КГБ = Клуб на Готините Баби - 217

• 40 081
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Добър ден!  Нека да ви е не само добър, а  много, много добър!
Танче, блазе ви! Това се казва разнообразие! През ден- някъде!  Аз за цяла година съм ходила един път до София и един до Пловдив. Прибавям и  екскурзията, която ми е веднъж в годината.
Нина, Радой Ралин е толкова актуален, че  всеки негов афоризъм сякаш е писан днес.  Последните избори са абсолютно доказателство,че много гъзове искат  трона, но не са за корона.  Относно подаръка, ще чакам с нетърпение пролетта,но и да се успокои обстановката в този (и не само този) район.

До скоро !

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 19:21 от K.A.G.

# 136
Днес нямаше ток, вчера за кратко и интернет, профилактика.
 Какво да кажа, при нас не ходят маскирани ,то няма хора ,та чак деца.
 Мнението ми  е по-широко.  За всякакви разлики, стига да не пречат на някого и го принуждават, всички да си правят каквото име  на сърце.  Свободни са от мен.
Много не ми се прави нищо. Една кретам.

# 137
Пипи, браво на момичето!
КАГ, много хубави подаръци, еле па екскурзията!!!!
Айша, чела съм тая статия, но това е по-скоро някакъв майтап. Реших да потърся някаква по-сериозна информация и попаднах на клип с наши, доста странни обичаи.

# 138
  • София
Добро утро!
Предлагам днес да пием кафето  с чашка на която е картината "Целувката" на Густав Климт, защото днес също е празник на художниците -  "Ден на българския художник" .
Скрит текст:
Тази прекрасна картина, а и още много други щахме да видим в двореца "Белведере" , ако бяхме посетили Виена, но никога не е късно.
На 18 октомври празнувахме "Международен ден на художника", а днес  3- ти ноември е "Ден на българския художник".
Отбелязва се в деня на църковния празник в почит на Св. Пимен Зографски и се  празнува  от художниците, иконописци и реставратори.
 Бързам да  излизам за да пазарувам, защото утре е задушница и житото варя винаги в петък след обяд.
Пожелавам ви хубав и ползотворен ден.

# 139
Добро утро Момичета! Добро утро Нинка! Отново, както винаги ни поднасяш кафето с изчерпателна информация, тенкю баба Simple Smile
Ами в такъв случай поздравени да са всички български художници и на първо място внучката на Пипи! Да е здрава и да продължава да твори красоти! Пипи, да почерпиш детето днес Simple Smile
Тану, изненада ме с тия ритуали, някои бях чувала, но други видях за пръв път.
Танитка, хубави градски разходки сте си спретнали. Много е хубаво, а е и полезно, така , че продължавайте в същия дух. Аз също много обичам с приятелка да си обикаляме, да седнем на кафенце и т.н., за съжаление не се случва често, но пък живот и здраве като се пенсионирам, може и да ми се получи Simple Smile
Фло, напоследък виждам как изобщо не сваляш кънките, но пък ако ги сваляш често, то няма да си ти Simple Smile  Аз имам една молба, дали имаш още от вълшебното кремче. Има вероятност  синковеца да е в София за повече дни, ако му остане време отново да те посети и ако имаш да ми вземе.
При мен общо взето нищо интересно. Бебока, който вече не е съвсем бебок, пълзи като торпила, по същия начин действа и с проходилката. Любопитно му е и иска всичко да види и пипне, което си е нормално. Всеки ден показва нови номера и е много интересен. Трябва сега събота или неделя да отидем до село. Не съм прибирала цветята и трябва да се офрези, но ще зависи от времето.
Хубав ден и дано имате повече поводи за усмивки! Heart Eyes

# 140
Привет на всички! Да се отчета, че изчезнах от доста време. Голямата лудница приключи, сега предстои малката. По протокол събираме цялата техника от изчислителните пунктове след първия тур и днес тръгваме отново да ги изграждаме за втория. В неделя ще съм в Радомир. Там ще се избира кмет на община, а също и в Земен. Сигурно ще обикалям и на там. Веднъж да се свърши с това чудо, че да си погледнем и другата работа. Ама като слушам новините - май ще врътнем и едни извънредни парламентарни пак. В неделя съм решила да си направя един филмов маратон и много да не се престаравам с домакинството, че ще яхам коня пак след 20 ч.
Поздрави за художниците в темата, Пипи да предаде и нашите поздравления на малката, а на Нинка специални благодарности - държи ни информирани ежедневно. Друго каквото и да ви пиша, все ще се  върти около тая актуална моя тема, та няма да ви отегчавам повече. Чета всичко, но понякога просто нямам сили да се включа. А и смяната на часовника допълнително ми разказа играта. Не знам за вас, ама аз се нагласям трудно и пролет и есен. Прегръдки за всички.
п.п. Фло, № 1 си, нямаш стигане! Един виц, току-що го получих.

!

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 10:55 от Enisa60

# 141
  • София
Ениса, не ни отегчаваш с разказите. Поне на мене ми е интересно как е в кулоарите. Дано няма и извънредни после, че то аман от избори.
Пипи, браво на малката художничка! Да продължава с рисуването и да я излагат в световни галерии.
Аз днес отметнах Задушницата. Утре имам друг ангажимент, а и по прогноза ще вали. Вчера купих жито от житарната в църквата Св. Петка, много вкусно го правят. Наслагах и други работи в кутийки, налях червено вино в малка бутилка и сутринта с  бодра крачка тръгнах. На Бакърена фабрика имаше много посетители, не можеш да се разминеш от коли с опечалени близки. Който чул за дъжда и имал свободно време днес беше там. После се помотах по улиците  и се прибрах.
Кас, бебо не пада ли с проходилката? Ани веднъж се спъна нещо, удари си главата в парното и после реши, че е по-безопасно да пълзи. Като хлебарка се мушкаше навсякъде. Официално проходи на 1 г, 7 м. Детската лекарка все ме пращаше в ортопедията в Горна Баня, че детето не ходи. Аз съответно не я водех - беше зима, болести, вируси.  И тя, и другите майки от квартала ме упрекваха каква безотговорна майка съм. Ми проходи си детето и не се спира. Мрънчоците проходилка не са имали, родителите не искаха. Постепенно се изправиха сами, държаха се за мебелите. Мрънч буташе стол на колелца. А Мрънла се усъвършенства с 1 количка за кукла. Между другото всички нейни кукли се казват Мими. И нова да и купят пак е Мими. Сама си го е измислила това име.

# 142
  • София
Привет, красавици!
ЕНИСА, посмях се на твоя виц. Бива си го. И гаджето го хареса.
КАССС, имам кремче, ще получиш.
НИНКА и аз ти благодаря за ежедневната информация. Много е интересно.
ЯЖКА тези дни има много работа, та едва ли ще се занимава с Дела и документи.
ПИПИ, поздрави за малката голяма художничка и за баба, разбира се.
ТАНУ, още не съм прочела за разните празници. Ше ми бъде интересно.
БОРЯНЧИЦЕ, почивай си повече, та да можеш да подскачаш после.
КАГ, нищо не казваш за внука. Как е, свикна ли, прибира ли се у вас?
ТАНИТА, виждам, че не скучаеш. Все си намираш дружки за разходка. Браво на теб!
На задушница не ходя. Приготвям по нещо и споменаваме нашите близки. Преди малко се прибрах от тръстиката. Нищо не ми се прави. Ще нахраня децата и лягам да почивам, че в двата почивни дни съм на лекции. Утре от 10.00 до 18.00, а в неделя от 9.00 до 12.30. После ще гласувам.
Хайде, приятна вечер и лека нощ!

# 143
Аз мисля да не гласувам, все ми е тая  и за двамата , наше село избра на първи тур. Тези в общината. То за друго няма.
 Днес не знам какъв ден беше още ,забравих, но покрай тук като срещна инфо го забелязвам, всеки ден е ден на нещо.
 Искам една зла снаха, синът ми само услуги прави на хората, като е сам го смятат за подходящ за използване, такъв съм го родила  и ме е яд ,че не става по поръчка от автомат да имаш дете.

# 144
Добър вечер момичета!
Влизам набързо хем да отговоря, хем да питам нещо.
Айша, добре лети нашия с проходилката. Като му омръзне се развиква да го извадят и почва да пэлзи, и той се вре навсякъде, изправя се и също ходи по канапета и мебели. Абе направо фитнес за баба 😁
Фло, решила съм да правя кокосовия сладкиш. Пише две кофички сметана. Това са две кофички по 400 гр.нали?  И в по голяма тава ли го печеш?
КАГ, другият ми въпрос е към теб. Свекървата на племенничката много е загазила здравословно. Много лоши резултати и я пращат в Панагюрище евентуално за лъче или химия, после ще я оперират, но трябвало първо това (гинекологичен е проблема) . Няколко лекари казаха, че много е закъсняла, а тя е млада и няколко месеца се занимаваше с майка си, която пэлучи инсулт, та затова оставила себе си на заден план. Всички се молим да успее да се пребори. В чуденка сме защо там настояват да отиде като и в Русе има и химия и лъчи. Затова исках да питам теб, ти знаеш ли нещо повече за тази клиника ли е болница ли, нещо по специално ли е? Извинявам се, ако съм досадна, но наистина сме притеснени и търсим мнения и т.н.

