Фигурно пързаляне - 11

• 16 314
  • 390
  •   1
Отговори
# 240
  • MJF
Омск

Още няколко волни мъже видях:
Иван Попов както събра волната , така вече е нещо друго, защото тази музика или чисто или не. Доволна съм как проведе този старт. Губи ми се инфо, но ми се иска да не излиза толкова от спортна форма в м/усезона, този сезон много бавно влизаше в такава.
Самсонов и тоз негов изрусен Зоро, сносно изпълнение от него, но мен на много моменти ме напушваше смях от презентацията, да не ми се обижда.
Макар Игнатов и на волната относително добре, набра форма за националното и проведе sb-старт.
Началото на последната група постави Дикиджи - изпълни чисто своя набор. Гледайки протокола му във втората част- единствено със съдия новер 8 мога да си помисля да седна на една маса. А иначе с тази уговорка голямо браво на Влад. Най -интересно ми е в какъв вид ще го видя идния сезон.
Роман Савосин и Челентано се стараха по скоковия  контент а иначе отиграха песента на лед, браво. И гледането ми завърши в добро настроение.
Остават ми да видя Алиев, Гуменник и Лутфуллин за да поставя точка на мъжете на този старт.

Лорънс-Гийом миналите дни са с медиен тур, едно интервю което повтаря останалите, то и няма как да е по друг начин ако не е взето от професионалист в този спорт.
Nobunari Oda
Wakaba Higuchi
Junhwan Cha
Natalie Taschlerova and Filip Taschler - интересен отговор на последния въпрос. Така огласен. Wink Аз настоящите ветерани от кога мислено съм ги "пенсионирала" ?!

Волните мъже догледани.
Голямо "творчество" падна под тоз речитатив от Алиев Neutral Face
Лутфуллин в борба с техническия си контент.
Гуменник голяма мъка.
Финално не ми остана приятен послевкус от този мъжки старт. Прекалено приличаше в много моменти на турнир по скокове на лед, при това гъмжащи от изхвърляния в контента. Може даже и рекорд да е по опитани четворни. Гледаеми бяха малкото които не залитнаха в това.

Започнах волния танц. В първата група видях да загряват само 4 дуета. Справката показа че Тютюнина - Грачьов не са стигнали до волната. А те са и един от разпадналите се дуети. В тази първа група и още един дует вече не съществува - Анна Коломенская - Артём Фролов.
Видях първите 2 танца.
Тангото от Коломенская - Фролов много добре изпълнено. Жалко за разпада , защото е напълно изкуствено предизвикан. За пореден път на руския танцов фронт Rage

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 22:35 от Шошулчо

# 241
  • MJF

Таблицата
Видях че ISU- другарите са се освестили и върнали картината в ютуб на синхрото. Popcorn

Омск
Продължавам с волните танци. Останаха ми само още два.
Шичина- Дрозд с много добро изпълнение на тази програма. За мен Шичина в дуета е откритие. Дано ги видя и следващия сезон.
Ръйбакова -Махноносов и Щербакова- Гончаров украса на втората група.  Към тях нямам забележки. Много да внимават треньорските им щабове , щото такива 2 талантливи дуета....
Миронова -Устенко с sb изпълнение на този програма , която оцених за първи път този сезон. "Прозвуча" програмата с такова изпълнение.
В загрявката на третата група пак "катастрофа" този път Кагановская - Базин , дуетите им връхлетяха един на друг при туизли Rolling Eyes . Аз бих дала щрафове след като подхода видно е толкоз тъп.
Пасечник - Чиризано се справиха без грешка.

# 242
  • MJF
Омск

Волните танци догледани.
Хавронина - Нарижнъй направиха според мен sb- изпълнение, браво.
Степанова - Букин видяни.
От сега предупреждавам двата старши, за да не кажа  друго определение, дуета които федерацията със съдиите си постави на първите 2 места в крайното класиране , че това им бе последен път на моя екран. И въобще.
От младите можещи дуети съм много доволна. От програмите 50/50 съм като впечатления.

Започнах волните дами. Видях първите 3 стъпили на леда.
Яна Битюшкова след като бе с последен стартов номер на кратката сега пък на волната първа. Успя с чисто изпълнение, за себе си герой.
Людмила Фурсова започна добре и така до падането , което пък се оказа като резултат повторен скок, но след колебанията в срадата на волната се върна в нея. Още повече че това е позната ми програма изпълнена от растящата Людмила, да дерзае, вярвам в нея.
Екатерина Анисимова  с тази като цяло интересна програма. Като изключим падането и оставането без трета каскада на мен определено ми хареса.
Приятно начало на волната.
Камилла Нелюбова на този старт очевидно в спад, пожелавам ѝ този период да е възможно най - кратък, да дерзаят с щаба ѝ.
Даря Третякова силово пързаляне и скокове, здраве ѝ желая. Любопитно ми е да я видя следващия сезон като форма. Браво за технически чистото изпълнение.
Софя Чаплъйгина също герой. Голям. Този сезон определено прогрес при нея във всяко едно отношение. И така да се събере на нациналното и да си направи PB- волна. PB-старт.
Елизавета Куликова - вижда се и от екрана борбения ѝ характер, тази програма на моменти като карате я изпълнява, преходен период, в поиск на щабове....всичко това , на волната събра 3-те каскади в бонус зоната. Пожелавам ѝ в м/усезона да канализира себе си, малко да се успоикои, някакъв леко по-друг подход към себе си. Peace Проведе един такъв равен сезон до тук, което го отчитам като постижение предвид промените при нея.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 10:45 от Шошулчо

# 243
  • MJF
Видеинтервю от Фладе с Джимми Ма след/на 4К. Първи медал за него от А турнир.

Омск
Волните дами
Остана ми да видя последната шестица на волния лед.

Мария Агаева - с чисто изпълнение, не първото за нея този сезон, браво. Още работа над презентация трябва.
Ето веднага след нея Софя Важнова видно по- въвлечена в музиката си, но тя и подбрана много удачно- хем да помага , хем да прикрива недостатъчните им умения по презентация. Макар че разликата е само , че едната се усмихва и музиката е "дискотека от 21 век" а другата е по-сериозна. Сега се загледах в протокола , не бих слагала такава разлика м/у тези 2 изпълнения, още повече че Важнова имаше и виден недокрут и не само. Ама ей на , усмихваше се. Това го пиша полу на шега.
За мен всяко излизане на състезателния лед на Ксения Синицъйна  след голямата пауза заради травма е като мини - празник. От тогава всеки път я гледам като за последно. Ето и този сезон на етапите не знаех за всички пресни форсмажори при нея , разбрах ги като седнах да гледам националното сега. Така че гледам, любувам се и мълча.
Софя Акатева без имагинерния 4т, на негово място каскада 3ф-3т за начало на програмата и се получи чист пракат, тя много доволна , направо "светна". Рядък случай на адекватност в този щаб. От мен браво на Софя, да дерзае.
Вероника Яметова събрана , концентрирана , това не се вързва  много с лиричната програма но да беше само тя с такъв дисонанс...неправилно да критикуваме така единици на общия такъв фон. Като изключим един видим недокрут - чисто изпълнение. Вероника е гооолям борец този сезон защото видимо започна борбата с п. а тя съумява на стартовете си на макс да се вложи - 3 старта без нито един срив на 6-те изпълнения. А видно какво ѝ коства това. Здраве и сили ѝ желая.

Какво пък толкоз е пресолил манджата си Дейв Лийз та чак му блокирали акаунтите тук таме из нета?! Внезапно. Каква пародия. Дори не е за пуканки целия "цирк". Ценя интервютата които прави с  фигурнопързалната общност. А и без това към настоящия момент кадърни, адекватни, информирани, способни да разговарят събеседника си , ....са кът на фигпързалния фронт. Ей на , като видях новото интервю от Фладе чак Tada

Tiffany Zahorski- хайде още един фигурист тв коментатор. Tired

Омск
Волните дами изгледани.
Последната шестица започна с лебед за мен. Софя Муравьова с sb , дочакахме и ние този стабилен пракат след мъките през целия сезон до тук. Голяма радост у всички. Браво! Чудесно.
Даря Садкова - 2 4т, попадаше на моменти в акцентите на праграмата , към самата нея нямам забележки.
Ксения Гущина - чудесно изпълнение на тази програма. Аз лично останах много доволна от видяното. Всичко от до на ниво. За мен един от най -ярките моменти на тази волна.
Анна Фролова устоя . Справи се със себе си и цялото напрежение. Браво.
Алина Горбачова с 2 4с, каскадния с q а единичния с <. Нервно начало определено. Върна се в програмата технически стабилно до последния скок където се получи бабачка. Много жалко, поддаде се на напрежението Алина.
Аделия Петросян желязобетонна, не трепна, започна с 3а , 4т-2т , .....Безусловно първа.
Но по другата част от класирането и оценките имам големи риторични въпроси. Но не смятам да си развалям настроението по такъв повод.
Крайното класиране.
Получи се мноого силен старт. Имаше абсолютно всичко. Много високо ниво. Много голямо разнообразие.
Моа напълно доволна. Satisfied

За десерт волните спортни дуети.
Видях Дарья Андреева - Александр Акимов - всичко е опит за тях на този старт и въобще.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 18:32 от Шошулчо

# 244
  • MJF
Омск

Волните спортни дуети изгледани.
За Блинникова -Карпов един такъв изцяло в минус едва ли не пракат. Да не се разстройват много. Случва се при голямо желание.
Осокина - Грицаенко много стилни  като облик в тази позната ни доста програма. За жалост този път Грицаенко поддаде на най-слабото си място. Слонско търпение с този дует у мен и туй то, чакам си .
Илья Мирнов , още повече в тази оперетна програма , е просто чу-де-сен. Мирнов въобще е голяма находка за тази дисциплина, ss, флексибилност, презентация, поднасяне на партньора си .....въобще все рядкости в спротните дуети.След голямата пауза в която го нямаше сега го гледам всеки път като за последно. Още повече че Ясмина Кадъйрова към момента е с доста проблеми. Дано се справи поне с част от тях. Поне заради Илья.
Ей на , гледайки след тях Мухортова - Евгенев , на Миронов как не му се падна/ нямаше късмет с някой като Мухортова , но без техническите ѝ бъгове. Анастасия -Дмитрий се стараха но скоковете са голяма беда.
Бойкова - Козловский и целия им този старт - гледайки треньорския щаб ми идеше да си взема Popcorn  - те. Ще им спестя повече коментар.
Хабибуллина - Княжук. Много от елементите изпълнени като на място. Абсурдно твърдение в тази дисциплина но ... така ми изглежда отстрани. Защо? Ами защото на няколко пъти когато Наталя е пусната сама по леда тя след кратка инерция спира , съвсем ако преди това не я дръпне, хване, вдигне и пр. партньора. За такива ss иде реч, нещо тряба да направят по въпроса. Сега гледайки протокола им и графата ss силно се Mr. Green - пълна пародия.
На цялата валидолна гледка до предпоследния дует , с изключение на единия сам по себе си Илья Миронов, добре че беше това изпълнение на Мишина - Галямов. Стабилно.Откъм презентация имаше едно на етапите , което ми хареса повече но предвид че на фона на музика на Майкъл аз съм с много завишени критерии, знайно, почти не мож ми угоди Wink.
Крайния резултат.

И така приключих с руското национално. Лебеди и Майкъл имаше , старта се получи. Както обичам да казвам .Wink

По график следва американското национално , но тъй като не си бях подготвила предарително картина и не ми се прекъсваше дълго тренировката ми  , доста по-бързо щях да си пусна картина от ЕП, та подхванах него. Малко разместване в календара. Та преместих се по съседство в Талин.

Начало с кратките дами. ису и цветно
Видях първите 5 стъпили на краткия лед.
От тях безусловно единствено Jogaile AGLINSKYTE се открои и виждам сега че след първите 5 е поставена първа , туй добре.
Jogaile AGLINSKYTE - 20г- приятно пързаляне, спаси си кратката след проблемите на луца с 3ф-2т, някак ги "върза" скоковете.
Michaela VRASTAKOVA-20г-безкрайна програма , музика и хорео които не прикриват недостатъците ѝ а те посвеместни.
Niki WORIES -29г-без нито един скок а те и само 3 бяха опитани на леда
Flora Marie SCHALLER -19г- без никакви изненади на скоковете, това във връзка че бе поредната фигуристка която виждам почти за първи път  и с моето набито/цинично/фигпързално око ми беше ясно още като почна , че скокове при такава кондиция не може да има. Все пак се получи 2а де.
Katinka Anna ZSEMBERY - 18г- 2 бабачки и 3т-2т.
За Уорис видях ,че някъде назад във времето е била на едно ЕП. Разбира се незапомнена. Та цяла група , почти, фигурстки които виждам за първи път. Много пъти съм казвала колко не обичам, не харесвам и съм против такива неща на А турнирите. Фигурист на ниво А турнир не се става от днес за утре . Освен това аз гледам достатъчно юньори, Б-турнири и въобще. И на този фон да седна да гледам А турнир и да има цяла група ..... Neutral Face Peace

Интервю с Минерва
Тя виждам решила да ми се подмаже. След като този сезон  съвсем я отсвирих , след цели 2 сезона в които проявих слонско тъпение да я чакам да се освести/приземи на таз планета  и разбере кой кой  е и тя коя е ,  а няма как да гледам в дуети само единия партньор. Имам коментар но ще е идните дни, сега нямам време за писане. Тъкмо повод да се изкажа след като гледах спортните дуети на руското национално и преди Бостън. Дойде им реда  - потривам ръце , да се готвят Grinning

Последна редакция: пт, 14 мар 2025, 21:15 от Шошулчо

# 245
  • MJF
Талин
Видях още няколко кратки изпълнения.
Anastasija KONGA- 20г- начало на втората група с българските гласове. Лошо няма , звучат нашите гласове на ледената арена но ...до интерпретация на ниво Торгашев - Шелин Бърн и дума не става. Според мен в Анастасия има потенциал за повече от колкото показва.
Julija LOVRENCIC-19г-бойни доспехи , някаква броба във втората част явно имаше дори и за непросветените като мен, видно бе че на  Julija ѝ е ясно какво катае, туй добре Smile. За хорео пише - Даша Грм.
Ana Sofia BESCHEA-21г-не случайно виждам че е на последно място в класирането.
Първо в кадър видях Волков а после Дубинина - 29г-един 2а се получи чисто.
Stefanie PESENDORFER-22г- ама че приземявания , скочен скок пък...Първи опит за 3-3 на този старт до тук, 3т-3т
Много се изненадах, че насред тази група видях че почнаха да се "раздават " заветните Q. Чак по този повод се вгледах колко е броя на кратките дами .
Първа  във временното класиране след първите 2 групи си е останала  първата стъпила на краткия лед и съм съгласна.
Vanesa SELMEKOVA -18г-  сетих се  че съм я гледала. При Ванеса чак забелязах че съдия номер 1 е наш човек - Татяна Йорданова.
Linnea CEDER -23г- втората оценка певалира над пърата , така да съкратя видяното.
Никакво вдъхновение у мен като зрител след първите 12 стъпили на краткия лед. Да видим кога / с кого ще живна.

Още една партида кратки дами изгледах.
Jade HOVINE - 21 - видях че това е sb , тя доволна , та няма какво да се критикува Wink  каскадата 3ф-3р с ку и галка , ребро на луца и на фона на всичко преди това , да туй беше за първо място.
Кристина Исаев - 24 - с най-ниския TES
Kristen SPOURS - 25 - на финала видимо доволна от себе си , сега виждам че е pb, ясно. Музиката / хореото подходящо избрани , да маскират ....
И в третата група никой не ме заинтересува. Neutral Face
Анастасия Гожва - 24 -  явно здавословно провокирана,  получи се само 3л-2т.
Mia RISA GOMEZ- 20- виждам че това ѝ е sb та .....
Янна Юркинен - 18 - все пак големи поражения от П при нея, не че и неочаквани предвид как са поставени скоковете  ѝ Neutral Face . Голяма борба.
Леа Серна - 26- така и не успя Серна да си подреди главата и в поне един сезон да успее да стане състезател. Омаза много. Голямо рамо ѝ удариха съдиите, аз не бих, да не ми се сърди. Иначе музиката / програмата като за нея , да си страда /самобичува и почие с /в нея. Unamused
Анна Пецета  - 18 - разгеле стигна и тази бивша юньорка до голям старт. Ей така ме хвана яд на творчеството на флипа. А пък това на финалната поза - ooooh! вместо стре  празна глава някаква писъственост все пак си трябва,  на кой му пука ии ще забележи че позата не е така а онака. Добре че не виждам заяждане от страна на съдиите. Ако може Пецета да овладее  луца си и да прикрепи троен към него .....Разгеле аз живнах- на финала на четвъртата група Bowtie
Александра Фейгин  - 23- сезонна премиера за мен, изненада ме Ришо, признавам че новини от българския фронт не знам. Виждам че на националното Фейгин е имала 3л-3т на кратката. Аз защото се изненадах силно от този луц за начало, сега ясно. Е  много жалко, че не се получи задумката пфу  и Саша със задачата да се спаси още в следващия момент - успя със своя си 3т-3т. Хареса ми че опитва. Жалко че не се получи. Видях в хореото "eлементи" от Ришо. Тоалета ми хареса. От цялата суматоха не можах да разгледам програмата.
Мария Сенюк - 20- съвсем като допубертетен юньор излезе и проведе кратката си. След суматохата в началото на каскадата , до края хореото бе след музиката и всъщност аз затова се хванах, щото Мария бе изцяло това което написах в началото и хич  да не ми се обижда. Добре че няма отметка от съдиите , че с целия този дисонанс аз се затормозих да не се заедат за просрочено и от този род. Гледайки Полина Цурская се размислих за скоковете ѝ и въобще. Какъв талант бе и как нямаше късмет ... с много неща едновременно , ехххх:sad: . Стана ми минорно от последвалите мисли и реших да спра , достатъчна доза анблок видях се пак.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 16:13 от Шошулчо

# 246
  • MJF
Талин
Още една порция кратки дами видях.
Josefin TALJEGARD- за неправилното изписване да не се сърди на мен - 30 - само 3т-2т като хората. Извън скоковете знаем добре какво може Жозефин.
Браво на Julia SAUTER -28-хем ако не беше суматохата на първия тулуп....Аз бих я поставила на първо място във временното класиране без да ми мигне окото и затова не съм съгласна със съдийството. Сега гледам цветния протокол, то хубус дали PB по компоненти и гое на техниката ама явно недодадено Rage
Лорийн Шилд- 20- такава крайна оценка от мен нямаше да получи. Мда има тя 3л-3т но има голям късмет че не съм техническия панел ни съдия. Нищо като гое над 1 не бих ѝ поставила. А Шилд го има този 3л-3т от юньор и потчи не го губи. И? От както я гледам , няма да броя вече колко сезона поред виждам толкоз минимален напредък по всички аспекти че чак е невидим. Напредъка де. Ей на , да я изкритикувам. Сега ми падна щото ме раздразни съдийството. Аз не бих я сложила преди Саутер.
Ей на почнаха съдийските безобразия а има още една група. Unamused
Лара Наки Гутман - 23- браво от мен за настроението с което изпълни кратката си, то тя тоз настрой го показва от началото на този сезон. Не можа да повтори луца от Финтрофи за жалост. Останалото ясно , хвалено многократно.
Екатерина Куракова- 23- браво как се е събрала за този старт, предвид какво видяхме назад в сезона. Разброса на компонентите при съдиите е за Popcorn - къде е френския съдия , къде е финския . ooooh! Unamused
Нина Петрьокина - 21- също браво за правилния настрой пред родна публика , не трепна. Виждам че е получила PB. Зарових се да видя къде ѝ е било предишното pb на кратка , щото помня че преди голямата ѝ травма Нина е правила чисти изпълнения на високо техническо ниво- било е Саитама 2023 . Браво, браво.
Анастасия Губанова -23- как се събрала Настя на кратката, виж ти. Много се изненадах че не видях SB на екрана , та сега справка правих. Ясно. И въпреки това пак със своите бъгове заради които много ме е яд на нея когато скоковете се получат. Еххх.

Такаааа. Изгледах кратките дами. Bowtie
Пинцароне и Репонд са един набор- 19г- и двете се справиха със себе си. Браво. Нина получи sb а Кими pb, няма място за недоволство.
Крайното класиране
След обявяването на последната оценка на кратките дами на това ЕП каква беше първата ми мисъл, питанка към това което видях? - "Колко аджеба чисти 3ф видях ?" . По -лоша реакция от тази мисля че може да бъде само ако финално гледката е такава че въпроса ми  бе "Колко аджеба чисто изпълнени 2а се получиха на този старт?"
Това е и най-краткия ми и възможно най-милия ми коментар по туй състезание.
Няма място за сърдене , обиди и сие . Идвам директно от японското и руското национално. Peace

Ритмичния танц
Започнат. Изгледах първата група. Програми и изпълнения няма да изкоментирам. Фигуристите поименно също. Но. Имам коментар.
Цяла първа група - непознати лица на леда. Автоматично се сетих за миналогодишното ЕП. Там първите 2 групи бяха така , почти. Да видим тук.
Настроих записа , с курсора превъртях разминката и начало с първия дует. Като стартирах картината , в първия кадър/миг ми се стори че видях лицето на Мари Франс и реших че съм се объркала. Но не,  "тя" откри състезанието като видях от K&C зоната. След нея веднага и Закарян на линия. Добре че до Ситников де.  Всеки следващ сезон като го видя Ситников а тук и наш Лутай на линия , та те двамцата все "по-карлсоновци" ми се виждат Grinning , да са живи и здрави. Цели 2 дуета в първата група с цвят на костюмите си при това и на по дватава в дуета , както би казал моя любимец Алф- "в цвят на повръщано" Unamused . Изненадах се от факта , поне така ми се струва , че чак сега в сезона виждам Елена Новак около бортика. Еми то юньори не гледам, ...., американското прескочих, губими се те там какви сеньорски дуети имат. На дуета  под АББА май най - често включвах вниманието си на леда , понеже разбрах че е последния за тази група и за мен за деня. Барбара видях че седна с тях.  Тананиках си с Бони М ,  АББА..... и така......
Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 11:15 от Шошулчо

# 247
  • MJF
Талин
Ритмичния танц
Втората група започна разгеле с познати муцуни.
За себе си Кудрявцева - Каранкевич се изкатаха добре. Но тоалета на Ангелина силно накърни естетиката  ми , крайно неудачен Peace
В отсъсвие на разпадналите се  Анна Симова - Кирил Аксенов словашката федерация с деут по който няма какво да кажа. Разтанцовките на място съвсем в дисонанс с музиката.
Гледайки по ред Зани и Ланоте се замислих колко вече сезони гледам техни дуети и не се сещам за един който да похваля по отношение на програми , хорео , имидж и сие. Пълно безобразие по тези аспекти. И хич да не ми се обиждат , и двамата ,  Peace
Вчера понеже раздразнена от картината на първата група но не е да не повдигнах вежди на надписа на екрана - Катарина Делкамп- позната от американския фронт.
Мила Рейтан - Николай Майоров - разгеле нещо вече приличащо ми на танц на ниво А турнир като изпълнение , постановке и сие. Гледайки предимно на Николай гледката е обнадеждаваща. Чакаме Мила да напредва и нон- стоп работи над себе си до съответсвие един на друг. Най - малкото. Поздравявам целия екип за това което видях. Чакам ги на волната с любопитство.
След тях гледката пак регресира. Прекалено много места на които хорео и музика несъответстват при Sofiia DOVHAL - Wiktor KULESZA.
За финал на втората група - Paulina RAMANAUSKAITE- Deividas KIZALA- колкото пъти ги видя тез двамата толкоз пъти се сещам че са олимпийци Mr. Green и нататък мислите ми стигат до.... Александър Майоров чак ....да не се отплесвам. Постановката ме накара да се загледам. Определено втората добра на този старт до тук. Тоалет, имидж и сие също на място. Само дето изпълнителите много по-слаби от всичко това което е на ниво.
Съгласна с временното класиране - на първо и второ място Рейтан- Майоров и Раманаускайте-Кизала. Единствените от първите 2 групи където всичко около самите фигуристи бе на ниво и това компенсира на фона на всички останали разните недостатъци в техническо ниво.

Следащата седмица е СП 2025. Мярнах и прегледах това - Превью женского турнира на ЧМ-2025 - Новая Юна-Мао? Прокат жизни Гленн все решит - опитите на зрителите да създават интирига Smile в женското фигурно към момента.

# 248
  • MJF
Талин
Ритмичния танц , ису
Третата група изгледана.
Natacha LAGOUGE-Arnaud CAFFA някъде назад във времето съм ги виждала в по-добро техническо състояние. Сега съвсем бюждетно, ниво "холидейс он айс". Въобще в трите дуета на Маурицио Маргалио на този старт, дано не бъркам бройката но аз се сещам за горните и двата фински, има един гледаем сам по себе си фигурист- Орихара. Тя има толкоз харизма , толкоз екстровертна презентация и сие , че компенсира техническите си недостатъци, останалите 5-има и щаба им  да не ми се обиждат, че така в прав текст.....но дакато не виждам техническа работа.... а само прецентация .....
Мария Игнатева- Danijil Szemko - безусловно първите до тук в старта на съвсем друго ниво. За себе си много добре се изкатаха , приятно се изненадах, видях че и те доволни. Разгледах какво що от миналия сезон в тях, определено работят над себе си , браво. Барбара милата през цялото време както е свикнала на прегръдки с подопечните си а Даниил не та не  Smile ме гледката. Съвсем съгласна че във временното класиране след първите 3 групи безусловно това изпълнение трябваше да е на първо място. Накакво съвпадение с тез съдии. Не е да се радвам, принципно не ща да имам нищо общо с тез Peace
Зендер-Зибел не ги помня от минал сезон, много ниско ниво показаха, контраст голяма особено след предходните въобще лидери. На Алиса Агафонова - Besseghier ѝ пожелавам повече и по-силни ученици. Швейцарския администратор седеше в близост като картина " Аз не съм с тез" Mr. Green
Манни-Рьотлисбергер и Лука Ланоте и пак пълен дисонанс м/у музика - хорео Rolling Eyes
Ако Рейтан не беше толкод "прясна" аз Natacha LAGOUGE-Arnaud CAFFA и Манни-Рьотлисбергер щях да ги сложа след Рейтан-Майоров. При това без да ми мигне окото.
Суси-Фирус- хубава постановка , музика и сглобка по мой вкус като ще е от тази времева ера,.... Но. Тоалета на Каролейн през цялото време ме раздражаваше като нищо общо с музикалния стил, ама нищо. Постановката добра а изпълнителите....Еххх.
4-тата група видях че е в намален състав. Разбрах че на тренировка е имало сблъсък и в резултат Ткаченко-Киляков без този старт. Въобще този сезон много "катастрофи" на загрявките и тренировките на състезания.
Phebe BEKKER - James HERNANDEZ - звучат Бийтълс, тоалета на Фиби ясен и ...до там. И тук връзка м/у хорео - музика трудно открих.
Въобще Бъклънд, Мойър, Ланоте.... не се сещам един танц от тях до тук като хореографи който да посоча/похваля. Само Кати Рийд от "тази редица/партида" до тук мога да посоча като много светъл пример. Даже един фал не се сещам от нея до тук в подопечните ѝ по отношение на програми.

Пинчук-Погориелов- стараха се , уж има на добро ниво всичко и в същото време нещо съществено липсва, и не вярвам този треньорски щаб да им го даде.
"Двете розови" Дженифър и Юка пак една след друга на моя екран Smile. И двата дуета се постараха.
Дженифър- Бенджъмин една идея по -обрани/съсредоточени над техническото изпълнение- явно оправдано , получиха PB.
Орихара- Пиринен се стараха, към презентацията нямам забележки а и те получиха PB- голяма радост за тях.
Мразкова-Мразек и подводницата - добре се получи извън туизъла на Даниел.
Ташлерова-Ташлер - през цялото време се чудех как изведнъж параметрите на моята картина се измениха. Да , ниско седят и двамата , но ...Толкоз неудачно да се обличат , толко да липсва при тях някой запознат по темата как да се фиксира/коригира/замаже и в този дух набиващата се шорттрек гледка на леда. Ей на , с това си занимавах мислите докато гледах двамата пързалящи се на скорост и сие. И тук туизлите поддадоха.
Лу -Тео - малък Майкъл и тези нови тоалети, избодоха ми очите , реших че предишните "сервитьорски" са по -добре от "ей това". Връзка м/у музика и хорео почти не открих , хем припявах на места с цяло гърло. Pb "ми" дадоха съдиите затова Mr. Green
В края на моята тренировка започнаха Алисън- Саулюс. Само първата минута видях и се разсеях представяйки си дует от Юка Орихара и Саулюс към момента , не този от преди 2-3 сезона а настоящия презентиращ на леда Амбрулевичюс - гледка бонбон/бомба. Както и да е с тях ще започна утре тренировката си. Вижда му се края на ритм.танц и следват кратките мъже.

Последна редакция: пт, 21 мар 2025, 10:28 от Шошулчо

# 249
  • MJF
Талин
Ритмичен танц- изгледан.
На NHK в емоционален план и по синхрон беше по-доброто изпълнение от това  на кратката на Алисън-Саулюс която по принцип ми харесва.
Лопарьова - Брисо  и Гиняр-Фабри пак заедно на моя екран. Така им тръгна още в началото на сезона - Шанхай. От тогава натрупаха стартове. Първите надграждаха а вторите някак си голям виден труд да удържат формата/кондицията си. Евгения - Жьофри са получили PB  а Шарлен- Марко достатъчно за първото място.

Кратките мъже започнах. Цветно
Първите петима стъпили на състезателния лед видяни. Но не знам и какво да кажа по тях и гледката.
Чешкия Филип го виждам за първи път , не разбах музиката- пълна какафония звучеше при мен.
Daniel KORABELNIK висока конструкция на леда , удачна програма-музика.
Alp Eren OZKAN заменил Демирбога.Познат ми добре от югп-кръг. Виждам че бая и той се е доизвисил като конструкция. Жалко че на турския фронт Башар Октар съвсем се загуби от хоризонта.
David SEDEJ - 20г- съчетава юньори и сеньори.

Amber Glenn
Эван Бейтс
Мэдисон Чок

Кратките мъже
Излиза за начало на днешната ми доза фигурно Ноа Боденщайн и аз Astonished , сега първо проверих исупрофила- там пише 193 см височина, това както и да го погледнем не е конструкция за синглите в настоящия спорт фигуно пързаляне а и въобще. А го помня при юньорите как преди да почне да се извисява имаше един период на стабилизация но ...Обаче друго се сетих. Бричги ясен но къде се изгуби юньора им Росси , японския щвейцарец Thinking. А и дамите тук , от щвейцарския фронт е една Репонд само , а те май от миналото ЕП имаха 3 квоти за това. Докато гледах дамите въобще не се усетих но Ноа така ме шашна с вида си Wink , че даже за дамите ми просветна ooooh!
След като в първата група се нагледах на няколко непознати муцуни реших , че няма да прескоча загрявката на втората група та поне за 5-6 минути нещо да видя предварително за да не се афектирам пак , че на ЕП виждам муцуни за първи път. А то пък и Кеслер,  и д-р Виртанен и наш Александър в нея. Семен Данилянтис го помня също , само един Витковски непознат.
Яри себе си , по никакъв начин не ме изненада. Витковски с един 3а. Пробваше се да презентира драма , това му го зачетох също.
Докато гледах нашия доктор си мислех че е трудно за него да прави току така ен на брой пикове само че сега видях цветния му пофил- загубих се в броя стартове до тук в сезона Astonished  Smile. Нямаше един скок като хората изпълнен, добре че не съм съдия. При всичките им останали достойнства и на Кеслер и на Виртанен.
От Семен видях първия нормален скок въобще до тук на старта , без грам да ми се обиждат всички предходни. Той при това се оказа 4т. Но след това 19-годишния Семен веднага се оля Unamused
Златков вълнение в повече , много, жалко за целите 2 падания. Програма-костюм-хорео нямам забалежка. Миналия сезон ми се видя крупен като габарити в повече. Сега го видях за първи път този сезон и съм приятно изненадана в това отношение. Но може без да пада. Сигурна съм.
Срам не срам не съм в течение на българския фронт та се зачудих на младия къдравелко в K&C зоната. Фейгин-Лутай ме изненадаха с Ришо а тук Златков - Величкова с някой непознат ми .  В биото при хорео има име     Beat Schuemperli  Thinking Ей на , какви неща на българския фронт.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 17:18 от Шошулчо

# 250
  • MJF
Талин
Още една партида кратки мъже видях.
Начало с "най-живия" от тях и във временното класиране до Епълби вкл/17-я е първи не случайно и безапелационно.
Лев Винокур познат от юньорския кръг, видях го този сезон съвсем в началото на Ломбардия, прави премиера на такъв ранг турнири и както трябва с pb - доволен от себе си , скоковете се получиха но загуби точки на пируети. Програма от Морозов.
Българските гласове прозвучаха и в 3-тата група при мъжете. Davide Lewton Brain под нея , стара се като "балерин" но скоковете ги .....няма щях да напиша.
Александр Власенко получи pb - да една идея по-добре от очакванията ми но както всеки път казвам за него- може по- добре ама като не ще ...
Томас Сабате съм свикнала да го виждам в нещо по-шарено а тук с тоз тоалети под Би Джийс едната глава и двете черни кънки се виждаха в много моменти и това не маскира регреса който видях 3а с голямо творчество.
Федир Кулиш  с първия опит за 4л на този старт, не за него а за ЕП. Видно с настроение , сега проверих миналата година в Каунас какво е било - прогрес голям  в това което сега събра чист. Хайде да го видя на волната. Някаква компания и конкуренция на Василевс се появи, туй добре.
Георги Рещенко след като ме обнадежди по миналия сезон .....с нещо след това не успява да ме изненада с положителен знак. Други приоритети явно. Лошо няма. Единия 3а само се получи като хората в този блус.
По Едуард Епълби нямам и коментар, освен че последно него видях. Сега му погледнах протокола. Нещо в компонентите виждам голяма щедрост, аз не бих, няма за какво. Ако зависеше от мен аз Едуард без отбивки а в права линия бих го поставила пред огледала и да работи над себе си хореографично. Иначе ....Тази година само сеньор вече. Не знам кой ще е от британския фронт на СП.

# 251
По коя програма се излъчва световното ?

# 252
  • София
Световното реално започва утре, 26.03 и е до събота, 29.03
Аз галата в неделя не я броя, защото тя е само шоу.

По Евроспорт ще излъчват световното, както и в платформата Max

# 253
  • MJF
Въпроса е за тв програми май но да добавя, че ще си има транслация на обичайните онлайн места - ютубканала на ИСУ , руските ретранслации , вкл. на okko без коментатор, немската с Вайс, китайската, ..... предвид че ще се раздават оликвоти дори BBC са се включили Mr. Green - това покрай Епълби който видях вчера последен се сетих.

Що за картинка - поне  надпис на локацията ако не датите ooooh!

Таблицата

Какво видях аз като " скролнах" с поглед отгоре надолу по списъците участници?!
Скрит текст:
Мъжете
Китайската федерация ме изненада , те с по една квота при мъжете и жените и предвид любовта им към ветеранството , ината, ковидните им решения като цяло и ....сие , не виждам Бо и Чън а Дай и Ан.
Естонската ф. само с Михаил Селевко. Японската към златната си кокошка е с Шун Сато и Цубои. Ето латвийската вече с двама. За комшийте тук вече на линия си е Демирбога. Ще минем без патоса на Шмуратко. Американската ф. с любимеца си безскоковия Браун. Ще чуем българските гласове с Ендрю.
Дамите
Японския фронт от Каори, Уакаба и Моне. Корейския с препатилата  Haein Lee и Ahsun Yun в подкрепление на Chaeyeon. Швейцарския фронт тук с 2 за разлика от ЕП Mr. Green . Американския фронт тук с аналога си на Браун- Левито- не по технически параметри а по ....
В танците френската ф.  само с 2 квоти.

Талин
Видях още няколко кратки левента. Няколко радости ми доставиха в тази партида
Шмуратко, който си е сам цар и господар, постави начало с Ne me quitte pas, скоковете ясно-на магия, останалото му се получи добре. Изпълнението чувствено.
Михаил Селевко за първи път така събран на кратката на моя екран, при това пред своята публика. Много се учудвам, че не виждам PB но проверих къде му даден..... да не започвам. Селевко младши гооолям герой предвид какви хедкейси са  двамата с батко му. Проверих музиката му , евентуално да вникна в сюжета , видно има такъв Grinning но те много изредени, "хванах се" за Дракула. Wink
Старостин нещо по стайлинга си променил но беда голяма е в момента.
От Зандрон признавам че ми е втръснало, аз все пак го пенсионирах един път доколкото си спомням. Да не ми се обижда.
Ехха , търпеливо дочах да видя чисто изпълнена тази харесвана още от миналия сезон програма на Нордебек. Satisfied браво на Андреас , чист 3а се получи. И тук се изненадах че не виждам PB. Хайде дано и в Бостън му се получи така Personal Jesus пупупу.
5-тата група започна с двамата Владимировци. И те решиха да ме радват.
Литвинцев със sb на мое екран безусловно. На тулупа имаше нещо но като цяло по всички параметри от до на програмата това е sb и съм възмутена че не виждам това като оценка.
Самойлов с миналогодишната си кратка. Реши да геройство като на ЕП 2023 с което този пълен хедкейс ме изненада Satisfied . Тук поне виждам , че съдиите са проявили адекватност и сме съмишленици по отношение на PB.

Като гледах Самойлов се сетих "незнайно" защо за Егор Мурашов. Та да споделя и препоръчам изпълнения от руска скорошна гала в Санкт Петербург. Изминалия уикенд видях качени в  ютуб  от официалната транслация. Но като почнах да гледам видях че има и хубави записи от любители и те са за предпочитане.
Този сезон почти въобще не съм гледала спортни гали. "Въобще" защото скейт америка синглите ги гледах на много добри любителски записи на един ютуб канал. Преди да го "наклеветят" и блокират а и поради това че на плейлистите на синглите бяха качени вкл. и гала изпълненията им , та тях видях. И толкоз. Но уикенда видях качени изпълнения на една камара любимци , при това от неспортна гала- съвсем не мой формат, и след много Thinking се престраших "да надникна".
Първо отворих Матвей Ветлугин, гост на номера му Ксения Синицъйна. Satisfied определено ми хареса видяното и поетапно видях Егор Мурашов, който ме Smiley , асистентите му така дегизирани не можах да отгатна. После видях Пьотр Гуменник, много сполучлив тоалет със свой собствен живот в номера. Два пъти го гледах поради този факт.
След като видях тези 3 "сингъл" номера и ми харесаха , реших че мога да рискувам и с някой дует.
Видях един след друг Пасечник--Чиризано - попях си на воля Satisfied , а след това Щербакова-Гончаров.
За домашно имам да видя още няколко изяви на любимци на туй мероприятие. Мда.

Rolling Eyes Ермолина живнала по никое време.След контролата в самото начало на сезона никаква я намаше а сега , сетила се тя ooooh!
Прочетох само интерюто с Николай Морошкин и Петя Гуменник защото от наличните само него съм видяла до тук.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 09:56 от Шошулчо

# 254
  • MJF
Талин
Кратките мъже.
Догледах 5-тата/предпоследната група.
Адам Хагара - сезонна премиера. Виждам че продължава при юньорите. Но този сезон тъй като не се е класирал за ЮФГП, където аз очаквах да го видя, та сега тук. Много добре че си е оставил тази много подхождаща му кратка програма под Another Love от Tom Odell и за този сезон докато той и щаба му работят над втората оценка. И много съм доволна , че това се вижда. Браво. PB си е направил този сезон на югп, предвид разликите сега близък резултат тук сеньорски.
Даниел Грасл - голямо "творчество" прояви този път. https://www.bg-mamma.com/?action=post;msg=49512849;topic=1600787 … a12301#hearts_setПротокола му както обичайно е за Popcorn  Късмет че не съм съдия щото минусите в гоето щяха да са по-големи. И на луца и на ритовата каскада.
Александр Селевко пред своята пулбика. След като брат му ме удиви с чиста кратка при дадените обстоятелства батко му с нищо не ме изненада. Просто е видно от екрана как не могат да се спраят със себе си. Получи се чист тулупа в началото и видно от екрана в какъв ажиотаж попадна главата му ooooh! , пак добре че бе чист двойния аксел де а не бабачка Unamused . От яд не можах да се насладя на блуса му като хората. Винаги при такива "сцени" от братята Селевко се чудя как ги търпи Ирина Кононова. Наредиха се един до друг в класирането.
Николай Мемола набра форма, оценявам,  че под тази музика няма нещо червено "цапнато" нейде по тоалета. Виждам че е получил sb и съм съгласна , помня от къде тръгна и как мина в сезона до тук. Отметките по луцовете си ги има в протокола , пак добре. Въобще браво на тази констукция какво събра и показа чисто.

Следващата група видях че почва с Егадзе. С него нашите гласове звучат точно 2 пъти на тази кратка. Видях вчера на списъка на Бостън , че минимум 3 пъти ще прозвучат. Туй добре. Ще я затвърдим тази песен. SmileySmiley

Готова съм  с кратките мъже.
Начало на последната група с нашите гласове. Ника Егадзе се стара в своите възвожности. Добре че не виждам някакво "изхвърляне" от страна на съдиите.
Кевин себе си. Голямо "творчество" и без елемент и с падане. Чешкия и словашкия съдия сурови при него. А аз бих погледнала работата на техническия панел на каскадата. Но да го похваля , че въпреки гафовете игра до края.
Денис Василевс да не остане по назад и той без елемент започна. Тоз прословут негов салхов. Аксела също не бе   чист. Да го похваля и него че игра до края на макс.
Как ме хвана яд на аксела на Матео Рицо. Както и той показа с жест след края на програмата , за малко щеше да се получи чиста. Действително sb , от мен браво на италианския ветеран.
Лукас Бричги прекали с грешките по неговата скала на стабиляга. Първо тулупа а после и каскадата. Смазано се получи изпълнението.
Адам "се измъкна" с компонентите си . Колебания на четворните.
И така кратките мъже се получи така .
Като погледнах сега класирането от горе надолу аз съм доволна от :
Самойлов, Рицо, Мемола, М. Селевко, А. Селевко- не случайно pb по компоненти, Андреас Нордебек, Адам Хагара,  Литвинцев и Винокур. С уговорка при Селевко старши, тези за този кратък старт се постараха да се справят със себе си успешно.
Следват волните дами.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 21:57 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт