💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и след "Ако обичаш силно" /Тема 27/

• 28 973
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Едно клипче с кадри от филма с Керем и Бурак Йозчивит "Джан Феда".

https://www.instagram.com/p/Cy6TWzeIyd-/?hl=bg&img_index=1

И няколко кадри от "В очакване на Гюнеш" /2013-2014/, на който се наслаждавам от няколко дни. Hands Clap
Отлично игра на Керем!!! Hands Clap

Страхотен е Керем!!! Hands Ok Hand

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 21:06 от jupetrov7

# 451
  • София
Ama ne bacak!
Само какъв крак, както казва Керем... 

# 452
Алекс, разсмя ме с последното изречение. Joy
Още с първа серия ми стана ясно, че няма да гледаме мила любовна история. Приела съм го и гледам какво ще измислят сега. Надявам се поне  Лейля да не умира на финала, ама дето казвате с КенДо може да са в съседни стаи в психото след всичко това. Grinning

Aaaaa, взе да става страховито... Изнизвам се аз с миши стъпчици...Animal Paw Prints

# 453
Значи ... ще започна с това, че Тимур Савджъ каза, че се е наложило сценарият да бъде адаптиран, за да има гледаемост от широка публика, каквато е телевизионната. От тук се появяват Доган и Кенан - две имена на един човек. Играта на Бурак Дениз пък е толкова силна (експресивен като Доган и овладян като Кенан), че на моменти забравяме, че става дума за един човек.
Понятието "личност" (което идва от латинското persona) означава "маска" с двойнственото й значение: 1. скрива нещо, индивидуалния лик на актьора и  защитава вътрешния, психичния му Аз. 2. открива характера на героя, свързва актьорската индивидуалност с чертите на персонажа, който играе. В психологията и етиката човек се разкрива като личност. Тук се изследват  целите, ценностите, мотивите, които предизвикват човешките действия.
Ако си представим героя на Бурак като актьор, той крие вътрешния си свят в живота на Доган зад персоната на водещия Кенан. Така е при повечето хора - те имат публична роля ( журналист, учител, лекар, политик...) в която проявяват характера на човека, който обществото очаква. Вътрешния свят на хората (спомени, страхове, мечти, заблуди и т.н.) остава скрит за обществото, което не се и интересува от него, доколкото в обществото хората влизат във формални отношения. Но това не означава, че човек не осъзнава, че е една личност и че не може да се идентифицира както с действията си, така и с мотивите за тях, както с добрите, така и с лошите си действия. При героя на Бурак обаче поради психичното разстройство двете личности (едната за пред себе си и другата за пред другите) не се свързват, липсва памет, липсва идентичност. Там двете личности "не си говорят". Няма да казвам защо и как, вече е ставало дума за това.
В правото се борави с термина "лице" - това е понятие за човешки индивид, абстрахирано от индивидуалните му особености (психо-физически, интелектуални, волеви). Тук са важни действията спрямо другите, вещите, резултатите от тях, съгласувани или не със закона. Сиреч, от правна гледна точка героят на Бурак е един, колкото й имена да има. А за наказателна отговорност има условия - вменяемост (изобретено за целите на правото понятие за правно качество на едно лице да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, а значи и да носи отговорност за тях. Шизофренията най-често се свързва само с неспособност да се ръководят постъпките. Затова във всеки конкретен случай се преценява, дали лицето, което по принцип има способност да разбира свойството и значението на извършеното, е могло и да ръководи действията си. Прави се психиатрична експертиза за вменяемост. От това, което виждаме в сериала, няма такава способност, защото Кенан не помни какво е вършил в състоянието си на Доган. За последния случай аз имам съмнения.
Извинявам се за дългия пост, дано не ви се стори досаден, но гледам, че боравим с различни понятия, а понятията си имат общопризнато съдържание.

# 454
Коко, ти пак много оптимистично гледаш на нещата. КенДо и Лейла в две съседни стаи в психиатрията. Аз ги виждам в две съседни могилки на гробищата.
Какъв живот я чака, ако трябва всеки ден да се събужда и заспива с мисълта, че е обичала и лежала в прегръдките на човек убил баща й и още n на брой хора.
Аз наистина деля Кенан и Доан, заради блестящата игра на Бурак и ми се иска наистина някак единият да оцелее, но шанс йок.
Дали в понеделник, дали в петък при лудите, дано имат достатъчно епизоди, за да ни разкажат една завършена история, пък била тя трагична. Има огромен потенциал.
Като на кино аз не осъждам Доан, изобщо. Ако мъжа ми убие баща ми обаче.....
Клета Лейла!

# 455
  • София
Среднощен привет, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Още един месец си отиде, Октомври определян като символ на Златната есен! С радостните за очите жълто-оранжеви цветове на листата по дърветата, с топлото галещо кожата ласкаво слънце, с неподправения мирис на сочно узряло грозде и с аромата на зрели ябълки и дюли! Дори с неговите 31 невероятно усмихнати, пъстри и изпълнени с цвят и аромати дни си отиде, за да посрещнем следващия месец, месец Ноември! Blush

Месец ноември има специално отношение за мен, някаква слабост ми е! Напомня ми на свито, срамежливо и много чувствително дете! Скромно сгушено, почти притиснато между Октомври, лъчезарния месец на Златната есен и Величествения декември с пъстрата Коледна украса, настроение, празничност! Дете, готово да направи дните ви очарователни, приветливи и уютни, ако успеете да намерите красотата в него и да надмогнете меланхолията, която ноември неизменно носи със себе си! Защото ноември е люлеещ се стол, книга на верандата, сиво-бели облаци и бледа луна! Ноември е време за събиране, задушевни разговори, верни приятели, разхвърляни мисли и споделени спомени! Ноември е аромат на печена тиква с орехи и канела и благоуханен чай! Ноември е време за музика в съзвучие с дъждовните дни и вечери, време за неповторимата „Лунна соната“ на Л. ван Бетовен! Heart

История за струни и небе

Ноември...Страшно му отива
да свири "Лунната соната".
Виолата на вятъра приспивно
въздиша на ръба на тишината.
И тихо, тихичко прозвънват
звездите, закачени горе.
В една мелодия от въздух
танцуват есенните клони.
И много бавно се събличат
от кратките си жълти дрехи.
Приличат малко на момичета,
които влюбени в небето
протягат длани и докосват
свенливо гладкото му тяло.
И след това пристъпват боси
в прозрачния му стъклен замък.
Ноември. "Лунната соната".
Нощта така тежи от нежност,
че няма как - пак ставам вятър.
Безкрайно твоя. И далечна.
Автор: Радосвета Аврамова (caribiana)

https://www.youtube.com/watch?v=ese8trHc-kM

Все още изоставам с гледането на епизодите на сериала "Друг човек", но внимателно следя всичко което споделяте в темата, както и чудесните преводи които носи в темата Благи и бих могла да си призная, че благодарение на вас съм "в крак" с развитието на сюжета! Няма да споменавам повече прякори/имена, само за да не пропусна някоя от вас, активно пишещи и дефакто поддържащи темата жива! Благодаря ви! Трудно намирам два часа свободно време, за да изгледам един епизод, но правя всичко възможно, за да гледам епизодите макар и с прекъсване! От прочетеното и видяното мога само да изкажа възхищението си от изключително силния, дълго избиран, но сполучливо подбрания от Ханде Ерчел и Бурак Дениз проект! И им пожелавам все по-висок рейтинг, за да им бъде предоставена възможността да работят спокойно и уверено и да покажат и докажат своя талант! И двамата, както и целия екип го заслужават работейки по един толкова сложен от психологична и чисто човешка гледна точка проект! Gift Heart

Невероятни са:

Спокойна нощ и успешен работен ден! Nature Sunny

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 04:20 от nrgmama

# 456
Flowers Hibiscus Добро утро, прекрасни момичета! Flowers Hibiscus

Желая ви един успешен ден, изпълнен с много положителни емоции и добро настроение Wink

Gift Heart

Sparkling Heart

# 457
Flowers Herb Добро утро в първия ден на ноември!
Деня на народните будители, на Св.Св. Дамян и Кузма - безсребреници / препоръчвам, Ви храма/манастир в Куклен/.
Каква красота ...

Моя фаворит в този ѝ фотосесия ... само за пуритани!

Когато болката крещи...

И за да не съм песимистична, очаване на идващия понеделник, а и РД - Ханде!
За оптимизам, чаровнкът...

# 458

Фокс се хвалят, че са номер 1 в соц. мрежи за месец октомври Wink

Номер 1 сме за всички програми Sunglasses

# 459
Blue Heart Здравеййте! Blue Heart

От днес по инстаграм. За нашия фаворит Керем! Gift Heart

Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден! Flowers Four Leaf Clover

# 460
Прекрасна Ханде. Визия,  стил, красота.

# 461
  • Плевен / София
Здравейте момичета,
Честит празник на будителите!

"Понякога трябва да се върнеш там, където нищо не се е променило, за да разбереш, че ти самият си се променил..."

FOX добре се хвалят с рейтинга в социалните мрежи, но не той е решаващ за оставането на екран на сериал. Според мен е крайно неетично да планираш да излъчваш сериали на брой повече отколкото са дните в седмицата. Това е игра  с труда на толкова много хора....Това, че така лесно спират сериали не е стимул за зрителя да включи дистанционното на канала на FOX.
И да почерпя...
Скрит текст:
Имам повод ....израстване в службата...

# 462
  • Кърджали
Гости, аз защо развих непоносимост към Фокс... Поръчват сериали на килограм и после никакво внимание. Не им хареса рейтинга и режат.
И хората, които работят в екипите нямат никаква сигурност. Никой не знае дали от утре е на работа.

И честито ти. ДА израстваш още много и много!

Хубаво се хвалят със социалният рейтинг, ама той нищо не значи. Поне все още. Не ги и спира да кръцнат с ножицата като не им хареса ТВ рейтинга

# 463
  • София
Здравейте! Flowers Hibiscus

На 1 ноември отбелязваме Денят на народните будители. В тези дни на преобръщане и преосмисляне на извечни човешки духовни ценности, в дни на висши технологии, социални мрежи, изкуствени интелекти, хората, децата имат крещяща нужда от истинско човешко общуване, от истински духовни подбудители и вдъхновители. За да продължава да ни има нас, човеците. Sunglasses

Лято 2023, черно и бяло Nature Zap

nrgmama, Hug
Гости, Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 21:03 от Dilemi

# 464

Gift Heart

П.С.
Гости, още много успехи ти желая Hug  Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт