Фигурно пързаляне - 11

• 16 269
  • 388
  •   1
Отговори
# 210
  • MJF
Чунцин

Видях волните танци. 7 на брой за мен.
Гледайки двата безкрайно неизвестни ми китайски дуета се чудех "къде аджеба са тези които знаем, вкл. и млади" и пак "благославях" китайската федерация. Unamused
Лу-Тео ми задържаха вниманието първите 2 минути , не повече. Слаба е тази волна като програма и туй то. Имам още какво да кажа но ще е вкрая на сезона. Самите те се стараят но .....
Грийн - Парсънс се справиха добре с танца си , който този път като за втори на екрана ми  го разглеждах по-внимателно. Отива им такова , спор няма.
Кристина-Антъни и Кармен не са съвместими все пак  в едно изречение. Няма стил в този техен танц. Вкл. и в изпълнението му. Само критики имах докато гледах и то по най-различни направления, че даже се сетих за една камара "кармени" в танците които помня и ..... Да не ми се обиждат. Не е туй за тях.
Мардж-Зак и тази тяхна програма ни а чьом. Въобще не ми харесва. Само тананикайки към музиката успях да се въздържа да не ги изредактирам. Пълна скука е този танц. Въобще този сезон съм разочарована и от двата им танца.
Шарлен-Марко този път безаварийно, само леко на туизлите. Не ми харесва шумихата за волния им танц въобще. Танц като танц, хем понятен и си го изпълняват ок, в пълен мир съм.
Еле пък на фона на недоразуменията на предишните 2 дуета , за чиито волни танци да не почвам, че не шумиха ами пожар ще се получи. Wink Mr. Green
Крайното класиране

Не че може да ме отклони нещо от моя календар но поддадох и видях кратките изпълнения от вчера на Торгашев, Ма и Хиваташи. Доволна от тримата. Ма особено ме развесели на дарожката, драго ми бе нейсе да го видя. Разбрах че заради травма това се случва чак сега.

Видеоинтервю с Михайл Шайдоров.

# 211
  • MJF
Чунцин

За финал на турнира видях волните мъже и цветно.
За начало Hyungyeom Kim излезе и победи волната си. Браво! С този си акт ме принуди да го разгледам по-отблизо. Все пак ковид неразборията и бана на югп вече пълни 2 сезона и полу още 2 назад ме отдалечават вече съвсем от юньорите. Хем въобще не по мое желание Rage .  Та миналата година последна юньорски и дебют на СП при големите. Тази година вече изцяло в кюпа. Да видим ще го видим ли на предстоящите 2 големи старта.
Мемола започна с падане. Явно не е в добра форма. Дивя си как при този ръст и при тази форма все пак гледката Николай успява да я връзва цялостна/гледайма. Ето колко е важна хореобазата и вчиски тези детайли извън фигпързалната техника.
Денис Василевс излезе да се бори. След първия заход направи бабачка но след още една обиколка повтори опита и взе че почти се получи 4с. Лаиците снимачи дори не ни дадоха повторение на туй нещо а ни показаха бабачката. За снимането вече се изказах. Но не можах да не се афектирам пак на финала на тоз смотаносниман етап. Направих справка в чест на това изпълнение. Това му е най-добрия до тук 4с в аналите на ISU. Хайде да видим какво ще върже на почващото утре ЕП. Палци да му се получи както иска и здравето /формата да му позволи.
Юдун Чън под много удачна музика за фигурно- с акценти, съотетно особено подходяща за каскадата от скокове каквото всъщност е волна програма във фигурното към днешна дата. Обаче Ю-дун падаше в акцентите за жалост.  Ако автор на програмата е Ше Лин я поздравявам. Много жалко че за разпада на Чън не я видяхме по като хората.
Дайуей Дай герой. Впечатли ме и на волната. Пълен пакет е . Сериозно да се занимаят с него, макар че при китайската федерация това е нож с две остриета минимум. Браво! Падането на луца беше само от напусналите го сили на самия финал. Изцяло PB старт. Чакам го с любопитство напред в сезона. Макар че с Бо не знам какви квоти има федерацията им Thinking
Гледайки Бо в скоковата част на волната си мислех за 2014 ЮСП София и моя шанс съвсем отблизо, на пресконференцията да ги видя неговата порция юньори. Бо е още на линия а Нейтън, Нам Нгуен , Шома ....вече се "пенсионираха". След това гледайки на дарожката от покрива си мислех все пак колко добре звучи мелодичен рок на ледените арени но за него трябва фитформа а Дзин е много далече от такова нещо. Пълен дисонанс е наш Бо на волната отвсякъде. Ще спра . За сега.
Матео Рицо първо Токио а после Чунцин. Явно му се натрупа на фона на въстановяващия процес и съвсем го напуснаха силите във втората част на волната. Безаварийно въстановяване му желая.
Егадзе на волната бе голямо изпитание. А колко се възмутих от оценката не е истина.
По този повод , старо куче като мен още на предишните 7 оценки не е да не забеляза , че бригадата не я бива въобще на този старт. Много слаба работа.
Аз Ника за това изпълнение без окото ми да мигне бих го изпратила на последно място на волната.
Адам и лежането на леда , за мен премиера, аз реших че нещо му стана , признавам. А то какво било ooooh! . Ришо и сие стигат вече висини Rolling Eyes . Ще спра до тук. Имам много коментар но ще се озаптя до края на сезона.
Видях 3а-4т на Михаил Шайдоров, добре заснет в реално време. Интересна гледка е , спор няма. Голяма радост за Михал че му се получи. Аз съм доволна че след всичките тези добре изпълнени сами по себе си скове , той се мобилизира и отигра дарожката си . В реално време даже не съм забелязала това F на нея. Smile признавам си. То еуфорията му беше вече голяма. Здраве и да дерзае, радвам се че влиза във вкус.
Към Шун нямам забележка. Въпреки бабачката. Аз съм доволна че всичко останало го събра технически чисто.
Миша и Ригини и Шун и Тадао Кусака отделно ме Grinning при гледката на оценките . Sweat Smile
Крайното красиране
Оценките на Егадзе и Фа на волната са извън всякакви правила и съдийски системи. Нека бъдат на съвестта на конкретните поставили ги и на другарите в ISU.

От Чунцин се местя в Гренобъл. С напрежение щото като "чуя" френски старт се сещам автоматично за снимачи и .....Rolling Eyes

Таблицата

Гренобъл/ ФГП
Начало с юньорите , които ще гледам до един за първи път в сезона
Започнах с кратките момичета. Изката се към края Мао Шимада и аз бях за снимка като разбрах ,че кратката свърши а аз си чакам  Ji-a Shin. Ето до какво води когато ме гонят от гледането на фигурно. ooooh!
Разрових се и разбрах какво се случва от миналия сезон до тук с нея.
Кратките момичета  и цветно.
Стефания Гладки една от двете в тази шестица, които имат като трети скоков елемент каскадата. Треньор Светлана Панова и сие. Може да се познае и по програмата дори без да се знае. Браво. 14 годишна.
Ихан Уан може би я виждам за първи път. На фона на трите ѝ сънароднички от Чунцин тя е направо песен. Не и щека манекен. Хареса ми. Запомням я .
Yuseong Ким с удачна програма , хареса ми.
Трите японски момичета ми се сляха музикално Unamused Очаквам нещо по-динамично, по разнообразно на кратка . А те на кратките си до една с музики за волна, под които без да им пречи да щампират безбройните скокове на волна.
Каоруко Уада със сигурност я виждам за първи път. Голяма находка по пързаляне и пируети. Разгледах кариерата и по протоколи. Най-добрия ѝ резултат близо до това което видях сега. Нямам забележка. Взимам я под внимание. Видях че е участвала на японското национално при сеньорите , запомнена и ще я видя и там.
За финал единстените ми 2 по-познати фигуристки.
Еми Накаи леко се поразколеба по едно време в средата на кратката.
Шимада със скучна програма , механично се изката. Никакво "пърсаналите" няма от нея в ей такива програми "ни  а чьом" Unamused
Що за автоголове от  японските щабове. Имат късмета че не съм съдия. Да видия с какво са пакетирали подопечните за волни.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 19:28 от Шошулчо

# 212
  • MJF
Гренобъл
ЮФГП
Ритмичния танц
Ужасно снимане с което "франсетата" окончателно си спечелиха нарицателното "снимане от френски етап/старт". Протески не приемам, да се сърдят изцяло на себе си.

5 дуета гледани миналия сезона на ЮСП. Признавам че за 2 правих справка, щото както и потвърди проверката съм ги гледала по един път всичко на всичко. Катарина  всъщност от целия състав съм я гледала най-много но в дует с Царевски само миналата година на националното им. Дария - Михаил и Селина- Жан-Ханс добре познати. Останалите ....
Нивото което видях въобще не ме вдъхнови. Ясно че пикове ще правят на ЮСП. Там ще правя изводи.
Все пак имам коментар по дуетите и видяното.
Elliana PEAL / Ethan PEAL очевидно в такъв състав безперспективни и то по няколко причини. Ниво "пълни любители" , хич да не ми се обиждат. Разликата м/у тях и останалите в оценките трябва да е по-голяма.
Дария -Михаил се лутаха треньорски ,  танци сменяли , травми имаха, въобще.... виден регрес. Дано се позакрепят. И то скоро. Формата не им е много зле , очаквах по-слабо признавам.
Катарина - Дмитрий  ми харесаха с четкото пързаляне, най-доброто в това отношение от всички дуети, туизлите при Катарина си продължава да са слабо/колебливо  звено. Прилично им се получи.
Селина-Жан-Ханс ме зарадваха с убедително изпълнение, развеселиха ме допълнителните туизли в дарожката. Явно са се заели много сериозно с този елемент и ей на до дупка го накатават Smile . Но факт че бяха стабилни а това не е много отличителна тяхна страна. В танца ми харесаха повечето места. Браво.
Ирина-Артьом смътно ги помня от ЮСП. Силни страни - техническо пързаляне, на хорео, презентация и сие тон работа им предстои.
Последния дует незнайно защо аз най не го помня/ най нов за мен. Не разбрах въобще съдиите. Пързалят се добре но останалото....Да не ми се обиждат.
Съдийството , особено на италианския дует, ме накара да проверя нещо което отбягвам в танците за да не им бия шута съвсем - съдийското класиране
Видно само брат и сестра Peal са си на мястото. Не е смешно.

Кратките момчета и цветно
Хареса ми че в тези 6 кратки нямаше нито един голям интроверт на леда. Най ми харесаха Наката и Вацлавик.
Лукас Вацлавик го виждам въобще за първи път а какво хубаво впечатление от раз от силните му страни. Чака го работа над пируетите и хореото но базата е видна. Браво. Чакам го на волната. Разгледах сега цветния му протокол, отвратително съдийство.
Загадката за мен от къде се взе този така подготвен/можещ словашки фигурист бе разгадана като се стигна до K&C зоната , обичам когато нещата са логични. Вече виждаме плодове от Сергей Розанов в чуждбина.
Виждайки Minkyu Seo се сетих че имам алергия към корейски фигуристи в градиент. Типичен корейски малчик с всички бъгове на скоковете характерни за школата им. Добре че е техническата бригада. Самата програма е хубава под Лунната соната , това ме накара да надзърна в isu- профила макар че на тамошната информация малко вярвам.
Йенхао Ли според мен е тръгнал в ръст и затова гледката е така разклеяна, помня го добре движещ се по леда. Търпение и да не губи мотивация и дано си намери новата опорна точка на гравитация.
Сена Такахаши за жалост остана без каскада. След като едва не провали съвсем и 3а . Виждам го за първи път. Никакво съотвествие м/у музика-костюм - презентация.
Рьо Наката също расте на височина. Стара се с програма като за него. Зачудих се каква е тази каскада 3т-3т но видях че се работи над 4т-3т , който се е получил на националното в кратката. Този сезон за първи път добавя в арсенала си тази каскада. Справката ми даде търпение. Сетих се че след това снимане в Гренобъл ще си отдъхна на японското и съвсем на руското нацианално. Надеждата крепи на френски терен Unamused
Якоб Санчес  ме подсети автоматично за брат и сестра Peal - типичен американски фигурист като пързаляне но за съжаление и като скокове, като се почне от 3а...
Въобще никой от шестимата не ме изненада , всички за начало 3а , все едно са го прописали така другарите от ISU Mr. Green . 2 от девойките все пак не започнаха с каскада 3-3.
Wink
Чакам ги до един на волната всички юньори.

# 213
  • MJF
Гренобъл
ЮФГП

Изгледах волните момичета и танците. Какво да кажа?! Unamused съм. Никакъв креатив. Хайде треньорските щабове ясно ама не мога да разбера днешните юньори как не им втръсва да катаят ей това- "вечните хитове във фигурното във вечните програми" Neutral Face . При това за 2 по 6 програми чух 2 пъти една и съща песен.

Волните момичета и цветно.
Стефаниа Гладки с амбициозно поставени 3 каскади в бонус зоната но далече от изпълнението им. Обичайния коментар по такъв автогол имам но ми омразна да се повтарям, че и да се дразня.
Yuseong Ким и Ихан Уан на волната очаквано по не ме впечатлиха с техническите си способности.
И на волната от трите японки най ми хареса непознатата за мен преди този старт Каоруко Уада.
Ами Накаи започна волната с 3а-3т, получи се както е в протокола. Гледах го на повторение.
Мао Шимада не сполучи нито с 3а нито с 4т. В бонус зоната и падна на 3рит.
Въобще финала на юньорите в календара им се пада редовно много "извънреден".

Волните танци. До такава степен "нафталин"  бе гледката че след втората минута на волната на Грим-Савитски не издържах и прекъснах изпълнението им и продължих със следващото. Виновно е музикалното съпровождение. Да не са си избирали такова "виене". Peace
Въобще не разбирам тези 2 по 6 тийнове как се съгласяват да катаят такова под такава музика. Копи - пейст от поколението поне на родителите им , че и по-назад. ooooh! Както и да е . Коментар няма да им спестя.
От всички най - цялостна гледка са Уолфкостин-Царевски. След тях са  Пидгайна-Ковал и Тали-Лафорнара, първите не знам дали е правилно така да ги напиша като фамилии. След тях са Грим - Савицкий и Фраджи-Фурно.
Като танци изгледах с внимание що годе  до края само Катарина-Дмитрий и Селина-Жан-Ханс.
Въобще апатичен танцов старт от юньорите цялостно. Unamused

На американското национално  за групите под сеньорите като са приключили , за част от наличните фигуристи е имало сбор до вчера. И някои от тях и сие са били в злополучния самолетен полет.

# 214
  • Варна и...духом на Босфора
Шошулчо
Пътувам в момента,но потвърдено ли е,чула ли си че в сблъсък на самолет и хеликоптер в САЩ са загинали много фигуристи .....

# 215
  • MJF
Да , сред загиналите хора има фигуристи, техни родители и треньори.

От клуба по фигурно в Бостън 6 човека. Jinna Han и майка ѝ. Spencer Lane и майка му.
Треньорите Евгения Шишкова и Вадим Наумов.
Сина им Максим Наумов преди дни стана за трети път четвърти на националното им.

Станаха известни кои са загиналите хора от сферата на фигурното пързаляне при авиокатастрофата. Както и на леда ставаме съпричастни като зрители на фигуристите и сие така и сега  за всеки един от загиналите.
Загиналите деца и тинейджъри не съм ги гледала до сега на леда.
Загиналите треньори като активни фигуристи съм ги виждала но не ги помня на леда - по няколко обективни причини - Алексъндр Кирсанов, Инна Валианская.
Мир на праха на всички загинали Flowers Rose

Почина и един от доайените във фигурното - Dick Button
Едно от изпълнениета които се припомнят от вчера .

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 10:22 от Шошулчо

# 216
  • MJF
Гренобъл
ЮФГП

Волните момчета и цветно
Брей, какъв червен картон ми показаха момчетата. Wink Изкритикувах ги много на кратката пък те взеха , че до един ме впечатлиха на волната. Но за мое оправдание имам няколко големи причини. Първо цялостното ми настроение като зрител след 4К 2022. Второ "пъденето ми' от коментаторите на транслациите  и снимачите им като зрител. Трето факта че ме "изгониха' и от гледането на ЮГП.
И ей на , на ЮФГП 2024 аз сядам да гледам 5 напълно непознати ми фигуиста. Миналия сезон на ФГП бе само Рьо Наката.
Бях за скрита камера като разбрах че Minkyu SEO е настоящия юньорски шампион. Почнах да се чудя и напъвам да се сетя аз ЮСП 2024 съвсем ли не съм гледала . Бил е в Тайпе и нищо да не помня Rolling Eyes. Съвсем се ....
Добре че този сезон още в  началото се определих по въпроса какво ще гледам и какво няма да гледам. Та поне да не се чудя за сезон 2024-2025 какво съм/не съм гледала. WinkUnamused
А той пък тоз  Minkyu точно бил левента замесен в "корейската лятна афера". Въобще.....съвсем под радара ми минал Mr. Green хитреца му с хитрец.
Sena TAKAHASHI на кратката никакъв а на волната видях друг фигурист. Хареса ми гледката и той в програмата си.
Minkyu SEO "по масло" изката волната си. Много хубаво пързаляне. Удачна програма и музика за  него. И пак се сещам за Патрик Чен дето вчеа видях в isu-биото му.
Yanhao LI на волната доказа колко е важен и тоалета. Имам предвид че на кратката облеклото му подчертаваше как се е удължил и пр. а на волната удачен тоалет, който не пречеше на гледката и се насладих на скоковете. Въпреки че грешките са в повече но такъв е момента. Да дерзае.
Вацлавик,  за жалост със сполетял го форсмажор " с обоудването" м/у кратката и волната.Лукас забелязан и запомнен, чакам го на ЮСП.
Jacob SANCHEZ мен и на волната не ме впечатли. За сега ще се въздържа от повече коментар по видяното от него.
Рьо Наката също в преходен период по ръст. Грешките са именно от там. Единствен  с четворен скок. Сега покрай ползваните линкове видях че на националното е скочил премиерно и успешно на волната си и 4рит. Браво. Ще го видя скоро.
Крайното класиране

Какъв неочакван обрат настана при юньорите Grinning. Години наред, от както ги гледам, момчетата редовно бяха най-безинтересната дисциплина. Най- много за тях се настройвах предварително за да ги изгледам. А на ЮФГП 2024 момчетата са  били най-интересната гледка.
Хайде да видим каква ще е картината на ЮСП 2025.

Черпя се. Преди час два бях в стая в която работеше телевизор пуснат на румънски спортен канал и "течеше"  волните танци на ЕП. На леда бяха Лопарьова- Брисо, а след тях Шарлен-Марко. Аз с гръб към екрана имах занимание но чух резултатите и останах доволна , че въпреки съдийските ... на първо и второ място имаме два пързалящи се дуета - Шарлен -Марко и Евгения - Жофри SatisfiedSatisfied Wine Glass
Но видях че на 3-4-5 място са три дуета които са от 4 човека които "не могат да се пързалят" благодаррение на този факт и на съдиите са  в бан на моя екран. До там се докараха танците. Ами ако ги нямаше Гиняр-Фабри и Лопарьова-Брисо?! Хорър.
Максим Наумов беше определен в състава на 4К 2025. Но сега е заменен от Томоки Хиваташи. Големи сили на Макс.

Последна редакция: сб, 01 фев 2025, 18:13 от Шошулчо

# 217
  • MJF
Черпя се и за постижението на Лукас Бричги на ЕП. Wine Glass
Вчера докато настройвах какво ще гледам , без да искам се спойлнах и видях видео с периферното зрение с надпис победител на .... и лицето на наш Бричги.
Не знам грам какво е вързал за двете си изпълнения но му казвам евала. Защото явно добре се е справил като състезател а именно за това свое качество аз го давам за пример поне от 3 сезона насам. Да му е честита титлата и на целия му екип. Много им симпатизирам отдавна.

Гренобъл
Аз изгледах краткия ФГП
Кратките дами и  цветно.
Предвид състава - до една любимки, гледането ми си започна още от загрявката.
Хвана ме голям яд на трите падания които се получиха на този кратък старт- при Рино, Уакаба и Каори. Искаше ми се много да ги видя тези 3 програми чисто изпълнени от тези три мои големи любимки, пфу.
При Моне ясно че на фона на цялата хубава програма аз в предвкушение си чаках 2а и излаза от него Satisfied
От началото на сезона на всеки старт на Хана съм в готовност да пригласям на нашите гласове само и само да се получи убедителен и достоен на музиката пракат на тази кратка програма. Но не би и този път. Не се мина без колебания.
След като ме довърши с падането и оставането без каскада, Уакаба ме утешаваше с тази чудесна дарожка на кратката си.
Амбър скочи 3а и публиката така я стресна , че за "творчеството" непосредствено на изхода на аксела виня именно шумящата/непосредствена, за да не кажа нещо по-друго, публика Mr. Green . Включая и колебанието по каскасата. Нервите не че ги нямаше но поне устиска да не падне тез 3 минути.
Каори се престара от грешки този път. А тъкмо се позакрепи по хода на сезона/набра.
Но ФГП ни е ясно какъв пречкащ се старт е преди декемврийските 2 големи национални. В случая японския. Така че каквото такова на ФГП от 5-те.

Ритмичния танц   2
Всичко на всичко 5 дуета на моя екран на този старт.
5-те танца вече знайни , гледам изпълненията им .
Мардж-Зак явно така и ще си останат с този танц при мен- ужасен. Тук дори добре че е такова абсурдно снимането та ни се спести като зрители частично.
За Лопарьова-Брисо това е първи фгп, чакам да вземе да спре при тях да личи колко се вълнуват , повече кураж и увереност да излъчват. Добро изпълнение им се получи.
5-и старт за Шарлен -Марко танца го знам наизуст. Работен пракат. Не повече и достатъчно.
На възрастните дуети този сезон доста им лечи колко тежко им се отдава да поддържат форма за всичките тези и предстоещите в сезона стартове. Важи и за тях и за Чок-Бейтс и за Пайпър-Пол.
При последните и тоз момент с падането се получи. Много ми опонира цялото това нещо с тоалетите този сезон при Пайпър-Пол на кратката, все удачни за музикалния набор и всеки път танца ме Satisfied . Разбрах и за непосредствената причина на какво дължим тоз тоалетен урожай. Браво , браво.
Ситуацията в "реално време " ме Open Mouth и замръзнах на място както си тичах- ясно видях че е при ход назад от Пол а Пайпър с гръб и не вижда. Пфу, малкия дявол. Да имаше една Speedboat в K&C зоната и картината щеше да е пълна Grinning
Гледайки танца на Чок -Бейтс и тази безкрайна смяна на песни ме осени какъв е скрития замисъл зад този подход/реализация. Ама ако я споделя сега съвсем ще ми се обидят а и от уважение към нашия Diavolo ще премълча. Bowtie
Кратките мъже и   цветно.
Михаил помня че замести Адам в тази шестица  и то както разбрах от интервюто без много губене на време , туй добре. Шайдоров повтори стабилното си изпълнение от Чунцин, само към края сили вече нямаше. Заслужен мечок за такава кратка на първия си фгп, а хлапето което се справи с него заслужена прегръдка получи. Привет и на Ригини, добър тандем явно на състезание.
Наказателната точка за просрочено време да тежи на съвеста на съответната бригада. Аз сега я виждам.
Грасл и сие правилно сменили музиката на кратката, че не беше за него Ноктурното на Шопен. Даниеловите скокове на контраст на предходните. "И спяпо ще прогледне" , виждам отметките в протокола но не са достатъчни. Немския и френския съдия много спешно на офталмолог, в техен личен интерес е . Секундомера и тук отчете.
Кевин себе си. Гледах го като на гала и така всички "отклонения" ги счетох като заложени в хореото. Wink
Майтапа настрана но откакто наш Еймо спря да реве аз се напрегнах . Добре беше когато беше този емоционален вплеск и така донякъде част от всичко и в повече което е у него, се "преработи" и отмине и аз от дивана пред екрана дори съм го видяла  а така с това затишие от един момент нататък .....къде, кога  да се е разгрузил, не е сигурно и че въобще се случва като не го виждам. Както и да е .
Шун видно доста напрегнат и неуверен излезе на кратката , това изначално не ми хареса и се подготвих и ... Натрупаха му се много стартове а нациалното чука на вратата а трябва и тоз фгп да отиграем. Пфу. Аз доволна че е сбросил форма , само да не се доконтузи. Ще стигна до нацианалното и ще се кахъря сега като се загледах в  цветния протокол. За Сато контента с който се състезава и наситеността на сезона до тук е голям хап.
Замотах се по моята техника а то Кагияма почна и "махнах с ръка, видяло се е ще се жертвам". Но Юма ми направи услуга и падна още на първия скок а нататък съвсем расеяно го дочаках да се изкатае. Никакъв вайб не предизвиква у мен. Първия такъв фигурсит дето гледам, напълно безразличен ми е. Хем за да стигна до този поглед към него, минах през няколко фази , вкл. и голям картбланш му дадох. Абсолютен и безнадежден синковец/ученик на татко си/треньора си.
Рапъра Илия скочи и подскочи.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 14:50 от Шошулчо

# 218
  • София
Изкефих се и аз на макс за Лукас Бричги. Не че съм му някакъв фен. Просто беше нещо шокиращо, неочаквано. Нещо което като цяло се случва изключително рядко във фигурното пързаляне.

Иначе Шоши не знам дали си гледала, явно все още не, защото не си коментирала, ама аз изгледах жените и мъжете и по-слабо и посредствено европейско първенство не помня да съм гледал.
Всички спортове се развиват и вървят напред, а имам чувството, че фигурното пързаляне се връща назад и спортно-технически и още по-лошото, естетически. Като програми, като хорео и презентации.

# 219
  • MJF
ISU сам създаде, доведе нещата до днешното дередже. Да се оправят сами.
Започна се с танците, "изпуснаха се" спортните дуети и синглите, не се правеше нищо да се коригира, балансира , да се реагира бързо когато е очевидно нужно , да се взимат не решения сезон за сезон а някакво дългогодишно ясно направление/концепция. ....И деградираха на бясна скорост последните, с настоящия, 3 сезона.
Сега са като пате в кълчища.
Освен това сега и това се задава Скрытая угроза в фигурке – авторские права
Пълен цирк- всеки сам да се спасявал.

