КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 40 062
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Не обичам да споря, само ще кажа, че е въпрос на широка душа да приемаш различията, да уважаваш решенията на другите. Да унифицираш  е   друга работа. Понякога не съм съгласна ,но приемам и разбирам друг. А как празнуват другите, има ли наши празници по света - има, шведи се закичиха с мартеници, с радост, без да питат ние дали празнуваме техните празници, като има кой да им предложи такива.  Само пример.
 Та това от мен.

# 106
  Благодаря от сърце за хубавите пожелания!   Моето желание е в първата година от новото десетилетие   да посрещна още една снаха и до края на десетилетието да отгледам още една двойка внуци. Амин!
Ще празниувам само с домочадието. Предложих им ресторант,но внуците  предпочитат да сме у дома. Съобразяваме се с тях. Почвам готвенето. Не е трудно.Джолан с гъби и картофи в гювеча и печено пиле със сметана в йената. Тортата я купих преди малко. Салатите са традиционните есенни.  Това ще е.
В нашето детство не знаехме за Хелуин,но като станеха тиквите си  правехме фенери.  Тук децата не ходят за бонбони,но не пречи да ги почерпим. 

В нашия град ще има балотаж.Моят кандидат - кмет  е с 2 % преднина. Не се знае в неделя кой ще надделее.  Иначе в СИК се справихме безпроблемно. Имахме 430 гласували.

Прекрасен есенен ден ви желая!

# 107
Честито КАГ ! Да си жива и здрава. Музикален поздрав : https://www.youtube.com/watch?v=EHPq9gLm9UI

Ениса, Гордост си ни, знаеш.
Обикалям по разни места с разни задачки, като чакам някъде, поглеждам "мамата".
Имам сто неща на главата, едвам изпълнявам сроковете.
Красива Белла, Кураж.
Винаги съм уважавала и приемала чуждите симпатии и празници, но откакто чета за мозъка доста неща, осъзнавам, че за разлика от стомаха, мозъкът не може да изхвърли видяното и никак не е маловажно и без значение, че се разпространяват черепи, паяци  и пр. изображения навсякъде. На някого много работа вършат, но на кого. Не визирам търговските печалби.
Преди купувах, украсявах с подобна тематика, исках на детето (най-малкото) да му е интересно, сега не бих го правила в никакъв случай по ред съображения. Не е ясно с какви сили заигравки се правят.

Прегръдки от есенна София.

# 108
Всяка година от 1924-та насам на 31 октомври се отбелязва Световният ден на спестовността. Тогава в Милано е основан и Световният институт на спестовните банки, в който сега членуват 104 влогонабирателни институции от 89 страни, сред които е и България. Институтът периодично провежда и световни конгреси на спестовните банки, в които участва и Банка ДСК.

# 109
И какво от това?

# 110
Нищо,  отбелязан ден.
 Или вече не е важно.

# 111
Умира Бат Бойко…
Пред портите на Рая го посреща Свети Петър:
– Здравейте, господин Борисов!
– О, здрасти Началник!
– Вие, господин Борисов, сте известна личност и наш дълг е да ви дадем право на избор къде да останете – в Рая, или в Ада! За тази цел, ще прекарате по един ден и на двете места и сам ще изберете след това!
Отиват в Ада, влиза Бат Бойко и гледа: огромно голф-игрище, всичките му стари дружки от мутренските времена, далавераджии, политици… облечени в маркови костюми, маси с хайвер и шампанско, мацките с яки задници и огромни цици, Дяволът – страшен пич, направо като негов брат само майтапи и простотии ръси … абе, Рай!Минал денят, нашият предоволен! Дошло време да иде в Рая! Там красота, спокойствие, мили хора, скачаш от облаче на облаче, свириш на арфа….И там изкарал добре, но в Ада по – се изкефил и предпочел да остане там! Влиза Бат Бойко наново в Ада и гледа… пуста земя, покрита с боклуци, смрад, отврат, приятелите му в дрипи, дяволът ги юрка към казана, мацките скапани и грозни… нашият – изумено:
– Абе, Дяволе, слушай брато…вчера тука беше супер…голф, хайвер, шампанско…кво стана?
– Аааа, почти като при вас… това вчера беше предизборната кампания…….днес вече си гласувал…
Кеворк Кеворкян

# 112
КАГ,
Честит рожден ден!
Здрава да си!
Да ти се сбъднат мечтите !
Весел празник и Наздраве!

Днес съм фирма Василка.
Прозорци,щори,завеси и т.н.
В промеждутъците сготвих набързо .Малко мръвки в тавата и спагети за гарнитура.

За тиквения празник кой ,както го разбира .Ако дойдат дечица няма да ги върна.Може и да яхвам метлата понякога,но мисля че съм от добрите вещици🤦😉😀

# 113
  • София
Скъпа КАГ - ЧРД!
Приеми  моя поздрав и най-сърдечни пожелания. Бъди благословена!

НАЗДРАВЕ!

# 114
  • София
КАГ, ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ! НЕКА ТВОИТЕ ЖЕЛАНИЯ БЪДАТ МОИ ПОЖЕЛАНИЯ! НЕКА В ЖИВОТА ТИ ЗАНАПРЕД ДА ИМА САМО ДЕЙСТВИЕ СЪБИРАНЕ И УМНОЖЕНИЕ ! НАЗДРАВЕ!!!
След обяд поработих на тръстиката, после купих билетите за цирк. Децата са щастливи.
Изчезвам. Трябва да започна работа за Касата. Няма време. Simple Smile

# 115
  • София
КАГ, честит рожден ден с пожелания за здраве, щастие и сбъднати мечти! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Менюто ми звучи вкусно, одобрявам. Wine GlassWine GlassWine Glass
Фло, къде е цирка сега? Миналото лято на Мрънч много му хареса. Може пак да го заведе майка му.
Ениса, герой си. Като намериш репортажа пусни го да видим и ние.
Янке, много се зарадвах като прочетох как ходиш навън и седиш на приказки. Продължавай все така.
Мариянка, вие как сте в къщи?
Традиционно ще пропусна ежегодното мрънкане Хелоууин срещу будителите. Който каквото иска да прави, не ми пречи нито празнуването, нито мрънкането.  Но се чудя къде и кой ще си пусне децата да обикалят из блоковете по тъмното за бонбони? Те посред бял ден ги водят на 100 м. до у-щето, а вечер - няма начин.

# 116
КАГ, честита да си, щастлива и дълголетна! Наздраве за твое здраве 🥂🍀🥰❤️
Момичета, нещо сякаш ще ме втриса. Отивам да се напаря и да пия нещо. На вас желая приятна и спокойна вечер! ❤️

# 117
  • София
КАГ,честит рожден ден!Да си здрава,да те забравят болежките! Да пътуваш често до интересни места! Да ти се сбъдне желанието за снаха и внучета!

Скрит текст:
На 2ри и най-вече на 4ти ще повали добре из страната, дано е на повече места. Не се вижда края на наднорменото време, тъй че с добра сигурност може да се каже, че до 15ти няма да има смислено захлаждане. Оставаме в топлите сектори и времето ще е често с октомврийски характер.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 20:08 от Яжка

# 118

Добре дошъл, ноември!)
 Бъди приятен, приятел!

# 119
  • София
Добро утро, мили дами!
Днес е голям български празник : Ден на народните будители  и кафето ни е празнично:

На този ден честваме  делото на българските просветители, книжовници и революционери - първоначално на тези от времето на Българското Възраждане, Освобождението и първите десетилетия след него (до 20-те години на 20-ти век), по-късно  обсегът му се разширява и върху културни дейци и личности със съществен принос за възхода и запазването на народа въобще.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! -
Този празник за мен е напомняне, успокоение и надежда, че е имало и надявам се да има сега и в бъдеще велики българи.
За всички нас добре дошъл м. ноември:

Общи условия

Активация на акаунт