С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 41 518
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Изобщо не вярвам, че мъжът ти ще остане на тази позиция, все пак му е майка. Ще му мине, по-бавно или по-бързо. Не се надявай това да е краят на срещите ви. Единственото, което мога да дам като съвет е, когато видиш, че на него му минава и е склонен отново да се виждате, да поставиш условие това винаги и неизменно да става в негово присъствие. Не мисля, че можеш да постигнеш повече.

# 76
Само не разбрах подаръците с розов цвят,какво общо имат със ситуацията?

# 77
  • София
И аз това се зачудих.
Ама, ако бебето е момче си е неадекватно.

# 78
И аз това се зачудих.

Ами бебето Е момче и си личи от поста на жалващата се.
Има грешка в комуникацията в това семейство и мисля, че е двустранна.
Свекървата наясно ли е, че детето е с гръбначни проблеми и не трябва да се държи на ръце? Като й се каже "остави го", допълва ли се за пореден път защо?
И не защитавам свекървата. Правя предположения как младите могат да тушират нейното "на въпреки" за доброто на всички.
Не съм забравила, че предложих преди Х страници въпросната да бъде изритана от живота на младите.

# 79
И аз това се зачудих.

Да,момченце е.
Това ,което ми направи впечатление,че цветът е първото нещо,от което започва оплакването.Тоест за мен неправилната настройка започва едва ли не с влизането през вратата на свекървата
Цветът няма никакво значение,но от него се тръгва.Явно на война,като на война.

# 80
  • София
И аз да попитам дали свекървата знае за гръбначните проблеми?

Обаче да крещи над главата му е...
Цветът на подаръка ми се вижда най-малкият проблем.

# 81
Дори да не знае за гръбначните проблеми, не е нормално да си прави каквото си иска. Това е човешко същество, а не кукла. Трябва да се съобразява с желанието на родителите. Като са казали да не се разнася, не се разнася и точка.

# 82
Не си хабете нервите с ненужните подаръци. Донесла ги, донесла. Има кофи за боклук. Заминават там без коментар.
В целият  спор - нека сина и да говори с нея. Колкото е възможно не влизайте директно  в разправия . Спокойно обяснете на съпруга си до къде може да приемате
думите и постъпките на майка му. Нататък е той.
Не забравяйте народът е казал
" Кръвта вода не става"

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 12:28 от Tony Maria 22

# 83
И за мен цветът на подаръка не е драма. Лично аз не харесвам розово и не съм купила нищо розово, а става въпрос за момиче. Обаче към подаръци от другите, претенции нямам - то в крайна сметка от мен зависи какво ще ползвам.

Възможно е бабата да не знае за гръбначния проблем. Колко време е държала бебето на ръце, че да е такъв проблем - 10 минути, 30 минути, 1 час?

Явно е, че не се харесвате, но ще ти разваля настроението, ако ти кажа, че няма как никога повече да не се виждате. Сега сте афектирани, но по-практично ще бъде като попреминат емоциите да намерите начин, който да балансира цялата ситуация - с двустранни компромиси и двете страни да са доволни.
Вие разговаряте ли помежду си като възрастни хора - спокойно, с нужните обяснения и т.н. Ако във всяка ситуация сте "на нож" и в бойна готовност да се вдигне скандал, то това ще се случи. Ама в дългосрочен план нито е умно, нито полезно за нервната система.

# 84
Естествено, че кръвта става вода. Това е една от поговорките, които не са верни, като например Преклонена главица сабя не е сече.
И съвсем спокойно може никога да не се виждат снаха и свекърва или свекър. Дори и тук в темата има хора, които пишат, че се е случило.
Важното е наистина, ако бабата иска да вижда внучето, това да става в присъствието на бащата.
Не ми се вярва бабата да не е знаела за проблема на детето. Просто има хора, които знаят по-добре и от лекарите, и от родителите, и от педагозите.
Свекър ми е такъв тип. Преди се занимавах с племенницата по английски и беше понаучила нещо. Миналата година рязко отказа да се занимаваме. Питахме я с чичо и каква е причината, дали съм аз, дали нещо друго, не каза. Насила хубост не става, казах и че е винаги добре дошла при мен за помощ. Тази есен дойде преди входното ниво, ами много зле, мъчихме се няколко часа, изкара четворка. После не дойде повече и на следващия тест има тройка. Свеки изплю камъчето, дядото казвал на детето, че английският не му трябва, за какво му бил, като му потрябва, тогава да го учела. Натискат я да учи най-вече по математика, не че подценявам математиката, но в днешно време английският не е по-малко важен от нея.
За сравнение, това дете завърши предишните две години с пълно шест и по останалите предмети има засега само петици и шестици.  Не е като да е зле по всички предмети.
Както и да е, ядосах се заради детето. На нея и изтичат годините, в които може да усвоява езиците с лекота и тя губи това време заради един упорит и инатлив старец, който си мисли, че знае всичко.
И е говорено с него за важността на езиците, и примери съм давала къде и как са полезни, и в Щатите е бил и е видял какво е да не знаеш езика.
А и не е за пренебрегване това, че уроците ми са напълно безплатни и смея да кажа, че съм доста добър педагог.
Та на някои не им се вярва, че има хора, на които, колкото и да им говориш, не вдяват. Обаче има и не са малко.
А розово с еднорози за момче е супер неадекватно. Не робувам на стереотипи, но като е за подарък, човек трябва да бъде по-съобразителен.
Вероятно ги е видяла по-евтини, затова ги е взела, но по-добре да беше взела едно в "момчешки" цвят, вместо две розови. Пак казвам, аз за моето дете бих си взела всичко, но за подарък не.

# 85
Бабката очевидно е неадекватна. Не разбирам тези, които призовават към обяснения и диалог. С някои хора просто не става. Тази излиза с вечното "аз 3 деца съм отгледала, ти ли ще ми казваш". Какво има да й се обяснява?!

# 86
  • при късмета
Бабката очевидно е неадекватна. Не разбирам тези, които призовават към обяснения и диалог. С някои хора просто не става. Тази излиза с вечното "аз 3 деца съм отгледала, ти ли ще ми казваш". Какво има да й се обяснява?!
Тази реплика е добър повод на сина да каже ", да знам, аз съм едно от теб отгледаните деца", да я видим тогава.
Тази свекърва, щом прави скандали при забележки и упорства на нейното, с разговори трудно би се получило. Единствения им е начин е като нейния, да заповядват, а не да говорят. По въпроса за детето те са тези, които знаят и могат най-добре и точка. Да се фръцка колкото иска. И сина ѝ да ѝ обясни, че изобщо няма да се стига до сцени, ако просто се съобразява с родителите за детето. От нея зависи

# 87
Скрит текст:
Естествено, че кръвта става вода. Това е една от поговорките, които не са верни, като например Преклонена главица сабя не е сече.
И съвсем спокойно може никога да не се виждат снаха и свекърва или свекър. Дори и тук в темата има хора, които пишат, че се е случило.
Важното е наистина, ако бабата иска да вижда внучето, това да става в присъствието на бащата.
Не ми се вярва бабата да не е знаела за проблема на детето. Просто има хора, които знаят по-добре и от лекарите, и от родителите, и от педагозите.
Свекър ми е такъв тип. Преди се занимавах с племенницата по английски и беше понаучила нещо. Миналата година рязко отказа да се занимаваме. Питахме я с чичо и каква е причината, дали съм аз, дали нещо друго, не каза. Насила хубост не става, казах и че е винаги добре дошла при мен за помощ. Тази есен дойде преди входното ниво, ами много зле, мъчихме се няколко часа, изкара четворка. После не дойде повече и на следващия тест има тройка. Свеки изплю камъчето, дядото казвал на детето, че английският не му трябва, за какво му бил, като му потрябва, тогава да го учела. Натискат я да учи най-вече по математика, не че подценявам математиката, но в днешно време английският не е по-малко важен от нея.
За сравнение, това дете завърши предишните две години с пълно шест и по останалите предмети има засега само петици и шестици.  Не е като да е зле по всички предмети.
Както и да е, ядосах се заради детето. На нея и изтичат годините, в които може да усвоява езиците с лекота и тя губи това време заради един упорит и инатлив старец, който си мисли, че знае всичко.
И е говорено с него за важността на езиците, и примери съм давала къде и как са полезни, и в Щатите е бил и е видял какво е да не знаеш езика.
А и не е за пренебрегване това, че уроците ми са напълно безплатни и смея да кажа, че съм доста добър педагог.
Та на някои не им се вярва, че има хора, на които, колкото и да им говориш, не вдяват. Обаче има и не са малко.
Скрит текст:
А розово с еднорози за момче е супер неадекватно. Не робувам на стереотипи, но като е за подарък, човек трябва да бъде по-съобразителен.
Вероятно ги е видяла по-евтини, затова ги е взела, но по-добре да беше взела едно в "момчешки" цвят, вместо две розови. Пак казвам, аз за моето дете бих си взела всичко, но за подарък не.
Вие си знаете семейството, но това дете само свекър ви ли го възпитава? Не е ли възможно да го помързява и да използва на дядо си мнението като оправдание да не полага усилия?

# 88
  • при късмета
На всяко дете му е в природата да клинчи от учене по предмет който не харесва. Но затова възрастните, които са около него трябва да са единодушни. Един да се намери да му каже обратното, то е повече от ясно, че детето ще "слуша" него. Ама не е виновно детето, възрастния е този, който се очаква да знае и прецени реакции на детето на собствените си думи. Това се очаква от него, не от детето, нали уж той е възрастния и все знае най-добре

# 89
  • София
Разбира се, че го помързява. Че кой ли не го?!?  Но активната подкрепа от уважаван член на фамилията е зелена светлина да не вършиш нещо. Ако всички в хор твърдят, че ученето е хубаво и точно сега му е времето да се научат здраво основите на езика, детето ще се постарае.

Общи условия

Активация на акаунт