Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 586
  • 865
  •   1
Отговори
# 480
За мен и двете страни имат право, зависи от позицията. Дали имам да свърша определен обем работа, имам конкретна цел за постигане. Резултатите са важни, а кога и за колко време ще ги постигна не е от значение, или пък не може да се планира предварително. Или трябва да съм на линия конкретни осем часа от денонощието, в които да работя с екип, с клиенти, или да поемам приходящите задачи в този отрязък от време.
Обикновено позиции от първия тип са по-високо платени, точно защото се очаква да свършиш работата без да гледаш часовника. Както каза някой, включено е в заплатата. А във втория случай овъртайм се очаква само в извънредни ситуации, например грипна епидемия Grinning
Неприятно е ако човек очаква едното, а след като започне се окаже другото. Не разбирам защо (явно) на интервютата тези неща не се казват директно, според мен е загуба на време и за двете страни. Не знам какво очаква работодателя - да започнеш работа, която всъщност не искаш, и изведнъж да те осени - да беее, как не съм знаела досега колко е хубаво....

Моля те поясни пак двата варианта, дай пример. Аз го разбирам така - ако ще съм ангажирана плътно осем часа със срещи и разговори с клиенти, то просто не остава фактически време и ресурс да се работи по възникналите казуси. Аз съм била в такава роля и по неволя съм работила постоянно извънредно. Реално, след 17ч вечер и сутрин преди 10 беше възможно да седнеш на спокойствие да напишеш една жалба, становище, да отметнеш работа по проект.

# 481
Хора, моля за мнение, без осъждане.
Много чувствителен човек съм, това е важно да се спомене.Боря се с тревожност от години.
Работя на едно място от скоро. Предимствата:
-Работа по специалност
-Добра заплата
- Свобода на действие

Има нещо обаче което ме мъчи, няма хоум офис и някак не усещам моята среда и колегите, сферата е специфична и усещам тези хора далеч от мен, а фирмата е малка. Просто не ми се говори с тях, не ми се обядва с тях и някак не ми идва от вътре комуникацията. Изглеждат ми консервативни и повече работещи от години едно и също там

Моля за съвет, какво да правя... Без хоум офис, се прекарва доста време в офис, работата ми е на бюро и едва издържам цял ден. Заплатата е добра, но няма как да има развитие в предвид размера на фирмата.
На други работни места винаги намирам своите хора - тук ми е трудно, а и те самите не правят така,че да се по почувствам по-добре..Заплащането обаче за сега ме държи.

Моля ви за реални съвети, различни от "стига мрънка". Благодаря.

# 482
Тези хора не са ти приятели и не е нужно да стават такива. Усмивка и любезна служебна комуникация е напълно достатъчна.

# 483
Тези хора не са ти приятели и не е нужно да стават такива. Усмивка и любезна служебна комуникация е напълно достатъчна.
Това си го повтарям постоянно, но явно не работи за ума ми..Когато не влизаш в приятелския им кръг започват атака на професионално ниво и има леко злобни колеги които провокират с хапливи коментари.
А това да се държим "като семейство" ми е нещо изключително омразно.

# 484
Смени работата.Няма как цял колектив да се съобразява с един.И си потърси работа, където ще си сама в стаята или с още един.

# 485
Моля те поясни пак двата варианта, дай пример. Аз го разбирам така - ако ще съм ангажирана плътно осем часа със срещи и разговори с клиенти, то просто не остава фактически време и ресурс да се работи по възникналите казуси. Аз съм била в такава роля и по неволя съм работила постоянно извънредно. Реално, след 17ч вечер и сутрин преди 10 беше възможно да седнеш на спокойствие да напишеш една жалба, становище, да отметнеш работа по проект.
За това съм съгласна, и аз съм имала периоди в които 8 часа на ден само да "приемам" нови задачи и проблеми, а кога ще ги осмислям и решавам е божа работа. Но е било временно. Ако е трайно положение си е лоша организация, реално трябват двама души за мястото.
Аз имах предвид, ако нормално се справям с работата в работно време, но има пикове, когато времето не ми стига. Няма как да ми помогне колега, защото никой друг не е достатъчно навътре в проекта, и ще ми отнеме повече време да го въведа, отколкото да приключа сама. Тогава за мен е нормално да оставам по-дълго, да поработя в почивните дни. Но това е част от работата, не е опит на работодателя да хитрува на дребно и да мине с един човек докато реално са нужни двама.

# 486
Колко често да са такива пикове?

# 487
Ами при мен обичайно са 2-3 пъти годишно напрегнати периоди, които са всяка година и ги очаквам. Освен това и няколко непредвидими между тях. Ако ми се случва всяка седмица, ще се замисля какво не е наред.

# 488
Смени работата.Няма как цял колектив да се съобразява с един.И си потърси работа, където ще си сама в стаята или с още един.
Какво значи да "търпи"? Аз не се меся на никой в работата,но и не желая хора които не са в моята сфера да ми дават акъл. Това,че не искам общи обеди и цигари през 10 мин не значи, че някой се съобразява с мен.

# 489
Somebody12, или си слагаш "капаци", вършиш си работата и си тръгваш в края на деня, или наистина се оглеждаш за нещо друго.
В старата ми работа също не се чувствах на място и знаех, че не е "моето място" още на втория ден, но останах две години....а днес, а утре....

# 490
Какво значи да "търпи"? Аз не се меся на никой в работата,но и не желая хора които не са в моята сфера да ми дават акъл. Това,че не искам общи обеди и цигари през 10 мин не значи, че някой се съобразява с мен.
Каква друга опция имаш? Не казвам да търпиш, а да си търсиш нещо, където да си сама в помещение. И да се оплачеш, никой няма да направи забележка на цял екип, стари кадри, заради нов с претенции.

# 491
Ами при мен обичайно са 2-3 пъти годишно напрегнати периоди, които са всяка година и ги очаквам. Освен това и няколко непредвидими между тях. Ако ми се случва всяка седмица, ще се замисля какво не е наред.
На мен ми звучи малко...абе на ръба. Зависи колко дълги са тия периоди. При нас има също 2-3 напрегнати, обаче по 3 месеца Grinning Отпуска е силно непрепоръчителна. Няма как да оставам извънредно 9-10 месеца годишно, защото имало да се върши работа.

# 492
9-10 месеца в годината е безумно много. Точно това за мен е трайно състояние.
Иначе, при мен също има два периода в годината, когато отпуска просто не вземам. Ако взема, ще се наложи някой колега да се товари двойно.

# 493
За това съм съгласна, и аз съм имала периоди в които 8 часа на ден само да "приемам" нови задачи и проблеми, а кога ще ги осмислям и решавам е божа работа. Но е било временно. Ако е трайно положение си е лоша организация, реално трябват двама души за мястото.
Аз имах предвид, ако нормално се справям с работата в работно време, но има пикове, когато времето не ми стига. Няма как да ми помогне колега, защото никой друг не е достатъчно навътре в проекта, и ще ми отнеме повече време да го въведа, отколкото да приключа сама. Тогава за мен е нормално да оставам по-дълго, да поработя в почивните дни. Но това е част от работата, не е опит на работодателя да хитрува на дребно и да мине с един човек докато реално са нужни двама.

Много ми хареса как подредено ти тече мисълта, на същото мнение съм. Просто има хора като мен и сигурно много други, които не умеят да хванат момента и да се усетят навреме кога работодателят хитрува на техен гръб. Колко да е това временно. Казват ти такава е професията, ти не си в кондиция, въпрос на самоорганизация.. На мен ми трябваха на едно място шест години, да да стигна до истините, които споделяте тук. Това е проблем като цяло на по-стара генерация, 90-ти набор и нагоре имате друго мислене и евала за което.

# 494
За мен приемлив период с овъртайм е 2-3 пъти годишно не повече от седмица. И да не е до посред нощите. Защото сега някой ще каже - ама в по-спокойно време си вършим лична работа - не е точно така, защото най-малкото си на разположение по телефона. И аз миналия декември и януари писах 4 курсови в работно време и на служебния лаптоп, но съвсем реално съм била на работа и съм работила, не съм се правела, че не чувам телефона.

Общи условия

Активация на акаунт