Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 068
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Излезе биохимията. До колкото разбрах всичко е наред. Плацентата пише предна ниско прикрепена. Някоя знае ли дали това е нормално?
И моята плацента е ниско разположена.Лекарката каза,че няма нищо притеснително,каза ми да се пазя повече от вдигане на тежко най-вече и лежане повече
Ами Стрататиева каза, че не вижда проблем, не вижда нужда от аспиринова терапия, а сега пише че се препоръчва заради висок риск от ПЕ/ИУУР

# 526
  • Пловдив
Излезе биохимията. До колкото разбрах всичко е наред. Плацентата пише предна ниско прикрепена. Някоя знае ли дали това е нормално?
И моята плацента е ниско разположена.Лекарката каза,че няма нищо притеснително,каза ми да се пазя повече от вдигане на тежко най-вече и лежане повече
Ами Стрататиева каза, че не вижда проблем, не вижда нужда от аспиринова терапия, а сега пише че се препоръчва заради висок риск от ПЕ/ИУУР

Доколкото знам аспириновата терапия обикновено се свързва с повишен риск от прееклампсия. Кръвотоците сигурно са ти били ок при прегледа щом е казала, че няма нужда. Да не би PAPP-A да ти е по-нисък и  от там това закючение след биохимията?

# 527
Не съм купувала скъпа количка казах до 1000,тя беше 750-800 макс на Чиполино някаква ами нищо й няма ....колко сме я позовали нз то Ковид,реване искаше носене не смея сама да изляза после проходи бързо-10 и половина ( е не съм я махнала тогава де )😁сега ще сме пак с нея после вече има едни мн леки,летни....но далечна работа или триколка ...
Заложих на кошара хубава дървена стабилна с шафчета отстрани и долу и най-скъпият матрак 🙂

# 528

Доколкото знам аспириновата терапия обикновено се свързва с повишен риск от прееклампсия. Кръвотоците сигурно са ти били ок при прегледа щом е казала, че няма нужда. Да не би PAPP-A да ти е по-нисък и  от там това закючение след биохимията?
1.491 е  ох че се притесних.. 0.667 е в MoM

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 12:53 от Mkyorova

# 529
  • Пловдив
Mkyorova, не мисля, че е нисък с тази стойност. Изчакай да видиш и АГ какво ще каже откъде може да идва това разминаване в заключенията. Вярвам, че всичко ще е наред и ще се радвам да споделиш след това Simple Smile

При мен имаше леко повишен кръвоток в една от маточните артерии и аз тръпна в очакване как ще се развият нещата... Ще видим следващата седмица дали ще минавам на някаква терапия или се е разрешил проблемът, тъй като АГ допускаше, че може и да е заради неокончателното прикрепване на плацентата към онзи момент.

# 530
Mkyorova, не мисля, че е нисък с тази стойност. Изчакай да видиш и АГ какво ще каже откъде може да идва това разминаване в заключенията. Вярвам, че всичко ще е наред и ще се радвам да споделиш след това Simple Smile

При мен имаше леко повишен кръвоток в една от маточните артерии и аз тръпна в очакване как ще се развият нещата... Ще видим следващата седмица дали ще минавам на някаква терапия или се е разрешил проблемът, тъй като АГ допускаше, че може и да е заради неокончателното прикрепване на плацентата към онзи момент.
Написала съм ти го в голямата мерна единица. 0.668 е в МоМ

# 531
  • Пловдив
А пропуснала съм дописаното, значи да - най-вероятно заради него е.
Ами в крайна сметка дори и да се наложи терапия, поне знаете за потенциален риск и ще се следи по-изкъсо. Не се притеснявай излишно и мисли позитивно Simple Smile

# 532
А пропуснала съм дописаното, значи да - най-вероятно заради него е.
Ами в крайна сметка дори и да се наложи терапия, поне знаете за потенциален риск и ще се следи по-изкъсо. Не се притеснявай излишно и мисли позитивно Simple Smile
Просто се притесних доста... На ФМ всичко изглеждаше добре, каза че кръвотока към бебето добре. Явно нещо заради това е проблема не зная.. чакам АГ да отговори, не искам да му звъня да нахалствам

# 533
А това за Аспирина в изследването на забележка ли го виждате?
Аз имам ген 4G/5G pai, според АГ не се налага да  приемам лекарства. Вчера ме питаха за тромбофилия и им казах за този ген и Д-р Стратиева ми каза, че мненията са различни и на изследването в забележка ще се напиша ако има нужда от Аспирин. Но явно няма нужда, защото виждам само това.
Скрит текст:

# 534
А това за Аспирина в изследването на забележка ли го виждате?
Аз имам ген 4G/5G pai, според АГ не се налага да  приемам лекарства. Вчера ме питаха за тромбофилия и им казах за този ген и Д-р Стратиева ми каза, че мненията са различни и на изследването в забележка ще се напиша ако има нужда от Аспирин. Но явно няма нужда, защото виждам само това.
Скрит текст:

Над името на лекарката пише, ако се налага. На мен там ми пише поради висок риск от ПЕ ИУУР се препоръчва аспиринова терапия акард 150 нещо от този род пишеше.

# 535
Хайде и аз да се вмъкна в темата Simple Smile - термин 7.05 - 90% момиче. Втора бременност ми е, баткото ще направи 8г на 21.12 Wink

# 536
  • София
Както всичко беше наред тази сутрин, така след болка и прокървяване по обяд, сега ме приеха в Шейново за задържане и ме сложиха на системи. Имам голямо отлепване казаха.

# 537
Както всичко беше наред тази сутрин, така след болка и прокървяване по обяд, сега ме приеха в Шейново за задържане и ме сложиха на системи. Имам голямо отлепване казаха.
Ужас.... И аз съм изплашена в момента и най-лошото е че дори не знам с каката дали съм била така, защото никой не ми е искал биохимичен скрининг тогава... Важното е, че бебчо е наред. Стискам палци, щом си под лекарско наблюдение всичко ще бъде наред. С теб сме!! Heart

# 538
Eleyn стискам силно палци всичко да е наред! Hands PrayHeart

# 539
И аз вярвам, че всичко ще е наред! Отишла си веднага, реагирали са, ще лежиш и всичко ще се оправи. Прегръщам те!

Общи условия

Активация на акаунт