Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 990
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Аз днес бях на преглед и ми казаха, че плацентата е много ниско Sad почвам с магнезият и дано се оправи Sad
Други с такъв проблем какво ви казаха?
И на мен така ми казаха вчера.Не било проблем,препоръките са да не вдигам тежко и да лежа повече Confused

# 586
Този понеделник бях на преглед тоест в  13 гс съм казала,смятам че е нормално все пак първите месеци са критични.
Тях ги вълнува единствено работата за тях не си човек ....

# 587
  • Пловдив
Мисля, че на предната страница го коментирахме. За мен витамини се пият с конкретни липси. Фолиевата си е задължителна.
Аз и с първата пих витамини, и сега пия, не ги считам за ненужни. Но нека всяка дама се допита до АГ според мен и да прецени. Моята  ги сменя на определен период от време. Изследвания за конкретни дефицити няма правя, това ми се струват излишни пари и време, но всеки решава.

# 588
Този понеделник бях на преглед тоест в  13 гс съм казала,смятам че е нормално все пак първите месеци са критични.
Тях ги вълнува единствено работата за тях не си човек ....
Мими, хич да не ти пука. Както казва баба ми, работа и преди нас и след нас ще има, има много по-важни неща! Сега си в очакване на най-хубавото нещо. Така, че хич не позволявай някой да те напряга и да ти разваля настроението!

# 589
Мисля, че на предната страница го коментирахме. За мен витамини се пият с конкретни липси. Фолиевата си е задължителна.
Аз и с първата пих витамини, и сега пия, не ги считам за ненужни. Но нека всяка дама се допита до АГ според мен и да прецени. Моята  ги сменя на определен период от време. Изследвания за конкретни дефицити няма правя, това ми се струват излишни пари и време, но всеки решава.

Сменя ги, защото зависи кога е дошъл нов медицински представител, за да й предложи облаги в замяна на това да изписва неговите витамини. Работила съм в този сектор и това не са измислици. На докторите им се дава, за да изписват конкретни добавки. Същото е и с фармацевтите. За това преди да купя нещо, правя свое проучване. Тук не говорим, когато става въпрос за лечение на конкретен проблем.
Другото, което знам е, че не е хубаво да приемаш добавка за витамин, от който нямаш нужда или ти е в повече. Примерно Вит Д, желязо не са ок да са ти над нормата. За това моят съвет е да се взима, каквото е нужно. Аз конкретни изследвания сега не съм си правила, но познавайки здравословното си състояние, знам къде са ми минусите и приемам точно определени витамини.
Разбира се всеки сам си преценя, както се казва.
Фолиева, магнезий няма да са излишни, но нека фолиевата да е мета, а магнезия цитрат, а не оксид.

# 590

Сменя ги, защото зависи кога е дошъл нов медицински представител, за да й предложи облаги в замяна на това да изписва неговите витамини. Работила съм в този сектор и това не са измислици. На докторите им се дава, за да изписват конкретни добавки. Същото е и с фармацевтите. За това преди да купя нещо, правя свое проучване. Тук не говорим, когато става въпрос за лечение на конкретен проблем.
Другото, което знам е, че не е хубаво да приемаш добавка за витамин, от който нямаш нужда или ти е в повече. Примерно Вит Д, желязо не са ок да са ти над нормата. За това моят съвет е да се взима, каквото е нужно. Аз конкретни изследвания сега не съм си правила, но познавайки здравословното си състояние, знам къде са ми минусите и приемам точно определени витамини.
Разбира се всеки сам си преценя, както се казва.
Фолиева, магнезий няма да са излишни, но нека фолиевата да е мета, а магнезия цитрат, а не оксид.

Как да разберем кой магнезий е цитрат и кой оксид? По принцип пиех Магнерот, сега си взех на Garden of Life - да е по-пречистен. Знам че и доктор Сигридов го изписва.

Иначе и аз съм За да се правят изследвания на дефицити на витамини. Комбинираните витамини според мен не стават за нищо, витамини се пият според нуждите. Предната бременност през цялото време пиех Прегнакеър, после докато кърмех една година също ги пих. По едно време вече едвам си държах очите отворени - Д, Б12, фолиева бяха много под минимума. Особено Б12. Затова предпочитам да давам по 100лв за изследвания и да купувам качествени витамини, отколкото да се докарам до онова състояние.

# 591
В състава го пише.

За магнезиев оротат дихидрат не мога да изкажа мнение, но знам, че магнезиевия оксид е най-евтината форма, която се използва.
И за липсите е така, защото ако имаш жестока липса на някой витамин, количеството което би приела от комбиниран витамин е крайно недостатъчно. Хубавото на Вит Б12 е, че бързо се вдига от хапчета. Поне аз бързо го вдигам. Мисля, че и за него имаше мета форма, която е по-добра и се усвоява по-хубаво. Трябва да погледна моите какви бяха. За Б12 знам, че трябва да е над реферетните стойности, но пък някъде прочетох, че намалява усвояването на желязо, а моето в момента е много ниско и спрях за момента Б12, защото и стойностите са ми в средата. Като се видя с АГ ще обсъдя с нея. Б12 не се препоръчва да се приема при онкологични заболявания, защото подпомага разпространението им.
И както и при лекарствата, и витамините са си цяла наука и не бива да се подценяват. За мен комбинирани витамини са мажене на очите и напълно излишни. Но нека всеки сам намери кое е добро за него.

