💫 Ханде Ерчел и Керем Бюрсин 💫 "Друг човек" и след "Ако обичаш силно" /Тема 27/

• 28 475
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Flowers Hibiscus

Международни разрушители: Продуцентите на „Друга любов“ Tims & B Productions отразяват местните успехи, историческото въздействие на „Великолепният век“ и защо турската телевизия продължава да надвишава тежестта си.

Добре дошли в International Disruptors на Deadline , функция, в която ще насочим светлината на прожекторите към ключови ръководители и компании извън САЩ, които разтърсват офшорния пазар. Тази седмица разговаряме с турската телевизионна компания Tims & B Productions. Компанията стартира представянето на нова драма :Another Love" в Mipcom миналия месец и Селин Арат, директор на международните операции в компанията, разкрива какви са следващите стъпки за плодотворния продуцент и защо турското телевизионно съдържание ще продължи да надхвърля тежестта си в международната арена.  

https://www.standartnews.com/lifestyle-lyubopitno/turski-model-e … rezhi-540821.html

Скрит текст:
През последните пет години компанията се превърна в един от най-успешните продуцентски банери в Турция, произвеждайки набор от жанрове от драма, фентъзи, антиутопия и мелодрама за линейни оператори и глобални платформи. Миналия месец в Mipcom компанията стартира най-новия си местен успех "Another Love", чиято премиера беше на Fox Turkey през септември и предизвика възторжени отзиви. Шоуто, което събира отново  звездите на "Любота не разбира от думи", Ханде Ерчел и Бурак Дениз и се продава от Global Agency, разказва историята на водещ с дисоциативно разстройство на идентичността и прокурор, които са въвлечени в афера, подхранвана от страст и напрежение, докато и двамата се стремят да разкрият мрачната истина за мистериозен сериен убиец.

„Тяхната химия на екрана е почти осезаема“, казва Селин Арат, директор международни операции в Tims & B, за главните актьори. „Турските драми понякога могат да се повтарят по отношение на темата или начина им на справяне с конкретен продукт или тема, но като компания, която се опитва да обновява себе си и да обновява жанровете, които създава, ние искахме да внесем тази по-тъмна страна в играта, защото нашият писател Ethem Özışık е толкова добър в подобни теми.“

Докато проблемите с психичното здраве бяха засегнати през последните няколко години в Турция, Арат казва, че „Another Love“ е „първият турски сериал, който включва герой с раздвоение на личността“.

„Турските драми се занимават все повече и повече с тези теми, но раздвоението на личността е много трудно нещо за работа и това ще бъде предизвикателство за нас, но затова е толкова вълнуващо и стимулиращо“, казва Арат. „Това е турска драма в основата си, но без да губи любовния елемент. В този смисъл той гледа на драми в по-уестърн стил. Има повече елементи от криминален трилър, с които искахме да опитаме и да работим.”

Интервюто е дълго. Ако ви е любопитно за "Великолепният век", за началото на продуцентската компания, за начинът на заснемане на епизодите, за развитието и разпространението на турските сериали, то тогава четете от линка. Relaxed

# 496
# 497
Гледам, че постът ми е предизвикал реакция, което е чудесно. Катя, няма нужда да викаш Simple Smile
Прекрасно разбирам, какво искате да кажета и сте напълно, абсолютно и категорично прави! 
Дилеми, чудесно си го формулирала.

За случая е най-подходящ следният разказ:
Тате, ако убием всички лоши хора по света ще останем само ние добрите, нали?
Не, синко, ще останем само убийците.
Точка, няма какво да се оспорва и коментира.

Но дайте ми правото поне на теория да ми се иска да оправдая някой, който е извършил престъпление. Да, има закони, да, те тряба да се спазват, да, ако се спазват обществото ще върви напред. Не става дума за удовлетворяваща присъда. Такава никога няма да има за жертвите и техните близки, но все пак е някакво успокоение, че тази система функционира. Реалността обаче е друга. И в този сериал я показват доста добре.
Защо момичето се страхува да свидетелства? Защо не иска да подаде оплакване? Защото няма шанс да оцелее, нито 3та, нито 4та власт ще я защитят. Да, трябва да се борим непримиримо с това.
Защо майката на убитото момиче от Тахир крещеше изпепелена от мъка, че убиецът на дъщеря й е на свобода след 3 години?
Нито един погубен живот, няма да се върне, независимо от отмъщението. Нито едно отмъщение няма да даде покой. Никоя смърт няма да изтрие от съзнанието на близките мъките, в които е загинало детето им.
Да, на теория сте прави.  Да, така трябва да е.

# 498
Толкова много примери имаме у нас за липсата на съдебна система. Мъж си убива жената и изхвърля тялото й в куфар. Колко време мина година-две от случая? Още не е осъден. Карат по булевардите на София със 120 км, дрогирани и пияни шофират, убиват на място и години не могат да ги осъдят. Накрая взимат разни опиати, защото били депресирани. Да ни пази Бог от такива работи, но се чудя ако съм на мястото на някой от роднините какво бих правила? Дали бих чакала съдебната ни система да си свърши работата? И ако я свърши 5-6 години биха ли били удовлетворяващи? На колко от тези опечелени хора им се иска лично да се саморазправят? Биха ли били разбрани тогава? Ами аз да ви кажа ще ги разбера.

