🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

• 35 731
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Да, ясно, нададеш ли глас срещу общото мнение те трият. Интересно ми е, ако вие бяхте на мястото на Марианна с всичкото бутане на Тоби и Лора и т.н. дали вие щяхте да си сдържате нервите. Залагам на не.

# 271
  • София
Марианна кога се е бунтувала срещу бутане на Тоби и Лора?
Тя си се тръшка за съвсем други неща.

# 272
  • софия
Дали проблемът е в "надаването на глас" или в начина на изразяване?
Цитат
Когато публикувате в BG-Mamma, се уверете, че в мнението няма текст, изображение или видео материал, съдържащи:
•   Думи и изрази, които изразяват или подбуждат към омраза или насилие към лица или групи въз основа на някой от посочените по-горе признаци
•   Заплахи и призиви за насилие
•   Нецензурни, нападателни, груби, обидни и агресивни изрази
•   Сравнения на лица с животни, насекоми, вредители, болести или всякакви други нечовешки същества
•   Обидни твърдения, че индивиди или групи са физически или психически по-нисшестоящи, с дефицити или увредени
•   Разпространение на фалшиви новини
Както и линкове, които водят до подобно съдържание.
https://bg-mam.ma/p/1236405/41076833

Не се бях зачитала. "Сравнения на лица с животни,  насекоми, вредители, болести или всякакви други нечовешки същества" ме разсмя.

# 273
  • София
Интересно, как никой не се сети да карамелизира пуканките и да ги поднесе като десерт.

# 274
Цитат
•   Сравнения на лица с животни, насекоми, вредители, болести или всякакви други нечовешки същества

Скрит текст:

Погледни спойлера. Малко извън темата е, ама ето на - сравниха ме с животно и никой не го е изтрил все още. Хм. А кажи ми, че сега няма двоен стандарт.

Както и да е. Марианна може да готви. Лора не може да готви. Следователно, Лора не зьаслужава моето уважение, а Марианна - да. Грам не ме интересуват характерите им, това е готварско предаване, не предаване за характери.

# 275
Скрит текст:
3 страници не спряхте да се подигравате на Марианна за мъжа и и какви ли не мемета създадохте с него заради факта, че ги преебаха тъпите продуценти, ама за това никой не е изтрил и едно мнение, нали?
Подигравките към Марианна не подбуждат към омраза така ли?
Айде моля ви. Вие също не сте света-вода-ненапита в тая ситуация. Благодаря.

напомням - Продуцентите им смениха банките. И ги накараха ни в клин, ни в ръкав да добавят пуканки към рецептата си. Това по-голямо прецакване, здраве му кажи. Ако бях аз също щях да избеснея.
Моля. 3 страници, как ли не я нарекохте Марианна. Че даже и на готвенето и се подигравате.

Аз знам какво е да си оставен на милостта на хора, които ти се подиграват. Срещам го това отношение всеки Божи Ден. Затова защитавам Марианна. Не ме интересува какъв и е характера, нито ме интересува какъв е характера на Лора.
ТОВА Е МАСТЪРШЕФ. АКО НЕ УМЕЕШ ДА ГОТВИШ НЯМАШ РАБОТА ТАМ!
Това е единственото което ме интересува.
Скрит текст:
Скрит текст:

Мариана, ти ли си?Rolling Eyes

# 276
Скрит текст:
3 страници не спряхте да се подигравате на Марианна за мъжа и и какви ли не мемета създадохте с него заради факта, че ги преебаха тъпите продуценти, ама за това никой не е изтрил и едно мнение, нали?

напомням - Продуцентите им смениха банките. И ги накараха ни в клин, ни в ръкав да добавят пуканки към рецептата си. Това по-голямо прецакване, здраве му кажи. Ако бях аз също щях да избеснея.
Моля. 3 страници, как ли не я нарекохте Марианна. Че даже и на готвенето и се подигравате.

Аз знам какво е да си оставен на милостта на хора, които ти се подиграват. Срещам го това отношение всеки Божи Ден. Затова защитавам Марианна. Не ме интересува какъв и е характера, нито ме интересува какъв е характера на Лора.
Скрит текст:

Г-жо Таня, защо не хвърлиш поглед от кога коментирам в тоя форум? А?

Скрит текст:
Марианна за разлика от мене няма Стеатоза на черния дроб, няма също така хипертрофия на лява камера на сърцето, няма също така хипертония, няма също така аутизъм и Гранично Личностово Разстройство, няма също така диабет тип 2, нито остеопороза и спондилоартроза на гръбнака.

Тия неща ти ги пиша, защото аз пия по 10 лекарства на ден, някои от тях по повече от веднъж, докато Марианна преспокойно се държи на 2 крака и няма да започва лечение на диабет с инжекции с експериментално лекарство за загуба на тегло. Сега схващаш ли, скъпа?

Току що се подигра на един изключително болен сирак, който за съжаление не може да работи заради всичките си заболявания. Подигра се и го нарече жена, при положение, че се родил мъж и е изоставен от осем годишен. Живее от подаяние, защото пенсията му е твърде малка, че да му покрива разходите по лекарства и храна.

А компютъра му е на кредит, за който ще плаща 10 години още, защото е 5 цифрена сума.

Браво, госпожа. Предубедена си.

# 277
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:

Г-жо Таня, защо не хвърлиш поглед от кога коментирам в тоя форум? А?

