Вроцлав

• 5 905
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
Качете се и на кулата на острова.
Гледката е хубава.

# 31
  • София
Пак съм аз - овцата на годината. Joy
Оказа се, че коледният базар отваря на следващия уикенд, а не когато ние отиваме. Най-малкото по цените на самолетните билети можехме да се светнем, но не сме.
Дали поне ще има коледни украси към дата 22 ноември? Дъщеря ми ще ореве света, тя се е настроила, че отива на коледен базар, за да усети коледния дух Grin, а оставаме с пръст в уста...

# 32
  • София
Тонка*, и ние ще посетим Вроцлав по същото време, но целта ни е кратка разходка за разнообразие, тъй като не сме били в Полша досега. Не че имам против да видя коледните базари, но вероятно тълпите ще нарастват заради тях. Запазих апартамент близо до остров Тумски и вече нямам търпение - така се пристрастих към пътуванията, че не ме свърта, ако нямам нещо планирано.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 21:26 от миленка_д

# 33
Не разбрах откога отварят Коледните базари.
Ние сме от 29.11 до 01.12.

# 34
  • София
Точно на 29.11.2024. Продължават до 07.01.2025.

# 35
Имат едни малки магазинчета Жабка (подобни на нашите Mini mart и на шведските Pressbyrån), вътре има сандвичи, салати разни, напитки... до касата има кафемашина, правят и хотдог.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 21:14 от diziler

# 36
Опитайте кухнята им. Порциите са големи, телешкото го готвят страхотно, а супата Журек е задължителна според мен.
Жабка са много удобни и са доста.

# 37
  • София
Ние ще сме в хотел Wyndham Wrozlaw Old Town. Всичко ни е на една ръка разстояние и виждам, че има заведения почти на всяка крачка. Някой дали може да предложи конкретно ресторантче или да караме по усет?
Ще посетим задължително и остров Тумски, той ни е на 25 мин пеша. Смятам, че един ден ще ни е достатъчен за разходка до острова плюс Стария град.

# 38
  • София
Ще чакам отзиви за хотела. Бях букнала за миналия януари. Групата се разпада поради притеснения за студено време - голяма грешка беше, билетите бяха без пари и разписанието петък- неделя по-добро.

# 39
Огромна грешка. Същата тази група как живее всяка зима в София? Бях през февруари в Северна Норвегия (Тромсьо), там вече е студ. В Полша има нормални зими и е пълно със заведения, винаги някъде може да се влезе “на кафе”. А от постоянното ходене човек се сгрява. Не е някаква люта зима.
Пътувайте сама и оставете групата да гледа снимки Wink

# 40
Ние сме в Herbal hotel Wroclav.

# 41
  • София
Така е, даже мисля в София беше по-лошо времето точно тогава 😁

# 42
Изобщо не се отказвайте. Аз пътувах сам и не съжалявам, супер местенце е. А и е елементарно, всичко е обяснено. Европейски роуминг, имате си интернет, Google Maps от телефона и си гледате по картата. Автобус 106 от летището до широк център, после малко пеша, покрай един хубав парк, стигате до мол "Dominikansky center", който е пълен със заведения и пресичате булеварда, оттам започва старият град. Моят хотел беше B&B Wrocław Centrum, на минута пеша от въпросния "Доминикански център" и съм мн. доволен.

Не е нужно да се ползва градски транспорт по време на престоя в града, всичко е на близко разстояние, вкл. и о-в Тумски. Единствено за летището пак ... бус 106

# 43
Ние ще сме в хотел Wyndham Wrozlaw Old Town. Всичко ни е на една ръка разстояние и виждам, че има заведения почти на всяка крачка. Някой дали може да предложи конкретно ресторантче или да караме по усет?
Ще посетим задължително и остров Тумски, той ни е на 25 мин пеша. Смятам, че един ден ще ни е достатъчен за разходка до острова плюс Стария град.

В това заведение намиращо се до университета може да пробвате различни ястия,супи и десерти.
Тип бюфет е и си слагаш каквото искаш и после ти го мерят на везната.
Чудесен вариант да се пробват различни неща.
Вижте и библиотеката която е там и е хубава много.

# 44
Тип бюфет е и си слагаш каквото искаш и после ти го мерят на везната.
О, това ми е много любимо. Слагаш си в таблата каквото искаш, виждаш го на място и преценяваш. (Не по картинка от меню, на маса и сервитьор да ти носи изненади). В "Лидо" (Латвия и Естония) и "Пузата Дата" (Украйна) е същото, много яки вериги са това.
Иначе помня, че по време на един проливен дъжд, влязох мола "Dominikansky", на партера има турско заведение, което е супер. Дюнерови порции в чинии, но супер вкусно приготвени.

Общи условия

Активация на акаунт