Ново

Да ви кажа докато гласях тайминга вчера и бях на една от сцените с Екрем и Шахинде и как се вайкаха, защо не са успяли да хванат убиеца и да го ликвидират, симпатията ми към него изчезна. После в сцената в дома на Лейля отново се появи, но пак си спомних тази сцена и колко хората можем да бъдем жестоки. Заслужава ли си Екрем това, което го застигна? Ами май да. Мъчно ми е за Лейля, защото той много я обичаше. Но както много можеш да обичаш някого, така с лека ръка би убил друг, за да се спасиш.

Стига съм философствала. Satisfied

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 16:21 от midnight__sun

# 499
Ново от сета на ДЧ

# 500
  • София
Керем ще присъства на дните на холивудския турски филм и драма, които ще се проведат в Лос Анджелис от 4 до 5 ноември 2023г.

# 501
Ooo, Линде, ще чакаме снимки на елегантен Керем предполагам? Звучи fancy Heart Eyes

Копирам нещо от общата група относно двата(от многото) нови сериала по фокс
Скрит текст:
Нас явно тотално са ни отписали. Както и да ги мисля сметките, дните са само 7, а рейтингите на останалите(с изключение на Фара) са прилични, вкл. този, който излезе снощи има рейтинг 5.
Язък… Sob

Зейнеб едричка ще излезе Grinning доколкото виждам, са я подложили на операция на нос

# 502
Удивителна новина за Керем! Hands V
Присъствие на Феста на турския филм и драма в Холивууд!!! Hands Ok Hand
Честито и много голям успех за ннего!!! Flowers Four Leaf Clover

Два прекрасни колажа от неговите испански фенове. Hands Clap

Уау! за красивия Керем! Gift Heart

# 503
Сега прочитам дискусията ви за Доан, Кенан и справедливостта. И да не е fair play, според мен и двата “отбора” са прави. Както тези, които оневиняват, така и тези, които не приемат действията на Доан. Аз сякаш съм от първите Simple Smile И то заради това, че сме 2023 година. Отдавна хаосът тържествува над справедливостта. Все повече хора си позволяват да убиват, било то осъзнато или не, било то жестоко или “без да искат”. Със сигурност сред бесните хора, загубили близки, било то заради пияни и агресивни шофьори, или извратени мъже, убили и натъпкали в куфар жена, има много Доан-овци, скрити вътре в тях, които искат да си отмъстят по най-безмилостния начин. И го правят, но само в ума си. Не стигат до там в реалността обаче, дали от адекватност, дали от огромна мъка - не знаем. Да не забравяме обаче, че Доан не е адекватен, нито пък е потънал в мъка(не е загубил най-ценните си хора, дори все още да не осъзнава и/или признава кои са те). Доан просто иска да отмъсти за най-голямата си детска травма.
Оневинявам го, защото в днешно време, както виждаме, справедливост няма. Разхождаш се свободно, независимо дали си нормален човек или изрод.

Хем прав, хем крив Stuck Out Tongue Winking Eye

Лейля накрая ще раздаде правосъдие, ще го убие и ще си тръгне… познайте с кого Wink
Скрит текст:

# 504
  • София
https://www.dizidoktoru.com/kultur-sanat/hollywoodturk-film-ve-d … lesda-h39859.html

„„Холивудски дни на турския филм и драма“ ще се проведат в Лос Анджелис на 4-5 ноември с подкрепата на Министерството на културата и туризма на Република Турция и Президентството на Република Турция.
Вълнуващото събитие, което е основен спонсор на дигиталната платформа „GAİN“, има за цел да представи турски истории на световната сцена, използвайки универсалния език на телевизията и киното.

Двудневното събитие, организирано от Sony Studios, един от най-емблематичните филмови центрове в света, ще включва прожекции на изтъкнати продукции, както и панели, на които ще се свържат творчески умове.

Събитието ще бъде открито със световната премиера на филма „Ататюрк“, който отразява живота и наследството на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция. Арас Булут Ийнемли, главният актьор във филма за Ататюрк, и режисьорът Мехмет Ада Йозтекин ще присъстват на премиерата.

Във втория ден от организацията ще бъде прожектиран първият епизод от сериала „Личност“, който ще бъде излъчен по GAIN с втори сезон.

Президентът на фестивала Барбарос Тапан каза: „Не трябва да гледаме на тези събития само като на празник на киното или телевизията, тези асоциации също служат като движещи сили на обществото с универсалния език на киното, създавайки мощни платформи за насърчаване на диалога. Ние сме много щастливи да съберем ценни продукции на нашата страна, актьори и водещи имена от индустрията на световната сцена на 100-годишнината на нашата република.

https://twitter.com/i/status/1720063607264702907
Керем на Фестивала на турския филм в Холивуд — 2019.  Nature Zap

# 505
Инфо:
Първи епизод на Sen Çal Kapımı в Ютуб вече мина 52М+ Trophy

Gift Heart

Revolving Hearts

Heartbeat

# 506
# 507
Много хубава тема сте заформили!

Ще цитирам следното мнение..

Ако всеки вземе в свои ръце "правото да раздава справедливост" до никъде няма да се стигне. За това няма оправдание и разбиране. Кое му дава правото да решава кой заслужава да живее, след толкова убийства кое го различава от другите убийци? И каква е "гаранцията" че ще се спре навреме и всъщност кога е навреме? И после ако някой тръгне да отмъщава на него и се завърти колелото само в отмъщения ...

Да, много съм съгласна с това, че ще стане безкраен кръговрат от отмъщения, просто защото злото се разпространява и в крайна сметка пак не носи удовлетворение след желанието, което сме имали и сме го постигнали.
Въпроса е, защо доброто и справедливостта не задвижват така колелото, защо то не е заразно ? Парадокс нали?

И още някой коментира за високите скорости, за жена в куфар и за липсата на правосъдия в нашата родина.
Това е така, защото ние сме буквално единствената държава, която цари пълно беззаконие и хаос. Щеше да е уникално и прекрасно, всички да живеем съвестно , отговорно и може би донякъде и да се страхуваме да не сбъркаме. Щеше да е хубаво да има СОЛЕНИ глоби, жестоки наказания, доживотни затвори и други типове от средновековието, но по - хуманни и осъвременени. Липсата от наказания и спазване на закони, води до безпорядък и вражда. Мирното време не е на хубаво, определено.
Много се дразня , когато искам да паркирам и аз имам съвестта да си паркирам в очертанието, а друг "тарикат" паркира като за двама . За такива глоба, после изземване на книжка, за да се научат.
За лъжесвидетелстване и посегателства - също наказания. Бихме се оправили , но България - никога Simple Smile
Това е истината и продължавам да мечтая нереални неща.
Може би няма да съм жива ако някога се случи това , за което писах.

# 508
Благуна, ако на тезата, оправдаваща отмъщението - "Няма друг начин" трябва да се противопостави "ИМА друг начин" и заради големите букви в едната дума това се възприема като викане, аз съм съгласна да го извикам пак. Защото спорът е принципен, а не личен. И защото отмъщението е "отрицателна справедливост"- така е определено и в правото, и в етиката. Алекс посочи, че то поражда верига от отмъщения - така са изчезнали цели народи. Друга причина е, че то не може да върне загубеното, а и не възстановява мира и спокойствието нито в себе си, нито в отношенията ни с другите хора. В Северна Албания и до днес се практикува т.нар. джакмаре (цената на кръвта). Така са се раждали "деца на отмъщението", мъжете, членове на клана на убиеца, живеели буквално в затвор (специални кули без прозорци, където се криели в продължение на десетилетия), жените работели на полето. Това е живот в непрекъснат страх и показва абсурда на отмъщението.
Бътерфлай говори за наказание. Наказанието обаче е работа на съда и е първи признак за цивилизовано решение на въпроса.
Една притча за отмъщението Simple Smile
"Една змия пълзяла в близост до трион и се порязала на него. Тя се обърнала, ухапала го и още повече се наранила. Не разбирайки какво се случва с нея и мислейки, че трионът я е нападнал, тя решила да се увие около него, за да го удуши с тялото си, стискайки го с всички сили. Така тя погубила живота си."

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 20:50 от Katya_I

# 509
  • Кърджали
Ако става въпрос за това "мотиви, какво ни кара" мога да разбера подбудите на всеки, каквото и да е направил. Убил е защото това и това и това. Направил е еди кое си, защото се е почувствал еди как си. Но... това, че мога да разбера какво мотивира действията, не означава че мога да ги оправдая. За някои неща няма оправдания /поне за мен/ и престъпиш ли границата им вече с нищо не си по-различен от този, когото "наказваш". Ама мотивите ти били добри, ама били разбираеми... Няма такова нещо като благороден мотив да убиеш някого. Няма. Кой си ти, че ще определяш кой има право да живее и кой трябва да умре? И превръщайки се в убиец /защото се превръщаш в убиец/ даваш повод и на близък на жертвата /защото истинският престъпник изведнъж се превръща в жертва/ да търси отмъщение. И кръга се завърта.
Иначе на всеки на 100 процента му е минавала мисълта "Искам да го убия този, защото...". Да, и в моят живот има двама човека, за които съм казвала, че "бих го убила", но това нещо, което ни различава от животните уж, наричащо се съвест и морал, ми напомня че това не е решението.  Око за око, зъб за зъб звучи добре, но рано или късно зъбите свършват...

Общи условия

Активация на акаунт