С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 844
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
За спане питам, защото авторката го каза ,че е имало. Като няма място е без спане, има си начини.
 У нас са спали всякакви, от роднини, , съседката ,че я бяха заключили навън и няма къде ,до непознати като вас, за седмица обикаляха туристически обекти, както и шефът чужденец на сина за седмица.
 Пълно е било ,че бебето  беше на два съединени фотьойла и на земята съм постилала.
 Не  е до това.
 Като не искаш някого, поемаш и другите неща ,които вървят с това. Не може без последиците.

# 691
В заключение само нещо да вметна - сега децата са малки и се дразниш на времето, което бабата прекарва с другите, но с годините ще се появи диспропорция и в харчовете по едните и по другите, и тогава вече съвсем ще ти стане неприятно.
За мен решението е или да направиш някакво усилие по привличане на свекървата към твоите деца, или просто да си запазиш комфорта и да спреш със сравненията с другото семейство.

# 692
Моята баба ни изгради хубави отношения с първата ми братовчедка, въпреки съпротивата на майка ми. Тя все смяташе, че леля ми е привилегирована, че все за нея повече имало, но ние сме били деца и не сме виждали делене. Добре, че беше бабка, да си обичам каката , и досега си имаме близост, нищо , че можем в годината и да не се чуем. И леля ми не обръщаше внимание, а явно е забелязвала как майка ми подмърда.Но това става с взаимни усилия, компромиси, не може едните внуци да са всяко лято при бабата, а другите-само за няколко часа, и да няма различно отношение. Явно другата снаха е по-хитра и се възползва. Авторката страни, критикува, и няма защо да се чуди после защо така се получава. Смятам, че отношенията на възрастните не трябва да се отразяват на децата, които нямат никаква вина, нито бабата.

# 693
Към казаното от Кака Сийка искам да добавя също, че понякога има симпатия и повече обич от баба или дядо към внуче, с което имат сходен темперамент и откриват нещо от себе си. Наблюдавам го в моето семейство, като бяха малки децата, бабите и дядовците им се радваха и отнасяха абсолютно еднакво (с малка разлика са), но с възрастта вече и бабите и дядовците, и самите деца, си имат предпочитания, и общуват по съвсем различен начин. Ние като родители навремето сме осигурили еднакъв достъп и възможност за общуване на двете ни двойки родители и с двете ни деца. Резултатите обаче нямат нищо общо. Което не е непременно нещо лошо. Хората сме различни, и няма отношения по подразбиране - всичко се изгражда във времето, между някои хора просто не се получава, колкото и да са добронамерени и двете страни.

# 694
Пак ще кажа,радвайте се които имате дъщери.На майките на синове,господ да им е на помощ.

# 695
Т.е. излиза, че един син не може да покани майка си у тях.
В неговият дом? Или не съм разбрала нещо.

# 696
Пак ще кажа,радвайте се които имате дъщери.На майките на синове,господ да им е на помощ.

Айде няма нужда от превземки. Ако се държите човешки, всичко ще е наред. И не, носене на мекици в 7 сутринта не е човешко Simple Smile.

# 697
Фрау К. в коментирания случай  явно не може.  Снахата не обича гости,па било и родната  му майка.  

А  и не  само в този случай. Тук толкова снахи се хвалят, че без тяхно височайщо благоволение, свека не може да идва. Синът е принуден да се съобразява с нея, за да няма кавга и  така полека  - лека става отчуждението.

Алек_ир, какви превземки,какви 5 лева?  Масово явление е да не се допускат свекървите. Една от друга се учат снахите на "табиетлъци" и даже  са горди как са натикали свека в ъгъла.  Викат  мамин П....ьо на син привързан към родителите, ама съвсем  не се вижда как превръщат собствените си мъже в женчов П....ьо

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 20:46 от K.A.G.

# 698
Лично аз в такава ситуация,колкото и да си обичам внуците, също ще се дистанцирам. Всеки си има някакво достойнство.

В така описаната ситуация изобщо няма да мисля за достойнството си, а за детето си. Да е добре с жената, няма нужда да се карат заради мен.

Нямам никакви притеснения за темата като гледам какви бъдещи свекърви има. Расте достойна смяна.

# 699
  • София
...

Алек_ир, какви превземки,какви 5 лева?  Масово явление е да не се допускат свекървите. Една от друга се учат снахите на "табиетлъци" и даже  са горди как са натикали свека в ъгъла.  Викат  мамин П....ьо на син привързан към родителите, ама съвсем  не се вижда как превръщат собствените си мъже в женчов П....ьо
А, признай си - с Мако сте се наговорили! Едната обобщава на едро за свекървите, другата - за снахите. За баланс.

# 700
K. A. G когато един човек се държи не уважително, обижда, незачита партньора на сина си,майката на децата му, как да я иска? Лицемерието е на много високо ниво-като сина й е тук е блага и добра, като го няма е кошмар. Еми не, не я искам. Той и сина й не я иска, защото си я знае. И не, не се учим една от друга снахите. Всеки има граници, достойнство и търпение. И аз един живот живея, защо да го живея с подобно отношение? С какво съм го заслужила-откраднах безценния й син. Ами да си го взима, като не знае как да се държи и е не възпитана и съм толкова лоша снаха. По-щастлива ли ще е свекървата? И да не съм аз, друга ще е, сина сам няма да си умре! Ама е лошо, като имаме деца и се научаваме, както някои го наричат "да си пускаме между ушите". А защо трябва да е така!

# 701
  • Пловдив
А  и не  само в този случай. Тук толкова снахи се хвалят, че без тяхно височайщо благоволение, свека не може да идва. Синът е принуден да се съобразява с нея, за да няма кавга и  така полека  - лека става отчуждението.
Не разбираш. У нас също никой не идва без моето височайшо позволение. Но аз съм ОК. Постигнала съм хармония със свекърва ми и майка ми на тази база. А не хем да не пускам никой, хем да се оплаквам, много противоречиви сигнали.

# 702
Днес внукът позвънил на чичо си и питал как е баба. Почти се разплаках ,защото ми стана мило от една страна и от друга ,че не мога да общувам. И пак намерило начин детето да пита. Още малко и ще си пишем. Така е при мен с всички , ако искат да ги разбера.
 Пуста съдба.
 За това  е непростимо за нормалните да не общуват. Но на някои  се налага. И ги разбирам.

# 703
Колко голям е?
Аз имам племенница в детската градина и като докопа телефон на някой от родителите  си започва да ми праща картинки на Вайбър , аз отговарям също с картинки и така си комуникираме докато не ни хванат 😂😂😂
После следват извинения от родителите- смятат, че ме притеснява малката , а всъщност ми е мило и се забавлявам не по-малко от нея😄

# 704
K.A.G с такава злоба говориш за снахите, че чак се чудя какъв ти е проблема.

У нас също не идва никой без покана от мен и мъжът ми, ама никой. И нито един от двамата не е под чехъл, ега ти грозния израз.
И като маминото синче е привързано към родителите си, да си седи при тях, къде е тръгнал свое семейство да прави?
Очаквам, когато съм с един мъж, аз и децата да сме му приоритет, както и той на мен разбира се. Помощ и подкрепа на родителите не отказвам, но и всеки уикенд да сме ангажирани с тях не приемам. Гости - по поводи. При ежедневието ни преди година, едвам добутвахме до събота, очакваме и двамата през уикенда да си починем измежду домашните на децата, спортните им дейности и домакинските задължения.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 22:04 от alex_jp

Общи условия

Активация на акаунт