Мнения за Д-р Елена Бангеева

• 5 499
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, Д-р Елена Бангеева е репродуктивен специалист в МЦ Доверие и скоро ми предстои инвитро при нея. Тъй като не открих нищо за нея във форума бих се радвала, ако има нейни пациенти да споделят мнение, а също така и да обменяме информация относно процедурите.

# 1
И аз не съм особено доволна от Елена

# 2
Привет на всички.
Попаднах случайно в “МЦ ДОВЕРИЕ” при Д-р Бангеева и ембриолог Ферадова.
Мъжът ми е с тежък мъжки фактор. Направихме хормонална терапия, Ферадова ни изпрати при ендокринолог.
След пункцията се използва picsi dish и метод IMSI.
Благодарение на професионализма им, имам едно страхотно бебе на 1 месец.
Докато следях бремеността си, в коридорите имаше много бременни жени.
Мисля,че използват строго индивидуален подход към всеки отделен случай.
Моите искрени благодарности към Д-р Бангеева и ембриолог Ферадова.

# 3

Здравейте може ли да споделите защо и вашия опит с д-р Бангеева?

# 4

Здравейте може ли да споделите защо и вашия опит с д-р Бангеева?

Здравейте, и аз бих искала да чуя. И какво значи "и аз не съм особено доволна", при положение, че не видях негативен коментар в темата или пропускам нещо?

Ще се радвам ако някой може като цяло да даде мнение за ин-витро и след това проследяване на бременност и израждане при д-р Бангеева.

# 5
На мен ми беше много препоръчана тази жена. Записах час за преглед, като ще резюмирам защото изобщо не искам да се връщам.
Та отивам и тя започва преглед с ехограф 4д и много настоятелно ме разпитва дали нямам аборти. Няколко пъти обяснявам, че нямам. Започна със "сигурна ли си". После ми обясни, че матката ми е с неподходяща форма да забременя или да задържа плод?! За толкова години никой лекар не е казвал такова нещо. Това обясни с високотехнологичният си ехограф.
 Както и да е, назначи изследвания, слвд едното изследване вдигнах температура, беше ми много лошо. Тя започна да ми крещи, че няма как да е от изследването и да си купя антибиотик?!
Та се наложи да ходя по спешност в частен кабинет за преглед, оказа че просто тялото ми е реагирало на манипулацията по този начин. Самата манипулация ми я правиха без упойка, въпреки че исках такава, лекарят от Доверие светеше с телефон докато прави изследването, защото нямало светлина?!
В крайна сметка се Бангеева ми обясни, че нямам шансове и трябва инвитро. Ама задължително, защото "толкова е зле". Обяснението беше "казвай какво правим, че нямаш никакво време". Обаче не ми беше дала опции какво да правим. Цялата комуникация беше много груба и без да дава някакви разяснения. Междувременно записах час при друга лекарка. Жената час и половина ми отдели да ми обяснява, на всичкото отгоре констатира че съм бременна!
Аз, където без инвитро нямам шанс, с кривата си матка( а това никъде го няма написано), износих и родих без проблеми. Тази жена е безкруполна. За мен не е лекар, а търговец. Психически за месец и половина се бях съсипала. Бизнесът и върви, ако съдя по пълният коридор пред кабинета, това е важното конвейера да работи.

# 6
На мен ми беше много препоръчана тази жена. Записах час за преглед, като ще резюмирам защото изобщо не искам да се връщам.
Та отивам и тя започва преглед с ехограф 4д и много настоятелно ме разпитва дали нямам аборти. Няколко пъти обяснявам, че нямам. Започна със "сигурна ли си". После ми обясни, че матката ми е с неподходяща форма да забременя или да задържа плод?! За толкова години никой лекар не е казвал такова нещо. Това обясни с високотехнологичният си ехограф.
 Както и да е, назначи изследвания, слвд едното изследване вдигнах температура, беше ми много лошо. Тя започна да ми крещи, че няма как да е от изследването и да си купя антибиотик?!
Та се наложи да ходя по спешност в частен кабинет за преглед, оказа че просто тялото ми е реагирало на манипулацията по този начин. Самата манипулация ми я правиха без упойка, въпреки че исках такава, лекарят от Доверие светеше с телефон докато прави изследването, защото нямало светлина?!
В крайна сметка се Бангеева ми обясни, че нямам шансове и трябва инвитро. Ама задължително, защото "толкова е зле". Обяснението беше "казвай какво правим, че нямаш никакво време". Обаче не ми беше дала опции какво да правим. Цялата комуникация беше много груба и без да дава някакви разяснения. Междувременно записах час при друга лекарка. Жената час и половина ми отдели да ми обяснява, на всичкото отгоре констатира че съм бременна!
Аз, където без инвитро нямам шанс, с кривата си матка( а това никъде го няма написано), износих и родих без проблеми. Тази жена е безкруполна. За мен не е лекар, а търговец. Психически за месец и половина се бях съсипала. Бизнесът и върви, ако съдя по пълният коридор пред кабинета, това е важното конвейера да работи.

На същото мнение съм!!!

# 7
За следващите, които търсят и четат за лекарката. Отдавна го отлагах, но темата случайно ми попадна и искам да предупредя.  И аз да се включа в хора на крайно НЕпрепоръчващите доктор д-р Елена Бангеева. Обожавах я, беше ми 10 години обикновено АГ, дори не знаех, че е репродуктивен, нямах си представа. Докато ме следеше и би трябвало да сме установили добра връзка лекар-пациент във всички тези години - направих два аборта. След множество ЧХГ-та, които бяха нагоре-надолу, не идентифицира извънматочна бременност, която почти ми коства живота. Това е елементарно за всеки лекар, дори ММ ми каза, че имам извънматочна две седмици преди нея... но аз реших да ѝ се доверя. След това открих, че е правила ужасяващи грешки на други мои приятелки и познати при нея.
И този човек се занимава с инвитро и сериозни репрудоктивни проблеми.
Конвейрн. Нулево внимание и лично отношение. Дори да сте били при нея една декада. Не ми се мисли за новите пациентки. Оперира в най-ужасяващите и нечовешки условия в Първа АГ. Адски е груба, но ѝ бях свикнала и си казвах, че компенсира с компетентност. Грешах. Дано хората не се подвеждат от масовите платени мнения в СуперДок. Заставам зад всички негативни мнения по-горе и всеки може да прочете предишните  ми 200+ мнения и да види дали съм трол...  Всичко е за пари и показ при Багеева в Доверие. Конвейрн. Търговия.
Стойте далеч.

# 8
Здравейте , нещо не се връзват нещата от постовете ви , на едната й отнело 10 години и да разбере, че докторката не става, а другата забременяла след нейната интервенция( или която е назначила ) и НЕ са доволни 🤣 И това с чхг-тата силно, ама силно не го вярвам! Бихте ли споделили колко беше последното чхг?
Аз ще споделя моят опит! И при мен играеше чхг, но имах биохимочна бременност, др Бангеева най-подробно ми обясни, че понеже е много желана ще изчакаме , защото около 900-1000 се вижда точно къде е бременността, изчакахме и чхг си падна ( спести ми един излишен кюретаж) , както други ми предлагаха! След 2 месеца пак имах такиво чхг, косултирах се постоянно с др Бангеева ( тя винаги ми вдигаше телефона, независимо колко часът е!) , за съжаление този път беше в тръбата и ме оперира още на другият ден ( защото нямах остро състояние), оперира ме лапоскопски и на другият ден си тръгнах от болницата в прекрасно състояние. Всички бяха много мили ! След 3 месеца ми направи инвитро( и другата тръба беше със стеноза) и имам едно прекрасно дете (преди 3 месеца)! Изключително отдадена, БОРЕЩА се ЗА ВСЯКА БРЕМЕННОСТ !!! ПРЕПОРЪЧВАМ С 2 РЪЦЕ!!!! Да е жива и здрава !
( за момичето с ЕУ може ли да кажете колко беше чхг)?

# 9
  • София
Аз съм от групата на недоволните и не бих я препоръчала. Токова много съжалявам, че си изгубих времето там и колко съм била тъпа, че да не задавах въпроси.
Правила ми е процедури с обяснение, че яйцеклетката живее 72 часа, друг път не успя да намери ръкавици, защото не беше в нейния кабинет и сложи някакви като за боядисване на коса, след което бях с инфекция.
Колко пари съм хвърлила не ми се мисли. Сега ме е яд на себе си, защото тя не е виновна. Била съм глупачка, ходила съм доброволно, вярвали съм й като на загрижен специалист и вместо да потърся друго мнение съм си губила времето.
За мен тази клиника е печатница за пари от нещастието и надеждите на хората. Наясно съм, че има и успели да забременеят при нея и, че за някои хора, тя е човекът, сбъднал мечтите им, но грам не бих я препоръчала.

А какви са тези нови профили с по 5-10 коментара и хвалебствия, не знам. Не се прави така, няма кой да повярва, а само се повдигат въпроси.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 23:39 от Yellow_girl

# 10
Yellow_girl - благодаря, че се престраши да пишеш! За мен беше много трудно и ми отне година, откакто не съм при нея. Но когато поредна моя приятелка ми каза за стореното от нея... Реших да пиша, защото знам, че много момичета четат този форум и Google. А когато аз проучвах - нямаше нито едно мнение, позитивно или не, което беше странно, но реших, че е по-скоро добър знак. Аз по-горе казах само най-фрапантните неща... Не споменах, че и бях  на хистероскопия при нея, на която пишеше, че съм с проходими тръби - а после се оказа, че не е било така. Не споменах и че не ми пусна елементарна микробиология години наред и нямаше как да знам, че имам уреоплазма...
И аз като теб се обвинявам адски много, че сама съм си виновна. Но ѝ имах пълно доверие и не бях толкова компетентна, преди да загубя толкова бременности.

# 11
  • София
То няма какво да се престрашавам, случайно видях темата и бих спестила на още едно момиче да си загуби времето като мен.
Пак казвам - тя не е виновна, жената просто така работи. Не знам за други случаи, защото не съм се интересувала, но след инфекцията бях толкова бясна, че най-накрая ми дойде акълът.

# 12
Здравейте , на 28, но при нея ме изпрати моя приятелка на 42 , която има бебе с АМХ 0.2.

# 13

-р. Бангеева е човека, който ми помогна да реша да нямам деца. Никога. Тя вероятно е добър специалист за двойки, които отчаяно и целенасочено желаят да имат деца и са готови да търпят всякакво отношение, заради силната вина, която не им позволява да осъзнаят, че това отношение не е ок. Ако не сте такава двойка/жена не я посещавайте. Ниско професионално ниво, пък и чиста липса на човечност. Не че всички лекари вече не са така- важна им е бройката за да си вземат парите.
Аз не бях готова за деца, посетих я за стандартен преглед без да знам, че е репродуктивен специалист, но думи като “ти няма ли да раждаш вече, над 30 си, късно е даже вече” последвани от редица манипулации и “давай направо да правим инвитро, няма какво да го бавим, знаеш че над 30 шанса рязко спада” имах както тази дама психологически манипулации тип “това категорично няма как да е от онова” а по- късно потвърдено от друг специалист, че точно това е била причината, но тя толкова категорично отричаше, че ме караше да се чувствам като луда …и така от този психологически натиск последва много лоша депресия от моя страна, с която дойде и решението ми. Това не е за мен. Избирам себе си

# 14
Искам да споделя своя опит от въпросната лекарка.. 3 години я посещавах от май 2023та година до януари 2026 година, когато окончателно прекратих всякаква комуникация или ако трябва да бъда по-точна, тя ме блокира във фейсбук, номера ми също, за да не мога да я открия. Обърнах се към нея по препоръка от позната, тъй като имах проблем със забременяването. В началото даде доста добра заявка и се доверихме със съпруга ми на 100 процента. Започнахме изследвания, оказа се че имам тънка лигавица и се налага са направим хистероскопия, тъй като имам един спонтанен аборт в 17та седмица през 2019г, и след хистероскопията и цветната снимка ме увери, че ще се случат нещата. Направихме каквото трябваше, даде ни два три месеца в които да опитваме сами, след което каза че няма смисъл да чакаме повече и е добре да започнем да правим инсеминации. Направихме 4 инсеминации със стимулации, с безброй лекарства и не дадоха резултат. След последната инсеминация се бях ядосала и реших че няма да я посещавам извеатно време, за да може организма ми да си почине от всички лекарства и инжекции, които приемах през тази една година, тогава забременях спонтанно, но за съжаление отново загубихме бебчето този път в 6та седмица. Обърнахме се към нея и тя каза че ще ни помогне и е време да подадем документи за инвитро процедура, тъй като вече имаме направени четири инсеминации ще ни одобрят на пълната сума, като проблема не беше при мъжа ми там всичко беше наред. Започнахме отново изследвания, стимулации, направихме още една хистероскопия, за да доразшири лигавицата , направи ми хиперстимулация и в деня на пункцията постъпих със страшни болки в корема, като ме обвиниха че аз съм ги си причинила защото съм яла боб и съм си популала фоликулитр, това както и да е. Успяха са извадят 9 яйцеклетки и от тях оплодиха 5, от които реално останаха 2 перфектни ембриона по техни думи и другите два със средно качество, а последния с много ниско. Ембриоложка тогава беше Мергюл Ферадова. Обадиха ми се, че замразяват ембрионите и трябва да преведа определена сума пари, тъй като няма как да направим свеж трансфер, заради хиперстимулацията. Изчакахме да мине един цикъл и започнахме с първия трансфер, като сложиха ембриона с лошо качество.. съответно нищо не стана въпреки цялата терапия изписана след трансфера. Дойде цикъла и веднага започнахме нова подготовка, инжекции отново и пак трансфер на следващия ембрион със средно качество, като обяснението че не могат да сложат два беше че матката няма да издържи ако случайно се захванат и няма да мога да ги износя. Отново нищо не се получи.. Продължихме с трети опит на следващия месец, Мергюл вече не беше част от екипа, и ми казаха че един от ембрионите с перфектно качество е бил със средно и Мергюл е съсипала ембрионите на много хора.. Въпреки това направихме трансфер с поредната доза инжекции и лекарства..ноо отново греда.. Не искам дори да влизам в обяснителен режим, че всеки път имах уговорен час за трансфер на обяд 12ч , а трансферите ми ги правеха след 16-17часа, когато приключи а прегледите .. Настъпи момента и за последния трансфер, като тогава постъпих в 11ч сутринта в болницата, а трансфера ми беше в 17:30ч . и вече бях побесняла, защото бяха забравили да размразят ембриончето и в 16ч. дойде ембриоложката, са ми съобщи че последния ми ембрион с перфектно качество е много зле и не се знае дали ще преживее, но ние ще направим трансфера въпреки това. Направиха ми забележка, че до този момент винаги съм била търпелива, а сега съм била само мрънкала целия ден.. Сложиха ембриона продължих да чакам още 40 минути пред кабинета, за да ми изпишат последваща терапия и се прибрах. След 10 дни направихме тест , който бешд отново отрицателен и аз и написах, че съм крайно разочарована от това нещо и че нещо не е както трябва, за да не се получава от 4 инсеминации и 3 трансфера.. Тя ми отговори че е добре да си почина, но да не се отказвам. Тогава просто решихме да започнем да си опитваме сами и след 5 месеца бях бременна. Решихме да се върнем отново при нея, тъй като през тези 5 месеца акушерката, която работи с нея ми се обади, каза че много съжалява че много ме били мислили, криво им е когато пациентките не са доволни , разпита ме дали съм започнала да ходя другаде и тем подобни и аз реших, че наистина им пука за мен.. Решихме със съпруга ми да им се доверим отново, тъй като почти три години бяхме вече ходили при тях и знаеха всичко за нас и за проблема ми още с първия аборт. Отидохме казах и че съм бременна, прегледа ме и започнахме с терапията моментално с прогестерон, дуфастон , свещички и аспирин. Тя много добре знаеше, че съм с рискова бременност, че имам гинетични изследвания и съм с тромбофилия и хашимото. Увери ме, че ще направи всичко възможно да запазим бременността и че трябва да изкарам поне до 28ма седмица защотожматката ми е много малка. От деня в който разбрах, че съм бременна аз бях на легло ставала съм единствено, за да отида на преглед, като прегледите ми бяха всяка седмица. Изпрати ме в 9та седмица на биохимичен скрининг и всичко там беше перфектно, направихме пренатален тест на бебчето в 11та седмица и той беше без никакви отклонения, в 13та седмица ме изпрати в болница Шейново при Мажена Панова, която да ми направи серклаж. Направиха серклажа и на следващия ден ме пуснаха да си ходя, там изрично попитах няма ли да ми включат система или нещо да ми дадат да пия, все пак е правена манипулация, отговорът беше да пия но-шпа ако усетя пристягане в корема.. След 10дни отидох на преглед при Бангеева, каза че шийката е добре бебето е добре , да лежа повече и да си почивам и продължихме с терапията с прогестерон инжекции, дуфастон, свещички циклогест, магнезии в количества и какво ли още не.. От 6та до 18та седмица съм пита ла всяка седмица дали няма да ми пуснат кръвни изследвания и урина, както и дали е време да отида на хематолог , отговорът беше че не е нужно, защото кръвотока към бебето е достатъчен и аспирина е достатъчен. За кръвните изследвания ми каза като се запиша при друг лекар пак в болница Доверие, който да ме преглежда по здравна каса, че ще ми пусне изследванията. В 19та седмица направих за пръв път от началото на  бременността си кръвни изследеания и урина. В урината излезнаха някакви бактери ии изпратих веднага резултата, но тя ми каза да си я пусна отново и да не се притеснявам. На следващия ден както си седях усетих леко пристягане ниско с корема и и се обадих, за да ме прегледа ако има възможност защото уговорката беше ако усетя нещо да се чуем и да ме приемат в Тина Киркова на системи, за да успокоят матката. Отидох и там ме прие д-р Евелин Стоянова, която ме познава също много добре , тъй като е присъствала на всички манипулации, които са ми правени и всички процедури. Прегледа ме каза , че бебето е добре, но ще е хубаво да остана за два три дни да ми включат малко системи. Като отбелязвам отново, че постъпих с леко пристягане ниско в корема. Приеха ме в отделението, включиха ми система и два часа по-късно прокървих.. 20та седмица вече.. Много се уплаших и викнах лекарите, като Бангеева не се появи нито веднъж през деня. Казаха ми, че не трябва да ставам от кревата и дупето ми трябва да е на високо. Там започна кошмара, болките станаха много силни, кървенето непоносимо и ми включиха две системи, които ми обясниха че ще изтечат за 24 часа, но реално трябва да ми ги пуснат за 40 минути, за да спрат кървенето и болките иначе започва раждане.. Щях да умра.. кръвното ми падна, пулса ми беше 180-190, изпаднах в безсъзнание, от Реанимация се качва екип три пъти и цяла нощ беше кошмар.. Сутринта в 6 и половина ми казаха, че трябва да махнем серклажа защото е започнал да къса шийката.. Пет човека ме преглеждаха и се чудеха какво да ме правят, накрая решиха да ми сложат песар. През цялото време бях с кървене и болки.. имаше един период от 2 часа, в който всичко беше що годе нормално и както спях рязко започна да тече нещо.. бяха води. Отидох извиках лекарите, защото ако не сте били в Тина Киркова там няма бутон , с който да викнеш сестрите въпреки че си в отделение по Рискова бременност, и трябваше да отида аз видях, че това са води, вече веднъж го бях преживяла този ужас. Прегледаха ми казаха че трябва да махнат песара, защото започва раждане.. махнаха го и ме свалиха в родилна зала с 3см разкритие, включиха ми системи и ми сложиха спинална упойка, за да успокоят доколкото могат нещата, защото мислеха че всичко ще приключи за почовин час тъй като бебето беше 400 грама. Да, ама не.. Никой не беше видял, че бебето е седалищно и в родилна зала отново започна цирка.. кръвоизливи и бебето щеше да ми разкъса шийката, включиха още системи, за да омекотят шийката и два часа и половина по-късно когато вече упойката ме беше отпуснала започна раждането.. дойде време за чистене и им казах, че трябва да ме приспят, защото тази болка няма да я изтърпя, анестезиолога се скара, че няма как да ме е отпуснала упойката и не може да ме приспи.. Молих ги докато накрая ме приспаха и се събудих по време на шиене на шийката ми.. Беше ужасно.. Моята скъпа лекарка за период от 10 дни общо престой в болницата , не благоволи да се появи нито веднъж като лекарите ми казаха, че са я търсили вечерта по време ба раждането и тя е казала, че не може да дойде.. и тя и д-р Стоянова се скриха.. Беше петък, когато ми написа дали са ме изписали .. а аз бях с тежка инфекция и ми казаха, че докато не се оправи инфекцията няма да ме пуснат.. бях пред срив вече и започнах да се карам с всички, защото постоянно идваха лекари и сестри да ме питат дали бебето мърда и тем подобни.. тогава си изпуснах нервите и казах, че всички са боклуци и че Бангеева ме е съсипала.. Изписаха ме и реших да и напиша, че съм изключително разочарована от отношението и , че не може когато си сгафил да се скриеш и трябва са поеме отговорност, но тя ме беше блокирала.. опитах да звънна, съответно неуспешен опит.. След една седмица отидох в Болница Доверие да ми предадат досието и приключих окончателно с тях. За мен този човек е дъното , не може да се подиграваш с хората по този начин.. Надявам се да няма никога повече пострадали момичета от нея..

Общи условия

Активация на акаунт