Изгубена

• 12 195
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
Аз го разбирам мъжа. Тя може винаги да се върне у тях, ако не потръгне. Той обаче не може да се върне на старата работа и квартира, ако ги напусне.

Живеем с мъжа ми под наем, на 60 и няколко квадрата в краен квартал. Той има етаж от къща в центъра, 150кв.Всичко щеше да ми е на 5-10 минути пеша. Но решихме да живее при мен. Не се е оплаквал. Тази квартира ми е 6-ца от тотото, по джоба, напълно ремонтирана, мебелите за детето ми са купувани според нея. Ако аз я напусна, а не ми хареса там, където отивам съм на улицата. Той вкъщи може да си отиде винаги.
Ето ви другата гледна точка. Докато не си намеря жилище по джоба и, което ми харесва, няма да се пренесем там. Така сме се разбрали.

# 76
Изплащано е жилище с не-кой-знае-каква работа, та чак работата е напусната, жилището заключено и отиваме в по-малък град, където, потвърждавам, е наистина по-скъпо, а заплатите са по-ниски, а пък мъжът, при когото отиваме, дори няма свое жилище там, а е на квартира? Нещо се премълчава в тази комбинация от селска идилия и голяма любов.

# 77
  • София
И защо пък да е премълчано? Обича го, последвала го е, обаче й е трудно да свикне на новото място, което не е чудо невиждано. Или ще се наредят нещата с времето и ще намерят общ път, дали в този град или друг, или в крайна сметка авторката ще си се прибере, където й е комфортно. Щом се разбират по 99% от въпросите- много добре, да си даде още време и шанс да приеме града. Ако не става, не става. И по- назад го казаха- млади, свободни, всеки има право да си подреди живота, както му харесва, но не за сметка на другия.

# 78
Защото създава едно внушение, че е направила огромен компромис с абсолютно всичко в живота си заради някакъв ограничен селяндур, а насреща единственият компромис е селяндурът да започне да домакинства заради нея. Аз лично съм доста чувствителна на тема жени с перспектива да се забиват със селяндури и цялата история ми звучи силно off.

# 79
Скрит текст:
Такааа, до това как съм щяла да рева в чужбина - ами за това не съм в чужбина.
Апартамента мина през баба ми, чинки, стринки и т.н. Не, бе! Мой си е. Никой не ми го е дарил, подарил и обзавел. Аз си го изплащам.
Колкото до това, че съм изкарвала него грешния - също не. Къде казах, че е виновен за нещо? Напротив!
И двамата се чувстваме добре в компанията си, искаме семейство.
Скрит текст:
Реално погледнато ние нямаме за какво да се караме, мислим еднакво по 99% от темите. Единственото напрежение е около това, че на мен не ми харесва тук. Не е като да не се напъвам. Не съм седнала да плача за мама и тати, просто явно съм човек на рутината и ми е трудно да си изляза от зоната на комфорт.
В такъв случай бих те посъветвала да си стоиш с мъжа и да не мрънкаш. Аз също се върнах в родния си град, имам приятели от детство тук, но това, което си представяш, никога няма да е същото. Хората са ангажирани, имат си свои семейства, някои са с малки деца, други са необвързани и ходят по гаджета, някои напускат града, в който се върнах и пак живеем на стотици км. Добре, че роднини и приятели не бяха причината да се върна, защото щях да остана много излъгана. Затова гледай напред, неслучайно попитах дали приятелят ти има компания в този град, да се сприятелиш с тях. Според мен ти не се и опитваш да се интегрираш, няма и как да се случи като всеки уикенд се прибираш при мама, тате и бати. Ако бях на мястото на приятеля ти също бих се ядосвала, защото с единия крак си при него, но с другия вече си през вратата и обратно вкъщи.

# 80
Написала е че иска да знае дали той би направил същото за нея.Нормално.
Авторке ,да не те отчайвам,но най-вероятно няма.Такива са мъжете инатливи.Ако ти увърта,значи просто си му лесна,удобна ,дошла си му на крака и си му между другото.Такива връзки не обичам-единия прави жертви,другия се ослушва.Единия се отказва от всичко,другия не може,не си нарушава комфорта.Все пак това е мое мнение има и такива жени,съгласни да живеят като преди 100 години(тогава не са имали много избор).Има всякакви жени,съгласни да ги обезличават,има и по-зле.Отиват в чужда държава,стават 4-та съпруга и подобни от уж любов.Не може само жената да прави жертви в кой век живеем.Все пак радвай се че не те е завел при маминка в някое село колиби да доиш крави и да печеш хляб.

# 81
  • София
Да, Нарциса и аз съм чувствителна на тази тема. Даже си ме ядосва, признавам си. Но такива жени винаги си е имало и ще има, реални са. Правят си изборите и ще трябва да си носят последствията като големи хора. А този мъж не ми се струва да е селяндур, има си работа в малък град, там му е удобно и му харесва, но на дамата- не, така че сега й предстоят други решения.

# 82
Ами няма как да знае, защото нито тя е била в неговата позиция, нито той в нейната. Аз инат виждам само от нея. Никой не я спира реално,щом в големия град е толкова яко. Нека тръгне, ама нещо май не ще?

# 83
Ама защо да е селяндур човекът? Как така го решихте и защо толкова грубо? Значи, ако жената тропа с крак и иска нещо е в правото си, ако мъжът не е съгласен е лузър, сельо, тъпак.

Ако ролята бяха разменени и той искаше да ходи в града на семейството  му, че и в наследственото жилище, щяхте да го изкарате чехльо, мамин муньо и какъв ли още не,  а авторката героиня, че отстоява себе си.

# 84
Ако беше мъж да каже, че се е привързал към семейството си, и всяка седмица иска да ходи на гости на брат си, майка си и леля си - сега щеше да хвърчат мръвки и екрана да е напръскан с кръв на льольото.
Който иска да стои при майка си, да стои при майка си. Който иска да има свое семество, свои деца - избира си човека и действа. Представям си аз да съм женен за една такава, дето ще ми киселее по цял ден, че днес не е до майка си, че приятелките и ги нямало. Ами докато все още е рано, багажа и кой от където е. Прав е човека - "прав ти път". Не я е вързал. Ама хем сърби, хем боли.
Ужас.

# 85
И аз трудно се адаптирам на ново място, нова работа, нова среда. Трябва ми време да свикна. Щом всичко друго е ок, ще се оправят нещата. Време просто трябва, и спри да мрънкаш колко не ти харесва там, и да си ходиш всяка седмица у мамини. Намерете си общи занимания, поне два уикенда на първо време пропускай. Ти ако беше на негово място, и той държеше всяка седмица да те влачи при мама, или да те оставя сама,  как би се почувствала?
Остави я Нарцùса, нея изплащане на апартамент, и мъж селяндур, са й болна тема. Радвам се, че най после си е намерила мъж с апартамент и добра заплата. Ама не пропуска да позлобее.

# 86
Защо когато се решиш да правиш някакъв компромис с нещо за някого,после възниква въпроса “той би ли го направил”?
 Изобщо не ми е идвало на акъла честно казано,щом съм го направила,значи съм го искала..
Личи си,когато в едни отношения единия дава,а другия само взема

# 87
  • Melmak
Аз пак не прочетох от авторката да каже, че го обича. Чета, че мислят 99% еднакво. Ми аз и с някои приятелки съм била така, ама не искам да се женя за тях.

# 88
Скрит текст:
Авторке ,да не те отчайвам,но най-вероятно няма.Такива са мъжете инатливи.Ако ти увърта,значи просто си му лесна,удобна ,дошла си му на крака и си му между другото.
Такива връзки не обичам-единия прави жертви,другия се ослушва.Единия се отказва от всичко,другия не може,не си нарушава комфорта.
Скрит текст:
Все пак това е мое мнение има и такива жени,съгласни да живеят като преди 100 години(тогава не са имали много избор).Има всякакви жени,съгласни да ги обезличават,има и по-зле.Отиват в чужда държава,стават 4-та съпруга и подобни от уж любов.Не може само жената да прави жертви в кой век живеем.Все пак радвай се че не те е завел при маминка в някое село колиби да доиш крави и да печеш хляб.
Ама тя, както мисля Нарциса написа, не се е отказала от всичко, всъщност от абсолютно нищо не се е отказала. Когато се запознахме с мъжа ми той дойде при мен, аз категорично нямаше да отида при него, но моят живот наистина беше построен и закотвен вече в този град. Това не означава, че го обичам по-малко, но преди да заживеем заедно вече бях решила, че не бих си развалила комфорта и устроения си начин на живот и работа. Авторката е отишла при приятеля си, но понеже не успява да се адаптира, очаква приятелят й да хукне след нея, за да й покаже, че я обича. Това си е манипулация.

# 89
Скрит текст:
Авторке ,да не те отчайвам,но най-вероятно няма.Такива са мъжете инатливи.Ако ти увърта,значи просто си му лесна,удобна ,дошла си му на крака и си му между другото.
Такива връзки не обичам-единия прави жертви,другия се ослушва.Единия се отказва от всичко,другия не може,не си нарушава комфорта.
Скрит текст:
Все пак това е мое мнение има и такива жени,съгласни да живеят като преди 100 години(тогава не са имали много избор).Има всякакви жени,съгласни да ги обезличават,има и по-зле.Отиват в чужда държава,стават 4-та съпруга и подобни от уж любов.Не може само жената да прави жертви в кой век живеем.Все пак радвай се че не те е завел при маминка в някое село колиби да доиш крави и да печеш хляб.
Ама тя, както мисля Нарциса написа, не се е отказала от всичко, всъщност от абсолютно нищо не се е отказала. Когато се запознахме с мъжа ми той дойде при мен, аз категорично нямаше да отида при него, но моят живот наистина беше построен и закотвен вече в този град. Това не означава, че го обичам по-малко, но преди да заживеем заедно вече бях решила, че не бих си развалила комфорта и устроения си начин на живот и работа. Авторката е отишла при приятеля си, но понеже не успява да се адаптира, очаква приятелят й да хукне след нея, за да й покаже, че я обича. Това си е манипулация.
Не знам,звучи като да следва мъжа сляпо,а от негова страна никакви компромиси.Така е описано,но кой знае.

Общи условия

Активация на акаунт