Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 39 416
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Аз вече съм качила 5 кг . Това ми е втора бременност и вече ми личи

# 316
Аз съм свалила около 3, не съм повръщала много, но пък много ми се гадеше и все още ми се гади.. Надявам се това да премине скоро, защото ми писна от сухари, солети и бисквитки.

# 317
Мамита првди да забременеете редовно ли правихте цитонамзка ,като де ровя в нета пише различни неща та ми стана инт 😄✌🏽

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 23:36 от Ники2121

# 318
Стискам палци всичко да е наред.Имах прокървяване наскоро. Направо ми се насълзиха очите прочитайки постовете ти.Пътувайки към болницата за да ме погледне док.едвам се държах да не ревна изцяло... Ще споделя за прегледа първо погледна бебчето, пусна сърчицето,показа ми на ехографа-отлепена плацентата, измери показа обясни, прегледа ме и по обстойно с вагинален  мисля, че така се води, прегледа и за скъсяване на шийката доколкото помня. Каза искам да те погледна. Не ме претупа беше толкова мила, внимателна и спокойна няколкопъти каза  и моля те трябва да лежиш.
При мен нещата не са добре... В понеделник нали имах леко кафеникаво зацапване и ме оставиха на системи. До другия ден на обяд всичко беше спряло. Обаче днес изведнъж като се изсипа една прясна, яркочервена кръв, пълна със съсиреци... Не знам как не пропаднах от притеснение. Пак системи, намаля, но не спира. Плача цял ден и вече не знам...
Честито за всички за хубавите новини и сладките момченца и момиченца. ❤️

# 319
Ellie, как си? Стискам палци да сте добре с бебчо.

Мина и моята морфология днес, всичко изглежда нормално, резултати от БХС да очаквам утре или понеделник.
Доктор Арабаджиева има предположение за пол на 80% ще бъде отново момче, но на следващите прегледи ще си покаже по-точно.

# 320
Мамита првди да забременеете редовно ли правихте цитонамзка ,като де ровя в нета пише различни неща та ми стана инт 😄✌🏽

По принцип е редно всяка жена да си прави цитонамазка веднъж годишно, без значение дали планира да забременее или не. Това има връзка с наличието на ракови клетки, човешки папилома вирус и други изменения, не толкова със забременяване конкретно. Интересно ми е какви са "различните неща в нета"...

Към всички: следващата ви фетална в коя седмица се пада? Според инфото в страницата на Оскар Клиник и др. болници трябва да е 20-23 макс седмица, но се чудя защо дамата на рецепция в Оскар като смята ми даде час за края на ноември, когато аз съм в 18-та. Чета за някаква междинна, която се прави 16-18 и е по преценка на лекар след ранната и БХС, и се чудя дали нещо не ме е разбрала.

# 321
Цитонамазка и аз си правя всяка година Октомври. Тази не съм все още, защото разбрах, че съм бременна и чакам АГ да ми каже кога.
А втората ФМ според моя АГ е добре да се направи от 19г.с., няма смисъл преди това. Особено ако ще се прави ранна ФМ.

# 322
  • Пловдив
И моята АГза фетална морфология ми каза около 20-та седмица, с първата бременност също ми беше тогава.

За цитонамазка - абсолютно всяка година правя, стриктна съм в това отношение, особено след като преди години си минах през стрес с една раничка. При бременност доколкото знам АГ също търсят такава, АГ на ЖК специално ме пита имам ли скоро правена и от кога, съответно й дадох копие от резултатите ми.

# 323
Моята последна цитонамазка беше от юли месец на профилактичните от работа, буквално преди да забременея Grinning

Благодаря ви, момичета. Звъннах в Оскар и се оказа, че нещо не сме се разбрали. Имало някаква, която се водела също ранна или по-скоро междинна, на нея се ходи 16-18 седмица, по преценка на специалист. Явно съм звъннала прекалено рано да си запиша час и момичето от рецепция като е броило седмиците е преценило, че това ми предстои, защото ме пита насочва ли ме някой, но не ми обясни защо. Преместих си часа за 21 седмица.

# 324
Ами да речем, че съм добре. Видяха ме на ехограф, имам отлепване на сака, но бебето е добре. В момента зацапването е слабо и кафеникаво. Оставиха ме и днес на системи, а според моята АГ може да отнеме повече време, за да спре кървенето.

# 325
Mokka, чакахте ли много за ФМ?
Аз съм другата седмица в същата клиника, но четох за някакво чакане от 2/3 часа. С коремен ехограф ли беше?

Еllie, всичко ще бъде наред. Бъди спокойна само, ще лежиш колкото трябва и ще се нормализират нещата! ♥

# 326
Mokka, чакахте ли много за ФМ?
Аз съм другата седмица в същата клиника, но четох за някакво чакане от 2/3 часа. С коремен ехограф ли беше?

Аз тази ранната си я правих в клиниката, в която се следя, не съм в Оскар, така че не мога да кажа. Дано не чакате. Иначе с коремен я правят по принцип.

EllieFromTheValley, искрено се надявам всичко да е наред и страшно се радвам, че бебето е добре.

# 327
Малко се наплаших …Значи аз принципно съм правила цитонамазка но преди доста време и винаги като съм ходила на АГ нищо не ми е казвал ,мой приятелки също са така  живея в доста малък град .Това не е оправдание ,но на 22 съм и никой нищо не ми е казвал помня че преди 3,4години някъде си правих .Имах малък проблем с някакво течение и затова ,но след това не .Въпросът ми е следният ,след като рвзбрах че съм бремена започнах да патувам на вс 2седмици за сф ,АГ ми пуска всякакви изследвания кръвни ,уринни БХС ,прена тест в др лаборатория ходих за инфекциозни ,има ли вариант ако (недей си боже имам нещо проблем там ) да ми е излезнало на някое иследване (да е дало показател в кръвта примерно ,че нещо не е ок )….? Разбеах ,че на следващия преглед ще ми се взима “влагалищен секрет “ объркана съм някак си малко се притесних ..:/

# 328
Няма как да ти е излязло на други изследвания, цитонамазката е коренно различно нещо. Не се притеснявай, просто попитай на следващия преглед при АГ да си направиш.

Дори на 22, че и по-рано, трябва да четем и да се интересуваме какво трябва да правим редовно за телата си, на какви прегледи трябва да ходим и какви профилактични изследвания трябва да се пускат всяка година.

# 329
Няма как да ти е излязло на други изследвания, цитонамазката е коренно различно нещо. Не се притеснявай, просто попитай на следващия преглед при АГ да си направиш.

Дори на 22, че и по-рано, трябва да четем и да се интересуваме какво трябва да правим редовно за телата си, на какви прегледи трябва да ходим и какви профилактични изследвания трябва да се пускат всяка година.
Това е ясно ,но като никой нищо не ми казвал че трябва редовно а и АГ където е тул в града казва че на тази възраст било нужно през 3години ..което явно е пълна глупост.Надявам се вс да е ок ,сега поне информирах половината ми приятелки който въобще никога пък не са правили ..

Общи условия

Активация на акаунт