми дали да запазя плода, като колкото е по-рано прекратена бременността е по-добре за мен.

# 563
Не ми е препоръчан от АГ, аз си го реших за собствено спокойствие, защото съм на 30+, имам тромбофилия, имам и други рискови фактори и исках да съм спокойна. При всички фактори, които имам резултатите от БХС щяха да са ми трагични, а в момента нямам нужда от прогнози, а от точни резултати. Определено при всяка следваща бременност бих си пускала пак и тези 1500лв. за мен си струват всяка стотинка. Не съм от хората, за които това са джобни пари, но ако трябва да избера тест или количка за 1500 няма даже да се замисля

# 564
Precious girl, Моя АГ изобщо не повдигна темата за пренатални тестове докато аз не го попитах какво мисли. Аз реших да пропусна в крайна сметка и отидох само на ФМ и БХС.

Alice pdv, При мен в 12г.с. + 1 бебчо е бил 60грама.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 08:39 от zoya.

# 565
Аз затова питам, защото и моя АГ не е повдигал въпроса, а не пести изследвания.

# 566
Аз също не съм правила пренатален тест,ходих само на ФМ и БХС.Моля се резултатите да са добри.Ако има нещо съмнително,бих направила  допълнителни изследвания разбира се.Аз също съм малко над 30 г.,но все пак се надявам това да не е  предпоставка за проблем с бебето.

# 567
Не ми го е препоръчал,сама си реших,пред кабинета имаше листовки и така се ориентирах по-лесно за фирма .

Аз днес ще кажа на работа на  шефката и някои колеги ...и ми малко напрегнато, но вече два пъти отлагах защото имаме проверки и всички бяха напрегнати ...

# 568
Аз също не съм правила пренатален тест,ходих само на ФМ и БХС.Моля се резултатите да са добри.Ако има нещо съмнително,бих направила  допълнителни изследвания разбира се.Аз също съм малко над 30 г.,но все пак се надявам това да не е  предпоставка за проблем с бебето.

Разбира се, че не е. Да, рискът се повишава с повишаване на възрастта, но в днешно време толкова жени раждат над 30, здрави бебенца ❤️ Аз съм на 32, не съм и мислила, че това ще бъде проблем. Да, знам че над 35 вече се води по-рисково, но така се стече животът ми и не съжалявам, че сега стигаме до етап дете Simple Smile

Аз също бях запозната с пренаталните, но бях решила ако има нещо притеснително на БХС и фетална, и ако лекарката в нещо се съмнява, тогава да правя. Естествено, не бих жалила средства.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 10:23 от mokka

# 569
  • Пловдив
И аз по същия начин реших да изчакам фетална и БХС и след това да реша има ли нужда от пренатален.
Първо АГ ме успокои още с прегледа като каза, че ехографски всичко е идеално още при пръв поглед, разбира се разгледа си всичко подробно, че даже и с вагинален, и коремен.
После и БХС като излезе съвсем се успокоих, макар и статистическо да е. Очаквах да е по-зле спрямо първия предвид, че са минали вече 4 г. и вече съм на 30 г., противно на очакванията - излезе още по-нисък риск.
Та спокойна съм към момента в това отношение, надявам се да съм направила правилния избор. Със сигурност не бих пестила средства ако има нужда, но за момента не видях такава.

Общи условия

Активация на акаунт