# 592
Здравейтеее,знам,че е много рано да се купуват нещаа,нооо решихме да се възползваме от намаленията.Спряхме се на няколко колички.Събота ще отидем да ги видим в магазина,но все пак реших да ви попитам за мнение,ако сте ползвали някоя.Става въпрос за Cybex Balios S Lux, Kinderkraft NEA 2в1, Tutis Uno 3+
2 в 1

# 593
  • Пловдив
По въпроса с добавките  - и аз съм фен на изследванията. Направих си, засега желязо, жск, феритин, б12 са ми добре, така че отделно форми не взимам, но си пия комбинирани по-скоро за поддържане на нивата и мое успокоение, защото при бременност много бързо се изчерпват.След 1-2 месеца мисля пак да пусна контролно и да проверя как са.

Бях с доста голям дефицит на витамин Д - приемах в голяма доза заедно с витамин К, сега съм в почивка, за да мога да проследя контролно нивата другата седмица.

Както Ваня спомена, ако се приема Б12 е хубаво да е в комбинация с желязо, защото изчерпва железни запаси. Като форма препоръчвам Метилкобаламин, имам опит със спрея на БетърЮ - доволна съм. Също за желязото е добре да е в отстояние от прием на млечни поне 2 часа, те пречат на усвояването, а прием с витамин Ц помага (много хора например го пият с цитрусов сок).

Също Омега 3 е хубаво да се взима особено ако не се консумира много риба, спомага мозъчното развитие. Да е максимално пречистена и за бременни с превес на DHA над EPA. С хубаво мнение съм за Минами, но аз лично имам проблем с приемането под форма на олио, затова сега съм с една на Nordic Naturals Prenatal. Препоръчително е да се приема с мазна храна.

Пия и пробиотик - на посоки си избрах Garden of Life Prenatal и съм доволна. Нямам стомашни неразположения и за пръв път на микробиология нямах намалени лактобацили, които на мен са ми слабо място. Не знам дали е заради пробиотика конкретно, но факт 🤷🏻♀

За количките - бях писала по-назад, с баткото ползвах Cybex Balios и съм много доволна - стабилна, маневрена, не се затруднява с всякакви неравности, носи на голям товар, чудесен сенник на летния кош. Единственият минус за мен е, че не е особено компактна сгъната, затова сега се оглеждам и за друга (с две деца ще ни идва в повече багажа 😀).

# 594
Да, метилкобаламин е формата на Б12.
Не знаех, че желязото се усвоява по-добре с цитруси. Ако приемам заедно Вит Ц и желязо?
Вит Д също е хубаво да се приема с мазна храна.
Четох, че за маточната шийка е хубаво да се приема и колаген, особено за жени, които са минали процедура за остраняване на раничка, полип или друго. За колагена също е особено, защото трябва да се търси някакъв бустер, който подпомага за производството на колаген. Самия колаген не можем да си го набавим като добавка. Но не съм се интересувала много по темата. Ако някой по-запознат има, нека сподели и препоръча колаген.

# 595
  • Пловдив
Ваня, като цяло е малко спорен въпроса в научните изследвания доколко точно помага (със сигурност поне не пречи де 😀) - в изследвани групи или няма разлика в увеличаването на нивата, или то е незначително. Така че не съм убедена доколко има смисъл да се пие допълнително витамин ц ако е само с тази цел.
По-скоро имах предвид, че ако някой има навик да пие цитрусови фрешове би могъл да го съчетае със суплементацията, както и при съчетаване на храните, които консумира.

За витамин Д - напълно съгласна.За колагена нямам никаква информация.

# 596
Нямам навика да пия цитруси, но бих си го наложила само и само да ускоря усвояването на желязо. Имах една система преди да разбера, че съм бременна и хематоложката ми не искаше да ми сложи втора система желязо преди АГ да разгледа състоянието ми. Та сега съм си на хапчета, но най-вероятно в хода на бременността ще ми влеят още желязо. Едва ли бих вдигнала толкова много само от хапчета.

# 597
Преди малко казах на две колежки от моята специалност,после друга дойде и ме поздрави явно новината бързо се разнася😁 ...🙂всички много се зарадваха освен шефката ест

# 598
И аз тази седмица казах на работа. Всички се зарадваха, но и ме питаха дали не мисля евентуално още първата година да се върна на работа Grinning

# 599
Преди малко казах на две колежки от моята специалност,после друга дойде и ме поздрави явно новината бързо се разнася😁 ...🙂всички много се зарадваха освен шефката ест

Стига я мисли тази шефка Simple Smile Тя си гледа интереса, точно както ти трябва да си гледаш своя. Особено в момента. Не си женена за работата си, може след това изобщо да не се и връщаш там. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт