Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 198
  • 865
  •   1
Отговори
# 705
Melusine, моят опит показва, че масово хората си харесват и си искат хоум офиса. Във всички екипи, където съм работила е така. Има и няколко човека, които се чувстват идеално 50% на 50%, но пак не биха се отказали. На такива  като теб аз не съм попадала. Само шефът ми ходи почти всеки ден, не че не ползва хоум и той, но предпочита да работи от офиса по ред причини - всеки ден разни хора му идват на крака да обсъждат казуси, има физически срещи, по-добрите условия (той си има собствен кабинет, монитора, стола), сутрин на път си кара детето на детска и тн. И неведнъж е признавал, че даже му е по-спокойно като не е пълен офиса, че го разсейваме ако сме повече хора там 😂

Да не говорим колко голямо предимство е, когато колегите, на които буквално вечно им е студено и не дават да се отварят прозорци, са си вкъщи…Повярвайте ми, имаме такъв случай в екипа - август месец при температура 28-29 градуса да не можеш да пуснеш климатик или поне да направиш течение чрез отваряне на 2-3 прозореца заради един човек е МЪКА.

# 706
Почна се пак с това как само мързелите искали хоум офис, за да се скатават и да вършат други неща в работно време. Понеже нямам какво да доказвам, не ми остава друго освен да си изпукам едни пуканки. Някой ако иска, да каже да пусна едни и за него. Simple Smile

# 707
Почна се пак с това как само мързелите искали хоум офис, за да се скатават и да вършат други неща в работно време. Понеже нямам какво да доказвам, не ми остава друго освен да си изпукам едни пуканки. Някой ако иска, да каже да пусна едни и за него. Simple Smile
Викаш да минава и един рунд за огромните заплати на учителите и да я приключваме тая година че то всичко е обсъдено Joy

# 708
  • Melmak
Тук явно работим доста различни неща, за това си гледате от своята камбанария. Аз мога да работя от където и да е в България и мениджъра никога не ни е следил. Вижда се, ако нещо е несвършено. При мен забатачване няма, като гледам и при колегите.
Никъде не съм искала петък да е неофициално неработен, аз си работих, но от нас.

За мен е важно да се разбре дали хоум офиса в конкретната фирма е нещо като привилегия на хартия, или се спазва.

В моя екип новите също не ги караме да идват повече от нас.

Също така никой не остава в офиса за да ни организира работата и никой не страда от това, че физически не сме там. В моя тим само 3 души имат деца, като цяло повечето нямаме и не се прибираме вкъщи, за да гледаме децата и да чистим.

Не съм счетоводител, не работя спешни задачи до последния момент. При нас още от началото на декември всички важни срещи се планираха за по-рано и последният ми митинг с клиенти беше на 19 декември. След това и клиентите не ни търсеха вече, всичко беше казано и свършено. Аз съм акаунт мениджър, много често се срещам с клиенти.

# 709
Ясно е, че работата е много различна. На предишната ми работа още се носят легенди как колега търси склад около Париж навръх Бъдни вечер, за да разтовари камион с памперси, за да натовари някакви плодове. Същата Нова година без малко да изпусна вечерята в ресторанта, защото търсих сервиз в Испания на 31.12 късно след обяд докъм вечерта, който да оправи хладилен агрегат на камион със сладолед. 
Някои може и по-лежерно да го дават в края на работни дни преди празници 😊

# 710
99.8% от служителите във фирмата сме хоум офис. Който желае да работи в офиса винаги е добре дошъл. Дори днес съм на работа с пълен работен ден.

# 711
Hechiera_, това, което споделяш за сегашното ти място като сравнение, звучи добре. Защо обмисляш да сменяш?

Стига бе хора, баш на 22-ри да се заработили в офис, при хибриден модел на работа, когато не половината, а 80 процента от хората вече пътуват към вкъщи, за мен би било кофти знак.
Който си е работохолик и го влече, много му здраве.
Съжалявам, че ще го кажа, но някои хора се сдухват по празниците и се чувстват по-пълноценни да работят на макс до край, че и за почивните дни нещо да остане. Даже една колежка ми вика вчера - ми аз ще си го взема това да го работя в нас, нямам какво друго да правя, не пека сладки, не гледам филми Sad Тъжно.
Лош късмет да попаднеш в такава среда.
При добра организация и приоритизираност, задачите масово са избутани на повечето места още четвъртък края на деня. Петък до обяд последно, ако не говорим за производствена линия и поточен процес. Какви скатавки намесвате, нали уж всички се борим за life-work баланс.
Мен даже ме гледаха накриво, че в петък на обяд разнасях едни финални документи за подписи и за малко да ми клопнат вратата на директора.
Даже и на мен почва сякаш да ми харесва настоящото ми място, зор зор, на поне в един момент спира.

Преди няколко дни бях на дистанционно интервю с един много голям и желан работодател. Привлече ме хоум офис опцията в обявата, викам айде най-накрая корпорация, ред, правила, ценности и индивидуален смисъл и бенефит от бъхтането.
Обаче изрично ми се каза ненонормирано работно време, с условие да си принципно на разположение, иначе ако няма нещо извънредно, от 8.45 до 18, в другия край на София, което за мен значи да ставам в 6 всеки ден. Хоум офисът след обучителния период, който е шест месеца и съвпада познайте с какво - с изпитателния срок.
Да не ви разказвам подборът на колко нива ще протече и колко вида тестове и оценки има.
Не, мерси съм, ама ако продължа натам, ще си задам въпросите, та да се убедя, че не е моето.

Влизам да се редактирам, че изчетох назад, че се хващам също, че може би звуча рязко. Моята рязкост е провокирана от житейския ми опит, щот им знам номерата на всички зораджии. И на техните привърженици - движат ги интереси, пряко обвързани с финансови дивиденти. И за тях нашия (личен) живот не е ценност. Та не искам някой да се почувства засегнат и да си помисли например, че е самотник и нещастник, само щото работи на празниците. 28 и 29ти там са си работни дни също така. Много е различно какво работиш, за какви условия си приел, и понякога не можеш просто така да изключиш копчето  Та в тези случаи десет последователни дни отсъствие, без да те занимават със служебни задачи, са един имагинерен лукс.
Обаче! Аз говоря за останалия процент случаи, когато това се прави изкуствено - айде и това и това, ама и още нещичко, ама толкова е хубаво на работа, този проект е важен, онзи е още по-важен, с един кой си клиент да се чуеш да го омаеш баш в 17ч., щото той тогава може, пък ние не отказваме, и ей такива. И докато се огледаш и се прибереш, то станало нощес. Събота гледаш на топка от изтощение и така.
Който си цени и личното и това на колегите и подчинените си, наистина ще положи усилия още от сряда четвъртък да се намали темпото, та да се почувстваш човек в началото на празниците.

Последна редакция: сб, 23 дек 2023, 18:49 от Анонимен

# 712
Явно тук пишат хора работещи умствен труд с висше. Тия трета категория, без висше и професия не смеят да споделят.

Аз не бих се вписала в темата ако тръгна да споделям работни неволи и да търся добри фирми. Или да търся дрехи за работа на открито при -5  градуса.

Не знам защо хората в магазина си мислят стоките че си отиват там сами.

# 713
  • Somewhere far away
аз пък съм на работа утре - да седна сега да рева освен?
никак не се оплаквам, екстра ми е имах една седмица почивка и после взимам или компенсация или по- голяма заплата за това че съм работила в почивен ден/празник, тези пари са ми добре дошли!  хич не ми е зле.

# 714
Явно тук пишат хора работещи умствен труд с висше. Тия трета категория, без висше и професия не смеят да споделят.

Аз не бих се вписала в темата ако тръгна да споделям работни неволи и да търся добри фирми. Или да търся дрехи за работа на открито при -5  градуса.

Не знам защо хората в магазина си мислят стоките че си отиват там сами.
Сподели си, може да получиш съвет за нещо.

# 715
Имали ли сте съмнения, че обявите в jobs.bg са фалшиви?

В определени фирми виждам едни и същи обяви от година. Чак пък толкова дълго време да не откриват човек Thinking
А може HR-рите просто да събират CV-та и да се опитват да ги пласират в други фирми?

# 716
Поми, така е, затова и се дъвчат едни и същи теми по няколко пъти от години насам. Които напълно осъзнавам, че изобщо не са релевантни за по-голямата част от работните места в България.

Мисля, че всички редовни ще се радват да пишат и потребители, които работят друг тип работа - за обща култура, за разширение на кръгозора, а и на мен лично ми е интересно. Така, че си добре дошла да споделяш и коментираш, а наистина може и да получш адекватен съвет (за първи път да съм съгласна за нещо с Буболина Grinning).

# 717
  • Melmak
Аз съм работила години наред на празниците. Не ми е било проблем, взимала съм двойно, после и ден компенсация. В сегашната ми работа не се предвижда работа на празник. Като цяло аз съм ок с това да работя на празници, щом е компенсирано. В случая не се налага.

Всеки може да пише в темата, тук има всякакви хора, сигурна съм, че и доста само четат, а не се включват да пишат. Повечето май сме в офис среда, но това само по себе си нищо не значи, много различна работа може да е като естество.

# 718
Аз нямам против да се говори за други теми и бих дала съвет, ако мога.
Аз говоря за моето работно място, защото към момента това е такова - офисен планктон.

# 719
Поми аз съм работила в ресторантьорския бранш, там ясно, че на повечето места, на празници се бачка, но и парите се заслужаваха(млада, студентка, ясно че нямах проблем с това да работя на празниците). После имам едни 6+ години на длъжност пряко свързана с производство на храна, пак сме работили по празници, камионите трябва да се напълнят, за да са пълни супермаркетите. Но сега, когато работя по специалността си, някой да очаква, че последните дни ще сме на педал, е да го кажем смешно. Нямаме установен хоум офис, не ми е особен проблем, за 15 минути макс съм в офиса, но повечето сме отпуска вече поне седмица, в офиса са тия, които избраха да ползват отпуска есента.
Та да браншът има значение, доставчици, храни и т.н ясно, че работят.

Общи условия

Активация на акаунт