Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 431

• 38 015
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Не ми се иска да настъпва време за раздяла с Фара и Тахир. Свикнах с тяхната история и присъствие, но това не зависи от  нас.

Иска ми се да имам един Тахир удома. Преяждат ми се от неговите вкусотии.

# 481
  • Варна
Прегледах си пак 19 епизод, много добър беше Heart Decoration
Да не забравя да похваля музиката, чудесна е !!
Този новия актьор, моллата много добре е подбран, влезе доста силно,
супер се справи, въобще актьорската игра е на страхотно ниво, за
всички се отнася  Two Hearts
Мехмет, колкото ми образува нерви, толкова и ме кефи, и героя и актьора са
топ !!
Всичко си е логично и отлично навързано, нямам забележки, доволна съм ..
Само искам вече повече екранно време за Фахир, двойката е редно
да бъде повече заедно Thinking

Много ме радват тези снимки зад кадър, като сбъдната мечта на феновете са,
след толкова проекти с по 1-2 снимки или хич  Sparkling Heart
Който го е измислил,  има поздрави от мен Smile

# 482
Изгледах 20-ти епизод с много качествен (според мен) превод на руски - абсолютно всичко, което бях разбрала-недоразбрала при онлайн гледането (макар и с озвучка) си дойде на мястото, при това по много логичен и убедителен начин. Даже останах много доволна, защото мисля, че новите сценаристи се справят отлично. Честно казано дори в първия сезон, който като че ли като цяло се харесваше повече на зрителите, аз лично имах повече забележки за неясни диалози, както и въпросителни при неубедителни в моите очи ситуации, действия на героите и т.н., отколкото в последната серия, която току-що изгледах.
В тази 20-та серия специално, всичко ми се видя убедително, дори  суперменският начин, по който Тахир се спаси от иранските си мъчители и мина границата. И за това дори беше вмъкната една реплика "Аз неслучайно съм израстнал из улиците на Истанбул", както и бяха споменати откъснатите страници от важния тефтер на Али Галип - и така нещата си дойдоха на мястото. В озвучката преводачката, която аз слушах,  каза, че момченцето е на 13 години, а Тахир го  накара да брои 13 крачки до свободата си. Това ми се видя непонятно и безсмислено - каква е връзката между възрастта и крачките? Всъщност смисълът е бил съвсем друг, а цялата сцена мен лично ме трогна до сълзи. Не е детето на 13 години, а 13 пъти е минавало през минираните полета, за да води нелегално пренасящите златните кюлчета на Бехнам. То е единственото оцеляло, другите дечица са се взривявали  най-много на 5-ия  преход. Така че  в 14-та крачка към свободата имаше наистина много символика!
Ясен и убедителен беше и планът на Бехнам да заложи капан на Фара (затова й каза, че Тахир е в Иран, затова я пусна да се разхожда сама по улиците), ясен и убедителен беше и начинът, по който Фара се усети....
Мисля, че дори при Перихан и Вера и отношенията им с Орхан нещата придобиха малко повече логичност. Изглежда Орхан поддържа връзка и с двете, като едната (Перихан) използва да го информира и варди от Мехмет (все още не е ясно какво точно й е казал за прострелването на Мехмет в главата), а с Вера се търсят заради някакви чувства и взаимна изгода, може би. Това, което остава обаче абсолютно неясно за мен (от 1-ви до 20-ти епизод) е какво намират в този плужек тия две жени, та така се натискат за него. Laughing
Действията и отношенията между братята Мехмет и Тахир - също нормални на фона на обстоятелствата, в които са израсли, съдбите, които са имали, както и абсолютното неведение, в което се намират за това, че са братя.
Сега остава да чуем в следващата серия и името на избрания от страшния чичо Махмут жених за Мерджан.  Laughing  Според мен е сигурно, че това ще е Тахир, с което и присъствието на тази героиня във втория сезон започва да изглежда наистина добре оправдано - не само като спасителка на Тахир след падането му на строежа в началото (което вече почти забравихме), но и като обект, разпалващ ревността на Фара, като героиня, която ще повлияе по някакъв начин на историята по-нататък.

# 483

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден понеделник, както и ползотворна нова работна седмица!

Когато серията беше в сряда, сякаш новата идваше по-бързо, а сега до събота има толкова много време...

Да пием по кафе и към задачите за днес.

# 484
Добро утро момичета.
Много усмивки и положителни емоции днес.

Първо да честитя наградата на Енгин и на филма му от Измир. Заслужава награди и ги печели. Да има още много.
Благодаря за всички новини и красоти, които сте сложили.

Хубав ден на всички.

# 485
Добро утро!
Нека новата седмица е лека и спорна!
Новините си ги чакаме, както винаги!
Аз да  почерпя чай в хладните сутрини!

Допълвам!
Решихме да не оставяме рамката празна!

Енгин репостна снимката  на Демет!

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 09:49 от Damata

# 486
  • Пловдив

Здравейте в понеделник.
Стартираме с нова снимка. Демет я пусна в сторито си и Енгин я репостна в неговото.

Демет написа: Решихме да си направим селфи. Вижте какво се случи
Енгин отговори: Казахме, че снимката не трябва да е празна
В смисъл да я пуснат, да не остане непубликувана.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 10:20 от mariana51

# 487

Демет написа: Решихме да си направим селфи. Вижте какво се случи
Енгин отговори: Казахме, че снимката не трябва да е празна
В смисъл да я пуснат, да не остане непубликувана.
[/b]

Joy A бе можеше и по-добре, ама да не ставаме алчни Stuck Out Tongue Winking Eye Кой е третия Thinking

# 488
  • Пловдив

https://twitter.com/FOXTurkiye/status/1723989082379112493

Фокс преди малко: "Казвам се Фара", бързо погледнете задкулисните кадри!
araselia, вероятно някой от работниците, пускал е снимка от сета със себе си.
Феновете го изрязаха от снимката, но ухото му остана...

# 489
Хубави снимки зад кадър.

# 490
  • Пловдив

https://internetteyiz.com/haber/17625610/adim-farah-yerli-reytin … -Ngpr1roZDrOCgQFc

Статия от днес.

„Казвам се Фара”, забравете местните оценки, установява своя трон на чуждестранните пазари!

„Казвам се Фара”! Издига се на международната арена, оставяйки зад гърба си националната публика! Това нова ера ли е в турската телевизионна индустрия, която блести на международните пазари?

Турските телевизионни сериали вече не се задоволяват с това да радват само местната публика. През последните години те привлякоха голямо внимание на международната арена, създавайки нова парадигма в индустрията на телевизионните сериали. Един от най-конкретните примери за тази промяна е сериалът "Казвам се Фара", който се излъчва по телевизионните екрани на Fox и си е създал име.

Напоследък ръстът и спадът на рейтингите започнаха да определят съдбата на сериала. Въпреки това, въпреки че сериалът, който се очаква да приключи в 26-ия си епизод, се сблъска с безразличието на местните зрители, той получи голям интерес на задграничните пазари. Големият интерес на феновете на турските сериали в чужбина, особено в социалните медии, разкрива влиянието на „Казвам се Фара” на международната сцена.

Тази ситуация ни кара да оценим не само „Казвам се Фара”, но и други сериали, които са преживели подобни ситуации. Например, телевизионният сериал "Краят на нощта" с участието на Неслихан Атагюл и Кадир Доолу и "Капан" с участието на Акън Акъньозю и Бенсу Сорал се сблъскаха с подобна картина и въпреки че преживяха спад в рейтингите, успяха да привлекат вниманието на международните пазари.

Тази ситуация показва, че турските телевизионни сериали вече трябва да се вземат предвид на международните пазари, а не просто да се харесват на местната публика. Ясно е колко ефективни са чуждестранните продажби при определяне на продължението или края на определен сериал.

Въпреки факта, че сериалът „Казвам се Фара” не намери вниманието, което очакваше от местната аудитория, търсенето на зрителите на международната арена и вниманието на купувачите на чуждестранните пазари отварят вратата към нова ера в турската телевизионна индустрия. Сега успехът на едно шоу не се измерва само с местните рейтинги; Приемането на международната арена също се превръща в голям фактор.

Тези развития предвещават голяма промяна в турската телевизионна индустрия. Продукциите, които са насочени към международните пазари, както и към местната аудитория, сега изглежда играят критична роля в определянето на бъдещето на индустрията.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 13:18 от mariana51

# 491
Благодаря за преведената статия! Ясно е ,че продажбите са повече от добри, иначе да са ни резнали главата до сега... Това,което е смущаващо е пропастта ,която става все по-голяма между вкусовете и разбиранията на местния жител и световната публика , не са добре нещата, то кое ли е добро в света в момента Worried Предпочитам да мисля, че рейтингите им са измислени и подправени с оглед нечий интерес .

# 492
  • Пловдив

https://twitter.com/eleniard/status/1724011318808625626

Пуснете си звука.
Енгин и Демет честитят РД на някакво "момиче" в зряла възраст.
Тя е върла фенка на Енгин - от Грузия е. Ето поста й в туитър: https://twitter.com/_denizsever/status/1724009742220067180
Написа: Направихте ме толкова щастлива, нямам думи. Радвам се, че те 🤍 има.
Винаги съм 🙏 с теб. Демет, ти открадна сърцето ми. (бяло сърце - става въпрос за Енгин и че Демет го е откраднала)

От туитър:
Фен: Ти и Енгин бихте били идеални, какво ще кажете за романтична комедия? Без повече сълзи.
Демет: Опитвам се да го убедя.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 14:18 от mariana51

# 493

От туитър:
Фен: Ти и Енгин бихте били идеални, какво ще кажете за романтична комедия? Без повече сълзи.
Демет: Опитвам се да го убедя.

А дано успее Simple Smile

# 494
Благодаря за проведената статия.
Хубаво са  го отбелязали. Според мен е необходима промяна относно рейтингите им. За продуцентите са важни печалбите. Не бих сравнявала сериалите които са дадени за пример. Една история или е интересна за масата или не. Друго което ме дразни е факта,че в първи сезон рейтинга беше приличен. Така,че е  силно изказването за безразличието на турската публика.

Дано Демет навие Енгин  за комедия.

Общи условия

Активация на акаунт