КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 40 061
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Диди, честит рожден ден на Неда!

Прогласувахме и ние. Малката щерка дойде още в събота с гаджето и двата кучовци. Тя отдавна живее в столицата, но по адрес си е при нас. Не ще да се "пософянчи"
Тази неделя пак ще дойде, че ще има още една битка.
За машините не знам какво да мисля. Уж не може да се манипулира вота с тях, то щом се вдигна толкова шум, значи има нещо. Още повече, че в Европа само в три страни гласуват машинно. Ние защо сме се вторачили толкова в тях, не знам. За някои е по-лесно това гласуване, за други - по-трудно, за някои даже е невъзможно. Абе, луда работа.
Клечи, браво на теб! Кучо вече те е приел за водач на глутицата.
Лека нощ и сладки сънища!

# 91
  • Вила Великула
Доглеждам Фермата и ще лягам. Днес ми се разказа играта. Бях си в къщи, но ме побъркаха с искания и претенции. Детето е още при нас, утре ще го поверя на съседите, ще си играе с детенцето им. Като скачени съдове са, много хубаво си играят. Аз ще ходя до офиса и в сряда сутринта ще я водим и нея. Ще ходи два дни на училище и ако всичко е наред в петък след училище пак ще я чакаме.
Танитке, ти като нощтна птица, гледам винаги пишеш по късна доба, сутрин до колко часа спиш? Аз нещо к годините се "повредих". Преди можех да спя и до обяд, ама бяха други години, ходехме по заведенията до късно и като легна късно е нормално и да поспя повече. Сега повече от 9,00 не успявам.
Ениса, май и другия уикенд ще има продължение. Стискай зъби още малко.
Красива Белла, всичко наред ли е?
Фло, къде се загуби? То толкова много челяд, няма изхранване. Сигурно не може да излезеш от кухнята.
На всички неспоменати-прегръдки.

# 92
О,Пипи!
Как разбра, че не всичко е на ред??!!
Какво да кажа....,.
 Днес бях във ВМА , първа
инжекция за вените+чорап.
 Започна се. Кофти ми е.
Тъжно, минорно.,.
Нахлуват спомени, мисли ....
Есента ми беше любим сезон,
сега вече не.
.

# 93
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък не гласувах! То при нас двамата - турци и 6 българи. Ясно беше, че ДПС ще спечели! Имаме си нов - стар кмет, както се очакваше. И защо да гласувам?! Българинът с най - много гласове имаше малко над 600. Турчинът - над 6000! Май четвърти мандат ще е кмет. Дано няма повече право!

# 94
  • София
Здравейте мили приятелки!
Днес предлагам да пием кафето си все едно, че сме на морския бряг:
Предложението ми е такова защото днес честваме "Ден на Черно море" .
Обичам много морето.
Днес 31октомври  за някой е празник на Хелоуин.
Скрит текст:
Началото си Хелоуин води от келтския езически ритуал Сауин  Според вярванията на древните келти,  починалите през изминалата година навестяват света на живите, в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, хората гасят огъня в огнищата си, а се събират около огньовете, палени по случая от жреците-друиди, които устройват гадания. Събралите се се опитват да изглеждат колкото се може по-страшно,  обличайки и надявайки животински кожи и глави, с намерението да изплашат привиденията и да ги отблъснат назад в света на мъртвите.
Няма Хелоуин без тиква и тиквен фенер. Ето какво прочетох за него:
"Тиквеният фенер е най-характерен за този празник и се нарича Светещият Джак или Тиквеният Джак - Как лошо го гледа кучето! 
Кръстен е на ирландски пияница, който успял три пъти да надхитри Дявола. След последната им уговорка да живее спокоен живот още десет години Джак внезапно починал. Тъй като бил грешник, не можел да отиде в Рая, а заради сделката си с Дявола не можел да отиде и в Ада. На прага Дяволът му дал въглен от Ада, който Джак поставил в издълбана тиква, след това тръгнал да скита по света в очакване на Страшния съд. Джак Фенера и досега броди по земята, очаквайки Страшния съд и се е превърнал в символ на прокълнатата душа".
Не харесвам този "празник" За мен това не е празник, а говра с починалите.
Празниците, подобни на Хелоуин, са в противоречие с библейските учения.  Библията предупреждава: „Нека при тебе не се намира никой, който ... си служи с гадателство, който се занимава с магия или който предсказва по поличби, никой магьосник, никой, който прави заклинания или който се допитва до хора, които викат  духове.“ (Второзаконие 18:10, 11;

Аз отдавна не признавам такива празници и не ги чествам. Никога не съм разрешавала и на децата си да се захласват по тези маски и костюми на страшилища и тиквени фенери. А този ритуал да ходят по съседите и да просят бомбони и сладкиши с думите "Сладости или пакости" у дома е забранен. Това е от мен, а който иска да празнува Хелоуин.
Хубав ден желая на всички ви.

# 95
  • Вила Великула
Нинка, съгласна съм да си пия кафето на брега на морето тази сутрин, а и не само тази де...
Относно Хелуин съм пас. В къщи не се празнува. Който иска да празнува, нека има празници.
Красива Белла, имам интуиция. Недей така тъжно - есента също има своето очарование.
Отивам да будя внучката, че трябва да тръгвам и да я предам на комшиите.

# 96
  • София
Привет, красавици!
Доста време прекарвам в кухнята, но на мен ми е приятно. Справяме  се. Сладкишът Корона вирус изчезна за нула време. Снощи им направих вишнева пита. Нападнаха я веднага. И на закуска си хапнаха от нея.
Благодаря на ЯЖКА, че вчера ми даде идея да заведа децата на цирк, Всички са съгласни, днес отивам за билети.
Да видим днес как ще се справя с този небългарски "празник". Миналата година и двете внучки, с още няколко деца от съседни блокове обикаляха. Някаква баба ги беше заплашила, че ще извика полиция и те не на шега се бяха шашнали. Обяснявам, че това не е наш празник, но да видим, ще ме чуят ли. Върло съм против!!!
Отивам при печката, а после по задачи!
Дописвам, че се сетих за питането на КРАСИВА БЕЛЛА. Обучението за хората от Късна зряла възраст приключи. Есента се възприема различно от различните хора. Тези, които са по-минорни, май не я харесват. Действа им на настроението. Позитивните виждат красотата на този сезон и се зареждат позитивно.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 10:30 от Flo 51

# 97
Стига сте били консерви. Кой каквото го влече да прави. Децата го обръщат на забавление. Никой не влага в празниците  основата им. Колко други глупави има. Тиквените фенери са стара работа и   у нас, само дето не са свързвани с Хелоуин. Да живеем и  да пеем, да мечтаем за морето ,че му е ден. Синът ме кани това лято да ме закара, ами не мога. Първите години на работа от Варна почна и ме покани на гости ,посрещна ме ,разведе ,показа,  отдавна беше.
 Да прескачат сърдитата баба и това  е. Никаква полиция няма да реагира. Плаши гаргите тя.

# 98
  • Кубрат/ Пишурка
И аз обичам морето, но тази година се разминах с него. Май и за следващата ще е така. Но ще си пия кафето с рапан на ухото.
За Хелуин и аз съм против. По време на децата дори не бяхме чували за него. Внуците научиха в училище, но и те не са го отбелязвали. Госпожите им наблягаха на утрешния ден и слава Богу! А историята на празника, която научих и аз сега от Нина, сигурно и празнуващите не я знаят! Децата го възприемат като карнавал с бонбони.
При мен нищо ново. През ден ходя до магазина и има една беседка, на която се събираме едни и същи баби около 11 ч. То от 6-7 жени 5 сме учителки, та направо става педагогически съвет Joy
Сега видях, че си имаме рожденичка - юбилярка КАГ! Скъпа приятелко, бъди здрава и много щастлива, все така слънчева и отдадена на любимата професия!

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 10:47 от Янче-то

# 99

Честит рожден ден, КАГ с една стилна торта. Жива и здрава и дейна все така.

# 100
  • София
О, имаме си рожденничка в темата? Мнго е хубава тортата!
КАГ, бъди здрава, за да се радваш на живота още дълги години! Желая ти също много щастие с любимите хора и късмет! Да си пълна с приятели и все така активна! Весел празник!
При мен нищо особено. Аз пък се радвам, че върнаха машините и ще гласуваме по-лесно в неделя.
Да ви е хубав деня!

# 101
Хиляди недействителни бюлетини. Имаме сложна система ,преференции, особено за общински съветници е грешното. А те гласуват какво да се случва, важни са. Другите страни нямат и  толкова мошеници, изборите са спечелени от първи тур в малки селища ,бедни райони ,дето са склонни да вземат парите.
 Отделно в комисиите има случайни хора ,дето не могат да смятат. Късметлии са  свестните да имат нормални комисии ,другите влачат  на гръб всички ,че ги е срам да допуснат  несправяне.

Признаха ,че не е редно да променят в последен момент правила, ако се  следят финансите на тези, от които зависи промяната ,може да е интересно, а  и на роднините.

# 102
  • Вила Великула
КАГ, честит рожден ден и от мен. Да си здрава и все така изпълнена с енергия и доброта.
Весел празник.

# 103
Против съм празнуването
на чужди, наложени празници.
Някъде, някога по светът
празнували ли са наш празник,
Борянче!
И да - консерва съм!
Кукерите са световно богатство
и трябва да запазим тази,
зимна традиция.
Ето, утре е ден на народните
будители. Нека се пробудим!
Фло, питането ми беше за новия
курс през ноември, който ще водиш.

# 104
Привет, жива съм, мърдам още и даже съм на работа в офиса! Адът приключи. В неделя не можах да мигна през деня, защото бях като кол център заради телефоните. Кой не разбрал, кой го строшил, заменяй, пиши протоколи за смяната ... и после от 18.30 влизаш  в изчислителния пункт. Има много работа преди започването на преброяването и след това също. До 4 сутринта отметнахме всички комисии, до 7.30 трябваше операторите да сканират протоколи и ги освободих да спят. Ние - 4-ма души започнахме приключването, има още много работа заедно с комисията да се свърши. Междувременно съм на телефона заради колегите, които са по другите 5 общини в областта и така до 16,30 в понеделник докато не си дойде и последния колега, та да знам, че са се прибрали благополучно вкъщи. Шофираха преуморени и освен за работата им, се притеснявах и да не заспят по пътя. В неделя имам малко балотажи - Радомир и Земен. Някое и друго пернишко село - майтап като цяло. Днес не съм адекватна изобщо - гледам часовника на стената и не мога да асимилирам, че вече сме с 1 час назад, та пратих колегите по задачи рано-рано, вместо в 10 ч., в 9. Спах снощи от 21 до 4-ри сутринта, та лежах и гледах филми до 7.Усещам как мозъкът ми спи в момента.Днес си събираме техниката от общините, които няма да са на балотаж, та смятам след малко да си заминавам да спя. В неделя сигурно ще съм на обиколка там където работят колегите, но като цяло до 23ч. трябва да са приключили - лесни протоколи с две имена, ако и това не могат да го напишат вярно комисиите - предлагам да закрием държавата. Казаха ми, че в нощта на изборите са ме давали по БНТ 1, изобщо не съм се усетила от напрежението. Идва някакво девойче, пита дали може да снима, казах не, тя питала председателката на комисията, тя разрешила. В един момент мярнах камера откъм вратата, далече, не в изчислителния пункт, ама било някакъв репортаж в новините от Перник, защото няма кмет избран с по-висок процент -  близо 80%. Сега ще се разровя да видя какво е снимано. Писах, писах, та се забравих.
И най-важното - ЧРД на КАГ. Всичко, което си пожелаеш, нека се сбъдне! Бъди здрава, както и всички вие.

Общи условия

Активация на акаунт