Фигурно пързаляне - 11

• 16 300
  • 389
  •   1
Отговори
# 225
  • MJF
Осака

Видях и ритмичния танц на Йошида - Морита. Въобще добре се развиват двата първи танцови дуета.

Волните мъже. Определих по протокола кои ще видя извън "обичайните заподозрени".
Коширо Шимада го пропуснах на кратката но реших да му дам шанс на волната заради тази му програма. Но започна с падане , след това бабачка, ....Той за първи път на състезание опитал 4луц но не се получи. Сетих се за Василевс и четворните що ли.
Тацуя Цубои се реабилитира за кратката. Почти визуално чисто изпълнение. Браво. Това му беше pb волна на моя екран дори се стара във втората оценка относително. Увереност му трябва.
Сена Мияке като видях в протокола че се е старал го видях на волната. Съсредоточен и обран. Започна добре но свдои сингъл четворния си.
Сота Ямамото не може да е доволен от тазгодишното си национално , прекали съвсем с "творчеството".
Остана ми да видя последната група/шестица.
Като не гледам   isu юньорите и спортните дуети но все пак след изненадата ми от "цели" 4 сеньорски танцови дуети , реших да надзърна в таблицата а колко са спротните. И що да видя! "Намери се  " Lucas Tsuyoshi Honda.Зачудих се на кратката че в списъка не го видях . А то....... ooooh!

Догледах волните мъже.
Много отдавна не съм виждала такова изпълнение от Шун Сато. Второто падане особено ме напрегна. Worried
Нобунари Ода този път м/у двата скачени съда Шун-Као. Гледах го като за последно, стара се, покрай проверката на кратката прочетох че има семейство с 4 деца, стига толкоз състезаване. Последните кадри с него бяха как с цяло гърло викаше с публиката "Као гамбаре, гамбаре" на тръгващия да заеме начална позиция Миура.
Као по - зле и от Шун. Гооолямо "творчество".
Двамата проведоха плътна първа част на сезона, нормално след гпф и на фона на ....да виждам такава гледка. Но се изтормозих с тези падания. Worried
Казуки Томоно също започна трагично с 2 падания и ...в първата порция един 3 рит само се получи. Тази музика ме подсеща автоматично за Илия Яблоков с нея. Томоно с голям залог този сезон еле пък на този старт и няма как да я презентира в състезателен вариант както ми се иска и както може.
Рьо Наката повече карибски пират на волната тук отколкото 2 седмици назад на неговия фгп. При това всичко му се получи на 16-годишния юноша. Начало с 4рит , 4 т , 3а-3с през престъпване. Премиера за него на 4рит, голяма заявка даде за себе си юношата. Да дерзае. Видно успява да намери новата си точка на гравитация. Остава като се стабилизира и да не прави един път на високосна презентация на програмите си. Wink. PB старт тотален за него и има голямо браво от мен.
Кагияма реших да си го спестя. Аз даже на кратката го видях пък уж е в бан. Ще си спестя "испаншината " му , късметлия , няма да го критикувам Mr. Green
Крайното класиране

Записа от третия ден видях че почва с волните танци. Значи шампионата ще го завърша както го и почнах - с дамите. Лошо няма.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 19:30 от Шошулчо

# 226
  • MJF
Осака

Отметнах и танците на японския фронт. 4 волни хубави танца. Удачна музика с хорео под нея. А фигуристите се постараха и се получиха без големи сривове.
Ето пример за 4 волни под не "вечните фигхитове" но в същото време добре познати- Лалаленд, Гордост и предрасъдаци, Für Elise, Ромео и Жулиета. От втория и третия саундтрак знаем че има избор предвид че не са по един.
Доволна.

За да си допълня музикалния фон вместо да почвам волните дами, реших да погледна какво прави синхрото. Миналите дни видях че на ютуб канала на американската федерация качиха изпълнения от м/ународен старт- техния класик. Видях че имаше финско, канадско , швейцарско участие.
Отворих пробно картина за да тествам снимането. Една камера по време на изпълнение , сложена на  дълъг диагонал - до тук добре. Но . Сложена до бортика Neutral Face а не 10-ина реда нагоре. Няма оправия. Но предвид че два сезона съм почти без синхро заради снимане, по -точно неснимането му, туй сега "от котюр" направо Mr. Green ooooh! Tired
Не видях плейлиста на сеньорите та по първичния метод - "на посоки". Първо кратката на Хиденетс видях. А после швейцарския Starlight Elite. Първите ок , без сривове минаха. Но на второто изпълнение след първата му трета "загрях" че гледам видео не с оригиналния си звук. "Здрасти". Но понеже го бях почнала та ги догледах, справиха се стаблно. Но . "Нямо кино или полунямо кино" без мен. Peace
Състезателите и екипите им да си проверяват музиките ако искат да ги гледам въобще.

# 227
  • MJF
Осака
Започнах волните дами. Първо надникнах протокола. Ориентирах се кои държа да видя  и записах стартовите номера и тъгнах по ред да ги търся на записа. Не беше трудно защото само Ами Накаи и Мана Кавабе на база сривовете си на кратките се бяха отцепили от колектива , така да се каже.
Волните дами започнаха с 3а-2т , втория 3а се получи с q и нататък до кая визуално чисто. Голямо баво на 16 годишната Накаи , да дерзае и да бори врага /пубетета.
След доволната Ами и Мана Кавабе зардва себе си и мен. Съвсем друга гледка на волната а въобще не знаех какво ще видя след гледката на катастофата на загрявката на кратката , в която тя беше предимно пострадалата Worried  
Тройно се израдвах на визуално чистата волна. Още повече че аз Мана този сезон я иждам за първи път, съвсем ми се изгуби от екрана. Започна с 2а-3т-2т и има 2а - 3т.
Двете много доволни от себе си и аз от тях.
Нататък в последните 2 групи всички останали "обичайно заподозрени".
Ринка Уатанабе начало с 3а, който за първи път се получи този сезон, браво, много по-различно се получи отколкото  в Чунцин, риска напълно се оправда , тя доволна.3а, 3рит-3т, 3л-2а, 2а-3с. sb - волна.
Юньорката Каоуко Уада също направи по-убедителен старт от на юфгп, където я видях за първи път.
Въобще приповдигнато начало на волните дами. Да видя нататък как ще продължи.

Докато съм на японския фронт разгледах какви ги върши Юма Кагияма в похода си към Бостън. Волните на националното , универсиядата и азиатските.

На корейския дамски фронт две пенсионирания:
Seoyeong Wi
Kim Ye-lim

Какво да кажа? Не е лесно на корейския дамски фронт. И двете съм ги проследила от юньорки.
Seoyeong Wi я помня повече като юньор, след това ковид съвпадна с прехода ѝ, сеньорската кариера ѝ се даде трудно. Този сезон на NHK  се педстави добре , помня че беше доволна от себе си.
Ye-lim имаше повече късмет от Seoyeong като големи м/ународни стартове. Но от доста време , здравето я предаде  за ранга състезател който бе/е. Винаги съм ѝ била по-сериозен почитател и като беше в по-светъл период от травми за радост съумяваше и да си изпълни контента и да си презентира програмите.  Много често имаше хубави програми. Съжалявам че Ladies in Lavender така и не се получи в пълна висота ни веднъж. Във втората част на сезон 22-23 бе последния подем. Помня как въпреки здравето цъфтеше на тийм тррофи  края на сезона. А галата ѝ от него ми влезе във фонотеката - The Good Part на  AJR .
И на двечките желая здраве и щастие и късмет в личен план.

Видях още 5 волни.
За начало Хана Йошида . За пак не се получи. Ровех сега да видя въобще този сезон имало ли го е цял- ако се вявя на протоколите получил се е само на Небелхорн в началото на сезона. Тук е момента да кажа , че много ми харесва избраната визия за точно това музикално изпълнение - тоалет-прическа и сие.
Саки Мияке след стабилната кратка се спраи добре и с волната си. Цялостно приятно впечтление ми остави.
Рион Сумиоши  тук не геройстваше на волната а има такава мощна програма на която падания хич не отиват. Но виждам на универсиадата това и на зимния фест това.   
Юна Аоки жалко че почна със сдвояване, постара се в бонус зоната но сили не достигат, малко се сля в повече с лириката си , така да го кажа.
Рино Мацюке също към края гориво не достигна, последния скок се получи сдвоен. Гледайки я такава миниатюрна редовно се чудя от къде има цялата показана енергия. Кънките ѝ все ми изглеждат свръхголеми за нея. Голям герой е . 3л-3т-2т е получил галка на 3т този път. Аз видях ясно тази на 3л-2т.
Останаха ми да видя още  4  волни  в Осака и да се преместя по съседство в Омск.

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 12:50 от Шошулчо

# 228
  • MJF
Осака
Изгледах последните 4 дамски волни изпълнения.
Уакаба направи мощно изпълнение, сдвои салхов, получи всичките си отметки от съдиите. Аз доволна от нея и видяното на този старт.
Моне нямаше сили за по-убедително изпълнение. Тя като Рино Мацюке изгледажда на леда - миниатюра с големи кънки.
Мао Шимада започна с нейните оръдия 3а и 4т видно как се получиха , неполучиха. Този сезон до този старт чист 4т на състезание не се е получил, 3а също. Но всичко останало след това се получава чисто. Герой спор няма. Но какви никакви програми и двете този сезон. Не ѝ правят услуга. Чакам я в Дебрецен.
За финал на японското национално въобще нашата Каори. Каскадата 3ф-3т в бонус зоната но се получи сдвоена. Гледам я Сакамото и се опитах да се сетя м/у сезона с Матрицата и настоящия какво въобще ката и как го ката и не , въобще нищо не се сетих, дори тоалет поне. Разбира се без грам помощ от архив. Безобразие. Доволна съм , при това много , че това не грози настоящия сезон.
Крайното класиране

И докато бях на японския дамски фронт надникнах на холанския старт миналитя дни какво са направили японските дами - Ринка Уатанабе, Рион Сумиоши и Мако Ямашита - кратка и волна.

Омск - Руското нацианално първенство
Видях графика на турнира - не е по мой вкус- сингъл-дует-сингъл- дует...
Така че начало с кратките мъже.
Видях само първия на леда - Григорий Фьодоров- явно не беше готов за начало на кратката - недовъртян, степаут, падания , двата четворни се "измъкват" с тано, ... китара , Кис звучи. Пълна каша.

Календара на ISU стигна до 4К. Хайде да видим някой от корейския фронт дали ще зарадва домакините.

Таблицата

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 10:36 от Шошулчо

# 229
  • MJF
Омск

Кратките мъже 3-ма скокльовци за начало и след тях анблок 3-ма фигуристи. Wink и така може да се опише в кратце тази група.
След провала втори на леда Макар Игнатов. Само по себе си герой, защото си направи без съмнение sb-изпълнение. Сменил и тоалет но и видно влязал в по-добра форма по външни параметри, така да го кажа.
Владислав Дикиджи видимо развалнуван малко в повече , защото не остоя до край на 4л а и q на аксела.
Иван Попов със sb-изпълнение. Трите скока анблок, без бонус. Но затова пък напълно чисто. Браво!
Пьотр Гуменник с 4ф-3т за начало-чист, след това и аскела и салхова чисти, добре че са се спряли на такъв контент за този важен старт. Но на либелата се отклони.
Роман Савосин с чисто изпълнение, аз бих му дала sb и добре че нямаше наказателна точка за просрочване.
От Попов, Гуменник и Савосин напълно доволна. Игнатов и Дикиджи в своята категория се постараха.
Втората шестица/група с двама в бан при мен, така че общи 4 кратки.
Андрей Мозальов да първи път в сезона с 2 четворни, аз лично не бих действала така на този важен старт но ... Салхова с галка , тулупа с q но важното е че без елемент не остана. Затова го хваля наш Мозальов.
Гледането този път пак ми завърши със "скокльо"- Егор Рухин

Интервю от френската федерация - Djamel Cheikh
Alysa Liu
Oona & Gage Brown
Emily Bratti and Ian Somerville
Hannah Lim and Ye Quan
Noemi Maria Tali & Noah Lafornara
WADA пак ми на помниха за себе си и простотията им. Видях становищата им по Laura Barquero и не само.

# 230
  • MJF
Омск

Кратките мъже изгледани.
Сега виждам че след Рухин и преди двамата в бан на моя екран е бил Глеб Лутфуллин а аз с размах прескочих и настроих картината от Угожаев нататък Smiley , здраве да е , един скокльо по-малко на кратката съм видяла , при това заприличващ все повече на един от бана. Та в мир съм с объркването. Wink
Николай Угожаев дебютно нацианално при големите - явно в повече му бяха ненужните емоции, а и лоши падания Worried.
Третата група/шестица:
Матвей Ветлугин и сие с целия си акъл ще скача 4ф и 4л ooooh! , разбира се нито един скок не се пуличи добре. Останалото ясно. Ще спра до тук.
Даниил Самсонов излиза че съм го видяла на мястото на Лутфуллин Wink , еми домързя ме да превъртя , в предишната група двамата с бан ми ги бяха подредили един след друг, а и аз си мислех че вчера съм стигнала до тях. Като презентация и сие това бе sb от Самсонов на моя екран, до тук в сезона имаше все някаква излишна ми маниерност под този рок, а този път липсваше. Сетих се че предишния път той не завърши старта заради травма. Чакам го на волната.
Даниил Постарнаков също жертва на нервите си уви.
Михаил Терновский и тази подхождаща му музика и темп. За него този сезон всичко е премиерно. И си направи sb-старт. Пълно PB, евала. Интересен ми е защото сами по себе си елементите му са чисти и хубаво изпълнение, програма има , за музиката и темпа казах, но остава всичко това да го съедини така че да се получи единство от всичко.
Артур Даниелян , трудно е да се гледа такова изпълнение/старт, когато и фигуриста едвам сдържа сълзите си.
Добре че на финала на кратката Дмитрий Алиев реши че като старши може да даде пример. Само на аксела проведе борба. Въобще до тук в сезона три идентични кратки изпълнения му се получиха на Дмитрий. Този път най-емоционално го направи.
Какво да кажа?! С толкова любимци някак си претръпнах и се наслаждавах на изпълненията на всеки един от тез 15 левенти които видях, заедно с грешките и няколкото геройства като sb и pb.

Следват танците.

# 231
  • MJF
Черпя се. Двойно. Wine Glass Cocktail:beer Tada
Видях таблиците на мъжете и танците на 4К.
Много се радвам за Михаил Шайдоров и Пайпър-Пол. Много.
SatisfiedJoy

Омск
Започнах ритмичния танц.
Видях първата група/петица. Коментирах танците по етапите. Този път само тези които откроявам.
На японското национално гледах загрявките. Тук записа почна с кадри зад кадър от загрявките зад кулисите и се загледах, а след това вече се включих и на загрявката. Но. За начало сблъсък. Малко ми беше на кратките дами на японското нац. ами сега и тук. Много кофти. При това тук два дуета един в друг. WorriedWorried
Откроявам двата дуета дебютанти този сезон при сеньорите.
Анна Щербакова- Егор Гончаров - докато гледах се зачудих дали няма музиката им някаква допълнителна обработка от предишния им кратък старт, по -четко ми звучеше и съответно те по-четко се движеха. Това ми хареса. Анна най-потърпевша от сблъсъка на загрявката.
Екатерина Ръйбакова - Иван Махноносов -образцово пързаляне от дуета!

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 20:13 от Шошулчо

# 232
  • София
Хех, не знам как съдиите са нагласили тези оценки и да бият с некви десети, канадците.
Предполагам, че моите хора са допуснали грешки разконцентрирани след Гран при финалите. Според мен спокойно можеха да пропуснат четирите континента. 😣

Дано при дамите да спечели, Chaeyeon KIM. 😊

# 233
  • MJF
Спечели Chaeyeon Kim мда.
В синглите няма нито един японски фигурист на пиедестала.
Този сезон и универсиада и азиатски зимни игри. И там японската федерация беше в удар като състав. Даже считам, че спасиха универсиадата като старт във фигурното. И тез два старта на фона на и без това редовно подценявания от канадската и американската федерация 4К. Една от главните причини за което е графиците им с националните им. Но не само. Та ето и сега. За пореден път.
Голям пиар , голямо нещо този сезон с тез азиатски зимни игри. Първо ги чух въобще от интервюто на  Шайдоров след ФГП. След това се впечатлих че не от вчера в Южна Корея победителите на голям ранг спротни форуми- в това число тез игри- освобождават от задължителната им военна служба. Та голяма "работа" , че Ча ги спечели в присъствие на Кагияма  и сие. Popcorn
Та добре че Михаил Шайдоров и екип правилно разпределиха горивото. Преди седмица достатъчно за да се кичи и мълчи съответната му федерация на тез азиатски игри. А на 4К 2025  с победа където трябва. Поне според мен зрителя на ISU  стартовете  Peace
В цялото това нещо се сетих че Денис Тен, светла му памет, съм го гледала на тез игри защото си спомням че там реши да геройства  пред родна публика -sb към дадения момент- 2011 бяха именно в Казахстан. Преди и след това никога не съм ги гледала и почти не съм ги и чувала. А иначе точно преди 10 години е спечелил и той 4К - 2015.

Омск
Ритмичния танц.
Видях и втората група/петица
Тук като танцовална програма ми харесва само тази на Шевченко - Ежлов. Групата започна с музика от моята фонотека, Тютюнина само по себе си както винаги е ок, но програмата/музиката изсква двама на високо технично ниво.
Добре че в класирането виждах че водят Хавронина -Нарижнъй.
Понеже гледам и повторенията та на първи канал гост- коментатор  Тарасова.

Къде е Татяна Фладе?! Тоз риторичен въпрос го задавам все по-често , след поредното нещо което реша да прочета на фигпързалния фронт.
Михаил Шайдоров
Sofia Samodelkina

Татьяна Меньшикова

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 08:29 от Шошулчо

# 234
  • MJF
Омск
Изгледах ритмичния танц. В третата група откроявам само Пасечник-Чиризано. sb-изпълнение, а предвид че са и нова пара - pb. Голямо браво имат от мен. Без да мигна аз бих ги сложила на първо място.
В търсене на кратките дами , вчера забелязах странния график на този старт. Намерих ги де, на края на втория ден.
Когато снимането е на ниво , повторенията включително , гледам без да бързам за никъде. След Осака сега и в Омск.
Изслушах 2 интервюта. Отдавна не бях слушала нещо на този въпросен канал във vk. Водещия /домакина ми е трудно търпим. Но забелязах като гости Анна Щербакова- Егор Гончаров и Денис Стрекалин.
Младия танцов дует:
Симпатяги. Ритмичния им танц е един от двата най-ярки на руския фронт. Не знаех че музиката е звучала в епизод на Ну, погоди! - стана ми любопитно в кой по-точно Smile , ще ме накарат да си го припомня.
Разговора с Денис Стрекалин много информативен в първата част. Доста подробности и отговори получих, не само за това какво се случи с него и къде изчезна а и за спортните дуети по-отблизо. Но след това водещия "се уля/забрави за диалога".

Кратките дами започнати. Изгледах първата шестица на леда. 6 тинейджъри. Цветно.
Даря Третякова - 17г -  родом от Омск постави началото на кратките дами на този старт. Стабилно изпълнен набор елементи под музикален съпровод. sb-изпълнение за нея.
Софя Важнова - 16г. - определено спец по пируети. По хода на сезона видимо работеше над презентацията си и има напредък с изпълнението на програмата си.
Софя Муравьова-18г- какво щеше да загуби ако не беше  трети скоков елемент каскадата?! Благосклонно я отсъдиха, не че съм против.
Анна Фролова се удържа- 19г-стабилно изпъление с лека борба но определено атмосферно. Много ми хареса и тоалета ѝ и как ѝ стои. Мда.
Ксения Гущина -17г- много съм доволна че на този старт се получи sb. Аз бих додала във втората оценка но кой ме пита.
На фона на Фролова и Гущина пак се сетих за Муравьова и щаба ѝ и .....
Софя Чаплъйгина -18г-беше на косъм от чиста кратка , много ме хвана яд за "творчеството" което се получи на каскадата. Видимо добре настроена.
Аз доволна от гледката в първата група. Тъй като въобще не превъртам видях състава и загрявката на следващата група. Тъкмо да се подготвя психологически, защото без Ксения Синицъйна останалото са 16-17 г тийнове, по -точно без Петросян останалите 4 са 16-годишни.
Разбрах че Синицъйна ноември е била участник във верижна катастрофа. Слава богу че не е пострадала по-сериозно тя а само колата.

Покрай Шайдоров и сие на 4К 2025 ми попадна вчера снимка на пиедестала от 2015. Какъв приятен е бил- Денис Тен, Хан Ян и Джошуа Фeрис- трима много добри фигуристи начело със ss. Еххх. Денис ясно. Джошуа по здравословни причини прекрати много рано състезателното фигурно. Хан Ян и всичи неразбории м/у него и федерацията му. Sad

Чух и разговора с Никита Назаров проведен в самото начало на този сезон. Докато го слушах се сетих с пълна сила как нямаше късмет с партньорките  а такъв талант и как не трябва да е така в танците особено с вечния недостиг на партньори. Но ей на и Сомервил и Бейкър и ......Колко нереализирани таланти заради .....

В Омск сега на кратките дами забелязах, че отговорниците по чистота на леда Wink са хокеисти - местните хлапета, голяма SmileySmiley , като ги гледам току виж някой изявил  желание да пробва фигурно.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 21:45 от Шошулчо

# 235
  • MJF

Таблицата
С моя темп на гледане и не само това е старт до който я стигна я не. И то някъде лятото. Макар че последните дни все попадам на четива/видеоинтервюто които нон- стоп ме подсещат че аз тези фигуристи ги познавам именно от както са юньори и ми се напомня как обичах да гледам юньорските стартове до преди 2 години,вече тече трета. Мда Thinking

Видеоинтервю с:
Егор Мурашов
Амина Атаханова
Никита Михайлов
И тримата като фигуристи познати предимно от юньорското фигурно.
Михайлов от тримата съм го гледала най-малко на леда но пък "до бортика" най отдавна.
Разговара с Егор на моменти много Smile , за първи път слушам такъв по-дълъг разговор с него, това което се прокрадваше в по-кратки интервюта сега го "видях" вече на 100%.
На юньорския път на Амина в спортните дуети бях свидетел. Поредната жертва в тази дисциплина бе тя. Радвам се да я чуя такава мотивирана и работеща нещо което ѝ е интересно.

Омск
Изгледах и втората шестица/група на кратките дами.
Даря Садкова -16г- няма да я изкоментирам за нейно добро е .
Ксения Синицъйна -20г- борец, толкова се зарадва на този sb пратак че на дарожката се помами леко по едно време Smiley . Освен ПТП разбрах че в първата част на сезона си се е борела и с проблем с кънките. Въобще много форсмажори натрупани. Аз доволна от изпълнението.
Людмила Фурсова -16г- голяма борба провежда със себе си този сезон, тук и "падане на равно място", голямо търпения ѝ пожелавам , дано волната се получи по-убедително за да не се отчае съвсем.
Екатерина Анисимова-16г- след падането на флипа-който е каскада спаси кратката си с 3рит-2т , похвално.
Аделия Петросян -17г- чисто изпълнение за нас зрителите , иначе тя след праката нещо обясняваше за дарожката. Но аз тази хореография почти 1:1 съм я гледала на спортна гала от Загитова назад във времето. Глейг..има късмет че отдавна не гледам спортните гали внимателно а и принципно та ....Да не продължавам.
Елизавето Куликова -16г- още докато я гледах се чудех какво става , щото нито треньора е този който очаквам нито помня такава кратка от нея а то..... от коментаторите след изпълненито разбрах че и двете неща са нови, смяна и на треньори и на програма след двата ѝ етапа. Борба с п. Каскада трети скоков елемент. Справи се но гледката като цяло....
Видях и загрявката на третата група- и тук психологическа подготовка ми трябва 16, 17, 17, 17, 16, 17.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:36 от Шошулчо

# 236
  • MJF
Лукас Бричги
Трудно но дочетох интервюто. Пример защо този сезон има няма се питам "Къде е Фладе?!"
Не съм гледала ЕП, не съм и отваряла протоколи. Победителите ги разбрах от isu таблица с кликване на крайните резултати. Та четейки интервюто си представих какво се е случило при мъжете. След като Лукас 8-и на кратката , пръв на турнира . Представям си какви елеватори / сривове са се получили. Ще се готвя психологически сериозно.
След руското национално , ще прегледам и американското и тогава щи стигна до тоз епичен турнир. Mr. Green

Омск
С кратките дами готова . Изгледах и третата група/шестица.
Камилла Нелюбова - 16г- видимо малко в повече вълнение, от него според мен бе и грешката на каскадата, дано на волната я отпусне. Миналия сезон не стигна до националното, а беше от състезателките които повече помнех. До тук в сезона с 2 по-стабилни кратки.
На контраст излезе Алина Горбачьова - 17г- и на отмаш изпълни програмата си. sb и pb на моя екран, много съм доволна. Слушайки на едно място възклицанията в музиката си представих как може да се отиграе специално то , после в програмата няколко такива момента макар и меко ги има в хореото и Алина ги прави. Но специално в този момент....ама няма как да стане след като Алина е от тези дето под лупа се гледат и се намират грешки които ги и няма ....
Софя Акатева-17г- с формата се бори успешно според мен, 3л-2т се получи като трети скоков елемент.
Вероника Яметова -17г- със sb изпълнение на тази си програма. Технически имаше недокрут.
Мария Агаева - 16 г - флипа заменен с рит а аксела втори скок. Справи се по този начин Мария. Това й беше sb.
Яна Битюшкова -  17г-  с не лекия стартов номер, да завършиш цялата тази нервотрепка , за голяма жалост на последния скоков елемент- флип- сдвоен се получи и остана .....Разстрои се . На двата етапа две чисти кратки, класира се за първи път на националния при сеньорите и баш тук се случи фал. Палци на волната.

За десерт на краткия ден разбира се спортните дуети. Намерих ги на записа на първия ден. Видях че преди фанфарите има кадри от загрявката на втората група , зарадвах се и я изгледах. Харесвам кадри от загрявките "зад кулисите" но бих ги правила с камери без оператор и без да се местят/пречкат.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 10:15 от Шошулчо

# 237
  • MJF
Омск
Започнах спортните дуети, всъщност ми останаха 3 да видя.
Бойкова-Козловский - до изхвърлянето добре но след падането ....паехали и на спиралата , и на дарожката и на любимия ми елемент не бяха екзактни. Нервен пракат. Вместо  прогрес , сезона до националното включително го повеждат в регрес. Това ме подсеща как на загрявката , при тях цяла гвардия до бортика, после и при следващия дует така а пермския '"само" 3 - ма души щаб до бортика а дебютантите на Великови само с тях двамата - баба и внуче Великови- сироти направо. Както и да е , отплеснах се.
Хабибулина -Княжук сезонна премиера. Кармина Бурана. След форсмажор поради травми , не знам при кой и какви. Но луца беше с голямо творчество и при двамата. То като е премиера аз кое по -напред да гледам?! Доста сносно като за след такава пауза се получи според мен.
Осокина-Грицаенко - много ме е яд че не им се получава чисто баш на този старт. За спиралата ясно но Лиза падна на тулупа си.
Андреева-Акимов -  първо сеньорско национално за тях. И те с малко в повече вълнение , на етапите имаха по-убедителни кратки.
Въобще в първата група никой не се въздържа от видими грешки.
Мухортова- Евгенев с първия за старта чист пракат ако не беше наказателната точка за просрочено време, която аз не бих дала , за мен това беше sb като цялостно изпълнение. Доволна от тях.

Анна Симова-Кирилл Аксёнов все пак са се разпаднали. Жалко, харесаха ми от раз при юньорите , взеха да надграждат .... и нещо се случи, по- скоро прекалено много неща. Жалко.
Погледнах сега какво се е случило /получило в Дебрецен като резултати.
При момчетата - виждам на първите 2 места са успяли геройствалия на японското национално Рьо Наката , с Minkyu Seo  са се редували на кратката /волната. Изненадвам се къде надолу виждам Lukas VACLAVIK. Останалите трима от юфгп също ги проверих къде са . Че нали са все нови екземпляри за мен. Адам Хагара и Арлет Леванди виждам че са били при юньорите.
При момичетата поне закономерно виждам че остават нещата - Шимада и Шин , щото на юфгп се питах сериозно като свърши записа на кратките момичета "Къде аджеба затриха Джия, аман от тоз ютуб и блокажите му Crossing Arms " а то .... Grinning. Но виждам че е била 7-а на кратката. Не са "розови" явно нещата.
Elyce LIN-GRACEY след като ни я показаха при сеньорите в началото на сезона сега на юсп.
Виждам че сме имали българско участие тук.
Танците начело и тук с Noemi Maria TALI / Noah LAFORNARA. Първите 5 дуета си бяха и на юфгп. Шестите участници от там не можах да се сетя кои бяха без да ползвам справка- оказаха се брат и сестра Peal- ooooh!- добре че ги няма в американското трио тук - гледката на юфгп бе Rolling Eyes като за танцовия американски фронт.
Та така значи.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 15:11 от Шошулчо

# 238
  • MJF
Новината от вчера ясна. Тя касае танцовия фронт. Френската федерация обяви в своята редица танцовия дует
Laurence Fournier Beaudry- Guillaume Cizeron

Омск
Готова с краткия ден и започнах волните мъже.

Догледах кратките спортни дуети.
Харесвам Мишина - Галлямов в тази им програма. Само на паралелното въртене ми се иска по-добър синхрон. Втора чиста кратка за деня.  
Кадъйрова-Миронов -  в общи линии повториха предишния  си пракат, като в Петербург , с подобни колебания. Доволна съм че без падане се мина. Чакам ги на волната.
Блинникова- Карпов - хареса ми самокритичността че я има  и демонстрираното отношение м/у двамата след праката. За тези довчерашни юньори всичко този сезон е голям опит. В общи линии и двете довчерашни юньорски пари на Великови ми правят добро впечатление. Чакам ги и тях с любопитство на волната.

Волните мъже само започнати. Цели 3-а изгледани Smile
Какво видях ? Двама "скокльовци" и Артур.
Постарнаков съвсем омаза волната - "пълна програма креативи"
Даниелян - борба на всеки скок - ще падна/няма да падна - поне не падна де ooooh! - много жалко за тази видно хубава програма.
Фьодоров - един аксел и един 4т върза чисто сред цялото си останало творчество.
Та така започна волната мъжка  борба.

Интервюта:
Ынсу Лим
Нали не съм стигнала въобще до 4К 2025 та разбирам че за галата иде реч. Отбелязах си че явно задължително ще трябва да я прегледам.
Yelim Kim
Alysa Liu / 2
Rino Matsuike

Още по новия танцов дует

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 14:38 от Шошулчо

# 239
  • MJF
Омск

Волните мъже продължавам да гледам.
Останалите трима в първата група:
Угожаев и щаб максималисти - включен и четвърти четворен като вид и една пълна каша. Оставам с хубавите впечатления от етапите и този старт му го забравям.
Peace аман от този подход на този старт. Едвам се гледа "всичкото ей това". Нали си направиха и имат състезание по скокове на лед да му се невиди Crossing Arms Rage аз искам и съм седнала да гледам спорта фигурно пързаляне - волна програма.
Следващия такъв- Рухин- съвсем ме "довърши".
Ветлугин реши да спаси положението. "Само" 3 старши четворни, получиха се два , два пъти 3л-3р и всичко друго простих но не и това падане на 2а в секвенцията ooooh! . Примирила съм се че над най - големия му проблем никой няма да поработи начело със самия Матвей- губенето на концентрация за да не кажа по-точно диагноза, видна от километър/екрана. Жалко при такива изначални данни и способности с кънките.
Добре все пак че бяха Артур и Матвей в тази група , дори такива. Tired

Мозальов не знам въобще вече какъв контент има изначално поставен за дадения старт. Голяма каша се получи. А той като нервна система според мен въобще не е за промени току така . И гледам това което видях до тук в сезона от него. Много съм Unamused от цялото това нещо. Жалко, много.
Ветлуги , Мозальов , ...са психики за индивидуален подход а не ....
Абсолютния дебютант Терновский за себе си се справи. Толкоз.

За растоварване малко :
Fashion-goe: обзор костюмов сборной России по фигурному катанию (парные виды)

Общи условия

Активация на акаунт