Стани богат - тема 17

• 16 891
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз и Хари Потър не съм чела и гледала, не е моето просто.

А пробвала ли си или си знаеш, че не е твоето? Питам, зашото много хора отричат без да са пробвали. И половинката не си пада по фентъзи и едва ли не насила започна да гледа Игра на тронове, но после много се запали. Това е епично произведение, нещо като цикъла "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон, ама по-наситено и с лека украса от фентъзи. Именно, фантастичният елемент съвсем не е водещият, а е инструмент само.

# 526
Аз не съм гледала сериала, чела съм малко от книгите (драконите бяха новоизлюпени, когато се отказах), обаче знам, че са дракони.

# 527

Огромни извинения, моля Ви. Просто експеримент:
но поне чували ли сте още 1-2 имена около Хари Потър (автор, че има филми, някой от актьорите)?
Разбира се, че знам от обща култура някой факти.
И аз съм така с фентъзи, пробвала съм не става.

# 528
Тоя младеж ан фас малко ми мяза на Мануел Нойер.

# 529
  • София
За това иде реч! Понеже обсъждаме как дама, по-млада дама, по-възрастен (според мен) жокер - след жокер 50:50 не знаят нищо.
Не че знам наизуст Томас Ман или Достоевски - но съм ги чел, а това не ми пречи да съм гледал Троновете (че и Хари Потър - хайде, там, покрай сина ми)

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 19:12 от EmBrother

# 530
Бакшиш е това, нали?

# 531
  • Sofia
Тази вечер какво им става - гърмят жокери на поразия за 1000лв!

# 532
Не го знам, ама с цялата си душа чувствам, че е бакшиш, от опита ми с италианците Simple Smile

# 533
  • София
При тези отговори - бакшиш е. А не е точно това; в Гърция е с др. име и май е за онези хлебчета/маслинки/масълце/водичка - които те чакат на масата. И в Ит е същото практически.
Т.е. по-скоро е такса/антре, нещо такова.

Ако косата му е малко по-гривеста, ще си е Нойер като по-млад отвсякъде.

1600-и някоя си, не го знам; А или Б
(Но ето, това не съм го пък чувал - на една дата с Шекспир?, т.е. абс.на ДД-ММ-ГГГГ ли да се разбира?)

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 19:15 от EmBrother

# 534
Не го знаех, но само Сервантес и Данте бяха вероятни.

Гугъл каза, че е Сервантес.

# 535

А пробвала ли си или си знаеш, че не е твоето? Питам, зашото много хора отричат без да са пробвали. И половинката не си пада по фентъзи и едва ли не насила започна да гледа Игра на тронове, но после много се запали. Това е епично произведение, нещо като цикъла "Прокълнатите крале" на Морис Дрюон, ама по-наситено и с лека украса от фентъзи. Именно, фантастичният елемент съвсем не е водещият, а е инструмент само.
Не си падам по фентъзи ,но пробвах.Точно заради приликата с цикъла на Дрюон го отказах.Ей,значи от къде преписвали и толкоз.

Знаех за бакшиша,а въпроса с отговор Сервантес се е въртял и някъде другаде.
Афганистан.

# 536
Според мен много гадни въпроси задават в България. В колко чужбини ще питат това за 1500 лева?

# 537
Според мен много гадни въпроси задават в България. В колко чужбини ще питат това за 1500 лева?

абсолютно.

# 538
  • София

Хем е тъй, хем - в случая - имахме наша военна база в Кандахар (или край К.) - може заради това да е връзката.

ЕТ - Какви ги пиша? Блус брадърс някак все едно, че не го прочетох сред отговорите. (Не е оправдание.)

Много въпроси - малко отговори, малко пари. Обзор на вечерта. Както би казал един от ИВ - Кой колкото си знае, толкова си знае - и поради това - кой колкото спечели - толкова си печели. (И да напиша още веднъж впечатление от последните поне 2 седмици - нещо са "нахитрели"/изглупели в задаването на първите "500 лв" - въпроси и формулирането на въпр/и отговорите)

Хубава вечер на всички!

# 539
Този пък не знае кой е Рей Чарлз

Общи условия

Активация на акаунт