Работа, CV-та, HR-и, съвети - 89

• 43 188
  • 865
  •   1
Отговори
# 720
скиорска екипировка и термобельо са идеални за работа на -5 градуса

мрън, мрън си Поми, не само доставчиците работите в студа

Последна редакция: нд, 24 дек 2023, 06:54 от Herzen

# 721
Аз съм била продавачка във верига за дрехи, малко плащаха, смешно малко. Иначе бяха с претенции, глоби, минута закъснение от тоалетна е левче глоба. Когато ние вземахме 450 лв, в съседен български магазин взимаха 700+, а във вносната ХМ верига взимаха 1000+.

# 722
По принцип, ако работите в минусови температури и в склад, следва да имате работно облекло - обувки, които не се пързалят и са за склад, дебело зимно яке, която не е и толкова обемно, но пък топли.
Знам, че в предната ми работа, хората в склада си избираха работното облекло от Декатлон и работодателя им го плащаше.

# 723
  • Melmak
Hechiera_, това, което споделяш за сегашното ти място като сравнение, звучи добре. Защо обмисляш да сменяш?

За пари. Като цяло имам голямо спокойствие тук. Сега би било идеално ако реша да раждам. Достигнала съм максималния осигурителен праг. Работата ми е спокойна, а след като се върна от майчинство, ще ми е сигурно. Ама не ми се бременее сега, а ми се изкарват кинти.

Вдигнаха ми заплатата, ама с малко, исках повече. И сега като ми я вдигнаха, евентуално след година ако изкопча още. Иначе имам добър екип, харесвам работата и с мениджъра нямаме проблеми. Work life balance е много добре.

Тези на интервюто вчера като ги питах какви са стъпките от подбора и все едно се стреснаха. Не бяха коментирали въпроса, чр тръгна да казва, че няма повече стъпки, а мениджъра, че има още една стъпка. Не ми направи добро впечатление.

# 724
По принцип, ако работите в минусови температури и в склад, следва да имате работно облекло - обувки, които не се пързалят и са за склад, дебело зимно яке, която не е и толкова обемно, но пък топли.
Знам, че в предната ми работа, хората в склада си избираха работното облекло от Декатлон и работодателя им го плащаше.
Моя приятелка работи в склад с хранителни продукти - ниски температури, хладилни помещения... Дрехи не им осигуряват - нито обувки, нито якета, нищичко. Не им дават и допълнително пари за облекло. Предишната й работа беше в друг такъв склад. И там беше същото.

# 725
Мисля, че фирмата може да бъде глобена, ако работниците нямат служебно облекло. Когато става въпрос за склад, онези обувки с метал отдолу (мисля, че такива бяха) са задължителна част от облеклото.

# 726
Здравейте,
Моля за съвет. Как да убедя сестра ми, че заплата за маркетинг специалист 1500 лв. е възмутително ниска. При това и да я нагърбват с допълнителна работа, която би трябвало да върши новата й мениджърка.  За мен си губи времето, но е млада и наивна.

# 727
  • Melmak
Вие не можете да я убедите, но сама ще се убеди ако отиде на 2-3 интервюта.

# 728
А тя в момента има ли по-добра алтернатива? Защото ако няма, по-добре е да работи и трупа опит, като същевременно се оглежда за други възможности.

# 729
Здравейте,
Моля за съвет. Как да убедя сестра ми, че заплата за маркетинг специалист 1500 лв. е възмутително ниска. При това и да я нагърбват с допълнителна работа, която би трябвало да върши новата й мениджърка.  За мен си губи времето, но е млада и наивна.

A тя какъв опит има, какво знае и умее? За да се пазари за повече трябва да има какво да предложи. А ако няма, трябва да натрупа този багаж, започвайки от ниско. И в последствие да осъзнае каква и е цената. Защото е хубаво да искаш много пари, но зависи срещу какво. От моя опит мога да съдя, че "маркетинг специалист" може да е и едно голямо нищо.
Вчера ми се оплакваха как идва човек на интервю, изрично длъжността е обявена за синиър дивелопер, човек с опит, когото да няма нужда да учат от А и Б. И на малко тестче той не схваща какво го питат, камо ли да отговори. Но иначе иска голяма заплата и синиър позиция.

# 730
Има значение дали сега започва кариерния си път в сферата, или има вече натрупан опит. Може да поработи няколко месеца, макс година и да се прехвърли на друго място, ако на това не ù вдигнат заплатата.

# 731
  • Melmak
В сферата на маркетинга е се бута куцо, кьораво и сакато. Много хора са както описва ЧС. Разбира се, не казвам, че сестрата на фиорета е некадърна. Но много хора са, не знаят елементарни неща, обаче е професия, в която има място за всеки. Заплатата е ниска, в агенциите и джуниърите не взимат толкова.

Според мен зависи от опита колко да иска и в какво се е специализирала. Но с 2-3 интервюта ще си изясни картинката.

# 732
Заплатите за тези позиции са такива,  освен ако не те уреди някой на добра позиция и заплата. Ако си просто отишъл чрез обява в джобса, такива са нивата, колкото и тук да си говорим друго...

# 733
1500 лв за специалист маркетинг са брутално ниски. Ако го говорим за София, то като сервитьор може да изкараш повече.

# 734
То зависи и къде си специалист маркетинг.Тия от мобилните оператори, които се обаждат по телефона да предлагат договори и те се водят специалист маркетинг.

Общи условия

Активация на акаунт