Вроцлав

• 5 908
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
Май месец.  Иначе във Вроцлав бях лятото на 2023. А във Варшава ... преди десетина години. И много ми хареса Wink

Полет до Вроцлав (що годе евтин) има на 1-3 юни, неделя сутрин - вторник вечер., 68 евро двупосочен.
Тук има търсачка, която показва точните цени на най-евтините дати. Сега за зимата са още по-ниски цени, но полетите са в неудобни часове, ако са за 2 дни.

Ако сте от Източна България, по-удобни са полетите от Бургас, има директни до Познан през лятото.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 11:40 от diziler

# 91
  • София
От София сме Simple Smile. Знам, че от Бургас има доста варианти лятото, но са доста скъпи.
Сега първо ще ходим в Рим на мач, ще видим на Познан кога ще му дойде времето.

# 92
diziler, благодаря! Замислям се да съчетая и двата града, но ще е за повече дни.

# 93
Да, аз бях 3 цели дни във Вроцлав и ... за половин ден с влак до Ополе.
От гарата... на север.. за час и половина до Познан, на юг за 1 час до Ополе, за 2 часа до Катовице, за 4 часа до Краков.  И по-добре от София до Вроцлав и после с полските влакове за малко време, отколкото от София до Бургас с БДЖ (поне 8 часа) или с Юнион Ивкони пак 7-8 часа..., за да вземем директния полет до Познан, Катовице или Краков. Този филм съм го играл веднъж (до Литва), с БДЖ никога не знаеш кога ще пристигнеш и като нищо може да си изпуснеш полета.

# 94
Здравейте, моля, препоръчайте ми апартамент за 4ма във Вроцлав, от който сте доволни. Обърках се от коментарите, че нещата не съвпадат със снимките в Booking .

# 95
Здравейте, моля, препоръчайте ми апартамент за 4ма във Вроцлав, от който сте доволни. Обърках се от коментарите, че нещата не съвпадат със снимките в Booking .
Останах много доволна от този апартамент, резервиран през Букинг - A.S.HOME Kosciuszki 89, точно до входа има спирка, пицария, супермаркет "Жабка", а и спирката за автобуса за/от летището е съвсем близо. Апартаментът е на две нива, разполага с всички удобства, чисто и спокойно. Удобство е че настаняването дори и при късно пристигане не е проблем, изпращат ви инструкции за вземането на ключовете.

# 96
Аз ше видя пак Вроцлав отново, макар и за малко... на път за Познан. Интересно, че и там има о-в Тумски, хахахах.

"Жабка" са супер, но това са минимаркети. Супермаркетите са големи.

# 97
  • София

Ние миналия месец бяхме тук. Абсолютно отговаря на снимките, на 50м от Стария град и удобен транспорт.
https://www.booking.com/hotel/pl/lux-apartment-wroclaw.bg.html?a … _availability_msg

# 98
  • София
Юни месец ще отида и започвам да планирам.
Сега в букинг като разглеждам ми дава и безплатно такси. Дано като избера мястото за спане е още активно, че полета е доста късен.

# 99
Вижте до колко часа работи автобус 106.  Преди 2 дни пак бях там, движи се на 15 минути и е много удобен.

# 100
В темата за Полша качих снимки от Познан
https://www.bg-mamma.com/?topic=759173.new#new

От Вроцлав е много удобно, автобус 106 от летището прави връзка с жп гарата (дворцо̀ва) и автогарата (двожец гуувне). Влаковете между двата града са буквално на всеки час, пътува се 90 мин, цената е 49 злоти, кажи речи 10 евро. А жп гарата в Познан (т.нар. По̀знайн гуувне) е на десетина минути пеша от центъра и изобщо от стария град. Много красиво, спокоен град, без свръх туризъм, без мигранти (не го казвам в лошия смисъл), просто не страдат като Испания, Италия и Франция от свръх туризма, тоест можеш да се насладиш на гледките спокойно.

# 101
  • София
За рейс 106 как се купуват билети? Може ли с карта в рейса?

# 102
  • София
Да. Даже може с една карта да купите няколко билета.

# 103
Малко зад шофьора има екранче и там определяте колко билета искате да платите, пита ви. Един билет е 4.60 зл. (което е към 1 евро).
Не излиза касова бележка или хартиено билетче, но като се качи контрольор, му показвате с коя банкова карта сте купили билета, той си я опира до устройството и няма проблем.

На всяка спирка чувате "Линия сто шешч" Grinning Киерунек (посока): Дворцова / Двожец гуувне (dworzec główny ), демек: жп гара и централна гара.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 11:36 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт