Фигурно пързаляне - 11

• 14 888
  • 346
  •   1
Отговори
# 195
  • MJF
Хелзинки

Видях кратките дами и ритмичния танц. Но. Кран. Отвартително снимане на дамите. А танцьорите да се сърдят на крана защото така "лъснаха по бели гащи" благодарение на него по разни дълги диагонали на полето че .....

Кратките дами и цветно .
На фона на трите изгледани ису-етапа и 4-и руски-етапа , този кратък старт ми се стори доста слаб.
Каскада в бонус зоната видях само 2 пъти като и двата пъти бе заради спасяване на кратката. Браво и на Рино Мацюке и на Линдзи Торнгрен че "отидоха" на 3-3 при създалите се обстоятелства.
Рино - 20г -  я чакам на волната, особено след великия ѝ булдозер в Халифакс WinkSatisfied , сривове на кратката знаем как прави.
Sarah Everhardt- 18г, на моя екран прави сеньорски дебют, неоклюжа като първо впечатление, значи два ирландски танца на американския дамски фронт този сезон. Аз бих ѝ дала по-ниски оценки.
Janna Jyrkinen - 17г, продължава борбата с пубертета.
Много ми е жал за Торнгрен- 19г. Хубава програма и сие но видна от километър нужда от психологическа помощ. Sad за да се помогне да се измъкне от този омагьосан кръг постпубертет-недокрути.
Ей на , Лара Наки дочака своя звезден час , полетя направо на 22 , хубава програма, няма отметки в протокола по скоковете , макар че ако искаха ..., и Гутман с PB с което съм напълно съгласна, тя да събере толкоз чисто кратка си е цяло чудо. Браво!
Шилд на 19г , сезонна премиера, с нищо не ме изненада, пък аз все се надявам но не. Програма ѝ подхожда.
Нина Петрьокина без коментар, като треньорката ѝ. Хайде да я видим на ЕП какви ще ги върши, това е несериозно и хич да не ми се обижда.
За Маи Михара  на база спойлването ми на японския фронт знам че не завърши националното и тук като видях какво се получи от техническата част на кратката , явно въвим към...А иначе Маи е дръзнала отново да "посегнеч към някаква "по-жива" програма от обичайните ѝ. Опеделено ми хареса и програмата и Маи  нея. Чакам я на волната.
За десерт Тъмния облак Хана Йошида. Хана упорито си държи аксела като пръв скоков елемент макар че 3а в кратка от нея не сме видяли от 2022 ако не бъркам. И тук постпубертетно - 19г- енергия   не ми достига. Ех.
Сега като гледам таблицата съм много изненадана, че виждам PB но няма да споря. Нещо което ме развесели са оценките на японския съдия , особено  компонентите.
Както и да го погледна странен и нееднозначен старт. В добавка и смотаното снимане с тоз кран.

Ритмичния танц
Анблок видях 11 танца, един дует е в бан, 3 танца са премиери на моя екран.
След видяното моето класиране е : 1. Пайпър-Пол 2. Браун-Браун а всички останали ......и хич да не ми се обиждат но този път така са се изкатали че , се чудех къде по-точно да мижа. Peace да се сърдят на крана , всичко показа по стъпките че и по разтанцовките....ooooh!
Все пак , за нещастие , имам още малко коментар по ритмичния танц на този старт.
Гледайки кратката на Пейт-Бай се сетих , че знам че имаха преди настоящата стара , подготвена нова волна в началото на сезона та за да не си забрая я издирих и видях- Чаплин.
"Върнах се " в Халифакс да видя Хана-Йе защото не помня такова оранжево нещо от тях. На скейт канада по ми харесаха в този танц. Но е факт че продължавам да не виждам много удачна връзка м/у музика - хорео в много моменти.

# 196
  • MJF
Хелзинки

Видях кратките мъже и почнах волните дами.

Кратките мъже и цветно.

Първите 4ма стъпили на краткия лед са сезонни премиери за мен.
Макар Сунцев с позната програма, миналогодишната му , това което не е скокове е добре , въпреки неговите близо 180 см, факт.
Д-р Виртанен няма да го коментирам. Той да не е решл да се катае с детето си на един и същ  състезателен лед?!
Самойлов като Сунцев с позната от миналия сезон кратка програма. Чудо не се случи. Скочихме 4с и нататък....хедкейс на квадрат.
Пулкинен надмина себе си с  падания. Той какво?! Явява се като полуфин един вид към третата домакинска квота?! Полушегувам се. Но нещо фините като домакини на гран-при и запълване на квоти при липса на добри фигуристи и да гледаме на ГП- което е дори А турнир за ISU ....eй това от страна на домакините , което виждам на този старт тази година....е безкрайно несериозно Peace.  Хич да не би се обиждат Stop , аз меко се изказах.
Нататък.
Даниел Грасл с пореден старт, тук за жалост така се получи , че остана без каскада. При Грасл сега се позабавлявах със съдийството. Гледам ss в Хелзинки и ss преди седмица в Токио, също така и composition. Eй пред гледката на такива неща как да възприеме човек на сериозно съдийството на ISU Popcorn
Александър Селевко от това което видях има бижу програма, за мен е сезонна премиера , сега виждам че е бил в Анже и там е била доста по-добре изпълнена та за домашно видяло се е , че ще се жертвам. Ще преглътна и погледна Сашо на кратката в Анже. Интересно кой е хореограф на тази програма , не вявам на написаното  в ису-биото.
Казуки Томоно също сезонна премиера за мен, много ме зарадва с това стабилно изпълнение, премиерна за състезателното фигурно музика чух, с три ръце одобрявам, хваля, много. Палци на волната.
Кевин и скоковия му валидол, благосклонно мижах на скоковете, но въпреки това наш Aymoz "сътвори" бабачка с падане -нещо неясно в реално време се получи- напълно в унисон с неясните му за мен винаги скокове Mr. Green . Образ безподобен, гледам и Close, мир и тишина след изпълнението - факт, да видим до кога. Имам предвид промените дето е направил спрямо себе си.  Wink
Сота Ямамото и определено хубавата му кратка програма , която гледам за втори път. Но чак падна на 3а. Пфу.
Докато гледах Ча в голяма борба със скоковете си , гледам го за 4-и път в сезона , си мислех няколко неща към моментната цялостна картина от него до тук в сезона,но пък взе че скочи такъв хубав 3а в музиката, че ...няма да пиша повече сега. Знам че не е завършил този си старт. Успешно "кърпене" му желая. И все пак ми се губи защото при това си състояние той има толкова на брой стартове до тук в сезона.
Бричги е също сезонна премиера за мен. Виждам че е избрал музика с послание. Наш Чаплин начело, всичко останало ясно. Но такава програма заслужава чисти и проникновени изпълнения на Лукас не е готов.
И така 11 кратки програми изгледани. 12-ия е в бан.

Rolling Eyes олеле какво снимане е било в Анже. Добре че пропуснах този старт. Без думи от видяното- половината кратка на Саша Селевко - за повече и вредни да ми платят няма да се хвана. Ужас. А аз мърморя на "краниста" в Хелзинки ooooh! Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 16:41 от Шошулчо

# 197
  • MJF
Хелзинки

Волните дами и цветно.

3 - те финки логично на дъното на класирането. Линдзи очаквано и знайно в недокрути.
Маи Михара , знаейки вече че не е довършила националния си старт, гледах като потенциално последно волно състезателно изпълнение. Маи тази година и с двете си програми се е провокирала и има голямо браво за това от мен.
Сега виждам че на волното изпълнение на Шилд пише PB. Аз не помня нещо кой знае какво друго да съм виждала от нея та ми стана любопитно и проверих предишното ѝ PB [bкакво е било[/b].
Ahsun Yun - много жалко за бабачката на луца. Беше на крачка от чисто изпълнение.
Корава гледка е Еверхарт на фона на останалия състав на този старт. Стравински го намирам за подходящо избран.
Нина Петрьокина реши ,че все пак ще се откопава , туй добре. Но остава въпроса защо се закопава. Съгласна съм напълно с sb , защото в сезона до тук направо ме отчая. Хайде да се стяга за ЕП.
 Лара Наки голяма герой за себе си , защото проведе изцяло PB старт. Звезден миг в кариерата ѝ до тук. Дано се появи интервю от кадърен интервюиращ и разбера повече на какво дължим тази гледка. Simple Smile
Хана опита своя 3а- твърде далече от такъв. Нататък се върна сравнително бързо в програмата до края.
Рино с голямата копачка за втори път в тазгодишната гп серия Satisfied . Две победи на волни, два пъти втора в крайното класиране, поради сривовете на пустата кратка. Образ безподобен. Голям герой е тя този сезон, виждях че е била на фгп, но най - важното е че националното....и получи право на участие на голям старт. Много се радвам за нея. Здраве и съответно добра форма, чакам я със силно стиснати палци за кратка. А иначе като дойде ред ще я видя на фгп и националното.

Exquisit Eisgala Oberstdorf 2024 https://www.youtube.com/@pianomaya65/videos
и прочие гали - https://www.youtube.com/@icefan24/videos
https://www.youtube.com/@skatingarchive3079/videos
....

Последна редакция: вт, 31 дек 2024, 20:45 от Шошулчо

# 198
  • MJF
Изгледах документално филмче за Альона Косторная и за спортното ѝ дело с Георги Куница. Интересно ми беше. Гледайки Косторная се сетих автоматично за другата ни Альона - Савченко. И двете са образи безподобни.Smile
Параллельное вращение , 2

Хелзинки
Изгледах волния танц и започнах волните мъже.
Волните танци започнаха и завъшиха с падания. От 10 девет изгледани, един дует е в бан.
Гледайки на втори старт в сезона Ye Quan се питам с какво се е занимавал в м/усезона , защото вместо напредък виждам обратното и това никак не ми харесва. Хана заслужава много повече.
Цингас-Колесник се стараха , има още да доработват изпълнението, да видим на националното.
Она -Гейдж имаха проблеми във волната, натрупаха неточности, много жалко, хвана ме яд че се получи така. В Baba O'Riley към края все ми се причува познат ритъм а и хоеогафията им в този момент съвсем ми напомня за това , аха , аха и хорце Grinning
Нещо този сезон почвам силно да се раздражавам от Натали-Филип и техните непрограми, явно ми минаха границата на търпение те и екипа им. Tired
Туркила-Верслуис ги допуснах до екрана ми само за да видя какво предлагат този сезон. Това танго ме довърши. То буквално като на паркет изпълнено, никакво пързаляне. Съжалих че им дадох картбланш. Въобще.... деградация.
Пайпър-Пол започнаха , моето внимание на макс, аз с Smile и бам...съвсем неочакван екшън на туизлите педи тангото. Въобще не разбах какво стана "в реално време". Успокоих се като видях на повторението какво всъщност стана.

Видеоинтервю с:
 Хана Йошида
Sarah Everhardt

Camden Pulkinen

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 20:47 от Шошулчо

# 199
  • MJF
Хайде Хелзинки отметнат. Изгледах и волните мъже. Цветно
То  10 волни изпълнения на екрана ми. Без Ча на волната и един в бан.
Виртанен се е сетил за своя 4т, който не помня някога да се е получил на екрана ми. От всички неща чисти бяха само 3т3т и два рита но сега виждам в протокола че има ку на единия.
Сунцев значи с двете си програми от миналия сезон.
Пулкинен с всичко на което е способен към момента - плачевно.
Самойлов също с миналогодишните си две програми. Също както си го знаем, скачаме 4луц  като хората пък после....голямо дива-е. Пфу ooooh!
Александр Селевко започна и аз вече взех да се чудя какво става, какъв е този урожай от стари програми , та спрях картината за справка. Еми има 2 волни с/у този сезон - миналогодишната и нова. Тук с миналогодишната. Thinking
И тук всичко видяхме както си знаем.
Въобще първата група Unamused
Втората група започна с Popcorn Грасл-съдиите. Първо скоковете, после и на всичко останало. И смех и грех. А извън всичко това Даниел се справи с волната си по-добре от в Токио, с повече настроение ми се видя това му изпълнение. А и той видимо доволен.
Бричги пак е с две програми , които не го затапват  а прикриват , маскират и са удачни. А Лукас се старае с тях в рамките на своите възможности на макс. Пак е удачен за даване за пример наш Лукас. Да видим на ЕП ще има ли два тулупа на волната.
Ямамото на приливи и отливи изкара цялата волна. Сега от таблиците без да искам видях какво е било и на националното.
Кевин започна с падане, продължи с неясно какво скачане на втората част от четворната си фаза и нататък като се отърва от това си четворно  бреме взе, че живна и допързаля волната си стабилно Grinning да му се ненадяваш. За него това си е подвиг, браво. Wink
За финал Томоно. Само сдвоен салхов в първата порция но без сили в бонус зоната. Ех как не ни достига физика каквото и да правим. Не и за такива контенти. Така е положението за моя любимец Казуки. Знаем си го. Worried
Тъй като това му е сезонната премиера на моя екран, доволна съм и от двете програми.

От Хелзинки пак по съседство се местя в Санкт-Петербург

Започнах кратките дами и цветно.
Фурсова спаси кратката си и не остана без каскада , браво! Иска ми се по - голямо съвпадение м/у музикалните акценти и тези  хореото. През цялата програма те се разминават за малко.
Федянина с тано позиции се мъчи със скоковете. Този път и малко по- трудно от първия път ѝ се отдаде пограмата.
Яна Битушкова второ много приятно впечатление ми оставя от нея.
Коментатори Коляда+Щербакова  и тъй като ми харесаха в Москва сега ги оставих да бърборят и гледах повторенията с тях.
Догледах кратките дами.
Кисельова ми хареса като цялостна картина . И тя се измъква към момента с тано на скоковете.
Колко жалко че в таблицата няма препратка към биопрофил все пак с данни за възрастта. Neutral Face
Мария Парамонова със сигурност съм я хвалила на първия ѝ старт но сега да се повторя - много добра като цялост. В пубертет а такава енергия , танцувалност и сили до края. Евала.
Анисимова на фона на предишните две момичета опеделено предпубертетна. Постара се  и изпълнение като от юньор.
В тази първа група откроявам Парамонова , Кисельова и с уговорка Фрусова.
Важнова- Бонд се получи прилично , второ чисто кратко изпълнение от нея. Браво.
Много жалко за грешката в началото на луца на  Овчинникова и след това в спасяването на програмата се получи "само" 3с-2т. А иначе още един като цяло добър фигуист- балансиран, растящ и в същото време с енегия и мощ до края.
След това до края 4 по-познати фигуристки. След Свиридов с Метел веднага Хачатурян с Маскарад.
При Акатева и тук каскадата трета, този път се получи, само с къси излизания бе. Като цяло доста по-добра картина от първия път. Нямаше усещането за тежък пубертет, набрала е форма Софя, браво, да дерзае.
Яметова се старае в своята кратка "испаншина". Може да се получи много по-добре, но това е положението. Самата тя има голямо браво от мен. Забалежките ми са за възможности извън нея явно.
Към Алина Горбачьова нямам забележка Тук внимаваше повече на каскадата и само тулупа се получи "къс" , отива ѝ тази програма на нея напълно. Харесва ми този модел "пола" в пируетите определено, допълнително се любувах на това.
Софя Муравьова  с нова рокля. Но аз не заради това на второ четене си попромених мнението за тази програма. Има интересни моменти в средата и до края, за домашно трябва да разровя автора/ите. Стана ми интересно. Smile  А иначе и двете Софи в пубртетна борба явно, при всяка с различни прояви. Пак да кажа, че към момента каскадата не трябва да е последен скоков елемент.
Чакам всички до една във волната. Хареса ми кратката. Голямо разнообразие във всяко едно отношение. Интересен последен кратък старт в серията се е получил.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:13 от Шошулчо

# 200
  • MJF
Санкт-Петербург

Трите спортни дуети с кратките видяни и започнати кратките мъже.

Кратки спортни дуети и цветно.
Ето какво значи да се набере форма. Голяма разлика от първите им стартове на Ясмина - Иля и Анастасия -Александр Satisfied
Бойкова-Козловский все повече "се отдалечават" от мен. Рутинно изпълнение- така да охарактеризирам това което видях. Такива гое от мен , каквито виждам в протокола от мен няма да получат "за ей това". Гледам работата над туиста, над изхвърлянията. Останалото си е познатото, както техните плюсове и недостигащи още неща.
Браво за чистия пракат. Втори за тях такъв на моя екран.

Кадъйрова-Миронов начало със салхов а не с рита от предишния път. Колко по-различно е когато Ясмина е уверена в себе си. Този път Иля тук таме малко поддаде. Много добър пракат се получи за тези новодели. Браво.

На първия старт не можах да обърна внимание на всичко едновременно.Чудесна програма и чудесни Мишина - Галямов, препоръчвам това им изпълнение с три ръце да се види. За мен безусловно първи. И не е да не видях някои неточности на повторението , "в реално време" не ги видях, толкоз плавно-постъпателен бе целия образ в тези 3  минути . Моа Satisfied
След финала си пуснах J. S. Bach - Partita No.2 in d minor, BWV 1004 - V. Chaconne

Кратките мъже и цветно
Видях анблок първите 5 стъпили на краткия лед, доволна, 5 недразнещи ме фигуристи, 5 подходящи съответно за всеки програми.
Александр Мелников окончателно ме спечели. Много добро изпълнение на кратката му. Голям технически прогрес за един сезон. При това - пълен пакет, както знаем това е много ценна гледка. Да дерзаят с щаба в същия дух. Да доработват и стабилизират всичко. Здраве им желая.
Не мога да разбера какъв е този дидакшън в протокола му, ходих да проверя и другия- никакво падане нямаше при Мелников -егати техническото безобразие Rage
Семён Соловьёв ме зарадва и приятно изненада. След седмица от предишния старт, тук доста по-стабилна гледка, само за салхова се бори. При чист пракат и малко повече ако внимават във втората оценка, Рахманинов и Семьон си пасват.
Артём Ковалёв като го видя колко стърчи над бортика и Волков, последния автоматично ми се "смалява" до Тамара Москвина Smile. Не е лесно така и с тежки травми. Жалко че не можа чисто да се получи тази програма но Артьом си я изпълни с настроение за радост на публиката.
Фёдор Зонов пребори 3а за начало, после тоз пусти 4р ясно и за капак остана без каскада. Не разбирам тактиката на щаба му. Федя подозирам че го почва пубертета, призначи на издължаване. Любувах се като минаха скоковете на цялата плавна, майсторска, естетично-елегантна картина. Търпение , здраве и мотивация му желая.
Михаил Терновский след като се изненадах на предишния старт , че го виждам за първи път, сега за втори. Интересен фигурист защото видно чувства музиката. При това тази избрана за кратката. Напълно съгласна с коментара след края ѝ , че публиката замря/притихна, аз пред екрана също. А иначе тук подобно на Соловьов, на Михаил нещата му се получиха много по-стабилно от първия старт. Браво.  И тук с повече и кадърна работа прозира надежда са пълен пакет.  Да видим.
Въобще доволна от гледката до тук в  Санкт-Петербург.

# 201
  • MJF
Санкт-Петербург

Догледах кратките мъже  и цветно.
Владимир Ощепков ме събуди с музиката си на кратката. А и започнатите кратки танци завършиха в такъв приятен ритъм.
Втората група изцяло от израснали като фигуристи на местна почва-петербургска група Smile . Първата беше почти изцяло също.
Владислав Дикиджи с тази умело поставена под него програма. Щампира и скоковете и пируетите технически изрядно. Дарожката под него, устиска до края. 102,22
Дмитрий Алиев напълно себе си, интересно бе как в движение спаси каскадата си а после и аксела. Но започна и завърши благополучно Smile
Макар Игнатов не е във форма и туй то.
Мозальов с по-вяло от първие път изпълнение на кратката.
Лутфулин нещо не ме радва този сезон, гледам го за втори път и виждам застой, а не е нещо да е променял.
Пьотр Гуменник със смазано изпълнение , нито един скок не се получи уверено.

Започнах ритмичния танц.
Андреева - Блинов не ми харесаха.
Линчевская-Щербаков,  които виждам за първи път "ме посъбудиха", технически ясно - слаба работа но на екрана поредна приятна програма от Румянцева и сие.

Кириллова - Карпов голям позитив като презентация, в това отношение няма спор- браво. Останалото ясно.
Чуркина- Фролов - не ми хареса акробатиката от тях, неелеганта-неестетича-невнятна.
От следващите 2 танца ми хареса само хореото-музика в първата част на Фьодорова-Драко. Толкоз.
Ръйбакова- Махноносов със своята силна страна пързалянето, да повторя че заслужават и могат по-добра програма. Балансиран дует, от редките.
Миронова-Устенко този път по-добри в кратката си от първия им старт на моя екран. Устенко удоволствие а Миронова този път повече успя да не му пречи. Така да се изразя. Wink

Щербакова - Гончаров и тази им програма са просто конфета. Личи как всичко е изпипано до най-малкия детиайл, особено на повторението. Гооолямо браво на тях и цулия екип зад този минишедьовър.
Танца на Леонтева- Горелкин не ми хареса, признавам че отчасти причината е стартовия им ред, голям контраст м/у тяхната и предходната програма.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 13:01 от Шошулчо

# 202
  • MJF
Санкт-Петербург

Догледах ритмичния танц и започнах  волния ден с волните дами.

Шичина - Дрозд ми харесаха и втория път. Дрозд ясно но и тази за мен нова партньорка в танците има силни страни. Ако се задържат още един сезон ще ми е интересно да ги видя.
Този път винегреда от Кагановския-Некрасов ми хареса, спече ли ме средната бавна част най-вече.

Волните дами и цветно.
Изгледах пърата група/шестица на вилния лед.
Валерия Овченникова за жалост и на волната с по - слаб старт от първия път. Извън борбата с пубертета ми харесва тази фигуристка и туй то.
Яна Битюшнова - предпубертетен юньор на фона на останалите. Стабилна и на двата си старта. Тук с 2 визуално чисти изпълнения и за себе си "маладец".
Елизавета Кисельова с каква музика и с каква липса на мимика /емоции Smile но за сметка на това стабилно изпълнение при борбата с пубертета.
Виктория Федянина за жалост не в ден за волна. Предишния ѝ старт се получи по-добре. И тук се води борба с променящите се в движение пропорции.
Мария Парамонова ме Joy . Такова нещо не виждаме всеки ден. Разколеба се още на 3л в началото и след него заход за ритова каскада, не скочи въобще , след това вместо единичен 3рит си скочи не получилата се преди малко 3рит-2т каскада. През всичкото време си течеше програма Пер Гюнт . Скочи и 3л-2а-2т към края и завърши с 3с както се полага , незнаейки какво ще правят съдиите с "онзи" заход. А тез "диванета" по правилата нулираха последния ѝ скок щото броиха захода като нескочен. Извън всичко това свалям шапка на Мария как въпреки чрезвичайната ситуация тя съумя да изпълни тази програма извън скоковете като както е зададена. Определено ни въвлече в този чрезвичаен екшън. Направих си и минипауза даже преди да продължа с последната в тази група.
Чак на втория ѝ старт "разбрах" че гледам Фрусова с миналогодишната ѝ волна. Жалко че нещата в бонус зоната много се объркаха и се получи доста по-слаб старт от предишния . И при нея борба с п.

Интервю с Хэин Ли
Миналите дни имало избор за президент в корейската федерация. Смяна на поста . Избран е президент от фигурното пързаляне. Ха дано  малко разум им дойде в кратуните там. Че с тази работа от лятото .....Да не продължавам. ooooh!

София трофи протичащ тези дни.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 14:21 от Шошулчо

# 203
  • MJF
Санкт-Петербург

Догледах волните дами, видях и втората група.
Екатерина Анисимова е пълен пакет , много приятна гледка така. Браво и на нея и на екипа ѝ. Нямам забележки. Гледайки как дават апликацията на гърба се Smile . Този сезон имаме такива очи на тигър, очи на бик с рога, при Мелников също имаше очи на ...сега ме мързи да проверя за да се сетя какви по-точно, ....
Софя Важнова също добре си отката програмата. Ако не бъркам получи и PB. Извъква скоковете с тано. Но пък много хубави пируети, с най-трудни позиции, добре центрирани, елегантно достигнати и на скорост проведени. Приятно е да се види когато старши съгрупници идват на стартовете да подкрепят преките си колеги.
Софя Муравовя с продължението на лебедите. Как "благослових" леда докато Софя го "пробиваше с поглед" след падането на луца, а всичко преди това вървеше толкоз добре. За жалост и допълнителни загуби на точки от три каскади с 2т. Пфу. Но извън грешките това бе по-добър старт от предишния  и има голямо браво от мен. Видно какво ѝ струва това, палци на националното. Не знам какво да пожелая на такъв прекрасен фигурист като Муравьова. Просто гледам и се радвам на това което показва и гледам да не се сещам за всичко останало, с това което няма късмет. Отделно на двата старта разгледах внимателно 4-те рокли в статика и в движение.
Вероника Яметова провокирана този сезон с тази волна програма. Старае се Вероника в нея , този път ѝ се получи по-добре от предишния, чакам я в Омск как ще е . Браво и на нея.
Алина Горбачьова излезе за победа , правилен настой и готова. 4с се получи много добре и нататък без миг да поспре до края изката Джеймс Бонд. Smile опасен електрон е Алина в такава форма и настой, евала.
Софя Акатева бе доста по-добра гледка на кратката от колкото на първия ѝ старт, но на волната обратно, не знам дали я разтрои/разколеба видяното от непоколебимата Алина непосредствено преди нея. Като юньор съм свикнала да не виждам емоции от нея а тук пораснала и емоционална. След неуспешния опит на 4т в самото начало, така и не успя да се върне във волната според мен. Жалко.
Сега гледам крайното класиране
Според мен в тройката трябва да са Горбачова , Муравьова и Яметова.
Доволна съм от този старт на момичетата. Стараха се, бяха интересни а и няколко емоционални и наситени със заряд моменти имаше и двата дни.

Разговор със Стефан Ламбиел с протеклото Musik on Ice. Специално се заслушах за Лара Наки, каза по нещо и за Коширо Шимада. На същия ютуб канал има и няколко записа от тази гала.

# 204
  • MJF
Санкт-Петербург

Изгледах волните спортни дуети, те все пак са 3 на брой,  и започнах волните мъже.
Волните спортни дуети
Ясмина -Иля и тази позната програма-конфета. Яд ме хвана за недодържаната спирала на смъртта, а после се получи малко комична хореопауза преди да продължат с дарожка.
Мишина -Галямов и Майкъл. Гледайки само за втори път тази волна програма колкото харесах избора за начало, този път на това обърнах голямо внимание и се запитах кой трябва да похваля много за това,  толкоз се разочаровах, при това за втори път, от момента на начало на They Don't Care About Us. И финално съм на мнение за поредния "бъркоч" при който се "посяга" на творчеството на Джаксън Angry. Извън това Настя-Саша навлизат в добра спортна форма, ясно че пика е плануван за където трябва. Гледайки повторението на скоковете се Smile как харесвам такова "каскадно" скачане от дует - единия вече се приземява а другия сега започва скока.
Бойкова Козловский почнаха добре но Козловский още на тулупа се разколеба и нататък прогресивно нещо му се случи с обратен знак и натрупа грешки, от видяното поне според мен са негови. Добре че завършиха без уронване на другия.

Волните мъже само започнати.
Цветно видях само първите двама.
Зонов и Ощепков в борба със скоковете, растежа и сие. Ощепков въпреки всички грешки пак да го похваля за тази волна програма, дори паданията бяха в акцент. Припявах си на музикалния винегрет с удоволствие.
Догледах първата група.
Артьом Ковальов дали не го видяхме за последен път на състезателния лед. Не е никак лесна неговата , а като се сетя за първия му югп където го видях, що вода изтече от тогава и колко порасна той , вкл. буквално.
Макар Игнатов не във форма ,  голяма мъка , че и под лирика със стихове.
За Мелников още е голям хап програма с такъв контент, но направи този сезон много добро впечатление , да дерзае този 16- годишен юноша.
Петя Гуменник с 2 лоши падания и проблеми на всички 5 четворни, последния пирует някак си добре лирично се получи, отива му този образ , тази програма и ако не беше всичкото това биене със скоковия контент.......

Ей на във връзка и с последното ми мърморене ....
Видеоинтервю с Peter Grütter
Само излишно се заиграхме с думите "фигурно", "волна/дълга програма" и различните езици. Туй да беше проблема. Какво като преименуваха краткия танц на ритмичен. За мен стана още по-комично. С останалото съгласна с г-н Грютер.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 20:09 от Шошулчо

# 205
  • MJF
Санкт-Петербург
Доизгледах волните мъже.
Михаил Терновский заедно с Александр Мельников са тазсезонните открития за мен при сеньорите. Предимно похвали имат от мен. Да дерзаят.
Не е смешно когато се пада , камо ли на лед, но на падането на дарожката се разсмях , особено на повторението на Семьон. Жалко че се не получи по-добре волната на Соловьов. Разбрах от интервю с Гачинский , че сравнително късно е почната подготовката за този сезон и ей на Семьон приключва сезона само с 2 гран-при старта. Здраве и мотивация ме желая. Ще се радвам да го видя пак на състезателния лед.
Андрей Мозальов "ми докара валидол" с началото , то не беше скочен 4с и после веднага ooooh! , то не беше сдвояване след това на опит за 4Т, еле добре че си прицепи 3т към него. И нататък програмата тръгна безаварийно до края. Иска ми се повече енергия да има Андрей до края на волната.
Първия път не обърнах внимание , че цялата волна на Дмитрий Алиев е речетатив, след първата минута - две нататък вече почвам да се Unamused , явно го "разказваше" дословно на леда. Бих казала подход за шоу/гала а не за състезание Peace . Бори се Алиев с контента бавно но стабилно.
Глеб Лутфулин почна колебливо, музиката не му пречеше въобще, тя пък и ....Не бих го сложила Лутфулин в никакъв случай над Мозальов а видях , че точно това сториха някои. Да не се изказвам за тях.
Дикиджи на този старт. И не предишния . Казвала съм че харесвам каскадата 3л-3а и воала този път предпоследна и с последните сили. След това се развеселих  на дарожката как също се повтаряха въртения/туизли разни. Нямаше сили милия. Влад герой сам по себе си с тези чисти скокове, любувах се на повторенията.

Започнах волните танци. За загрявка видях само първия. Танго от Екателина Андреева - Дмитрий Блинов. Хареса ми това танго така поставено с пързаляне и минимална акробатика, класическо. Да похваля авторите му, седяха с тях Алексей Ситников и Дурнев.

Канадското национално

# 206
  • MJF
Санкт-Петербург
Изгледах волните танци
Имам коментар по видяното а и това все пак е последния руски гран-при етап.
Екатерина РЫБАКОВА - Иван МАХНОНОСОВ много добър дует, но предвид щаба много добре научени ...и толкоз. Програми, екстериор.....типичните за този треньорски щаб Unamused . Предвид че са миналогодишни юньорски шампиони и не големия ръстов запас м/у двамата има възможен риск. Пожелавам им да устискат и някак си да устояват лично мнение. В днешно време са такава рядкост пързалящите  се дуети , че такова нещо трябва да се тачи и отглежда а не ....
Елизавета ШИЧИНА / Павел ДРОЗД - Елизавета е едно от откритията този сезон за мен, при това в танците.  Румянцева и сие да се кооперират с някой технар. Този сезон съм впечатлена много от творчеството им. Гооолямо браво. Всичко на всичко по 2 старта от дует съм гледала до тук в сезона а веднага мога да се сетя за 4 нейни дуета и 4 по 2 прогами / какво катаят те. Евала.
Анна ЩЕРБАКОВА / Егор ГОНЧАРОВ на второ четене се загледах повече в програмата , тъй като до мен дойде м/увременно либретото. Ок, добре предават замисъла. Въобще съм фен и на щаба на  Екатерина Рублёва и сие. И съм доволна че и този щаб и този на Румянцева този сезон ме радват.
На краткия танц не толкоз но какво прозрение е на волната на Кагановская-Некрасов колко той мъкне, тегли, бута и от този род тя. Направо Rolling Eyes. Що за подход у Максим. Това е автогол. И като гледам как се толерира , че и насърчава ....думи нямам. Постановката им иначе ми харесва.
Миронова- Устенко- хваля още от първия им старт ностоп Евгений но тук на второ гледане а и при такова хубаво снимане и повторения не можеше да ми убягнат от вниманието  много неанатомични моменти. Търсят си голямата беля тоз треньорски щаб да останат без партньор. Голяма некадърност му казвам на това Peace
По останалите нямам коментар.

Протича универсиада. Принципно не гледам такъв старт. Но ако някой е решил да геройства баш там със sb/pb  не дай си боже, ще трябва да го включа в календара като конкретни изпълнения ooooh!. Японската и корейската федеация със сериозен състав.

Аз приключих със Санкт-Петербург. Готова съм с руското гран-при, при тях финала е тепърва.Bowtie
Преместих се в Чунцин. Започнах кратките дами.  Цветно

# 207
  • MJF
Чунцин
Изгледани кратките дами и ритм. танц.
Но  първо да измърморя от снимането. Хубус, дарожки гледаме "от покрива". Но какво е това ""майсторство"" в снимането, че почти всички ми се струват,  че "пълзят" по леда Unamused
И второ. На фона на последния руски гп много на контраст ми се наби и фомата на готовност и нивото на редица участници в танците и синглите на този етап - очевидно по-ниско, дори гледано "от покрива". И хич да не ми се обиждат. И причината не е че едните са непосредствено  преди националното си а другите като са сбор от кол и въже ....Хем тази разлика най-фрапантна именно в танците. Леко  се учудих. Щото е малко че затриха спортните дуети , със синглите .....ами сега до танците почват да стигат очевидни разлики...Явно ISU докато не стигне дъното....

Кратките дами и цветно.
Yi ZHU много слаба щека на леда, склажение , скейтингс скилс и сие няма да коментирам. Аз по - малки и надбавки бих дала и оценки във втората . Признавам че я проверих дали въобще съм я гледала, видях че е "ковидното поколение" и ми се изясни всичко. Драго ми беше да видя Jian Tong Satisfied
Hongyi CHEN , по-точно картината която показа, ме подсети че аз в този сезон до тук нищо не съм чула от китайския фронт, спрях да влизам в конкретни места за фигурното и ей на , от китайския фронт почти съвсем без инфо. Не знам каква е причината за тази плачевна форма на Hongyi.
Minchae KIM с танго и хубава рокля, типичната корейска презентация , втора стабилна кратка от този дебютант при сеньорите в серията , за туй браво.
Xiangyi AN се справи доста по-добре с програмата си от колкото на Шанхай трофи, браво за което, но толко е очевидно колко не ѝ достигат часове по пързаляне, хем назад във времето е имало и по-добри времена  , или по-добре са ги маскирали, все пак я гледам от юньор.
Рион Сумиоши от друга планета след първите 4 на леда и малко ми намаля чуденето 'какво аждеба става , как е снимано това та всички до тук пълзят ooooh! ". Ненужно вълнение бе това спъване  началото на захода за първия скок. Не само sb но  и pb e обновила, аз съгласна напълно. Браво!
Маделин за себе си изката прилично кратката си . Тук  с 3л-2т.Тя така или иначе на канадския фронт няма конкуренция ....
Кими Репонд да я похваля че набрала не лоша форма за този старт. Добре ѝ се получи. Сега виждам че и PB ѝ дали, ами като се Thinking какво съм виждала от нея до тук през годините , почти съм склонна да се съглася. Хехе, тя на три поредни старта този сезон си подобрява pb-то на кратката , еми браво. Значи действително е в добра кондиция , хайде здраве и безаварийно до ЕП, то не остана.
При Моне Чиба специлно си чаках момента след приземяването на аксела Satisfied .
Амбър Глен , за начало аксела се получи но след това натвори на каскадата. "Ювелирите" виждам че са ги събрали в 2 стотни Амбър и Моне. И в една точка с Рион.
Ринка Уатанабе с второ визуално чисто изпълнение в серията. Единствено тя от класираните напред с каскада като трети скоков елемент.  Браво има от мен.
Анастасия Губанова ясно.
Chaeyeon Kim с подходяща за нея програма, гледах я на Шанхай-трофи в началото на сезона, тук вече по-готова , по -убедителна, браво, виждам отметката по каскадата.

Кратките танци
От 10 дуета цели 3 бан на този старт- мина им картбланша, видях ги вече един път , та всъщност  7 кратки танца имах за гледане.
След всички останали в първата група добре че на финала ѝ са се появили Грийн-Парсънс. Аз доволна от изпълнението на  програмата им.
Освен че чувам малък Майкъл въобще не мога да разбера какъв бъркоч катаят Лусия-Тео облечени като сервитьори. В Токио се разсеях с музиката поне, но на втория им старт на моя екран .... Имам много какво да кажа , ама хайде ще го спестя. За сега.
Лажуа-Лага едвам ги изгледах при това снимане, не ми харесват въобще такива, и ако принципно едвам търпя " актьорското майсторство" Марджъри, то този сезон , в тази пограма и при такова снимане Unamused . Признавам че гледах встрани след като ме Rolling Eyes в първата половин минута.
За Кристина -Антъни това не бе sb-то им на моя екран, но вкатават танца си и посвикнах с него.
Не знам  какъв формат е снимано но сички ми изглеждат леко удължени,  тоа се убедих като видях Пономаренко Wink Но пък Шарлен направо "като стопила се".
Определено съм фен на тези тоалети на Шарлен и Марко. Те за втори път в сезона в Китай Smile и за втори път нямам забележка Wink
Снимането странно, съдийството вяло- странно. Ако зависи от мен съвсем без да искам така ще мина н леда до тоз с камерата , че ще откажа и него и ежисьора и шефа им от това начинание. Така да се изразя.

# 208
  • MJF
Чунцин

Кратките мъже цветно
Уесли Чу "загубил" се в състава. Не беше и на протеклия канадски шампионат.

Внимателно изгледах 11 кратки изпълнения. Като изключа автогола на Денис Василевс ми хареса че при всички е заложено на силните им страни.
За начало мнооого добро впечатление от двамата китайски фигуристи извън Бо. Прогрес и при двамата.
Дайуей Дай  получи PB и има защо. Направих справка къде/кога / с какво му бил предишния pb-peдзултат -4К 2024- нищо общо с настоящия му. Голяма браво!
Юдун Чън също го проверих къде/ с какво му е pb - ГП 2021- тук много близо до него. Аксела си продължава да му е проблем.
И двамата ми харесаха в програмите си.
Hyungyeom Kim като изключим че трябва да набира по-добра физическа форма , се постара с кратката си.
Бо  Fought & Lost - заглавието на песента е много удачно за гледката. При колебанието на 3л-3т не можеше вече съвсем да не се Unamused. И без това до този момент , гледайки Дзин на леда , си мислех какъв пример е той , как да не се пропилява талант. Имам предвид как бе пропилян неговия потенциал. Но това е друга и дълга тема, по която и не всичко знаем, за жалост.
Още докато се мотаеше на захода бе ясно че Денис Василевс ще почне с пълна бабачка кратката си. Отделно Popcorn / "забавление" е разбивката в протокола по съдии на втората му оценка. Unamused
Мемола със степаут на луца си , после отметнатите в протокола грешки бяха видни, но интересно че в същото време Никола така презентираше програмата си , че остана цялостно , гладко впечатление. Да похвалим Барбара Wink
Михаил Шайдоров с удачно хорео-музика маскиращи каквото трябва. Сезонна премиера на моя екран. Поздрав на Ригини. Wink Зачудих се защо не виждам PB а то било на B-турнир този сезон....да не се доизказвам и за това безобразие на ISU. Браво и на Михаил!
Подмазващия ми се Егадзе в рамките на своите възможности се стара, не можа да се въздържи от "творчество". Привет на японския съдия и оценката му за ей тез ss.   . Тоз момент най ме развесели в протокола му. Mr. Green
След тези познати дръвца гледката оправи Матео. Съгласна със sb.
Към Шун Сато нямам грам забележка. Изпълнение близко до PB-то му. Голямо браво от мен!
Фа нали го проверих в Ница, спестих си го в Анжер и сега в Чунцин ми "цъфва" с не знам си коя кратка , в такова горнище, хорео копие на ...., салто след което вече може да се каже че почти не гледах до края от раздражение.  Жалко за падането на тулупа, останалото извън салтото се получи гладко.

Започна и американския шампионат.  
Popcorn се с гледката в ютуб и какво качва в свобедин достъп американската федерация на своя ютуб канал. Години наред, когато исках да гледам, се криеха в миша дупка . Сега когато интереса ми е близък до нула/драстично намален ..... тез се късат да качат какво ли не , пълни ку.... Grinning

Ирина Слуцкая
Анжелика Крылова
Анастасия Мухортова- Дмитрий Евгенье

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 17:35 от Шошулчо

# 209
  • MJF
Чунцин
Волните дами и цветно.
Хуни Чън явно по обективни някакви причини е бледо подобие на себе си. На Шанхай трофи все пак бе по-жива.
Губанова ми върна вярата в нея. Волната я върза само с един степаут.Браво.
И Джу след падането в самото начало не се разклеи ами си изката на места и по-енергично волната.
Сяни Ан само в началото и края бе по-убедителна.
Въобще и на трите китайски фигуристки към момента са плачевни с пързалянето , някой трябва да ги разкатае. Голям регрес. Нямам представа какви са причините но подозирам.
Маделин и любовта ѝ към класиките. Но за беда те се получават гротесно при нея - . Хич да не ми се обижда. Но към момента не виждам почти разлика м/у нейното кривацане и туй на китайките. 
Minchae Kim  от един момент нататък съвсем се "разпадна".
Кими Репонд за себе си герой, с този ръст, с тез долни крайници за мен е странно как събира стабилно всичко това. Не че гледката е вдъхновяваща но впечатлява предвид...
Ринка Уатанабе заложи на 3а. Но на каква цена. В бонус зоната се срина вече , едното падане беше и доста кофти.
Chaeyeon Ким точно като машина щампира елементите. На Шанхай трофи по в началатото на сезона повече ми хареса. Тук съвсем механично.
Рион с хубавата музика и програма но с 2 колебания и падане. Жалко. Но с геройството си на кратката си направи PB старт. Сега видях че и на универсиядата е била. Там е пробвала 4 си тулуп.
Амбър върза чиста волна с 3а. Голяма радост. Чак и аз не вярвах че мога да видя това от нея . Реално PB. Герой!
Моне прекрасна в тази програма. И какво нелепо падане на дарожката, която с право е 4-то ниво.
Крайното класиране

Da-bin обяви край на състезателната си кариера във фигурното.
Choi Da-bin  и цветно[/url].

Общи условия

Активация на акаунт