# 145
  • София
Независимо, че питането не е към мен да кажа за болницата. Има много добри отзиви за нея. Една колежка ми я препоръчваше за моя мъж, но ние се спряхме на софийска болница, понеже и разстоянията са от значение. Успех желая!

# 146
  • Вила Великула
Да се обадя и аз, че да не ме забравите. Благодаря много за хубавите думи за малката Пипилотка. Очаквам я утре, по-скоро дядо и ще я чака, че аз съм на козметик. Преди това мисля да мина през Цибалаб в Перник да ме боцнат, за поредните изследвания. Утре ще е лошо времето и ще вали, но тя има уговорка със съседското дете. Каза, че щели да играят вътре. Аз почти два дни не можах да подредя и изчистя след игрите им миналата седмица, ама здраве да е, нека играят.
За изборите както каза и Ениса, при нас ще има балотаж. За съжаление не зная кое от двете злини е по-лоша. Абе нито единия, нито другия става. За утре сегашния ни кметски наместник ме помоли да поговорим, да видим какво ще иска. Някой от "клона" е разказвал, че аз или някой от семейството ми сме се кандидатирали за местните избори. Искрено ме разсмяха.
За болницата в Панагюрище не мога да взема отношение, но мен ме оперираха в Онкогенекологията във ВМА. Препоръчвам проф. Стефан Ковачев.

# 147
При нас валиииии!!! От кога го чакаме тоя дъждец. Дано не спира цяла нощ, а утре да е слънце.
Така съм го поръчала, ама не се знае оня, от горе, какво е намислил.
Спокойна нощ на всички!

# 148
Късно,но сега видях питанията към мен.
Касс,знам,че  болницата е със супер модерна техника. Повечето лекари в нея са от София,Пловдив или Пазарджик.За Онкологичното отделение знам, че приема много хора от страната. Чула съм, че има  много добра като специалист  завеждаща.  Това е, което  знам.  Ще се опитам да разбера нещо повече.  

Фло, внукът е много доволен, че  е станал  "софиянец". Идва си в петък.В понеделник няма първи час, което дава възможност за още една вечер у дома и  рано сутрин баща му да го кара направо в училището. За момента се справя  много добре. Имат всеки ден електронна  класация за успех. Преди ваканцията беше 1-ви в класа,19-ти  във випуска.Като начало не е зле.
Тану ,много ме разсмиваш!
И тук преди малко заваля.Дано повали кротко поне до утре, че  не е валяло с месеци.  Лошото е, че предизборно ни ремонтират улицата. Сега слагат бордюрите, а после нов асфалт. Ще се разкаля яко.
За сега толкова. Отивам да лягам.Утре рано ще отида до гробището, а после съм в СИК.
Лека нощ!

# 149
Да се обадя и аз среднощно.
Нищо интересно около мен.
Ежедневие.
Дано повали и при нас.За сега само вятър.
Днес засадих маруля ,на първо полях лехата.Нямате си представа какви пукнатини се отварят и водата изчезва.
А как ми е писнало от жълтите им и оранжеви кодове,с които само стресират хората!
Стресираните се управляват по-лесно.
Ще гласувам,защото единия кандидат за кмет  е наш близък познат.
Бях се зарекла да не гласувам.
Нарушавам заради него.
Жандармерия е завардила циганската махала в града.
Защо ли?

Днес се бях натоварила като магаре от пазарЯ.Домати,краставици,моркови,грозде,ябълки червена превъзходна любими и за допълнение една връзка праз.
Представете си ме с все торби и праза под мишница😄😃😀🤭, но не пропуснах да си купя мекици 😄😃
Утре със сигурност едното ядене ще е празена каша.

Няма да ходя на гробища.
Направих кекс.Татко обичаше.

При нас предизборно слагат маркировка на пътя.
Ние в района на мъглите таквоз чудо като маркировка не сме виждали от поне три години.Уж главен път.Всички тирове за и от Турция минават от тук.
Шофьорите знаят колко е важна при мъгла.
Сега ще имаме.😀

Ще гася ламБите.
Лека и спокойна нощ.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 01:17 от Gabkata

Общи условия

Активация на акаунт