Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 449
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Аз трябва с бръшлян да се боря. Арборицид в България не мисля, че остана разрешен за употреба. Навярно от Турция трябва да се търси.

# 151
А ако се полие с нафта? Съседът така умори цяло дърво, но по този начин се замърсява почвата и трябва да се прецени.

# 152
  • София
silsa ,продават бяла боя за маратонки и кецове в Кауфланд и по-малки магазинчета.
Стават като чисто нови.
Благодаря, пооправиха се, първо минах с доместос, но понеже пожълтя гумата,
после -с бялата боя. Та двата съвета един след друг ми свършиха работа.

# 153
  • София
А бамбук как да унищожа? Много агресивен! Корените му са като лабиринт и дълбоки.
Няма такава напаст.Изрязахме, изкоренихме колкото можахме, и след това минавахме с косачка.Бориха се ,бориха се и спряха.Сега нямаме, но трябва търпение.

# 154
Някакъв кошмар е. Свекър ми го засадил преди време по акъла на един приятел, за да правят "бизнес" с бамбукови пръти за въдици. 🤣Сега ние му берем яда и се чудим кой път да хванем. Освен панда да докараме 😂.

А бамбук как да унищожа? Много агресивен! Корените му са като лабиринт и дълбоки.
Няма такава напаст.Изрязахме, изкоренихме колкото можахме, и след това минавахме с косачка.Бориха се ,бориха се и спряха.Сега нямаме, но трябва търпение.

# 155
Тогава ще трябва ферма за панди да създадеш😂😂😂те само листата ядат, а за пържоли не знам стават ли😉

# 156
Малииии аз мислех бамбук да си сея 🤣🤣

# 157
Да не те обезкуражавам, но един познат на вилата какво ли не пробва за бамбука и нищо не подейства.
Сега просто пролетно време се въоръжава с едно мачете и колкото може ограничава разпространението.
Аз веднага бих си взела едни пандички да го изпапат Simple Smile
Цял живот си мечтая да гледам панди, обожавам ги! И така ще си гледам само бамбук и панди, бамбук и панди...Animal Panda Face
И, никакви пържоли, да се разберем!

# 158
Първо поръчай пандите 😂😂😂
Шегуваме се, обаче ако мястото където ще ги садиш е влажно т.е. има подпочвени води, вали често и т.н. бамбука расте скоростно.

# 159
Бръшлян махнахме с отрязване до корена и няколко пъти поливане с хербицид. След като се отреже, израстъците постепенно съхнат и се махат по-лесно.

Страшна напаст става, а преди години баба си нанесе в стаята някакво влачещо подобно растение - за една зима тръгна по стената, впи се в мазилката, наложи се ремонт да прави след него.

Черен найлон върху бамбука не помага ли?

# 160
Бръшлян махнахме с отрязване до корена и няколко пъти поливане с хербицид. След като се отреже, израстъците постепенно съхнат и се махат по-лесно.

Страшна напаст става, а преди години баба си нанесе в стаята някакво влачещо подобно растение - за една зима тръгна по стената, впи се в мазилката, наложи се ремонт да прави след него.

Черен найлон върху бамбука не помага ли?
Пък аз не успях да си захвана бръшлян на две места в двора...
И аз бих препоръчала черен найлон за плевели, но някои може да изискват и последващи по-радикални мерки.
Преди години съседка донесла на мама и засадила едно цвете в градината /не му помня името сега, но ако се сетя, ще пиша - расте ниско, с бели някак невзрачни цветове и дълбоко коренище/, което после я превзе. Минаха повече от 10 години, а още скубя и изкоренявам от него. И все пак останаха единични бройки, макар и да не изчезна напълно. Невероятна напаст.

# 161
Знам го това цвете, мисля, че е инвазивно американско. Три години скубахме израстъци от него, дано вече сме го унищожили.

Освен с белина и специален спрей, има ли хитрина за чистене на мухъл и потъмнели фуги в банята? Много силно ми мирише, а като е студено вече не мога да оставям часове отворено.

# 162
Знам го това цвете, мисля, че е инвазивно американско. Три години скубахме израстъци от него, дано вече сме го унищожили.

Освен с белина и специален спрей, има ли хитрина за чистене на мухъл и потъмнели фуги в банята? Много силно ми мирише, а като е студено вече не мога да оставям часове отворено.
Не знам друг начин, освен с хлорни препарати, останалите /имах и такъв/ не действат особено сполучливо.
Може да питаш строители или в строителни магазини, моите обработваха стените при ремонт, след което полагаха вече крайната мазилка, но не знам точно с какво.

# 163
  • Пловдив
Малииии аз мислех бамбук да си сея 🤣🤣
Точно и аз бях решила, в единия ъгъл да си сея Simple Smile
Определено ме разубедихме!

# 164

Като пуснеш вентилатора не изтегля ли миризмата за половин час?

Общи условия

Активация на акаунт