ЕП ще го гледам след японското и руското национално и нещо от американското ако има оцеляло дотогава от него предвид горното Mr. Green
Аз следващия сезон от сега предупреждавам ISU , че ще въведа още един бан- по локация. Няма да гледам стартове на територията на Франция и Китай докато се снима там така както .... този сезон да речем. Макар че те са ужасни години наред вече в това отношение. И никакви мерки. Еми сори но търпението ми се изчерпа.

Аз изгледах волните дами на ФГП  и цветно
Фигфена у мен получи естетическо удоволствие. Независимо от грешките видях 6 пързалящи се , събиращи на макс моментното си можене, с настроение , без грам къч наляво , къч надясно и други такива хореопростотии, 6 различни пърсъналита. Много съм Satisfied Нямам грам желание да ги коментирам поименно защото се получи атмосферен старт.Разгеле.

Сара Эверхардт
Алиса Лью
Софья Титова

# 220
  • MJF
Гренобъл
ФГП

Цветно  
волния танц
От 5 танца , 2 изгледах без да се разсея от до за 4 минути. И въобще не че бяха първите два танца стъпили на волния лед. Пайпър - Пол и Женя-Жофри. На останалите 3 от даден момент почвах да се разсейвам с косвени мисли:
"Лажуа - Лага за този старт са се подготвили и влязли в много добра форма , предвид вся и всьо при Марджъри. Браво."
"Барбара много сериозно трябва да мисли и да внимава в м/усезона с решенията какво ще катаят Шарлен-Марко в последния си сезон."
"Евън този сезон е чудесен още от началото му. Изпъква и в двете програми. Тази волна почна да се разкрива като програма, но крупните планове на тез снимачи я ...."
Крайния резултат.
Цветно волните мъже.  
При Кевин чисто се получиха само първия тулуп и акселите, останалото и буквално беше негово "творчество" , да не ми се обижда. Браво че "не се разпадна" пред родна публика.
Даниел готов с волната си програма, удачна за него.
Шун в борба с флипа ,останалото се получи стабилно и чисто. Моа доволна и на толкова от този ми любимец предвид вся и всьо на японския фронт. Сега се загледах че флипа, поне според isu -аналите се е получил на универсядата, ще трябва да погледна. То пък японците сега имат и пролетния си фестивал. А има и азиатски зимни игри с фигурно на тях. Въобще.....измишльотини. Универсядата забелязах , че я "спасяваше" японската федерация този сезон с А отбор.
Михаил този път с ойлерен 3а-4с. След началото с падане на луц нататък се мобилизира. Горивото към края попревърши. Но браво за събраното  в Чунцин и Гренобъл от Шайдоров, впечатлена съм и добре че покрай адекватните зрители на живо ....
Илия с мисията . Падане само на луца. На финала как отигра 4с-3а особено ми хареса, евала. Те с Миша реципрочно с тази комбинация 4с и 3а Smiley Салтото разбира се не ми хареса но  кой ме пита. Какво да кажа за това което видях събрано като контент  в една волна?! Без думи. Joy Joy
Тези оценки нека са на съвестта на ISU. Нагледно за картината  "Пате в кълчища".
Крайното класиране
Поздрави на  тази част от публиката в залата , която реагира на оценките на Миша и Илия. Имат браво от мен.

Напускам Гренобъл на бясна скорост с такова снимане и се местя в Осака.

Фоторепортажи от Гренобъл: 1 , 2, 3, 4
Kévin Aymoz
Yuma Kagiyama
Célina Fradji and Jean-Hans Fourneaux
Evgeniia Lopareva & Geoffrey Brissaud
Romane Télémaque and Lucas Coulon
Emilie Télémaque and Louis Thauron

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 09:45 от Шошулчо

# 221
  • MJF
Осака

Започнах японското национално. Начало с кратките дами. Изгледах първата група/петица на леда и първата от втората група. По екрана понятни ми само арабските цифри Wink
След Гренобъл и Чунцин транслацията е чудесна. Максимално осветено , не в полумрак, никакви торсове без кънки/ крака и глави по време на изпълненията а и въобще, без грам гъгнещ празнословно и излишно коментатор. Въобще балсааам за мен. Satisfied SatisfiedSatisfied
Голямо улеснение за мен е че на екрана постоянно има данните за възрастта на фигуриста.
Първите 6 кратки се получиха без падане, само един степаут. Но тъй като гледам и загрявките, във втората петица се случи много кофти сблъскване, двечки в гръб една друга но беше кофти защото едната вече точно на последната фаза преди да отскочи а другата на скорост движеща се назад.
Тона за песен зададе Икура Кушида . Със симпатична музика , хорео и стайлинг. Стара се Smile В отминаващ пубертет.
Мако Ямашита я гледахме м/ународно при сеньоритe ковидно-предковидно 2018-2021. "Индийка" в програмата , много хубаво склажение, пързаляше се по масло. Нямам забележки.
Аюми Каготани не сме я виждали на м/ународния лед. Има проблем с 3-3 , скача 3-2 в кратката , но и по останалите показатели е по-ниско ниво от предходната Мако.
Кири Ниракане е аналогичен случай.
Каоруко Уада я разпознах още на загрявката , по тоалета, все пак я гледах миналата седмица на юфгп. Стори ми се че тук изпълнението като цяло бе по-добро/силно от колкото на финала, така и трябва. На нея този сезон е първи м/ународе юньорски , много добра предпубертетна юньорка. Да видим нататък.
Мариа Егава без м/ународни стартове на които да я видим. Май една от двете в "катастрофата" на разминката. Стара се в програмата си , сравнителен екстроверт, макар и заучено изглеждащ. "Продаде" програмата си на съдиите.

Втора на леда във втората група позната фигуристка- Юна Шираива - под Титаник. Тук и първото падане за кратките дами се случи, на третия скок-флип.
Чюоно Нагами - виждам я за първи път, отдавна не съм гледала при дамите програма с тулупи и салхови, в началото имаше колебание на 3т-3т. Драго ми бе да видя с нея Мура старши и Такахико Мура. Не съм ги мяркала отдавна.
Юрина Окуно- 17г- под Пинко розовата пантера. Не се получи праката. Само 2а останалото бабачки.
Оказа се че сблъсъка на загрявката и потърпевшата в повече е била Мана Кавабе. 4-та на леда след злополуката , тъкмо всичко да я заболи Sad . Под Адел, започна добре и ...тук се случи второто падане за деня , отново на третия скок-флип. Видно не се чувстваше добре, сблъсъка за нея си бе сериозен.
Харуна Мураками-16г- под някаква тийнмузика, която не ми хареса и дано не я чуя втори път. Доста инфантилно. Не ме впечатли като пързаляне.
Третата група загрява и аз виждам на екрана разбиращо годините на 5-те на леда. За начало 29 и реших че е грешка Blush
Миаби Оба на 29 години. 2011 е участвала на ЮСП а 2014 на ГП. Приятна програма , само 3рит като трети скоков елемент малко колебливо се получи. Свалям ѝ шапка. Браво.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 21:55 от Шошулчо

# 222
  • MJF
Осака

След Миаби Оба на леда 14 годишната Меи Окада. Под Be Italian. Стара се. Явно от същия треньорски щаб като Оба, защото всички дружно седяха в K&C зоната.
Майюко Ока - 15 годишна под "испаншина". Стара се и и тя. Доволна от себе си беше на финала след чистото изпълнение.
След тези две юньорки които не съм виждала на м/ународоне лед последва познатата ни  Ами Накаи - 16г. Миналата седмица я видях на ЮФГП. Нещо се случи още в самото начало. Все едно тръгна да скача 3а. И след  тази грешка се разколеба и се стигна до незачитащия се 2ф. Много жалко.
Чикако Саигусо излезе притеснена и се разбра защо. Започна с падане и последва падане.
Следващата група започна с нашата Уакаба. Видимо в добра форма и настрой. Аз такъв пракат от Хигучи не помня кога за последно съм видяла. Мноого съм SatisfiedSatisfied голяма радост. Пуснах си изпълнението и втори път . Несъмнено sb и много близо до pb. Голямо браво. Затормозих се като видях как напусна леда, нещо си я безпокои сериозно и това пречи да се наслаждаваме на Уакаба в пълен обем одавна Sad

Днес като видях, че след Уакаба следва Каори реших че ще се върна и отново ще изгледам Уакаба и след това анблок Каори, все пак така си вървят двечките при мен от юньори.
За феновете на Хигучи е задължително да видят този ѝ праката, жалко че не го намерих в ютуб за визуализация сега.
След нея Каори събрана  и обрана - работно изпълнение , не повече.
Рена Уезоно я виждам за първи път този сезон. Кратка програма под Voilà. Сега виждам  че  е участвала в юньорската серия гп този сезон . Миналия сезон бе на ФГП и там най ми хареса от трите японки. Взе бронз на ЮСП. Добре се представи и на японското национално. Всичко това го помня от миналия сезон  Сега е на 14г. Явно не е във добра спортна форма.
Ринка Уатанабе визуално чисто изпълни Лунната соната , доволна от себе си на финала , аз също. q-та все пак имаше.Satisfied
Рино Мацюке  20 г разгеле върза чисто кратката си програма. Начаках се . Моа много доволна , тази програма заслужава чист пракат и най-накрая се случи. Рино също много доволна че се получи. Програмата много ѝ отива.Satisfied  
След нея на финала на предпоследната група Хана Йошида 19г и нашите гласове. След Рино и Хана успя да направи sb изпълнение на тази хубава програма. Satisfied
Въобще на висока нота завърши тази група. Вгледах се и във временното класиране и се изненадах че съвпаднах за първите 7 места със съдиите но не и по разликите м/у отделни фигуристки. Мир няма Mr. Green

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 19:14 от Шошулчо

# 223
  • MJF
Осака
Кратките дами
Изгледах и последната група/шестица на краткия лед.
За начало Моне Чиба-19г- чисто изпълнение, влезе в добра форма и ми харесва тази относителна стабилност на катане на кратка.
Юна Аоки направи красиво изпълнение , особено във втората част се получи атмосферно, браво.
Саки Мияке се зарадва с чисто изпълнение, интересно музикално съпровождение особено с финалната кулминация. Хареса ми като цяло, браво.
Маи Михара за жалост с цели 2 падания :worried , хубава програма.
Мао Шимада-16г- започна с 3а с Q най-кратко казано. За втори път този сезон гледам тази кратка и пак не виждам връзка м/у музика и хорео, ама съвсем я няма.
Рион Сумиоши калпазанка , как можа да сгреши на 2а, ooooh! а как ми се искаше и от нея чисто изпълнение на тази хубава програма. Пфу.
29 кратки изгледани. Доволна съм като цяло. Въпреки няколкото срива повечето се представиха на висота.
Японските дами "тръгнах" да ги гледам без грам предварителна проверка, само заредих записа и ....Но мъжете са друга бира и правилно първо проверих цветния протокол. По него ще видя от Ямамамото "нагоре" в класирането левентите само.
Интервюта за четене покрай ЕП:
Robert Dierking
Yuka Orihara and Juho Pirinen
Лиза Туктамышева
Niina Petrõkina

И:
 Andrew Torgashev
Amber Glenn

Кратките мъже
Као Миура падна на 4т-третия си скоков елемент.
Тацуя Цубои провали кратката си.
Шун Сато започна с падане. А визуално добре се беше настроил и като изпълнение на тази програма се получи добре. Жалко за вечната му борба с луца.
Във временното класиране Као и Шун първи и втори.
Следващата група ме домързя да превъртам и изгледах и първия на леда Нозому Йошиока - гледах го на скейт америка този сезон. Сега обърнах внимание на музиката- особено втората - Fate of the Clockmaker
by Eternal Eclipse and Flynn Hase Spence много подходяща за фигурно, хореограф посочена Лори Никол. Каква загуба! Защото Йошиока няма въобще техническо ниво и увереност/стабилност та и да презентира програма. Но ей на,  програмата я забелязах, жалко че на вятъра/слаб фигурист. Да не ми се обижда Нозому. Ясно че относително имам предвид.
След него на ледя Нобунари Ода-37г. Направи карнавал на ледя в неговия си стил. Заметка на мъжете във фигурното с промяна в костюма, няма само дамите да виждаме с такива хрумки. Напълно одобрявам. Превъртайки мярнах с Коширо Шамада и  Ламбиел на заден фон зад бортика и после като видях и Нобу ... Ламбиел родин 1985 и Ода 1987 Smile. Уж това му последен сезон но знае ли се с такъв непредвидим шемет. Сетих се за отвързаните връзки Grin иди се сети къде беше това, то да беше само това с него ....Във Ванкувър на О нали пък лезвията се  счупи и целия екшън от Морозов и сие ...Дойдеше ли му реда на леда -очаквай неочакваното Mr. Green .K&C зоната мен ме Smiley въпреки че Ода ревеше а треньорката му просълзена.Жалко че това не е било последното изпълнение на кратката програма при мъжете този ден.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 13:28 от Шошулчо

# 224
  • MJF
Осака
Догледах кратките мъже. Четирима ми бяха останали.
Рио Наката много доволен от себе си . Това му беше PB определено на моя екран. Работил е над втората оценка над кратката си видно, дори 2-те седмици след ЮФГП. Браво. Той с "испаншина". А след него с такава и Юма Кагияма веднага. Както се казва открийте разликите. Кагияма на странно място скача салхова, 3а не се получи и падна.
Сота Ямамото за да не се цепи от колектива също падна на 3а, нелепо но много в музикален акцент, чак забавно се получи . Тази програма не му прави услуга на Сота , не маскира някои знайни ни недостатъци, заслужава по-добра.
Е като не е Ода последен с карнавала то пък се оказа Томоно Казуки с Muanapoto , така че завърши краткия мъжки ден пак с "по-жива" музика. Казуки и с Миша Джи и с Ше Лин Бърн ме радва. Поколеба се и той на аксела но се удържа. За изпълнението близо 6 . Заради смотаните снимачи аз до тук в сезона го бях видяла само един път , та нямам голяма база за сравнение. Видях на екрана надписа 26години и се .....кога порасна толкоз Томоно.

Втория ден започна на записа на който гледам с ритмичния танц. Без никакви предварително данни. Видях първите 3 дуета стъпили на краткия лед .
След Азуса-Шинго излезе непознат дует , първо реших че са юньори но по надписа на екрана разбрах че не е така. Но съвсем се изненадах когато и като трети дует не излязоха Ютана -Масая ами още един непознат ми . При това също не юньори Smiley цели 4 дуета станали. Ти да видиш.Wink
Но жребия неудачен. След Шинго двата непознати дуета просто ....много по-ниско ниво.
В K&C зоната с един от непознатите ми дуети ме развесели един възрастен господин. С ушанка , кожени ръкавици, ....въобще все едно идва сега от о-в Хокайдо и времето към момента там. Laughing

Утре ми остава да видя Йошида - Морита и видях че записа продължава със спортни дуети които не гледам и следват волните мъже.
А иначе Азуса Танака е поработила над себе си и този път не беше инородно изглеждаща през цялата кратка за музиката която имат с Шинго Накаяма. sb направиха на моя екран определено.

9-ти азиатски зимни игри Харбин
Японската федерация този сезон и на Марс да има старт и там ще прати Кагияма. То не беше Универсияда сега пък това.

Сутринта докато тренирах и гледах фигурно се сетих , че снощи съм се объркала като писах за кратката на Кагияма, "испаншината" му е на волната , на кратката е като Лажуа-Лага във волните танци под The Sound of Silence. Няма да трия горе. Но ей на , за пореден път си доказвам че за мен на този фигурист "музиката не му пречи". Само един път до тук откакто го гледам имаше опит нещо да се промени- кратката на"Believer" -Imagine Dragons от Shae-Lynn Bourne . Но това беше сезон 22-23 когато се бореше с травма сериозно. Това разбира се много пречеше но .....не че и виждам от даденото в горния линк да е повторил нещо с Бърн.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 09:05 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт