Щъркели през МАРТ ще долетят, здрави бебенца на нас ще донесат!

• 13 016
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив Белащица
Ей, Зайо стягай се. Тази статия и аз я четох и се бях ошашкала много.

Аз да ви кажа, остават ми 7 дни работа, ама вече хич не мога да стоя седнала на стол. Боли ме опашката от чекнене на стола, защото като съм свита пък ми тръгват киселини  Sick

За раждането - аз ще съм във ВМИ на Пещерско шосе. Иска ми се нормално раждане, да видим обаче бебето и докторите на какво мнение ще са.

# 91
Момичета, днес ми е първия ден от отпуската и вече изперквам (а толкова дълго я чаках). Питам тези от вас, които не работят и си стоят по цял ден вкъщи - Какво правите? Аз само се чудя какво да си измисля да направя. Иска ми се да си уплътня времето някак през следващите месец и половина-два. Давайте идеи!

И аз така драматично изживях първите дни, но после вече свикнах. Отпусни се и си приготвяй разни неща за бебето:) Сгъвай си, пери си дрешки, приготви си чантата за болницата, ей такива работи. Аз последната седмица бях болна, но щом се оправя, ще изляза, имам да купувам още доста неща.
Като стана въпрос за чанти, приготвихте ли всичко необходимо?

# 92
Деница засега е добре, ама аз психически не съм. Мъжът ми и той вчера го тръшна и много му е зле, няма кой да гледа Деница. У нас е кошмар. Чакам всеки момент и тя да почне и това ми действа на психиката сериозно, отделно сега и за бебето се притеснявам и имам чувството че съм попаднала в черна дупка, от която няма измъкване и не виждам светлина.
Ако ми се случи нещо с бебето никога няма да си го простя това, че се мъкнах по автобусите и допуснах да се заразя.  Незнам, отчаяна съм и чакам ....когато стана по-добре ще ви пиша пак, незнам кога..

# 93
Деница засега е добре, ама аз психически не съм. Мъжът ми и той вчера го тръшна и много му е зле, няма кой да гледа Деница. У нас е кошмар. Чакам всеки момент и тя да почне и това ми действа на психиката сериозно, отделно сега и за бебето се притеснявам и имам чувството че съм попаднала в черна дупка, от която няма измъкване и не виждам светлина.
Ако ми се случи нещо с бебето никога няма да си го простя това, че се мъкнах по автобусите и допуснах да се заразя.  Незнам, отчаяна съм и чакам ....когато стана по-добре ще ви пиша пак, незнам кога..

Зайо, виж колко майки са болни наоколо...недей така, че бебо усеща. Я повдигни духа:) Заради малкото човече вътре:) Ще видиш, че всичко е наред, само след няколко дни. И аз бях така и направо сън не спях от притеснения, но няма смисъл...Дръж здраво волана. Hug

# 94
Здравейте мили бремелинки.
Виждам че доста от вас са с грип-та,да се похваля и аз май нещо съм грипозна.Снощи повръщах и имах разтройство.А бебо е ритал цяла нощ-така съм се шашнала и аз че направо думи нямам.А статията изобщо не я прочетох докрай-няма да мога да мисля трезво,ако го бях направила.
Сега една по-ведра новина-купихме количката и съм много щастлива.

Само че нашата е със зимен кош Dreamy и кошничка за кола Maxi Cosi.За легло ще мисля по натам,мисля бебо да нанка в количката първите месеци.Зимния кош е по-удобен от повечето легла,които гледах и реших че ще си спестя за сега разправиите с кошарата.Вие какво мислите-добра идея ли е това.

Зайко,не се притеснявай толкова много,че и бебо се изнервя покрай твоите притеснения.Всичко ще е наред и като се роди живичко и здравичко ще си мсилиш само колко излишни нерви си похабила. Hug
Пожелавам бързо оздравяване на всички болни.

# 95
Зайо, знам, че отстрани е лесно. Ама и аз го изкарах гадния грип, макар и по-леко. И въобще не се чувствай виновна, зощото и в къщи да стоиш гаранция няма. У нас Мила го донесе грипа, после мъжа ми го лепна, а аз се пазих, пазих, ама не можах да се опазя. Ако искаш се нареви едно хубаво /за да не си таиш в душичката тая чернилка/, после се моли и разкарай от главата си гадостите, защото няма смисъл от тях. И бъди смела и силна, както само една майка може да бъде. А аз съм сигурна, че всичко ще е наред. Айде горе главата  Hug

# 96
Как може да се връзвате така на някакви глупави статии, бе хора?

Зайо, не ти е за пръв път да ставаш майка. Тези пристъпи на паника са присъщи на първескините, стегни се малко!

Мъжът ми се разболя от грип, държа го висока температура цяла седмица, после и синът ми се разболя 2 години, и накрая аз. Не знаех къде се намирам, толкова зле не знам да съм се чувствала никога. Имах и ужасни болки в мускулите и ставите, все едно умирам. Пиех през три часа по половин фервекс, защото ми се ревеше от болки. През нощта се преобличах по три пъти, защото се изпотявах. Накрая викнахме и бърза помощ и се оказа, че имам бронхит - пих и антибиотици. Но сега съм добре.

Нищо притеснително не виждам във всичко това, нито си мисля, че му има нещо на бебето. Даже днес бях на лекар, смучеше си палеца моят мъник и изглежда, че ще си имаме бебе гигантче. Отговаря на 3 седмици по-рано и тежи 3 кг, а имам още много време.

