Хитринки за всякакъв случай - 37

• 45 964
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали е хитринка или глупост,но да кажа.Вчера ми изкипя лещата,докато оправях пералнята.Оказа се,че препарата за стъклокерамични котлони е свършил и явно съм забравила да купя,а се налагаше в следващите часове да съм в къщи.Като изстинаха котлоните след 20-тина мин.ги напръсках с Медикс за стъкло и със стъргалката всичко излезе много бързо и се почисти перфектно.Пиша го за спешни случаи ,не да се прави редовно Simple Smile .

# 571
Имам бяла чанта, от изкуствена кожа, по която има тъмно сини петна от друга чанта. Малки са, но са отдавна - в смисъл са се "лепнали" в началото на есента, когато съм ги прибрала заедно. Голяма грешка... Има ли начин да я спася? Мицерална вода ще помогне ли?

# 572
Имам бяла чанта, от изкуствена кожа, по която има тъмно сини петна от друга чанта. Малки са, но са отдавна - в смисъл са се "лепнали" в началото на есента, когато съм ги прибрала заедно. Голяма грешка... Има ли начин да я спася? Мицерална вода ще помогне ли?
Ами, така и така чантата е повредена, не пречи да пробваш. Не ми се вярва да я повреди допълнително.

# 573
Със спирт бих опитала, даже да подържиш напоено тампонче евентуално. То щом е изкуствена кожа, си е жива мушама това, не би трябвало спиртът да го бърка. И ако нищо друго не помогне, вече като последна мярка ако иначе ще хвърляш - ацетон.

# 574
Спирт и ацетон на изкуствена кожа - по-добре не, ако все пак си искате чантата. За спирта от опит знам, изсушава я и скоро след третиране кожата се напуква и излющва. С ацетон лично не съм пробвала, но той е по-силен разтворител и сушител и от спирта..
Пробвайте мицеларна вода, тоалетно мляко, дори препарат за съдове. А мисля че някъде назад една дама питаше за бяла тапицерия на диван и ѝ дадоха идеи, вкл. някакви бели коректори, потърсете назад в темата.

# 575
Аз много сполучливо съм почиствала бяла чанта с обезмаслител.

# 576
А, аз затова изрично писах ацетона като последна мярка, ако вече ще хвърля така или иначе. Но спирт зависи от това каква изкуствена кожа е, някои са доста държаливи. А трябва нещо да разтвори оцветеното, то не е просто за избърсване от повъхността...
Иначе вярно че имаше и някакви бели маркери като коректор за кожени неща, може и те да се погледнат.

# 577
Препарат за петна от боядисано, тип хайтман.

# 578
С ацетон и спирт пробвах вече. Ефект нула. Единият път просто минах отгоре, втория път задържах. Проблемът с мицералната вода, е че трябва да купувам специално, защото нямам. По-добре да купя препарат за петна... Ще пробвам идеите и ще докладвам.

# 579
С ацетон и спирт пробвах вече. Ефект нула. Единият път просто минах отгоре, втория път задържах. Проблемът с мицералната вода, е че трябва да купувам специално, защото нямам. По-добре да купя препарат за петна... Ще пробвам идеите и ще докладвам.
С тоалетно мляко също може да пробваш, с някакъв обезмаслител, но по-мек (вече писаха по-горе за него) и най-после, след като е бяла, но след проба на скрито място, с доместос за баня.

# 580
Никога не съм успявала да изчистя петна с мицеларна вода.
Според мен, щом с ацетон не става, и с нея няма да стане. Ама пък не пречи да опиташ.

# 581
  • София
Ако с препарати не стане, замазвате петната с бял лак за нокти.

# 582
Бях чела, че бели чанти се почистват с прясно мляко, но никога не съм го пробвала.

# 583
Бях чела, че бели чанти се почистват с прясно мляко, но никога не съм го пробвала.
И аз навремето съм го чувала, но за омекване на кожата, за поддръжка, пък може и за почистване да става - не съм пробвала. Чистила съм с тоалетно мляко кожа, затова и предложих, но беше в студентските ми години, оттогава не се е налагало. Имах една лачена чанта (и нова, и лачена Simple Smile ), която носих само веднъж и когато я извадих следващото лято, имаше някакво червеникаво петно, но не от друга чанта, аз ги опаковам. Така и не разбрах от какво е, ама и чантата някак вече не ми харесваше, та направо я занесох на контейнера, даже като видях петното, сякаш ми олекна.

# 584
Млякото е класика за чистене на бели обувки, но не знам дали не важи само за естествена кожа.

Общи условия

Активация на акаунт