Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 463
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • Димитровград
Борбата с мухъла я провеждаме с влагоабсорбатор. От три години работи зимно време всяка вечер и вече няма мухъл. Преди това бях изкупила целия пазар откъм препарати и даже мазах редовно със спирт, за да убия мухъла от основи. След влагоабсорбатора се родихме.

# 181
Борбата с мухъла я провеждаме с влагоабсорбатор. От три години работи зимно време всяка вечер и вече няма мухъл. Преди това бях изкупила целия пазар откъм препарати и даже мазах редовно със спирт, за да убия мухъла от основи. След влагоабсорбатора се родихме.
+1 и при татко помогна много.

# 182
Мухъл нямам никъде, освен на няколко точки в банята. Влагоабсорбатор - климатикът има такава функция. Като цяло въздухът у дома през зимата е сух (парно или климатик). Подозирам, че по линията на отдушниците в баните може някъде някой да е запушил, но няма какво да направя.

# 183
  • Димитровград
Аз също за банята говоря.
След къпане се пуска влагоабсорбатора и воала. Няма досадно бърсане и подсушаване. Няма и мухъл.

# 184
Аз също за банята говоря.
След къпане се пуска влагоабсорбатора и воала. Няма досадно бърсане и подсушаване. Няма и мухъл.
В нито една от баните ми няма мухъл, като и двете са без прозорци - едната дори е без вентилатор, бърша само подовете, не и стените.
За баните, в които се образува мухъл - има вероятно и друга причина, освен обичайното количество влага, би трябвало да се търси и по възможност да се отстрани.

# 185
Викате, да разбия банята или да инвестирам 200-300 лв. в абсорбатор да ми бучи след къпане ... Simple Smile

Вероятно не е направена много добре банята, беше ремонтирана малко преди да купя апартамента, ама каквото - такова. Не съм сигурна мога ли аз да го поправя - съседите над мен са направили грандиозно преустройство - бившата спалня, гранична на банята, са направили на хол, а стената на банята е разбита, за да я стеснят и на нейно място да има кухня, т.е там е мивка и пералня. Твърдят, че имат проект от архитект, но не им вярвам.

# 186
  • Димитровград
Отстранихме влагата и вече няма мухъл. Другите причини не винаги могат да се отстранят.
А влагата може чрез влагоабсорбатора. Дали ще бучи, зависи колко децибела шумен го дават. Моят е шумен, но банята е далече и не ми пречи. Има и по-безшумни.

# 187
Викате, да разбия банята или да инвестирам 200-300 лв. в абсорбатор да ми бучи след къпане ... Simple Smile

Вероятно не е направена много добре банята, беше ремонтирана малко преди да купя апартамента, ама каквото - такова. Не съм сигурна мога ли аз да го поправя - съседите над мен са направили грандиозно преустройство - бившата спалня, гранична на банята, са направили на хол, а стената на банята е разбита, за да я стеснят и на нейно място да има кухня, т.е там е мивка и пералня. Твърдят, че имат проект от архитект, но не им вярвам.
Посъветвай се все пак със строителен специалист, може да предложи нещо. Ако отнякъде има и слаб теч /не винаги се вижда/, влагата ще е постоянна и повече от обичайната при самото ползване на банята.

# 188
  • София
Аз идвам с въпрос по какъв начин бих могла да скрия рутера. В момента е така, между вратите на тоалетната и банята
Скрит текст:

В коридора имам единствено този контакт, а да отиде в други стаи е много сложно, свързано с пробиване на стена или подрязване на рамка на врата. На отсрещната страна имам портманто с горна етажерка и би било идеалното място, но там нямам контакт и трябва да прокарвам черния захранващ кабел по тавана и освен, че е къс и няма да стигне, няма и да изглежда добре. По пода също не става. Вече повече от месец го умувам, но засега не ми хрумва нищо, освен подобна кутия

Ако имате някакви идеи по въпроса, ще се радвам да споделите.

# 189
  • Mediterraneo
Моята баня е с прозорец, голям, който не се затваря никога. И въпреки това има мухъл. Около ваната подменихме силикона, 2 месеца беше бял, вече взеха да се появяват следи от мухъл. Вдигнала съм ръце, чистя 2 пъти на седмица, прозорецът си е отворен, няма спасение. При нас влагата навън е много, сигурно и това има значение.

# 190
Аз идвам с въпрос по какъв начин бих могла да скрия рутера. В момента е така, между вратите на тоалетната и банята
Скрит текст:

В коридора имам единствено този контакт, а да отиде в други стаи е много сложно, свързано с пробиване на стена или подрязване на рамка на врата. На отсрещната страна имам портманто с горна етажерка и би било идеалното място, но там нямам контакт и трябва да прокарвам черния захранващ кабел по тавана и освен, че е къс и няма да стигне, няма и да изглежда добре. По пода също не става. Вече повече от месец го умувам, но засега не ми хрумва нищо, освен подобна кутия

Ако имате някакви идеи по въпроса, ще се радвам да споделите.
Ние направихме специална кутия за рутерите и таблото /това е единственото не мое решение при ремонта, а е мъжко и си личи чистият прагматизъм Simple Smile/, която боядисахме в цвета на стените и поне се сля с тях, не изпъква и поне не ми вади очите. Понеже кутията е близо до тавана, в горната част я приобщихме към него чрез таванните корнизи. 
Не ми харесва особено, дори и така, но вече беше късно за други решения.

# 191
Влагоабсорбатор - климатикът има такава функция.
Най-вероятно имате предвид режима dry с капчиците, който е сходен с режим охлаждане и много непрепоръчителен в студено време.
Освен това хаби 2-3 пъти повече енергия от влагоабсорбатор.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 23:00 от Чи лу

# 192
Здравейте, имам нужда от помощ. Купих яке на сина, но не харесва щампата която е на гърба. Доколкото разбирам от гугъл изображения, става въпрос за флок/флекс фолио, също се споменава, че за премахването им има специален чистител, но не го откривам. Якето е 100% полиестер и не става да се глади и т.н. Не е вариант да не се носи, защото якето е много хубаво. Дали има някой който вече се е борил с това? Благодаря!
Така изглежда печата

# 193
Не съм ползвала препарат за махането на подобни стикери. Но ако се махне с помощ на ютия, може да остане лепилото и това да е видимо.

# 194
  • София
Вариант е да се залепи отгоре нов стикер с по- подходяща картинка или надпис. Или да се занесе някъде, където рисуват върху дрехи и обувки и да дадат идея как би могло да се прикрие с някаква рисунка. Също би могло да се зашие върху сегашния стикер някакъв допълнителен плат в един цвят.

Общи условия

Активация на акаунт