Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 684
  • 865
  •   1
Отговори
# 210
Компаниите са приели друга политика напоследък - не се санкционират мениджъри, а екипи.

Как? Орязване на бонуси?

# 211
  • София
Не, ако не върви нещо, оставят екипа да се разпусне и гние, вместо да гонят мениджъри. Вече го няма това мениджърът да обира тежестта и проблемите. Бутат се хората.

Та в този смисъл и да не си доволен от доведените, в един момент си замълчаваш и започваш да ги "обичаш", като те облъчат достатъчно. Че иначе въздух ще ядеш.

# 212
Не, ако не върви нещо, оставят екипа да се разпусне и гние, вместо да гонят мениджъри. Вече го няма това мениджърът да обира тежестта и проблемите. Бутат се хората.

Това би работило, но в комплект с друга нова мода - назначават се евтини шерпи и тук таме на ключови позиции ценни кадри. А шерпите какво да ги пазиш? Съвсем друго е, ако имаш екип експерти.

# 213
Може би защото все повече менижъри (на ниско ниво) също нямат желание да бъдат подложени на целия стрес, свързан с управлението на хора и носенето на цялата отговорност + оперативна работа, за едни 20%-30% отгоре в заплатата. При нас например разликата в заплащането на лидер на екип и старши експерт без подчинени е доста малка, а задълженията и отговорностите не са пропорционално повече...

# 214
  • София
Ами ЧС, поне в аутсорсинга колкото си по- безличен, толкова по- добре се котираш. В някои екипи кадърните се изнасят, оставят ги да си напускат, защото с останалите, които са и по- лесно манипулируеми е много по- лесно.

Герка, и при нас. Но пък да сравнявам, че някои от ТЛ-ите получават малко повече от мен, примерно, не е издържано реално, а само номинално. Защото някои от тях нямат ценз, имат куцоват английски и това за тях е на върха връхчето, вместо да копаят на полето или да се скрият в мазето. Така че тяхната заплата е най- доброто, което ще постигнат. Пак казвам, говоря за България и само за някои. Наистина кадърните имат доста по- високи заплати от старши служител.

# 215
Здравейте, включвам се с питане относно telus. Става въпрос за работа като AI personal ads като контрактор. Има ли някаква уловка в цялото нещо? Работя си на трудов договор, просто търся нещо допълнително. Може и на ЛС.

# 216
Соул, почнала си на санитарния минимум от година поне Stuck Out Tongue Winking Eye

Абсолютно не е вярно, не знам какво те навежда на тази мисъл.

# 217
  • София
Писала си много пъти, че започваш да казваш не знам не мога и ще гледаш.

# 218
Хм, нямам спомен, ама щом казваш. Сигурно внимателно следиш всяко мое включване. Записки водиш ли си?

# 219
  • София
Хм, нямам спомен, ама щом казваш. Сигурно внимателно следиш всяко мое включване. Записки водиш ли си?

Не беше злонамерено изказването ми, а да не се каниш само и да го направиш, вместо да им работиш и всеки път да казваш "повече няма". Няма нужда да си водя записки, пишем в темата от доста време и си знаем горе- долу проблемите едни на други. Simple Smile

Съвет - избави се от пасивната агресия, ако кандидатстваш за мениджър.

# 220
Изключително много пъти се опитваш да ме изкараш агресивна и неспособна. Не знам защо толкова ти преча в темата, но, ако не желаеш, няма да се обръщам към теб или да коментирам твои постове.

Възможно е постът ти да е написан с опит за шега, ако е така, извинявам се. Пишейки се губят нюансите на комуникацията.

# 221
  • София
Подканям те, нищо повече в случая.
Ако е прозвучало различно, приемам.

Не те изкарвам неспособна ни най- малко, аз дори не знам какво работиш, нито те познавам. Човек с твоите оплаквания рядко е неспособен да си върши работата, неспособните са ваканция и не се тюхкат като нас извън работно време, шапка на тояга. Казах само, че реактивността пречи на повишение в ръководна позиция. Ти решаваш как да го приемеш - като специално заяждане към теб или като съвет.

Хайде да не се дракаме излишно. Наистина няма за какво.

# 222
Здравейте, имам малко глупав въпрос. Знам, че изпитателния срок се увеличава с болнични и отпуска, но въпроса ми е с календарни или работни дни се увеличава? Изпитателният ми срок трябваше да приключи на 1-ви декември, но съм ползвала 7 дена отпуск и искам да се ориентирам кога ще свърши при това положение.

# 223
А календарни или работни дни отпуска си ползвала? Grinning

# 224
Здравейте, включвам се с питане относно telus. Става въпрос за работа като AI personal ads като контрактор. Има ли някаква уловка в цялото нещо? Работя си на трудов договор, просто търся нещо допълнително. Може и на ЛС.
Някой ?

Общи условия

Активация на акаунт