Вроцлав

• 5 916
  • 103
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Versace_Dreamer, това заведение близо ли е до Стария град?

Аз не се притеснявам, че може да е студено. То и на коледния базар във Виена беше доста студено, че и ветровито, но си изкарахме страхотно. На място някои от групата ни си купиха пуловери, шалове, шапки... Grin А и на всяка крачка се пиеха топли алкохолни напитки. Sunglasses

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 12:49 от Тонка*

# 46
Не е далече, но си го вижте на мапса.
Ние си ходим нормално по 15-20+ км на ден като сме в чужбина и не ни е проблем ходенето.
Миналата зима в началото на декември бяхме и валеше мокър сняг,но като се облечеш подходящо(пухенка,хубави обувки и шапка) няма проблеми.
Зависи и каква поносимост имате към студ имате де.
Аз зимата я обожавам в планината и - 20 и повече не ми е проблемно.
Diziler, ще си запиша веригите дето препоръчваш.
Турската верига май я имаше в Германия и Австрия мисля ако е тази за която мисля.
Иначе в Португалия също има много яки такива бюфети.
Ще ти пратя инфо ако те интересува.

# 47
Да,  Lido е латвийска верига и я има навсякъде в Рига. А в Талин (Естония) имат само 2 ресторанта. То е като поточна линия, с табла, но си слагаш каквото искаш и накрая плащаш на касата. Няма асоциация с едновремешните столове, много стилно е направено, така че да е комфортно и приятно на клиента. И не е скъпо. За 8-10 евро си пре-преял. Wink Украинската "Пузата Хата" е подобна, там даже е "на цени народни", понеже е доста нисък стандартът на живот.

В Полша обаче прави впечатление как хората "уъкат". Полската буква Ł (пресеченото L) се произнася като английското W, тоест "уъ".  И те затова казват "зуоти", "Вроцуав", (złoti, Wrocław), Станисуав" и т.н. А централната гара е Вроцуав Гуовни (Wrocław Głowny), това го слушах десетки пъти, защото ходих с влак до Ополе и постоянно се чуваше Катовице Гуовни (в едната посока) и Вроцуав Гуовни в другата.
Досущ като нашите подрастващи, дето не могат да кажат Л. Grinning

# 48
  • София
https://maps.app.goo.gl/xjZ5XVvxzJzSHVWQA 
Ние хапнахме типична полска кухня в това заведение. От площада в стария град се тръгва по ул.Odrzanska /покрай двете малки къщички, свързани помежду си с портал водещ към базиликата/и малко преди реката е ресторанта отляво. Казва се Kurna Chata. Препоръчвам гъбената супа в прясно опечен хляб.

# 49
Versace_Dreamer, това заведение близо ли е до Стария град?

В един от моловете Галерия Доминиканска или Магнолия, не помня точно,има заведение на същия принцип

# 50
  • София
https://maps.app.goo.gl/xjZ5XVvxzJzSHVWQA 
Ние хапнахме типична полска кухня в това заведение.
Благодаря! Нещо такова търся - приятни малки ресторанчета в Стария град с традиционна кухня.

# 51
  • София
Само имайте предвид, че петък и събота вечер по малките ресторантчета в Стария град е фул. Страшно много младежи и туристи. Ние само за петък вечер се вредихме с маса там без резервация. И то бяхме двама. Поне на 3 места нямаше свободни маси. Ще оставя линкове и за други препоръчани и/или пробвани заведения наоколо. В съботата ядохме в мол Доминикана от заведението с храната на кило. Това беше началото на февруари тази година. После началото на април даже не се пробвахме за вечеря в ресторант през уикенда. Някои от малките ресторантчета в Стария град не работят за обед.
https://maps.app.goo.gl/ZoxV1qHVS4XB4Jbf8
https://maps.app.goo.gl/XP2DpigVgi5ewPMv9
https://maps.app.goo.gl/M7DLuU876VB3hMc77

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 21:27 от missmarina

# 52
  • София
Благодаря, ще видя дали да не резервирам предварително някое ресторантче.
Честно казано не си представям да ям в мол. Искам да усетя атмосферата на градчето, докато по моловете това няма как да се случи.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 08:17 от Тонка*

# 53
Идете в техните Хали където има автентични ястия и обстановка.

# 54
Здравейте! Някой посещавал ли е Вроцлавският университет и по-специално аула Леополдина и кулата на математическия факултет? Интересува ме има ли вход и от къде се купуват билети ако има и може ли да се посетят в почивни дни?

# 55
Мисля, че на място се взимаха билети за аулата.
 Работят през почивните дни, но проверете все пак.
Препоръчвам на 100 %.

# 56
Билетите се купуват на място. Аулата е много красива, както и останалите зали, в които пускат туристите. Бях там в почивен ден, не си спомням дали беше събота или неделя.

# 57
Благодаря Ви! Simple Smile С удоволствие ще посетим, опасявах се дали ще работи в почивен ден.

# 58
В края на месеца пътуваме за Вроцлав. Тъй като сме за дните петък-неделя, според вас нужно ли е да купуваме полски злоти?
Може ли навсякъде да се плаща с карта?
Евро да носим ли?

# 59
Навсякъде с карта, няма да ви трябват злоти. Аз си бях обменил някакви дребни (като за 20 евро) в "Никар" на Граф Игнатиев, но нямаше смисъл. После си ги върнах в София. Иначе има и в "Тавекс" в 4 мола.

Общи условия

Активация на акаунт