КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 40 074
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
КАГ, честит рожден ден!

Честит да  ни Деня на будителите!

За тиквените фенери сигурно и тук съм питала, ама така и не намерих точен отговор. Като деца всяка есен правехме такива. Не сме обикаляли по къщите, но все пак е имало някакъв повод. На какво са били символ, какво се е празнувало.... не помня. А и не намерих никой, който да си спомня.
Хубав ден ви пожелавам.
Аз отивам да пресаждам мушкати от градината в саксии и да ги зазимявам. Време е вече.

# 121
  • София
Добро утро!
Хареса ми вица за рая, ада и предизборната агитация.
Айше, добре сме у дома. Ама с тия болести наоколо не смея да се похваля. До минилата седмица бяхме с т.н. градински сопол, дето нищо не го мори. Сега малко са се уталожили нещата. Аз нещо съм на вълна купуване на коледни подаръци. Да, знам, че е много рано, но какво да правя, характер. Не са се маскирали моите внуци за Хелуин, а и дъщеря ми като беше малка никога не се е маскирала.
Чеситит ден на Будителя!
Да ви е хубав деня, сутринта беше много свежа и красива!

# 122
Добро утро.
При нас животът тече на пълни обороти Simple Smile - бабата Клечка вече се лишава от три любими ритуала, които прави сутрин, за сметка на добруването на любимите ми същества - внуци и куче Simple Smile. Не смогвам просто, но не се оплаквам, споделям само.

Мила, КАГ  честит рожден ден! - с няколко часа закъснение Simple Smile.
Да се сбъднат всички твои желания и наши пожелания, да си здрава,да се радваш на обипта на близки и приятели!.

Да ни е честит Деня на народните будители! Имало е, сигурно и сега има, а и ще има такива хора, които палят и разпръскват светлина, които повеждат мнозинството....

# 123
  • София
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/16043991
Тану, тук има обяснение за тиквите. Малко е романизирано и не отговаря на тогавашната действителност, но поне патрЕотите да се гордеят. Нали ви писах къде завърших спец. история/в бара на ВТУ/.По информация от кулоарите  - по време на еничарите не е имало газени лампи. А и семействата са били доволни да дадат поне едно дете за еничар. Все пак от там са се издигали великите везири и други с висок ранг.
И за да съм политкоректна/заедно ли се пише?/ - честит ден на будителите! Да са живи и здрави всички и да го отпразнуваме - кой както намери за добре.

# 124
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на всички! Дано и днес също има будители!
За фенерите - ние правехме динени през лятото.

# 125
Пак съм отрано в схватки в медицината, здравната каса и пр. и пр. и докато чакам на един крак съм при вас. За подробности не питайте, да си пишем за хубави неща.
Усвоявам гимнастика седнал или дискретна докато си прав. При среща ще показвам упражнения, а после ще изпитвам Simple Smile.

Направо се радвам, че будителите не виждат ( или виждат ?) днешното, налагано насила, невежество.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 10:15 от Deborana

# 126

КАГ ,честита и благословена да си! Здраве,късмет и всичко ,за което мечтаеш и искаш да се сбъдне!

Благодаря за поздравите и пожеланията ! Ние го откарахме на принципа - три дни яли,пили и се веселили.Първият ден с нас , след това с приятели от старото у-ще, после два дни с новите приятели. Yum Днес още не съм ги видяла и си мисля,че още спят!
                      За Хелуин - ние , възрастните, се вманиачаваме и си мислим, че всички разсъждават ,като нас.Да,ама не! Децата изобщо не влагат този смисъл ,който влагаме ние. Възприемат по-скоро външната страна на празника - маски,костюми и т.н.  С приятелите от новото у-ще се бяха маскирали и голям купон спретнаха - пяха, свириха, сто лудории измислиха и беше весело, забавно.Бяха си избрали герои и много сполучливо сами изрботили костюмите.Сега им е времето да се забавляват и никой от нас няма намерение да им чете лекции за празниците.По същия начин измислят интересни забавления и за другите, нашите празници.И още от сега се готвят за японския празник,който организират в у-ще Бункасай - празник на японската култура.Чакаха с нетърпение организацията да е тяхна.Всяка година 11 клас организира празника. Така, че не виждам нищо лошо в това да знаят и чужди обичаи.Сега се сетих ,че играха и много хора / учени в у-ще по физическо/ ,  даже са учили гостите японци.Разказвали са им за нашите празници и обичаи.Изненадана бях колко много знаят.Децата са ни умни, добри и можещи.
                     Оставям ви,че някой звъни.Явно ще се вихря отново из КПП-то. Yum

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 10:40 от Didia

# 127
  • Вила Великула
Честит празник, момичета!
На тръстиката съм и ми пуши главата.
Връщам се да ви се похваля. От днес до 8 ноември в столична библиотека има арт инсталация на детски рисунки. Рисунките на Вики са на корицата и на първа страница на брошурата. Горда съм.
https://www.libsofia.bg/event/381/v-denya-na-narodnite-buditeli- … ot-detski-risunki
- тези трите са нейни

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 12:06 от pipilota6

# 128
Благодаря от сърце за всички ваши пожелания!   Стоплихте ми душата!
Честит ден на будителите!  Дано всички се "събудим" !
Честит месец Ноември! Надявам се да донесе красив  листопад, но  и  дъжд. Тук забравихме кога е валяло.
Снощи  изкарахме много добре. Снимахме се , говорихме си хубави неща  и ми беше топло на душата. Ястията  са изядени,от тортата  има и за днес  Имам чудесни подаръци  
Скрит текст:
(от семейството ваучер  за екскурзия до Египет с круиз по Нил, когато реша и  нов телефон. От  приятелки книги и цветя , много обаждания и есемеси   с хубави пожелания).
 Надявам се и след 10 години пак да бъда   с тях и заобиколена  с още  нови членове на фамилията.

Хубав ден на всички!  Аз се отдавам на почивка с книга и сериали.

Последна редакция: ср, 01 ное 2023, 21:59 от K.A.G.

# 129
Честит празник! Дано има повече будители!
КАГ, чудесни подаръци. Със здраве да си ги ползваш и вече чакам снимки и разказ за Нил и Египет 🥰
Пипи, поздравления за художничката! Има защо да си горда!
Диди, натоварена програма, но пък за сметка на това с хубави емоции!
Деборанка, каква е тази гимнастика 🤔
Янче, и аз съм правила динени фенери. Сега май не съм виждала, мисля, че децата като бяха малки мама и тати, светла им памет, им правеха и бяха много впечатлени и доволни.
Аз днес не съм на работа, но както ви казах снощи, не ми е нещо добре. До обяд се щурах насам натам, но сега съм взела един упсарин, понапарих се и съм полегнала.
Хубав следобед и гушки на всички, споменати и неспоменати! ❤️

# 130
Честит празник на Народните
Будители!
Пипи, детето има талант.
Браво! Нека го развива.
КАГ, здраве и много пътувания!
Чудесни подаръци си получила,
заслужаваш!
Кои са книжките?

# 131
  • София
Честит празник на будителките в темата ни - ТАНУ, ДИДИА, МАЯ, КАГ, ЯНКА! Всяка една от вас е оставила следа в детските души! Благословени да сте!
Най-после се добрах до нашата къщичка. От сутринта съм в движение - ходих на обучение по последните измислици на висшестоящите. Дават идеи, ама и те не могат да кажат как да стане. Натискали ги от Европа. Искат нещата да станат от днес за вчера, ама не става. Отложиха за 1.януари,2024. По-възрастните колеги напуснаха демонстративно обучението. Аз издържах до края, но все по-често ми минава мисълта да прекратя практиката. Ще видим.
После малко почивка и след това с децата на цирк. От край време не харесвам особено цирка. Жал ми е за животните, ядосвам се на фокусниците, че не мога да разбера как точно ме лъжат. Децата останаха доволни. Нали това е целта на мероприятието.
От 7. ноември и последното немско дете ще тръгне на училище. Най-после!
Браво на внучката на ПИПИ! Поздравления! Който го може, го може. Радвам се на хлапето. Наследила е баба Пипилота. Ще чакаме съвместна изложба.
КАГ, честити да са ти подаръците. Зарадвали са те децата ти. Браво на тях!
Отивам да спя, че от утре пак съм на коня. Ваканцията свърши. Добре  ми беше.

# 132
Пипи,  рисунките са чудесни  Браво на детето  и да продължава да твори!
Белла, книгите са  "Под прикритието на нощта"от Нора Робъртс  и "Истории от ръчния багаж"  на  Георги Милков.
Скоро случах отзиви по ТВ за втората,че е много добра, а от Нора Робъртс  съм чела доста  книги, които са ми харесали.
Сега имам да дочитам взети от библиотеката и тогава ще подхващам тези.
Касс, датите за екскурзията са за март и април.  Така са определени от Тур агенцията. Аз ще избера дата  през  април.
Приятелки,  за сега стига толкова, че стана късно. Прегръдка за всяка една от вас.Лека нощ!

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 11:18 от K.A.G.

# 133
  • Варна
По традиция среднощно се включвам и аз.  Nerd
При нас времето е все още приятно, с приятелка излизаме през ден, нали имаме карти за всички линии на градския транспорт. Излизаме през ден, защото първия ден като си натоварим аз кръста, тя краката, на втория лежим и пъшкаме! На следващия - отново!
Миналата седмица ходихме до КК"Константин и Елена", Ягето го знае, там почиваха със Софи през лятото.
Уж курортния сезон свърши, а имаше толкова много хора по спирките, по алеите... повечето украинци, ама ХОРА!
От там с автобуса отидохме до кв.Виница, той преди години беше село, а сега е огромен квартал на Варна и до там се пътува с градски автобуси. Купихме си "селски хляб", градински домати от пазарчето, седнахме на пица в една пицария и се прибрахме доволни почти по мръкнало.
Вчера ходихме във Владиславово, друго бивше село, сега квартал на Варна... уж на разходка, а се прибрахме с по две пазарски торби. Разходката традиционно завърши пак в барче!
Аз си купих освен туй-онуй и една торба червен пипер/чушки/, днес ги изпекох с чушкопека за фризера.
Нищо интересно при мен, дребни развлечения, а като си помисля, ако е живот и здраве идва зима, скуката ще е още по-по-по-голяма!
Не съм от ранобудните, но в колкото и часа да легна, в 9 часа ставам, но пък в къщи ли съм всеки Божи ден  на обяд си дремвам за-дъл-жи-тел-но! Наваксвам си съня! Пенсионерски живот!
ЕНИСА, след "изборната вечер" малката ми щерка беше в комисия и са идвали в София, може да е било при теб.
Вчера сутринта са се прибрали, цял ден е спала, не съм я виждала. Каза, че бързо е преминало всичко.
ПИПИ, браво на внучката ти! Поздрави я от бабите!  Misc Art
Не харесвам Хелуин- скелети, черепи, тикви.....    Flowers Jack O Lantern
И децата ми, и внуците ми не са празнували този празник.
Правила съм им всяка година динен фенер, за тиквения дори не знаех.
Виж, Свети Валентин е друго нещо!  Sparkling Heart

# 134
  • София
Добро утро, мили приятелки!
Пия си кафето и каня и вас.
Днес искам най-напред да споделя възхищението си от творбите на внучката на Пипи. Великолепни картини, които сякаш са рисувани от утвърден художник. За мен най-важното е, че в тях прозира  поглед и възприятие на художник. Има и доста добро изпълнение, което се добива с изучаване и техника. Браво ! С голямо желание ще  посетя  изложбата тези дни.
КАГ, прекрасни подаръци си получила, но аз най-много се радвам на екскурзията и круиз по НИЛ. Добре е да бъде м.април. През 2016 г. имах това прекрасно преживяване. Незабравимо изживяване, което всяка минута е познание и възхищение.
Боряна, приеми моите аплодисменти за стихотворенията, които си публикувала. Поет си и не се крий. А, и да ти кажа, че аз не съм консервативна. Това, че нещо не ми харесва, било класика или съвременност не е "консерва". Няма да обяснявам, но само ще кажа, че в 22,30 на този прословут "Хелоун" ми звъняха на вратата, но през шпионката видях семейство  маскирано като страшилища и въобще не отворих. На другия ден в фейсбук страницата ни на входа видях, че камерата ги е заснела на един от етажите как дращат по  стените на коридорите, които скоро бяха боядисали. Е????
Фло, браво ! Това, което правиш за децата е чудесно. Аз също не съм много по цирка, но и той е изкуство и забава, а децата го харесват.
Ах, вече забравих още кой щях да коментирам. А, сетих се! Деборанче, Красива Бела и всички други, които се оплакват от болежки - бързо да отминават.
Да завърша с усмивка и смях :
Скрит текст:
Хубав ден и прегръдка за всички .

Общи условия

Активация на акаунт