Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 069
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Mimi9999, надявам се всичко да мине гладко.

Аз да питам, ако имате препоръки за ютуб канали с йога и тренировки за бременни(по възможност на английски, защото на български не съм свикнала с наименованията), някоя бъдеща мама, ако тренира с дъмбели ще ми е полезно да сподели каква ѝ е тренировката също ☺️.
Аз тази бременност най-много ползвам Pregnancy and postpartum TV в ютуб, а за дъмбели те правя суперсетове от 8 упражнения.

# 571
Елейн как си? Не си писала, всичко наред ли е?

# 572
mad_hatter, за йога и аз основно този канал следя, пробвала съм и отделни практики от канали, които по принцип не са за бременни (Yoga With Adriene например). С тежести имам 4 тренировки седмично (две за крака и дупе, една за гръб и рамо и една за гърди, бицепс и трицепс).

Скрит текст:
Първата за крака и дупе, с фокус задно бедро: Hip Thrust (тежестите ги държа върху бедрата, а не таза), Deadlift вариации (Romanian, Stiff Leg, Sumo), Glute Kickback (с тежест поставена в свивката зад коляното), Glute Bridge (пак тежестите върху бедрата).

Втората за крака и дупе, с фокус предно бедро: Hip Thrust, Squats (с тесен и широк разкрач), Lunges, Reverse lunges, Bulgarian Split Squats, Step Ups.

Рамо и гръб: Dumber Overhead Press, Front Row, Lateral Raise, Arnold Press, Bent Over Rear Delt Fly (седнала или права), Bent Over Rows, One-Arm Dumbbell Row, Renegade Row (на колене, защото планковете трябва да се избягват при бременност), Gorilla Row.

Гърди, бицепс и трицепс: Лицеви опори (пак на колене поради същата причина с планковете), Floor Chest Press, Single Arm Floor Fly, Floor Hammer Press, Bicep Curls, Hammer Curls, Overhead Triceps Extension, Dips (на стол например), Bent Over Tricep Kickbacks.

Не изпълнявам всички изброени упражнения всеки път, гледам да имам по 6 - 7 упражнения на тренировка, като в дните за гръб и рамо (три за рамо и три за гръб), а тренировката за гърди, бицепс и трицепс (три за гърди и по едно или две за бицепс и трицепс). Когато имам по-малко време тогава и аз правя суперсерии, иначе си изпълнявам всяко упражнение едно след друго.

# 573
Елейн, стискам палци всичко да бъде наред! С теб сме мила! Heartpulse

# 574
  • София
Жива съм, бебето е добре. Кървенето почти е спряло. Основно лежа, ставам само до тоалетната.

Вчера имаше един момент, в който бях убедена че няма да я бъде тая бременност и бях много уплашена. Едно, че Вецев, който ме прие в спешния кабинет, каза че ще ме натъпчат с лекарства и вероятно всичко ще е наред. И второ по едно време изтече нещо от мен, което мислех, че е доста кръв, но се оказа бистро. Уплаших се, че са води, викнах сестрите, те извикаха две лекарки и пак ме гледаха на ехограф. Не можаха да кажат със сигурност какво е, не успяха да съберат повече материал да тестват за води, но ехографски освен хематом и отлепяне не се виждаше друго.

Гледам да мисля положително или поне да се разсейвам... Доста и спя.

# 575
Eleyn, много се радвам, че всичко е наред, дано става още по-добре!

# 576
Много се радвам! Щом така бързо са овладяли кървенето, съм сигурна, че всичко ще бъде наред. Бъди спокойна, положителна и всичко ще бъде наред!

# 577
Благодаря ами или я няма или някой ме е изпреварил вече в кабинета,но поне казах на човек под нея и ще ми се обади когато и тя ходи,днес дано сварим.
Много се напрегнах....

# 578
Мими, аз също дебна шефа си от вчера… уж днес ще ми звънне (работя от вкъщи) и ще му съобщя, понеже ме кара да ходя на командировка с него, а хич не ми е до това да се навирам в офис тъкмо сега, когато постоянно имаме хора болни, с вируси… Отделно ще кажа да ми търси заместник или да прави някакъв план за справяне без мен, защото искам да се концентрирам върху бебчето и да намаля стреса (никак не липсва на моята позиция). Дано да не ме излъже да седя още много време, искам до 1-1.5 месеца най-много да съм аут.

Благодаря ами или я няма или някой ме е изпреварил вече в кабинета,но поне казах на човек под нея и ще ми се обади когато и тя ходи,днес дано сварим.
Много се напрегнах....

# 579
Eleyn, аз лежах в болница 8 дни заради отлепване, на системи. Сега лежа почти непрекъснато. Опитай да си спокойна и наистина да се пазиш максимално. Успех!

# 580
Жената на поста под шефката реагира много мило,зарадва се съвсем нормална реакция....а шефката просто нямам думи хвана се за главата сто пъти и като почна ...ти кога се върна,много малко работи,много я гледа (за първото)....засипа ме,да се чувствам виновна ли,аз в шок мигам на парцали ....нямам думи....след 30 мин пак я видях в коридора беше се освестила така да се каже и каза, че вторник ме видяла и ме заподозряла ама нищо не казала .....Еми ....нз не я слуша главата или я гони критическа....не е нормално...🫥🫥🫥🫥🤯

# 581
В коя седмица им каза? Много тъпа реакция. Аз също бих се почувствала виновна, че едва ли не съм забременяла. Супер кофти. И аз обмислям как ще съобщя в работата, но искам да минат нужните прегледи (аз съм с Юнско бебе).

# 582
Както казва една приятелка, филма “Усещане” не го е гледала шефката ти. 😂 Преди доста години работих като сервитьорка в ресторант и една колежка на 27/8 години забременя. Беше много съвестна, винаги идваше когато я викаха в почивен ден (ако някой беше болен), много работеше. И в началото й ставаше доста лошо, повръщаше, знаете как е. 😅 Та управителя постъпи отвратително с нея, в един момент каза, че на нея не може да се разчита, не помня какво точно стана, но спря да идва момичето. Та не се учудвам на реакцията. На повечето места за съжаление гледат да си от полза за работата и толкова.

# 583
Жената на поста под шефката реагира много мило,зарадва се съвсем нормална реакция....а шефката просто нямам думи хвана се за главата сто пъти и като почна ...ти кога се върна,много малко работи,много я гледа (за първото)....засипа ме,да се чувствам виновна ли,аз в шок мигам на парцали ....нямам думи....след 30 мин пак я видях в коридора беше се освестила така да се каже и каза, че вторник ме видяла и ме заподозряла ама нищо не казала .....Еми ....нз не я слуша главата или я гони критическа....не е нормално...🫥🫥🫥🫥🤯
Аз казах още в самото начало на бременността,а и тъкмо бях започнала работа в тази фирма.Уж се зарадваха,ама и почнаха с изрази от сорта,че не им трябва такъв човек,който ще започне да взима болнични,имали си точни бройки работници,нямало място за такива като мен и т.н. Не разбирам каква е разликата дали ще съм в болнични и ще си намерят човек на мое място или ще ме уволнят и пак ще намерят човек на мое място.Тези работодатели са ужасни.И аз се почувствах виновна,че съм забременяла. Confused

# 584
  • Варна
Аз днес бях на преглед и ми казаха, че плацентата е много ниско Sad почвам с магнезият и дано се оправи Sad
Други с такъв проблем какво ви казаха?

Общи условия

Активация на акаунт