Скрит текст:
Марианна за разлика от мене няма Стеатоза на черния дроб, няма също така хипертрофия на лява камера на сърцето, няма също така хипертония, няма също така аутизъм и Гранично Личностово Разстройство, няма също така диабет тип 2, нито остеопороза и спондилоартроза на гръбнака.

Тия неща ти ги пиша, защото аз пия по 10 лекарства на ден, някои от тях по повече от веднъж, докато Марианна преспокойно се държи на 2 крака и няма да започва лечение на диабет с инжекции с експериментално лекарство за загуба на тегло. Сега схващаш ли, скъпа?

Току що се подигра на един изключително болен сирак, който за съжаление не може да работи заради всичките си заболявания. Подигра се и го нарече жена, при положение, че се родил мъж и е изоставен от осем годишен. Живее от подаяние, защото пенсията му е твърде малка, че да му покрива разходите по лекарства и храна.

А компютъра му е на кредит, за който ще плаща 10 години още, защото е 5 цифрена сума.

Браво, госпожа. Предубедена си.
ОК.

# 278
Интересно, как никой не се сети да карамелизира пуканките и да ги поднесе като десерт.

или шоколадови пуканки. има рецепти за сурови торти, в които блатът е с пуканки /спелта, амарант/, тифини също, ерго могат да се направят и някакви бисквити/сладки/десертчета и т.н. с пуканки. може да се добавят ядки, да се облеят с шоколад, солен карамел....абе много неща може. не знам даже дали няма да станат за панировка /натрошени/ или за овалване на солени хапки,...

# 279
Павлине, изместваш фокуса на темата върху себе си, а разбрахме, че нито си по-атрактивен, нито по-здрав, нито по-красив, нито по-щастлив от хоби готвачите. Тъй че да продължим по същество.

Би трябвало да виниш г-жата дето ме нарече Марианна защото я защитавах. Тя започна тая история. Персоналните детайли ги сложих в скрит текст не случайно. Това беше с цел да и зашия един зад врата, че се подиграва така.
колкото до пуканките, идеите за момента ми харесват. Но на тях им бяха възложили да готвят за кино вечеря, което е малко трудно вместимо с торта, например. А и една качествено сготвена торта не се готви за 1 час, поне доколкото знам. Нестегнал крем ще е ако е един час.

# 280
не четеш с разбиране. от блатовете за торта изведох идеята за нещо малко сладко или сладко-солено с пуканки. иначе за час може да се направи торта, зависи. но ако това ми твърдение ще отприщи логореята ти - не може. дишай.
о, сега се сетих, че шеф роу беше направила някакъв сладък бъркоч с пуканки Wink

# 281
не четеш с разбиране. от блатовете за торта изведох идеята за нещо малко сладко или сладко-солено с пуканки. иначе за час може да се направи торта, зависи. но ако това ми твърдение ще отприщи логореята ти - не може. дишай.

Хахаха. На тях им смениха банките, какво, да зарежат идеята на противника си и да се впуснат да готвят нещо ново за по-малко от половин час?
Май ти не четеш с разбиране. Това е твърде малко време.

# 282
и какво като са им сменили банките? импровизират с наличното, нали това е идеята.
честно казано липсата на фантазия е основен проблем, почти колкото липсата на базови познания.
иначе за половин час може да се направи нещо ново, да.

# 283
  • София

или шоколадови пуканки. има рецепти за сурови торти, в които блатът е с пуканки /спелта, амарант/, тифини също, ерго могат да се направят и някакви бисквити/сладки/десертчета и т.н. с пуканки. може да се добавят ядки, да се облеят с шоколад, солен карамел....абе много неща може. не знам даже дали няма да станат за панировка /натрошени/ или за овалване на солени хапки,...
Всички тези идеи са много хубави, но неприложими за съответната задача, защото, ако помня правилно, когато им "сервираха" условието да включат пуканки, нямаха право да взимат допълнителни продукти от склада - Кустев например се заяде с Петя защо прави пуканките с олио ли беше, какво беше... и тя отговори, че сред продуктите, завещани от Осман, няма масло и работи, с каквото има. Като цяло тази задача беше безсмислена - хубаво е да се повишава трудността на задачите, но не безогледно и просто за съспенс, а да има някаква логика и набор от варианти за изпълнение на това, което искат от тях.
Епизодите миналата седмица не бяха интересни за мен с оглед на горното, бяха малко като изсмукани от пръстите. Надявам се тази седмица да са по-смислени и да видим хубави чинии. Задачата със сладоледа - същата работа... - ясно е, че трябва да си изпълнят ангажимента за продуктово позициониране, но щеше да е по-смислено да им дадат достатъчно време да направят сладолед сами и вместо 3 вида пурички с различен вкус, бисквита и бишкота, да се ограничат до 1 вид пуричка, бисквита и бишкота (достатъчно би било те да се овкусят различно), колкото да се види, че са се справили с различните текстури на печивата.
Лора е абсолютно нетърпима вече. Не знам дали продукцията си прави труда да чете отзиви от зрители, но дано им просветне в един момент, че хората не желаят да гледат този водевил, който разиграват, в рамките на точно този формат.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 16:46 от Klodilia

# 284
  • Варна
   Хора, пропускате условието пуканките да са инкорпорирани в ястието, което, предвид размяната, не е тяхната идея. Наистина беше гадно.

Общи условия

Активация на акаунт