# 97
  • София
Привети момичета,

Зайо - горе главата и мисли позитивно- всичко ще се оправи и ще си родиш едно прекрасно здраво бебче   bouquet Hug! Недей да се самообвиняваш излишно - че си допуснала да се заразиш - ами то из въздуха хвърчат вирусите - не може да не дишаш я! Аз ходя на работа (и ще ходя до 10-ти март), комуникирам с хора, движа се в градския транспорт, а Додо от декември не е спрял да боледува - няма какво да направя, освен за мисля положително  newsm78!?

Муцуна - много нетърпелив вашия юнак да излиза от топлото приятно местенце в шкембето на мама!?! Няма да му позволяваш - слушай докторите и си лежи, че още малко остана   bouquet Hug!

Морки, как ти е хемоглобина - може да си с анемия и от това да ти се вие свят. На мен като ми падне драстично хемоглобина и направо си залитам.

Да се похваля - вчера си купихме дигитална камера да снимаме Додо и бебата, остана да изберем само детско обзавеждане и компютър.

За болничния - аз официално излизам още на 1-ви февруари, ама няма да спирам да работя до 10-ти март, така че не знам всъщност дали ще си стоя в къщи и колко, че то ако изтегляме и по-рано раждането май от офиса ще тръгна за родилния дом  Laughing.
Ох  newsm78, много го мъдрих това с раждането, ама накрая реших да спра да мисля - и без това ми е още рано  - ще я видим как се развива(дебелее) девойката, ако трябва ще поискам още едно лекарско мнение и тогава ще реша дали да го изтегляме по-рано или да си поискам едно секцио на 21-ви.

# 98
О, Фема здравей. Отдавна не си писала, защо излизаш като гост

Обещавам,  Embarassed няма повече да говоря за лоши неща. Аз съм малко такава паника, но ще ми мине.  Пък то времето ще покаже Simple Smile

# 99
Момичета, днес ми е първия ден от отпуската и вече изперквам (а толкова дълго я чаках). Питам тези от вас, които не работят и си стоят по цял ден вкъщи - Какво правите? Аз само се чудя какво да си измисля да направя. Иска ми се да си уплътня времето някак през следващите месец и половина-два. Давайте идеи!

Здравейте, мили душички, яяяяя да не оклюмвате така на края!

lubricant, и аз съм в къщи- ставам късно, душ, ЯМ, оправям из нас, мия терасата, почивка, ЯМ, чета, готвя, ЯМ, меся, мия чинии, ЯМ, говоря по тел, вися в инт, пиша мейли, ЯМ, ЯМ, ЯМ...и естествено всеки ден ходя да си купувам за ядене!  Mr. Green Не ме пускат да шофирам сама из града вече- само с придружител, пък за пеша времето е гадно... ама ще се справим.

Зайо, що ги четеш тия работи на края, мила? Аз даже не отворих линка /че съм 4-то поколение хипохондричка  Mr. Green/, ама се досетих за какво иде реч. Моите доктори ми забраниха още 5-ти м. да чета статии и книги, да ровя из нета за болести и аномалии, да се пипам по корема, да ходя на лекции и училища за майки и т.н.  Wink В толкова късни седмици няма да му се отрази нито на физиката, нито на психиката- не се измъчвай! Ами че то си е жизнеспособно същество вече /според същите книги/, просто е по-малко на тегло...и плацентата го пази...а питаш ли ги бебчета на 40-50 дни като ги хване грипът? Бебчето на братовчедката е точно на толкова, каката "донесе" вируса и беше на антибиотици с темп. милото... и пак се оправи!  Peace
Пиши тука, ние сме насреща, поне морално!

Прекрасна количка, mirannda- честито! Да видим живот и здраве снимки с прекрасния беб в нея!

п.п....аз не съм се виждала 20 дена с "любимия", защото негова колежка от фирмата е болна от хепатит, той ходил в техния отдел точно преди да се разболее тя... и три дни след това пи кафе с мен. Сега го чакам да се изследва, после поне още 2 седмици ще минат до вротит изследвания...пък ако е заразен...не ми се мисли!

# 100
Здравейте момичета!

Тук май сте на болнична тема. То като сте болни - нормално. ooooh!
Да ви "пусна" 2 вица, дано ви поразведря.

Заповед във фирма:
"От утре не приемаме болнични листове! Щом сте могли да се занесете до доктора, ще се донесете и до офиса!"
Жена към мъжа си:
- Тоя малкия на снимката виждаш ли го? Ей тука отзад вдясно? Да? Значи, довечера в шест отиваш да го прибереш от детската градина...

Бързо оздравяване и позитивни мисли! Hug  bouquet

# 101
Ето и нещо красиво за окото за разведряване  Laughing

http://www.funpic.hu/funblog/kez_atveres/kez_atveres.html

# 102
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте днес от мен!!
Ходих на лекар , да видя малкия юнак. Отчетът е както следва- 2500, около 45 см, отговаря ме си на седмиците. Много шава човечето и лекарят ми каза в сряда да се кача до болницата да направим запис на тоновете. Мама нали и тя работи в родилно отделение- та мисля да я помъквам с мен за кураж, не че ще боли, ама да е с мен. И аз голяма глезла излязох Embarassed

# 103
Леле, момичета, аз съм се зачела за естествената бебешка хигиена /ЕБХ/ и направо свят ми се зави  #Crazy
Вие какво мислите по този въпрос?
Ето какво четох аз:
http://nodiaper.beinsa.info/
http://www.az-jenata.com/display.php?show_article=10&open_article=3169
http://bglog.net/bebelog/10436
http://bglog.net/bebelog/10435

# 104
Аз съм ЗА, ако ми стигнат нервите, обаче мисля живот и здраве да отложа старта за след 6 -тия месец.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт