С какво ви дразнят свекървите? – 151

• 40 828
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Отношенията се изчанчват все повече и  един ден  и вие няма да знаете къде живее детето ви. Това е обидно ,защото оставам с впечатление че  никога не са идвали и не знаят и вашите роднини. Чак толкова отчуждение  не бива. Едно око и едно сядане на стол с чаша вода ако щеш.
 Или сте много изискани и някакви бедни селянки  ще ви изцапат,  или  обратното.

# 736
  • София
Няма нужда от конкретна причина, за не каня някого в моя  дом. "Така предпочитам" е напълно достатъчно.

# 737
Виждане на сладкарница с баба/дядо не е ефективен метод за общуване. Дъщеря ми и майка ми изработват разни неща. Майка ми има завидна колекция от камъни, стъкълца и разни други. Дъщеря ми също. Разменят си, изработват картини, фигурки. Та питам в кое заведение да ги заведа с едно ремарке материали.
Свекърва ми е на 80. Как ли пък не ще я карам с часове да виси на ресторант или кафене. Идва, хапва, вижда сина и внучка си, поспива и ако реши си ходи, ако ли не, остава и за вечеря. Ако не ми се готви, то не ни пречи храната да е купена, просто се яде у нас.

# 738
Уважавам решението на всеки.
 Въпросът е ,че и отсрещната страна има това право,  отивате, черпи ви в сладкарницата и  казва довиждане.
 Няма сръдни, че не се интересува от внуци. Това е .

# 739
Виждане на сладкарница с баба/дядо не е ефективен метод за общуване. Дъщеря ми и майка ми изработват разни неща. Майка ми има завидна колекция от камъни, стъкълца и разни други. Дъщеря ми също. Разменят си, изработват картини, фигурки. Та питам в кое заведение да ги заведа с едно ремарке материали.

Не всеки е благословен с такава баба Simple Smile.
При нас се набляга на храната и на гледането на телевизия (това като сме на гости). В нашия случай общуването навън, без телевизор смятам за по-смислено.

# 740
Синът е принуден да се съобразява с нея, за да няма кавга и  така полека  - лека става отчуждението.
Грешката на някои свекърви е, че гледат на синовете си като на деца, които някой друг принуждава да правят или да не правят нещо.
Това са 30, 40, 50 годишни мъже, които сами решават. Не съм срещала досега мъж, който жена да е откъсвала от майка му, ако той иска да остане с нея.
Обаче за свекървите е по-лесно да се утешат, че снахата е накарала насила горкото им дете, вместо да помислят къде са сбъркали, че детето не желае вече да им бъде шофьор и да прекарва време с тях.
Допринася и това, че жените обикновено не премълчаваме, казваме си какво и защо мислим, а мъжете просто постъпват както са си решили, без да се обясняват. И така става лесно да се прехвърли проблемът от болната глава на здравата.
Та, драги КАГ и свекърви, детето ви е вече мъж и взема решения, колкото и да не ви се харесва това. Grinning
Цитат
Моля се поне някой да е бил в същата ситуация или в момента да е в такава, да ми даде някой съвет, че така ако я караме няма още дълго да я изтърпя и ще започнат луди скандали, дори не знам до момента как си мълчах.
Катя, когато бях по-млада и по-глупава и аз се набутах в подобна ситуация. Нанесох се при гаджето си през лятото, когато беше сам, а през ноември се оказа, че тя се преселва за зимата при него. Почна се веднага с тропането в събота сутрин, че закуската ще изстине, пък и кой спи като трябва в осем да е изчистено. Ровене в гардероба и чантите ми докато ни няма, че и изхвърляне на важни неща. Забележки как режа морковите и как гладя. Истерии, че съм пуснала за Зелена карта и ще отведа горкото и дете в чужбина. Слухтене на вратата ни. И т.н.
Понеже както казах, бях по-глупава тогава, си тръгнах първата седмица на януари. А трябваше първата седмица след като дойде.
 Казах на приятелят ми, че няма да се върна при никакви обстоятелства и че е свободен да си търси друга жена, не му поставям никакви ултиматуми.
След един месец сам с мама, поиска среща и обяви, че е намерил апартамент за нас и се изнесе.
Не че това спря майка му да прави глупости, а и той продължи да допуска тя да му влияе в живота (затова и той е вече бивш), но аз поне се отървах. Не съм я виждала, откакто си тръгнах и съм много доволна от този факт.
Та моето лично мнение е, че няма отърваване от такива хора, освен да си далече, а даже и тогава не винаги се получава, но поне физически няма да се налага да ги търпиш и ще можеш да спиш и да правиш секс в събота и неделя. Wink

# 741
За това с мекиците и аз имам отрицателен опит за съжаление.... Живеем в една къща, но на различни етажи, обаче свеки през ден, през два, а събота и неделя по няколко пъти решава, че ще се отбие ей така да каже нещо, да пита нещо, да донесе баница или друго и то да-в 7 сутринта когато аз тепърва ставам с децата от леглото и не съм си измила очите. Най-лошото и дразнещо от всичко е, че тази жена не разбира, че тези посещения не са желани, и че е редно да се обадиш да попиташ удобно ли е. И не става въпрос, че ми е свекърва, защото и майка ми да беше и за нея щях да пиша това в момента. За мен не е нормално някой да ти чука на вратата когато и колкото пъти на него му скимне в седмицата без значение от нищо, ден ли е, нощ ли е и т.н. А и най-наглото е, че се и сърди, като не и се отвори навреме. Не може да й стигне до мозъка идеята, че например в момента някой спи, къпе се, правим секс, слушаме музика и не чуваме, занимаваме се с децата, караме се, намазала съм се с маска за лице и коса или просто не сме в настроение за гости. Казано и е не веднъж за това да се обаждат предварително, но не разбира. Какво има сбъркано в тази жена, та да си мисли, че ние денонощно на всяка цена трябва да и отворим? Това е основното дразнещо при нея, макар, че има още много други неща, които ще ми отнеме 10 страници да изпиша. С няколко думи мога да я опиша обаче, и то да подчертая, не само на база моят опит с нея, ами това са думи и на други хора, близки до нея, включително на сина й - нагла, проста, комплексирана, заядлива, завистлива, безчувствена, мързелива и вечно бъркаща се там където не и е работа, на всичкото отгоре няма никакво отношение към внуците си, нито знае как да играе с тях, нито ги разбира, нито се стреми да се сближи с тях, а обратното, а иначе във фейсбука за снимки с тях е първа, нали за пред хората колко добра баба е. Обаче на живо бяга като дявол от тамян от тях. Спирам, че много ми прекипя докато го пиша и не искам повече да се тровя като навлизам в подробности. Моля се поне някой да е бил в същата ситуация или в момента да е в такава, да ми даде някой съвет, че така ако я караме няма още дълго да я изтърпя и ще започнат луди скандали, дори не знам до момента как си мълчах. Но не изцяло, засичала съм я няколко пъти, но не грубо, не със караници. Обаче тя или не го разбира или не и пука и все същото си остава.

Ето този пост да го четат всички бъдещи свекърви, които планират да направят етаж от къща за сина си.
Към авторката- За да си самостоятелен е нужно действие от ваша страна- покупка на ваш имот. Няма как да се ядосваш на друг, той какъв е, като си се набутал в дома му.
Същото се отнася и за родителите на жените, макар че не съм чувала тъстове да предоставят етажи и жилища.

# 742
Същото се отнася и за родителите на жените, макар че не съм чувала тъстове да предоставят етажи и жилища.
Предоставят, една моя бивша хазяйка бяха така в триетажна къща, построена от тях - на първия дъщеря им със зетя и двете деца, на втория те и третия за гости.
Положението и там беше леле мале. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 743
Ай, стига де! Ако аз някога си купя къща и предоставя етаж на сина ми, последното нещо, което ще направя, е да хукна в 7 часа да им правя закуска. Как, не! Ще очаквам, снахата да ми прави закуска, че и обяд, и вечеря.

# 744
Е, предоставят, разбира се. С приятели, с които съм говорила в подобна ситуация обаче нещата не стоят така като със свекъри. Моите познати поне нямат проблеми, може и техните родители да са разбрани. Прави ми впечатление, че някак не на всички тъстове им се занимава със зетя, а жената обикновено си им казва всичко право в очите и не е като с чужд човек, визирам свекърва.

# 745
Те тези свекърви с мекиците не го правят напук, те просто са си такива и няма да се променят тепърва и след сто забележки. Просто не виждат нищо нередно. Според тях правят добро и това е грижа.
 Наистина не разбирам младите семейства, които доброволно се навират да живеят по етажите и после недоволстват. Безплатното жилище върви с някои неудобства, това е.

# 746
Абе те някои свекърви, идват в жилището, което с мъжа си сте купили с ипотека и обявяват, че щом е на сина и е и нейно. Та отделното не винаги спасява от глупости.

# 747
Абе те някои свекърви, идват в жилището, което с мъжа си сте купили с ипотека и обявяват, че щом е на сина и е и нейно. Та отделното не винаги спасява от глупости.
Да, именно. Човек където и да е, ако хората са си такива ще намерят начин да го тормозят, но това далеч не значи че всички хора са такива като моята мила свекърва. Нито смятам, че съм направила грешка, като сме решили да живеем тук. Но е грешка да се смята за нормално като живеят млади и стари в една къща да има постоянен тормоз от свекървата или тъщата, и че единственото спасение е да си далеч. Ами не е, защото има и нормални и разбрани хора, съобразителни и притежаващи още много други хубави качества. Жалко, че моята свеки не е от тях, но смятам да я поставя на мястото и няколко пъти още, но по-грубо. Тя така или иначе се сърди от половин дума, та поне да знам, че има за какво да ми се сърди като й кажа някои неща.

# 748
Елена, вие - ти, мъжът ти или децага ви, като слизате на етажа на свекървата, обаждате ли и се по телефона предварително да питате удобно ли е?

# 749
  • гр.Пловдив
Цитат
Наистина не разбирам младите семейства, които доброволно се навират да живеят по етажите и после недоволстват. Безплатното жилище върви с някои неудобства, това е.
А,кое му е безплатното,ако си започнал ремонт и всичко от-до ,за да стане годно за живеене?
Само тухлите,винкелите и циментите..
Другото са 5 цифрени суми и не от свекърите-от тях е великия етаж ..

Общи условия

Активация на акаунт