Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 669
  • 865
  •   1
Отговори
# 285
И какво лошо има, че хората си общуват? Така деня минава по-бързо и по- леко.

# 286
  • Somewhere far away
нема лошо , но като си общуват на теми които теб не те интересуват деня никак не минава по бързо и по -леко

# 287
Лаф да става, без да се задълбочаваш в темите.А всички като мълчат и забодат главите в екраните, по- добре ли е?

# 288
Отишли са на работа, за да работят, не да си говорят общи приказки и да пречат на останалите.
Но това си е до култура.
Едно време работех с тапи за уши, заради такива приказливи, от които не можех да се концентрирам.
Приказките са за пуш паузата и обедната почивка.

# 289
Пускате си слушалки с музика и работите. Не може постоянно да се мълчи. Ние винаги отделяме няколко минутки за някоя шега. Понякога си говорят двама тихо по общи теми, другите ги игнорират и си работят. И не винаги темите могат да са високо интелектуални. Понякога се говори за готвене (рядко, че сме едни готвачи…), понякога за някоя оферта и промоция, понякога някой споделя смешна случка с детето си. Ей, такива дребни и неангажиращи неща. Като цяло атмосферата е приятелска. Трябва да има баланс. Не може по цял ден клюки, не може по цял ден и гробна тишина. Имах в старата работа една псевдо мениджърка. Тя много мразеше да се говори и тракаше с един химикал по монитора. Все едно сме в концлагер. Полудявах. Сега сме оупън спейс, все има хора, все отнякъде се говори. Буташ слушалките и си ти. Няма идеално място, няма идеални колеги. Гледаш да се държиш добре, за да минава по-леко деня. Който не харесваш, избягваш да комуникираш с него. Само служебно.

# 290
Хората са социални същества. Общуват си. В зависимост от интелект и интереси, имат различни теми за разговор.
Аз съм се научила да им игнорирам плямпането. Но и не плямпат чак толкова. Даже едната колежка сама си говори направо.
Споделят си такива глупости, че как да не изключи човек.

# 291
  • Melmak
Не виждам нищо нормално в това 8 часа да се мълчи. С колегите си говорим, не пречим на другите и не говорим нон стоп. Повечето ползваме и слушалки. Понякога се шегуваме, обсъждаме злободневни теми или коментираме къде ще ходим на почивка. Нормални неща са това.

# 292
Разбира се,че не трябва да се мълчи. Не сме роботи. Аз мога да си излизам когато искам пред офиса, да говоря по тел и т.н. Всички пушат по колкото време искат и никой те следи в обедната. Мениджмънта ни е чужд и за това е така. Българите са друго нещо.
Проблема е друг, в обедните почивки повечето стоят заедно, говорят люлки и обсъждат коя не е женена и т.н, отвратително е.

# 293
Хората общуват помежду си и изобщо не им дреме кой женен и кой не.Ама да отиде някоя нова и да почне с претенции, че и пречело говорене, пушене, ядене и др., ми няма да се впише.

# 294
Ми такива са хората.
Те нямат проблем с това, ти имаш. Където и да отидеш, ще е така в някаква степен.
Хората винаги говорят, те обсъждат, особено другите, не гледат себе си, а другите.
Много са такива.
И мен са ме обсъждали, че нямам деца и не съм омъжена.
Пред мен не смеят обаче, защото съм дзвер. Познай колко ми е зор, че ме обсъждат Joy
Следят ме даже колко чая пия, в колко ям, какво ям.
И какво от това.

Ако толкова не издържаш на такива елементарни неща, си намери работа от вкъщи.

# 295
Защо си мислите, че точно вас обсъждат? Хората обсъждат неща, които касаят тях.Така се самонавивате и никъде няма да се впишете и задържите.Гледайте работата да върви и да си вземате заплатата.

# 296
Разбира се,че не трябва да се мълчи. Не сме роботи. Аз мога да си излизам когато искам пред офиса, да говоря по тел и т.н. Всички пушат по колкото време искат и никой те следи в обедната. Мениджмънта ни е чужд и за това е така. Българите са друго нещо.
Проблема е друг, в обедните почивки повечето стоят заедно, говорят люлки и обсъждат коя не е женена и т.н, отвратително е.

А може и ти да си някак асоциална.

# 297
  • София
Само мен ли ме болят ушите от слушалки? Имам и по- хубави, но по 5-6ч на ден не бих си ги сложила, честно казано. Ако имам 3 или повече кола на ден, каталясвам направо.

Тези неща ги писахме ибв друга тема, но да си кажа и тук - ако някой е на кол или работи, гукащите се изнасят настрани или "шепнат". Намирам го за нормално съобразяване.

# 298
При нас, ако някой е в кол, си запазва зала и отива там. Ако кола е информативен за мен и няма да се включа, си слушам на бюрото. Но ако двама човека имат кол и са един до друг и трябва да говорят, не е ок и за двамата. Независимо, че другите ще мълчат.

# 299
Ама то животът не е само работа в кол центрове или провеждане на онлайн срещи Simple Smile
Има си позиции където даже може да не ти звънне телефон. Всеки си се съобразява според работното място.
Когато някой ти пречи - правиш забележка. Ако толкова няма как да има тишина, изнасяш се ти да си свършиш работата.
Но ако за всички останали е ок този начин на работа - значи търсиш как да се впишеш... Ако не се впишеш - търсиш си друга работа. 20 човека едва ли биха направили компромис само заради един, щото е чешит.

Общи условия

Активация на акаунт