Сайтове за Online Shoping

• 34 638
  • 237
  •   1
Отговори
# 30
не, не може...и с кредитна  не става

Моля те, дай малко повече информация за плащане, разноски ( освен доставка), получаване..
всеки търговец си има условия. в повечето случаи тук се плаща ДДС...ама е на късмет, минава и без него

# 31
  • around the world, where the heart belongs
Според зависи. Ако имат начин как да те такуват (ПОС терминал) става с кредитна карта, и дори с дебитна карта Виза Електрон!

Аз също видях логото на Виза Електрон затова именно попитах дали става с дебитна карта. Явно трябва да се пробва..

А пък Монда - относно ДДС-то - когато разбираш дали си се разминал ? Simple Smile

# 32
  • Пловдив
Според зависи. Ако имат начин как да те такуват (ПОС терминал) става с кредитна карта, и дори с дебитна карта Виза Електрон!

Аз също видях логото на Виза Електрон затова именно попитах дали става с дебитна карта. Явно трябва да се пробва..

А пък Монда - относно ДДС-то - когато разбираш дали си се разминал ? Simple Smile

Виза е кредитна карта, затова и има логото. Виза Електрон по принцип е дебитна, но от по-висок клас. Обаче, ПОС-овете приемат Виза Електрон като Виза, така че може да се плаща и чрез нея (изпробвано е). Но с обикновенна дебитна карта (Маестро кард) не става!

Колкото до ДДС-то и митата... те нали вече отпадат след като сме член на ЕС ?

# 33
Обаче, ПОС-овете приемат Виза Електрон като Виза, така че може да се плаща и чрез нея (изпробвано е).
Какъв ПОС? Продавачът е в Англия, аз съм тук. Кое е проверено? Как мога да платя с кредитна карта ,ако не е упоменато?
А за ДДС И митата-  ако стоката е произведена в Япония например- се дължи мито и ДДС. Нищо,че идва от еС.

# 34
  • Пловдив
Иначе, ето едно сайтче за онлайн пазаруване и от мен www.amazon.com

Но аз лично предпочитам европейски сайтове, че от щатите шипинга не е много малък.

До сега съм пазарувала от www.ebay.co.uk и ме е яд,че не знам немски да си пазарувам от www.ebay.de ..

# 35
До сега съм пазарувала от www.ebay.co.uk и ме е яд,че не знам немски да си пазарувам от www.ebay.de ..
как плащаш не разбрах?

# 36
хайде, аз ще се включа с 3 български сайта, но да уточня, че никога не съм поръчвала от тях и нямам впечатления
http://www.rozata.com/ - розата, българска козметика
http://www.shoes-bg.com/ - обувки... макар че, специално за обувки по нета ми е малко странно
http://www.atrakcion.com/ - това е сайтът на ТСМ

# 37
  • Пловдив
Обаче, ПОС-овете приемат Виза Електрон като Виза, така че може да се плаща и чрез нея (изпробвано е).
Какъв ПОС? Продавачът е в Англия, аз съм тук. Кое е проверено? Как мога да платя с кредитна карта ,ако не е упоменато?
А за ДДС И митата-  ако стоката е произведена в Япония например- се дължи мито и ДДС. Нищо,че идва от еС.

ПОС терминал е това,чрез което те таксуват от дебитната/кредитната карта. По принцип он-лайн магазините имат виртуален ПОС терминал, чрез който си "теглят" сумата от кредитната ти карта, и после ти изпращат това, което си си закупила !
А колкото до митата и ДДС-тата - ако закупуваш стока от държава,която не е член на ЕС, си плащаш митото (ако е над 45 евро). Но ако пазаруваш от държава членка на ЕС, не плащаш мито, дори стоката да е произведена в Япония.. Ако продавачът е Англичанин например, той вече е платил митото като е купувал стоката от Япония, и като я продава на теб, ти не плащаш мито!

А какво е изпробвано - това че може да се разплаща чрез Виза Електрон (макар че е дебитна карта)
 Peace

# 38
  • Пловдив
как плащаш не разбрах?

Ами, от България с Виза Електрон по принцип. Макар че някои неща ги плащах чрез чек, но имах хора в Англия, и те извършваха плащането  Naughty

# 39
Досега никой не ми е казал за виртуалния ПОС и навсякъде са ми отказвали с кредитна карта. И ми остава само банков превод. Говоря за английския сайт.

# 40
  • Пловдив
Досега никой не ми е казал за виртуалния ПОС и навсякъде са ми отказвали с кредитна карта. И ми остава само банков превод. Говоря за английския сайт.

Монда, отказвали са ти, защото са нямали ПОС. Обикновенните селъри нямат такива "екстри", но ако пазаруваш от магазини - те имат! Ако говориш за е-бей, пише си какви плащания приемат. Не всеки има как да те таксува, от кредитна карта.
А ще споделиш ли за банковия превод как стоят нещата. Какви таксии и комисионни взимат от банката, и за колко време се получават парите. До сега не съм се разплащала по този начин  newsm78 а и ми се струва неизгоден.

# 41

Монда, отказвали са ти, защото са нямали ПОС. Обикновенните селъри нямат такива "екстри", но ако пазаруваш от магазини - те имат! Ако говориш за е-бей, пише си какви плащания приемат. Не всеки има как да те таксува, от кредитна карта.
А ще споделиш ли за банковия превод как стоят нещата. Какви таксии и комисионни взимат от банката, и за колко време се получават парите. До сега не съм се разплащала по този начин  newsm78 а и ми се струва неизгоден.
Неизгоден е ,разбира се...плащат се такси. В понеделник ще се обадя да видя за 300 паунда колко ще е таксата, мисля,че около 30 в ОББ..и за 2-3 дни пристига плащането

# 42
# 43
Мито и ДДС вече не се плаща, независимо от сумата за страните от европейския съюз!!!

Повечето търговци приемат обикновен банков превод чрез IBAN сметките, а таксите по превода са вече минимални. Парите пристигат много бързо, но всичко е въпрос на договаряне с продавача.

# 44
Ако някой ми каже Бг сайт за оригинални и истински парфюми,много ще съм му благодарна   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт